Dog.bg Форуми : Бернско пастирско куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (105 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бернско пастирско куче

#881 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2010 - 09:40 AM

аууууу страхотни са ви снимките !!! Толкова са фотогенични нашите красавци че просто нямам думи !!!
Сресхтата беше страхотна, и много се надявам скоро пак да си направим една такава, но много ми се иска и лубимецаа ми Дарк и страхотната Атта да дойдат с нас, че да има кой да контролира децата :)
Нашите снимки още не съм ги смъкнала но скоро и аз ще ви зарадвам с тях :)
Софииската среща също е била много забавна май !!! не съм виждала толкова красоти на едно място пу-пу !!!
Целувки на всички мокри нослета !!!
User's Signature

Качена снимка

#882 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2010 - 10:42 AM

Вие също не скучаете там в Русе!
Виждам,че Рома е била "разигравката" ab_041.gif
И аз слагам още малко снимчици от срещата!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#883 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 04 February 2010 - 04:17 PM

ето и обещаните снимки от мен от срещата ни с малката Адора и лудата Рома !!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#884 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2010 - 05:37 PM

trela, на последната снимка много добре сте уловили Рома ab_041.gif

deneva, arina, разкажете как са бебетата- свикнаха ли вече изцяло с новите домове, новите хора? Арту и Гала как се разбират? Тя, предполагам е много важна за него сега. И нови снимки на Чарли да видим, че последните бяха отдавна, сигурно е пораснало и се е променило още момчето.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#885 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2010 - 06:41 PM

дааа на последната снимка Рома е наборена от глутницата бернери :) да не повярваш как въобще са я стигнали !!!
User's Signature

Качена снимка

#886 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 06:53 AM

Fibsi, у дома положението е -"детска площадка",през деня докато децата са на градина е по-спокойно,но върнат ли се започва една гоненица,смях,лаене,след това някой е ухапан и т.н.т
Арту беше малко стреснат на първите си разходки и за това сега му обръщам повече внимание на социализацията по време на разходките.За радост на нашата поляна имаме нови бебета,с които се заформя голяма игра - едно голдънче на 5м.,лабрадорче на 4м,бултериерче на 5м.!Той е най-малък на възраст,но най-голям на ръст ab_041.gif
Аз съм на седмото небе с него - много съм щастлива,че го имам!-предполагам е нормално това състояние ab_041.gif
Поздрави на всички!

#887 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2010 - 10:58 AM

Цитат(trela @ Feb 4 2010, 04:41 PM) <{POST_SNAPBACK}>
дааа на последната снимка Рома е наборена от глутницата бернери :) да не повярваш как въобще са я стигнали !!!

Е как няма да я хванат- Адора живее с нея и всеки ден "тренира" по разходки, а Пух играе с Джак Ръсел-ка- Рома няма шанс!

Цитат(deneva @ Feb 5 2010, 04:53 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Fibsi, у дома положението е -"детска площадка",през деня докато децата са на градина е по-спокойно,но върнат ли се започва една гоненица,смях,лаене,след това някой е ухапан и т.н.т
Арту беше малко стреснат на първите си разходки и за това сега му обръщам повече внимание на социализацията по време на разходките.За радост на нашата поляна имаме нови бебета,с които се заформя голяма игра - едно голдънче на 5м.,лабрадорче на 4м,бултериерче на 5м.!Той е най-малък на възраст,но най-голям на ръст ab_041.gif
Аз съм на седмото небе с него - много съм щастлива,че го имам!-предполагам е нормално това състояние ab_041.gif
Поздрави на всички!

Не, не е нормално, трябва да потърсиш специалист! ab_041.gif Аз все още не знам какво е чувството да имаш дете, но си мисля, че за хора като нас не е много по-различно от това да се сдобиеш с мечтаното кученце. Майки, споделете!
Блазя ви за връстниците! Адора рядко среща такива, но пък и като се случи не е особено заинтересована. Особено, ако е без намордник- тогава на първо място са клечки и клони, които гризе съсредоточено- сърбят я доста венците.
На мен ми е интересно Гала как възприема младока- като досаден хлапак или другар в игрите? Съответно и той- търси ли я по разходките или не му е необходима? Адора и Рома обожават да търчат заедно- понякога Рома зачезва нанякъде и Адора е силно раздвоена- мен ли да следва или да тича след кака си? В крайна сметка избира мен, но гледа в посоката, в която е Рома и тихичко скимти.
Изобщо, хубаво е да имаш две кученца, дружки са си и не им е скучно, а на нас ни е интересно да ги гледаме как общуват. Ата и Дарк си имат техните си ритуали и отстрани са страшно смешни и умилителни. Например, като по-млади ,Ата редовно чистеше ушите на Дарк- той заставаше пред нея, дори тя да си лежи спокойно, слагаше лапа на главата й и тя бе принудена да стане и да му почисти прилежно двете уши. Сега са позанемарили малко личната хигиена, милите ми старци и предпочитат кротко да си лежат, повечко да поспиват и да бъдат глезени от любимите хора.
Ето и една снимка от първите дни на Адора с нас- физиономията на Дарк е красноречива: "Толкова много ви обичам, че и тази малка напаст ще изтърпя!".

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#888 Потребителят е офлайн   starzhy Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 10 February 2010 - 04:06 PM

Продам щенков бернского зенненхунда: отец CH UKR Szarazpataki Giorgio и мать Verletta Fiorella Starzhy. Оба родителя здоровы, свободны от дисплазии. Возможна доставка из Харькова.
Происхождение
Szarazpataki Giorgio:
отец - INT CH, IT CH, SL CH Dumbledor Degli Antichi Mulini (Италия);
мать - INTCH,HCH,HSCH, СhUKR Bernario Verena (Финляндия)
Verletta Fiorella Starzhy:
отец - CH Siro v. Nesselacker (Швейцария),
мать - СН Зенненхунд России Фея.

+38 067 9406101, +38 057 7464430
http://starzhy.com.ua

#889 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2010 - 03:47 PM

Ехо!
Бързам да се похваля,че днес бяхме на група "Млад водач" - главни действащи лица - Хриси и Арту!
Много сладък курс!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#890 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2010 - 10:27 PM

deneva, много са сладки двамата! Бях чувала само за този курс. Похвално начинание:-)))
Аз се замислям дали да не търсим професионален хендлер за Йорам, че не ни виждам по изложби.

Иначе момчето беше на снимка за дисплазия на 4.02.2010. Имаме си вече международен сертификат:

Прикачена снимка

Процедурата определено не ми хареса. Много е тежко да видиш любимеца си упоен. Добре че всичко мина.
Някой от по-просветените ще ми каже ли какво точно представлява очното изследване?

#891 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 February 2010 - 11:10 PM

здравейте приятели!
Ние с Пухчо сме добре дивеем на воля и спим главно!
неделята бяхме на разходка с малката Адора, баба Аттка и компания - лудата Рома и глезлата Рокси!
Тази изцяло женска компания изцеди силите на нашето момче и той беше много много уморен и щастлив!
Исках да ви попитам като по-запознати какви изследвания трябва да минем с Аспарух и след каква възраст, за да сме си спокойни?!
Блаодаря предварително за вниманието и да предадете много целувки на вички мокри нослета покрай вас :)
User's Signature

Качена снимка

#892 Потребителят е офлайн   fanciful Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 05:13 PM

Здравейте всички!
Честити сертификати на Йорам! Да, гледката на упоения любимец е тежка, а още по-тежък е самият любимец после, като трябва да го замъкнеш до колата (последното от собствен опит..., на всичкото отгоре бях отишла и съвсем сама, та ми помогна един добър и отзивчив студент от Вет. факултет) За Йорам лично моето мнение е, че трябва може би малко уроци и после наистина с професионален хендлер, защото той досега не се е явявял на изложби и трябва по-уверена ръка. Какви точно очни изследвания имате предвид? За скрининг не знам да се изискват. Виждала съм в някои ( и то малко) родословия на кучета от чужбина написано само "free of eye diseases". Да не го бъркате с "OCD free", което значи, че кучето няма един от подтиповете лакътна дисплазия, а именно OsteoChondritis Dissecans.
Трела, на Пух може да му направите снимки на тб и лак стави ако е навършил поне 15 месечна възраст ( извини ме, но съм забравила на колко точно беше сладкия Пухо, освен това той е то-о-лкова голям!) Други изследвания и т.н.- по преценка на вет. лекар.
Денева, прекрасни сте на снимките! Арту расте като гъба май?
Целувки на малки и големи, Пухове и Пухки! wub.gif
User's Signature

www.monasterymeadows.com

#893 Потребителят е офлайн   trela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 09:05 PM

Цитат(fanciful @ Feb 17 2010, 03:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте всички!
Честити сертификати на Йорам! Да, гледката на упоения любимец е тежка, а още по-тежък е самият любимец после, като трябва да го замъкнеш до колата (последното от собствен опит..., на всичкото отгоре бях отишла и съвсем сама, та ми помогна един добър и отзивчив студент от Вет. факултет) За Йорам лично моето мнение е, че трябва може би малко уроци и после наистина с професионален хендлер, защото той досега не се е явявял на изложби и трябва по-уверена ръка. Какви точно очни изследвания имате предвид? За скрининг не знам да се изискват. Виждала съм в някои ( и то малко) родословия на кучета от чужбина написано само "free of eye diseases". Да не го бъркате с "OCD free", което значи, че кучето няма един от подтиповете лакътна дисплазия, а именно OsteoChondritis Dissecans.
Трела, на Пух може да му направите снимки на тб и лак стави ако е навършил поне 15 месечна възраст ( извини ме, но съм забравила на колко точно беше сладкия Пухо, освен това той е то-о-лкова голям!) Други изследвания и т.н.- по преценка на вет. лекар.
Денева, прекрасни сте на снимките! Арту расте като гъба май?
Целувки на малки и големи, Пухове и Пухки! wub.gif

благодаря за отговора!
имаме още време до изследвания значи, защото Пух е на 1 година и почти 3 месеца, и мисля да поизчакаме ощемесец два :)
целувки на всички кучовци
User's Signature

Качена снимка

#894 Потребителят е офлайн   lordoff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 12:00 AM

Цитат(fanciful @ Feb 17 2010, 04:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Какви точно очни изследвания имате предвид? За скрининг не знам да се изискват. Виждала съм в някои ( и то малко) родословия на кучета от чужбина написано само "free of eye diseases".

Може би съм се подвела от изискванията за развъждане на Голдънския клуб. Там са задължителни изследвания за наследствени заболявания на очите. А може да е обремененост на породата.

Между другото какви ще са изискванията за развъждане на нашия бъдещ клуб? На Йорам д-р Георгиев от Син Кръст му препоръча ако ще прави поколение, да е само с девойка HD A. Очевидно в Холандия се допускат до разплод и с HD C, както видяхме в родословието ни - някакъв пра-пра-пра родител.

#895 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 12:01 PM

На 08.02.2010г. след 11 години 4 месеца и 1 ден заедно, си отиде нашето любимо момче Дарк. Времето с него никога нямаше да ни стигне, както не стигат и думите, за да разкажа колко много ми даде той, за да му кажа всичко, което искам и за да опиша колко много ми липсва. Остава ми само да вярвам, че сега е на хубаво място, здрав, силен и спокоен. Ето няколко любими снимки от щастливия, надявам се, живот на Дарк.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

www.liebern.com

#896 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 02:31 PM

Много съжалявам за загубата ви..сигурна съм,че е на много хубаво място сега,а що се отнася до живота му-от снимките си личи,че е бил много щастлив dh_188.gif
User's Signature

Качена снимка

#897 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 18 February 2010 - 03:20 PM

Fibsi, съболезнования за загубата ви! Да почива в мир момчето! Имал е хубав живот и е бил обичан!

#898 Потребителят е офлайн   deneva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 03:47 PM

Fibsi, съчувствам ти...

#899 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 February 2010 - 03:56 PM

О, Фибси, страшно съжалявам да го прочета това! Боже, претърпях такова нещо само преди три месеца и зная колко е ужасно! Още повече че ти беше една от първите, която се опита да ме утеши тогава! Прегръщам те и ти пожелавам да си спомняш след време само за щастливите моменти, които сте имали с него!

#900 Потребителят е офлайн   Asi4kaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 February 2010 - 12:49 PM

прозовавам ви и вас ! защото е важно да се знае за това събитие моля ви кажете , ако имате приятели къмпингари да дойдат и да ни подкрепят !

В нашата държава и особено по Черноморието от много години се случват странни и необясними за една правова държава събития.Тази година туристическият холдинг Русалка Холидейз собственост на небезизвестния бизнесмен Николай Банев обяви непосилни такси(45% увеличение и първа линия за каравани или палатки ще се плаща 5000 лв на сезон)без да има концесия на плажа,тоест незаконно!Условията на къмпинга също така са не по-добри от военно поделение.Срещу тези издевателства в събота 20.02.2010 година от 16:00 ч. на сцената на Южен Парк,ние будните къмпингари ще проведем митинг-протест.Поканени за всички хора с гражданска съвест,които ни подкрепят! Време е в тази държава хората да започнат да отстояват позициите си!

• (105 Страници) +
  • « Първа
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни