Dog.bg Форуми : Мини Пинчер

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (625 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мини Пинчер

#4581 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 December 2007 - 09:31 AM

Оххх, здравейте. Тъкмо някое от нашите пинчовци се оправи и друго се разболее. Моят Кими от петък е с повръщане, а след системите получава и разтройство. Вчера го водих на рентген и ветовете пак нищо конкретно не казаха, ми може и да е изял нещо, може и да не е. В крайна сметка и днес трябва да го снимат за да видят дали нещо от кашата, която му дават преди рентгена е останала някъде. Макар, че той снощи изходи малко от нея, значи все пак има проходимост.
Вечерта родителие ми дойдоха да го вземат, да го водят при една докторка на която й имаме пълно доверие. Тя направи невъзможното за предното ни куче, което беше здавено от овчарка и ако все пак при Кими се стигне до операция поне да знам, че е в добри ръце. А и тя има рентген в кабинета си. А тук уж съм в София, пък от единия до другия край на града се друсаме цял ден с Кими в такситата.
Докато не сте си отпуснали палците от стискане по Чафито, може да ги стиснете пак за Кими  :kuchence: 

#4582 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 09:40 AM

Сега говорих с майка, кашата е минала към червата и няма чужди тела...явно стомахът му се е раздразнил от нещо...но от какво не се знае. Следва захранване и чай от лайка. Аз не знаех, че водата дразнела толкова много стомаха, той не че много е пил, но да знаете при подобни случаи никаква вода, а най-добре е със спринцовка чай от лайка.
И другото, което е казала ветеринарката, че много малко от системата са му вливали. Те го държаха по 15-20 минути, а трябвало часове, защото иначе или не е достатъчно или ако му я вливат твърде бързо е опасно за белите дробове.
Сега поне следва период, който ще му хареса, захранване с пастетче, бананова каша и телешко варено  ;D

#4583 Потребителят е офлайн   zara87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 04:11 PM

Здравейте и от мен! Наистина ние малко се поизгубихме, но от вълнението покрай празниците май не остана време.
Ей, Кими, радвам се, че не е нищо сериозни, че от проблеми аман. На Кими определено ще му хареса телешкото варено, но не знаех, че кучетата ядат бананова каша. Мислех, че бананът е забранен.
Нашият малък Анди в момента както винаги е до печката и подремва. Вече се оправи, стъпва си нормално, само трябва да внимаваме с крачето занапред. Вчера го изкъпахме и очудващо за всички се оказа, че обича водата, даже не мръдна, толкова много му хареса и после със сешоара нямахме никакви проблеми.
Още се мъчим да се научим да ходи на определено място до тоалетната, но не се получава. Все по земята. И като му се скараме, ни се обижда, завърта се на другата страна и се прави на инат, докато не му се извиним. хаха и ние двамата с приятеля ми отиваме да се извиняваме, голям майтап сме.
Хайде пишете и вие, как са вашите мъници, пишете къде ще карате празниците....

#4584 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2007 - 05:05 PM

Ми той Андито е само на 2 месеца. Моя пинчо май дълго си пишаше навън, дори и като научи банята, пак от време на време имаше изяви извън нея. Пък и дори сега като се радва, някои като се прибере или негов познат като дойде вкъщи пак препишква. Аз затова като се прибирам не му обръщам внимание. Ама той е голям холерик, мнооого емоционален и нервак. 
Той сега като беше с повръщане и разтройство да не ви описвам какво сътвори по пода, дивана, леглото, пътеката, но то в такива случаи не се брой. Ама беше много сладък оня ден. Снижава се такъв и аз веднага го познавам, че нещо е направил. Отивам, гледам, гледам...нищо не намирам. Отивам пак при него. Той пак главата надолу. Намерих най-накрая причината за неговото чувство за вина  ;D

#4585 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 December 2007 - 05:39 PM

Привет . Продължавам да ви стискам палци. Аз съм затрупана от ангажименти и не мога да намеря време да пиша тук. Не знам защо са ви препоръчали бананова каша като си има чудесни сухи храни и консерви , които са специално за такива проблеми. Вярно , скъпи са , но поне  няма да се боите , че млякото в кашата  няма отново да влоши  ужасно нещата. Направо не мога да го приема , че лекар ви е назначил това лечение. В краен случай ако искаше да ви облекчи финансово да ви беше казал да си купите хуманна каша , но ЛЕЧЕБНА за разстройства и диарии или млякото на Роял Канин( но то е скъпо ), което също има чудесен ефект.

#4586 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 December 2007 - 07:35 PM

Чафун е добре.Имам майстори и по цял ден ходи при тях.Единия го беше много страх,пък сега като го види и вика---айде ,бе пумка ;D(имал движения на пума,че като види някой боклук на пода и заляга,та се върти та...доде го вземе.Сигурно мисли ,че ще му се карам ;D
От Ветеринарния в Стара Загора миналата година предписаха на Чафи -Синулокс за разстройство.Има го на хапчета и на паста.Давам му паста--слагам на лъжичка и после на езика му.Много съм доволна.
А за повръщането -то като при хората.Нищо не даваш та да почива коремчето.
Моя пие само минерална вода.Ако се наложи да му давам нещо със спринцовка ,впръсквам странично.Но моя досега е повръщал или от упойка или от инжекция.

#4587 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 11 December 2007 - 10:25 PM

Моята щерка повръща от болка  и може и при някой кучета да е така. Евентуално ако им е болезнена инжекцията и да драйфат. А от упойка често си повръщат. За това е желателно да са били гладни и жадни , а после много внимателно и по малко да пият вода.

#4588 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 09:11 AM

Ами за банановата каша не знам какви са били доводите, но той и без това не я е ял. Майка ми го изкушава с някакви добре сварени мръвки и е почнал леко, по леко да яде. И сам си пие чай от лайка. Аз честно да ви кажа не вярвам много в толкова превъзнасяните свойства на сухата храна. Вярно, че една марка може и да е по-добра от друга. Ама в крайна сметка все е царевица и други зърнени брашна, облени в мазнина и овкусители. Месото пък е натъпкано с хормони и други химикали. Зеленчуците и плодовете, и те нитратни и химизирани. И как няма да се разтрой това деликатно, малко стомахче.
Според вас има ли разлика дали ще си купиш насипно роял канин или пакетирана. Аз да си призная понякога ми става гадно като му купувам насипна, която не е затворена в накой варел ами седи отворена и поема прахоляци и кой знае още какви бактерии от постоянно преминаващите клиенти и техните любимци. Мисля само пакети да почна да му взимам.

#4589 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 12 December 2007 - 10:22 AM

Огромни са споровете "За " и  "Против " сухата храна. За това аз постоянно имам сложена суха храна , а всеки ден слагам и по нещо готвено за тях. Така винаги има от всички и не им омръзва много. Редувам  рибка , агнешко , пилешко, телешко.....че имам и моменти когато слагам изцяло постно , а те плюскът с удоволствие  ;D .

#4590 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 11:06 AM

Хахах Анче при теб е на шведска маса  ;D Аз месо пък не ям и на Кими рядко му се готви нещо месно ... ама той добре, че и зеленчука с удоволствие си го хапва. Но и при нас крокети винаги има сложени. Той обикновено си дояжда с тях или първо чака да види ще го огрее ли нещо друго и тогава крокетки  ;D А като малък повече си ги ядеше.
А мнения за храните в консерви и тези разфасовки за еднократна употреба. Като малък му бях купила консерва и повече няма да повторя, ужасни неща имаше вътре, а не беше долнопробна. Сега му взимам от вр на вр от еднократните, поне не намирам гадости в тях.

#4591 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 December 2007 - 06:36 PM

Крокетите са картофи --а картофи изобщо не бива да даваш.Кими да не е магаре ,бе жена та да го храниш постно.Ми то не е тревопасно.Всеки ден му трябва месо.Всеки ден варя пилешко само за Чафи ,бъркам го с варен ориз и черен хляб.Ти направо ще го умориш това пале от глад.Свари му едно бутче и го дръж в хладилника.Една шепа ориз без нищо го свари и пак в хладилника.Така ще имаш за два дни.

#4592 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 12:08 AM

Сега пък ние сме болни .Днес като се прибрах от работа и видях на муцунката на Сарка че има нещо не мога да го определя какво е  колкото бобено зърно е кожата е черна и твърда леко е подуто и зачервено наоколо не я боли мазах я със Йодасепт и утре ще я водя на лекар сутринта .Иначе е бодра тича си из къщи яде нормално нямам спомен сутринта имаше ли го или не тези дни си имам други проблеми и съм ошашкана от всякъде .

#4593 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 13 December 2007 - 12:26 AM

Гали , това може и да е някаква гъба от писаните. Вземи и ваксинирайте котетата и Сарка срещу  гъби.

#4594 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 08:58 AM

Котетата отдавна го няма .Сега отиваме на вет . лекар .Като се прибера ще пиша резултата

#4595 Потребителят е офлайн   LondonAfterMidnight Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 09:21 AM

Цитат

Крокетите са картофи --а картофи изобщо не бива да даваш.Кими да не е магаре ,бе жена та да го храниш постно.

Аз под крокети имах предвид гранулирана храна ... И все пак не е лишаван от месо може да си спокоен. Аз си имам мое си мнение по отношение на масовото производство на месо и неговите качества.

@galia69: Стискам палци да не са гъбички. Много гадни и упорити "същества" са

#4596 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 10:04 AM

Правя отчет диагнозата е Пиодермия  доктора каза че е имала възпаление на някой от корените на космите и като го е разчесала се е стигнало до тук .Имаше малко гной като започна да го обработва  и излезе ама и тя много обича да се търка в одеалата и китениците  .Направи изследване за гъбички но имало само няколко и не мисли че е гъбично заболяване нормално било при тази ситуация .Сложи и антибиотик с действие 5 дена в две спринцовки даде някоакви лекарства за мазане с едното ще е сутрин а другото вечер .Всъбота или неделя ще ходим на контролен преглед .Да питам ли за ваксина за гъбички как се прави трябва ли да е здрава .

#4597 Потребителят е офлайн   zara87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2007 - 05:11 PM

Здравейте и от мен. Мале, колко сте написали. Не е честно-едно мъниче се разболява, оправя се, и после друго. Хммм много странно. Нашия е добре, само не можем да го отучим от гадния навик да гризе пръсти, и то с такава сила, с която може да ти го хрусне за нула време.
До колкото знам за да се ваксинира едно куче трябва да е здраво, както при хората.
За гранулираната храна или домашно приготвената вече не знам какво да кажа, толкова спорове по този въпрос, че не знам какво е по добро от двете. Само мога да кажа, че спестяваш време с гранулите, отваряш пакета и даваш. Това е.
Никога не бих купила насипна храна. Не се знае какво слагат там, а и наистина те са едни огромни чували. Ако са добре запечатани с щипки примерно, няма проблем, но предпочитам да си му купувам цял пакет.
А за консервите ветеринарите ни подариха една на Хилс за малки кученца, само че ми изглежда доста голяма и си мисля че нашия мъник няма да може да я изяде за 2-3 дена. Кажете след като се отвори колко време може да стои консерва в хладилник без да се развали или иначе казано колко време ще може да я яде малкия без да се подриска накрая хахха.
Целувки на всички. Желая скоростно оздравяване на всички и най вече на Сарка.

#4598 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 13 December 2007 - 05:40 PM

Точно ваксината против гъбички се ползва и с лечебен ефект и може да се поставя в такъв момент. Но сега  ще изчакате  , заради  антибиотиците все пак. 
LondonAfterMidnight , колкото до храненето само с постна храна .....много кучета си прекарват огромна част от своят живот на мамалига или даже  на цели кочани царевица  :'( . Но често им се случва да хруснат я кокошка или яйце , а даже и плъх . В месото , в зеленчука , във водата , във въздуха .....все с някаква химия ще се сблъскаме, но ще се нагодим , налага се. Дребните породи определено са много по-чувствителни и специфични с храненето. Щом давате суха храна и консерви  е добре , но направо ни стресна като каза , че ядете все постно у вас и за това така реагирваме , не ни  се сърди. Консерви съм давала главно котешки и май Симба се казваха. Има и хубави пастетчета , но са доста скъпички. Паучовете не ми ги препоръчаха  заради многото консерванти в тях.
Храната не се разваля така бързо. Ако взимаш от голям магазин където  чувалите направо хвърчат , тогава и насипно може да си взимаш. Или когато си отвориш чувалчето и  да го сложиш в някоя кофа.  Хилс са им направени с едно супер удобно ципче ....кеф, но повечето храни не са. За Хилс мога да кажа , че моите не го ядът с огромен апетит. Възможно е да е защото е по-малко обработен с добавки , а може и да не е така.

#4599 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 05:57 PM

Нашето семейство се увеличи неочаквано с още един член  :yahoo:. Той е малък, черен и е на два месеца. Надявам се Титко да не ревнува много, а още повече, че и бебчо трябва да се появи след месец. Как ще се справям с две бебета  ;D не знам.
User's Signature

Качена снимка

#4600 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2007 - 07:23 PM

Дай да го видим това черничкото--да не си осиновила негърче ;D момиче ще се ошашавиш  :o

• (625 Страници) +
  • « Първа
  • 228
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни