Бернско пастирско куче
Публикувано: 02 February 2010 - 09:40 AM
Сресхтата беше страхотна, и много се надявам скоро пак да си направим една такава, но много ми се иска и лубимецаа ми Дарк и страхотната Атта да дойдат с нас, че да има кой да контролира децата :)
Нашите снимки още не съм ги смъкнала но скоро и аз ще ви зарадвам с тях :)
Софииската среща също е била много забавна май !!! не съм виждала толкова красоти на едно място пу-пу !!!
Целувки на всички мокри нослета !!!
Публикувано: 02 February 2010 - 10:42 AM
Виждам,че Рома е била "разигравката"

И аз слагам още малко снимчици от срещата!
Публикувано: 04 February 2010 - 05:37 PM

deneva, arina, разкажете как са бебетата- свикнаха ли вече изцяло с новите домове, новите хора? Арту и Гала как се разбират? Тя, предполагам е много важна за него сега. И нови снимки на Чарли да видим, че последните бяха отдавна, сигурно е пораснало и се е променило още момчето.

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...
Публикувано: 05 February 2010 - 06:53 AM
Арту беше малко стреснат на първите си разходки и за това сега му обръщам повече внимание на социализацията по време на разходките.За радост на нашата поляна имаме нови бебета,с които се заформя голяма игра - едно голдънче на 5м.,лабрадорче на 4м,бултериерче на 5м.!Той е най-малък на възраст,но най-голям на ръст

Аз съм на седмото небе с него - много съм щастлива,че го имам!-предполагам е нормално това състояние

Поздрави на всички!
Публикувано: 05 February 2010 - 10:58 AM
Е как няма да я хванат- Адора живее с нея и всеки ден "тренира" по разходки, а Пух играе с Джак Ръсел-ка- Рома няма шанс!
Арту беше малко стреснат на първите си разходки и за това сега му обръщам повече внимание на социализацията по време на разходките.За радост на нашата поляна имаме нови бебета,с които се заформя голяма игра - едно голдънче на 5м.,лабрадорче на 4м,бултериерче на 5м.!Той е най-малък на възраст,но най-голям на ръст

Аз съм на седмото небе с него - много съм щастлива,че го имам!-предполагам е нормално това състояние

Поздрави на всички!
Не, не е нормално, трябва да потърсиш специалист!

Блазя ви за връстниците! Адора рядко среща такива, но пък и като се случи не е особено заинтересована. Особено, ако е без намордник- тогава на първо място са клечки и клони, които гризе съсредоточено- сърбят я доста венците.
На мен ми е интересно Гала как възприема младока- като досаден хлапак или другар в игрите? Съответно и той- търси ли я по разходките или не му е необходима? Адора и Рома обожават да търчат заедно- понякога Рома зачезва нанякъде и Адора е силно раздвоена- мен ли да следва или да тича след кака си? В крайна сметка избира мен, но гледа в посоката, в която е Рома и тихичко скимти.
Изобщо, хубаво е да имаш две кученца, дружки са си и не им е скучно, а на нас ни е интересно да ги гледаме как общуват. Ата и Дарк си имат техните си ритуали и отстрани са страшно смешни и умилителни. Например, като по-млади ,Ата редовно чистеше ушите на Дарк- той заставаше пред нея, дори тя да си лежи спокойно, слагаше лапа на главата й и тя бе принудена да стане и да му почисти прилежно двете уши. Сега са позанемарили малко личната хигиена, милите ми старци и предпочитат кротко да си лежат, повечко да поспиват и да бъдат глезени от любимите хора.
Ето и една снимка от първите дни на Адора с нас- физиономията на Дарк е красноречива: "Толкова много ви обичам, че и тази малка напаст ще изтърпя!".

Публикувано: 10 February 2010 - 04:06 PM
Происхождение
Szarazpataki Giorgio:
отец - INT CH, IT CH, SL CH Dumbledor Degli Antichi Mulini (Италия);
мать - INTCH,HCH,HSCH, СhUKR Bernario Verena (Финляндия)
Verletta Fiorella Starzhy:
отец - CH Siro v. Nesselacker (Швейцария),
мать - СН Зенненхунд России Фея.
+38 067 9406101, +38 057 7464430
http://starzhy.com.ua
Публикувано: 13 February 2010 - 03:47 PM
Бързам да се похваля,че днес бяхме на група "Млад водач" - главни действащи лица - Хриси и Арту!
Много сладък курс!
Публикувано: 16 February 2010 - 10:27 PM
Аз се замислям дали да не търсим професионален хендлер за Йорам, че не ни виждам по изложби.
Иначе момчето беше на снимка за дисплазия на 4.02.2010. Имаме си вече международен сертификат:

Процедурата определено не ми хареса. Много е тежко да видиш любимеца си упоен. Добре че всичко мина.
Някой от по-просветените ще ми каже ли какво точно представлява очното изследване?
Публикувано: 16 February 2010 - 11:10 PM
Ние с Пухчо сме добре дивеем на воля и спим главно!
неделята бяхме на разходка с малката Адора, баба Аттка и компания - лудата Рома и глезлата Рокси!
Тази изцяло женска компания изцеди силите на нашето момче и той беше много много уморен и щастлив!
Исках да ви попитам като по-запознати какви изследвания трябва да минем с Аспарух и след каква възраст, за да сме си спокойни?!
Блаодаря предварително за вниманието и да предадете много целувки на вички мокри нослета покрай вас :)
Публикувано: 17 February 2010 - 05:13 PM
Честити сертификати на Йорам! Да, гледката на упоения любимец е тежка, а още по-тежък е самият любимец после, като трябва да го замъкнеш до колата (последното от собствен опит..., на всичкото отгоре бях отишла и съвсем сама, та ми помогна един добър и отзивчив студент от Вет. факултет) За Йорам лично моето мнение е, че трябва може би малко уроци и после наистина с професионален хендлер, защото той досега не се е явявял на изложби и трябва по-уверена ръка. Какви точно очни изследвания имате предвид? За скрининг не знам да се изискват. Виждала съм в някои ( и то малко) родословия на кучета от чужбина написано само "free of eye diseases". Да не го бъркате с "OCD free", което значи, че кучето няма един от подтиповете лакътна дисплазия, а именно OsteoChondritis Dissecans.
Трела, на Пух може да му направите снимки на тб и лак стави ако е навършил поне 15 месечна възраст ( извини ме, но съм забравила на колко точно беше сладкия Пухо, освен това той е то-о-лкова голям!) Други изследвания и т.н.- по преценка на вет. лекар.
Денева, прекрасни сте на снимките! Арту расте като гъба май?
Целувки на малки и големи, Пухове и Пухки!

www.monasterymeadows.com
Публикувано: 17 February 2010 - 09:05 PM
Честити сертификати на Йорам! Да, гледката на упоения любимец е тежка, а още по-тежък е самият любимец после, като трябва да го замъкнеш до колата (последното от собствен опит..., на всичкото отгоре бях отишла и съвсем сама, та ми помогна един добър и отзивчив студент от Вет. факултет) За Йорам лично моето мнение е, че трябва може би малко уроци и после наистина с професионален хендлер, защото той досега не се е явявял на изложби и трябва по-уверена ръка. Какви точно очни изследвания имате предвид? За скрининг не знам да се изискват. Виждала съм в някои ( и то малко) родословия на кучета от чужбина написано само "free of eye diseases". Да не го бъркате с "OCD free", което значи, че кучето няма един от подтиповете лакътна дисплазия, а именно OsteoChondritis Dissecans.
Трела, на Пух може да му направите снимки на тб и лак стави ако е навършил поне 15 месечна възраст ( извини ме, но съм забравила на колко точно беше сладкия Пухо, освен това той е то-о-лкова голям!) Други изследвания и т.н.- по преценка на вет. лекар.
Денева, прекрасни сте на снимките! Арту расте като гъба май?
Целувки на малки и големи, Пухове и Пухки!

благодаря за отговора!
имаме още време до изследвания значи, защото Пух е на 1 година и почти 3 месеца, и мисля да поизчакаме ощемесец два :)
целувки на всички кучовци
Публикувано: 18 February 2010 - 12:00 AM
Може би съм се подвела от изискванията за развъждане на Голдънския клуб. Там са задължителни изследвания за наследствени заболявания на очите. А може да е обремененост на породата.
Между другото какви ще са изискванията за развъждане на нашия бъдещ клуб? На Йорам д-р Георгиев от Син Кръст му препоръча ако ще прави поколение, да е само с девойка HD A. Очевидно в Холандия се допускат до разплод и с HD C, както видяхме в родословието ни - някакъв пра-пра-пра родител.
Публикувано: 18 February 2010 - 12:01 PM

Публикувано: 18 February 2010 - 03:20 PM
Публикувано: 18 February 2010 - 03:56 PM
Публикувано: 19 February 2010 - 12:49 PM
В нашата държава и особено по Черноморието от много години се случват странни и необясними за една правова държава събития.Тази година туристическият холдинг Русалка Холидейз собственост на небезизвестния бизнесмен Николай Банев обяви непосилни такси(45% увеличение и първа линия за каравани или палатки ще се плаща 5000 лв на сезон)без да има концесия на плажа,тоест незаконно!Условията на къмпинга също така са не по-добри от военно поделение.Срещу тези издевателства в събота 20.02.2010 година от 16:00 ч. на сцената на Южен Парк,ние будните къмпингари ще проведем митинг-протест.Поканени за всички хора с гражданска съвест,които ни подкрепят! Време е в тази държава хората да започнат да отстояват позициите си!