Мини Пинчер
Публикувано: 11 December 2007 - 09:31 AM
Вечерта родителие ми дойдоха да го вземат, да го водят при една докторка на която й имаме пълно доверие. Тя направи невъзможното за предното ни куче, което беше здавено от овчарка и ако все пак при Кими се стигне до операция поне да знам, че е в добри ръце. А и тя има рентген в кабинета си. А тук уж съм в София, пък от единия до другия край на града се друсаме цял ден с Кими в такситата.
Докато не сте си отпуснали палците от стискане по Чафито, може да ги стиснете пак за Кими :kuchence:
Публикувано: 11 December 2007 - 09:40 AM
И другото, което е казала ветеринарката, че много малко от системата са му вливали. Те го държаха по 15-20 минути, а трябвало часове, защото иначе или не е достатъчно или ако му я вливат твърде бързо е опасно за белите дробове.
Сега поне следва период, който ще му хареса, захранване с пастетче, бананова каша и телешко варено ;D
Публикувано: 11 December 2007 - 04:11 PM
Ей, Кими, радвам се, че не е нищо сериозни, че от проблеми аман. На Кими определено ще му хареса телешкото варено, но не знаех, че кучетата ядат бананова каша. Мислех, че бананът е забранен.
Нашият малък Анди в момента както винаги е до печката и подремва. Вече се оправи, стъпва си нормално, само трябва да внимаваме с крачето занапред. Вчера го изкъпахме и очудващо за всички се оказа, че обича водата, даже не мръдна, толкова много му хареса и после със сешоара нямахме никакви проблеми.
Още се мъчим да се научим да ходи на определено място до тоалетната, но не се получава. Все по земята. И като му се скараме, ни се обижда, завърта се на другата страна и се прави на инат, докато не му се извиним. хаха и ние двамата с приятеля ми отиваме да се извиняваме, голям майтап сме.
Хайде пишете и вие, как са вашите мъници, пишете къде ще карате празниците....
Публикувано: 11 December 2007 - 05:05 PM
Той сега като беше с повръщане и разтройство да не ви описвам какво сътвори по пода, дивана, леглото, пътеката, но то в такива случаи не се брой. Ама беше много сладък оня ден. Снижава се такъв и аз веднага го познавам, че нещо е направил. Отивам, гледам, гледам...нищо не намирам. Отивам пак при него. Той пак главата надолу. Намерих най-накрая причината за неговото чувство за вина ;D
Публикувано: 11 December 2007 - 05:39 PM
Публикувано: 11 December 2007 - 07:35 PM
От Ветеринарния в Стара Загора миналата година предписаха на Чафи -Синулокс за разстройство.Има го на хапчета и на паста.Давам му паста--слагам на лъжичка и после на езика му.Много съм доволна.
А за повръщането -то като при хората.Нищо не даваш та да почива коремчето.
Моя пие само минерална вода.Ако се наложи да му давам нещо със спринцовка ,впръсквам странично.Но моя досега е повръщал или от упойка или от инжекция.
Публикувано: 11 December 2007 - 10:25 PM
Публикувано: 12 December 2007 - 09:11 AM
Според вас има ли разлика дали ще си купиш насипно роял канин или пакетирана. Аз да си призная понякога ми става гадно като му купувам насипна, която не е затворена в накой варел ами седи отворена и поема прахоляци и кой знае още какви бактерии от постоянно преминаващите клиенти и техните любимци. Мисля само пакети да почна да му взимам.
Публикувано: 12 December 2007 - 10:22 AM
Публикувано: 12 December 2007 - 11:06 AM
А мнения за храните в консерви и тези разфасовки за еднократна употреба. Като малък му бях купила консерва и повече няма да повторя, ужасни неща имаше вътре, а не беше долнопробна. Сега му взимам от вр на вр от еднократните, поне не намирам гадости в тях.
Публикувано: 12 December 2007 - 06:36 PM
Публикувано: 13 December 2007 - 12:08 AM
Публикувано: 13 December 2007 - 12:26 AM
Публикувано: 13 December 2007 - 08:58 AM
Публикувано: 13 December 2007 - 09:21 AM
Цитат
Аз под крокети имах предвид гранулирана храна ... И все пак не е лишаван от месо може да си спокоен. Аз си имам мое си мнение по отношение на масовото производство на месо и неговите качества.
@galia69: Стискам палци да не са гъбички. Много гадни и упорити "същества" са
Публикувано: 13 December 2007 - 10:04 AM
Публикувано: 13 December 2007 - 05:11 PM
До колкото знам за да се ваксинира едно куче трябва да е здраво, както при хората.
За гранулираната храна или домашно приготвената вече не знам какво да кажа, толкова спорове по този въпрос, че не знам какво е по добро от двете. Само мога да кажа, че спестяваш време с гранулите, отваряш пакета и даваш. Това е.
Никога не бих купила насипна храна. Не се знае какво слагат там, а и наистина те са едни огромни чували. Ако са добре запечатани с щипки примерно, няма проблем, но предпочитам да си му купувам цял пакет.
А за консервите ветеринарите ни подариха една на Хилс за малки кученца, само че ми изглежда доста голяма и си мисля че нашия мъник няма да може да я изяде за 2-3 дена. Кажете след като се отвори колко време може да стои консерва в хладилник без да се развали или иначе казано колко време ще може да я яде малкия без да се подриска накрая хахха.
Целувки на всички. Желая скоростно оздравяване на всички и най вече на Сарка.
Публикувано: 13 December 2007 - 05:40 PM
LondonAfterMidnight , колкото до храненето само с постна храна .....много кучета си прекарват огромна част от своят живот на мамалига или даже на цели кочани царевица :'( . Но често им се случва да хруснат я кокошка или яйце , а даже и плъх . В месото , в зеленчука , във водата , във въздуха .....все с някаква химия ще се сблъскаме, но ще се нагодим , налага се. Дребните породи определено са много по-чувствителни и специфични с храненето. Щом давате суха храна и консерви е добре , но направо ни стресна като каза , че ядете все постно у вас и за това така реагирваме , не ни се сърди. Консерви съм давала главно котешки и май Симба се казваха. Има и хубави пастетчета , но са доста скъпички. Паучовете не ми ги препоръчаха заради многото консерванти в тях.
Храната не се разваля така бързо. Ако взимаш от голям магазин където чувалите направо хвърчат , тогава и насипно може да си взимаш. Или когато си отвориш чувалчето и да го сложиш в някоя кофа. Хилс са им направени с едно супер удобно ципче ....кеф, но повечето храни не са. За Хилс мога да кажа , че моите не го ядът с огромен апетит. Възможно е да е защото е по-малко обработен с добавки , а може и да не е така.
Публикувано: 14 December 2007 - 07:23 PM