Мини Пинчер
Публикувано: 04 October 2010 - 09:29 AM

Публикувано: 04 October 2010 - 03:32 PM
Публикувано: 05 October 2010 - 08:18 PM
Пинчер, в 04 October 2010 - 06:55 AM, написа:
Благодаря, пинчерчето ни се казва Рони и е на близо 9 месеца. снимката на аватара е направена някъде около 4-5 месец на Рони. Вашата Киара е изключително красива. Страхотни снимки!!!
Публикувано: 06 October 2010 - 08:11 PM
(archy), в 06 October 2010 - 04:08 PM, написа:
Искамда попитам имат ли си вашите пинчове дрешки? Арчи има дъждобранче, но цялото става мръсно и се налага всеки път да го перем. Вие как чистите дрешките на кучовците си?

Лично аз направих грешката да взема на Рони оранжево дъждобранче, всеки път става кален, но принципно само отдолу. Няма как- неизбежно е. Иначе извадиг една гъбка спезиално за елечето (защото е като шушлек) и с нея го почиствам. До следващия ден изсъхва. В това време шушлека си е най-лесен за поддръжка

Публикувано: 07 October 2010 - 10:01 AM
fluxie, в 05 October 2010 - 07:36 PM, написа:

На Киара ушите купирани.
Гулямите уши, ако е по-дебели и тежки не се исправят дори с помоща на кальций (чух че изобщо не помага так как ушите не са от къстена тъкан) поскоро помага да ги поддържите с лепенки, массах и (незнам как точно да кажа на български език) "хондропротектори"?
В стандарта предпочително ушите да е легнали, само че трябва да е насочени напред, това е същото проблем. хората се мъчат да ги залепват с лепенки по специален начин.
Публикувано: 07 October 2010 - 10:12 AM
Искамда попитам имат ли си вашите пинчове дрешки? Арчи има дъждобранче, но цялото става мръсно и се налага всеки път да го перем. Вие как чистите дрешките на кучовците си?

Аз похарчила сумата пари на най различни дрешки, но почти не ги использвала, макар Киара пораснала в Росия, расхождали сме при минус 30 само в една плетена дрешка(от мека вълна), в другите тя приличала на паралитичка, или на някой паметник на горбато куче- че не искала да се движа нормално. На края отказалх се от всички дрехи, без тях кучето се движа по-активно, така само себе се тепли и става по-калено и здраво.
Мисля че дрехи задолжительни само за най-малките и крехкави кучета, с по-спокоен темперамент)
Публикувано: 07 October 2010 - 10:57 AM
Освен кучетата на Тренер и на Пинчер в цялата тема НЯМА НИТО ЕДИН ПИНЧЕР
Така че може да си спестиш съветите кой къде да пише .

п.п.Пинчер Поздравления за страхотното куче ......

Публикувано: 07 October 2010 - 11:07 AM

Пинчер, поздравления за прекрасното куче!!! Радост е да се види такава красота у нас.

Публикувано: 07 October 2010 - 11:18 AM
Пинчер, в 02 October 2010 - 09:44 PM, написа:
Първо искам да се извиня за лош българския ми език- не съм българка и все още имам трудности с посаието и говорението(разбирам добре езика).
Имам женско пинчерче на две години е.
Искам да я заплодя тази есен, но, понеже кучето е чист цверг пинчер, с родословие, за това бих искала да намеря същото чистокровно мъжско.
Ние сме от Благоевград, тук няма подобни кучета. Ако в форума има хората притежаващи подоьно куче и желаюшие да го размножават моля да ми отговорите тук, или на адресс- Lika-44@ya.ru
Пинчер, в България съм виждала само едно родословно женско, може да провериш в БРФК за регистрирани у нас Мини пинчери. Много често от Русия идват на изложби в България и ако съвпадне с разгонване на Киара ще е добре.
Публикувано: 07 October 2010 - 12:08 PM
[/quo
На момент не сме регистрарани в Болгария, имаме само руско родословие.
На 28 октомри ще е готово европейско родословие, после ще чакам да ми го испратят от руска федирация на кинология. Трябва да я регистрирам след това, още незнам как да правят това, но, мисля че с помоща на този сайт ще разбера:)
Zahoo Кучето е мини пинчер, обаче не е от най малките, тежи е към 6 кг. това е максимално тегло в стандарта.
ето още няколко снимки)