Шарпей (СТАРА ТЕМА)
Публикувано: 23 November 2007 - 03:59 PM
Както подозираш собствениците на бръчковци не са като обикновените хора. Защо пък да не решим, че една русенска разходка ще бъде от полза за хората и кучетата! ;)Толкова много примери има за мечтаното от фантастите и случилото се в живота. :wub:
Публикувано: 23 November 2007 - 05:15 PM
Относно Руситу- на мен ми стана много любим град напоследъъъъъъъъъъъъъъъъък!!!! :->) :yahoo: Пък и нали Арма е русенче.... идва ни се на гости... ако ни искат ;)
Публикувано: 23 November 2007 - 06:02 PM
krissssko: в този ред на мисли мога да спомена, че нашите горни "мигачи" също се завъртат навътре и много ни дразнят очичките. По-назад съм споменавала, че преди няколко месеца ги подложихме на коригиране "предсрочно", тъй като бяха настъпили усложнения, НО в близкия месец ще се наложи за съжаление пак да се подложим на операция. По принцип Д-ра ни обясни, че такава ранна корекция на клепачитета както беше при нас не е препоръчителна при нормални условия, тъй като кучето расте и се развива до 1год. - година и нещо и както се получи при Ричи макар, че бяха оправени клепачите, то беше временно и те отново пораснаха и се извиха твърде много навътре, затова сега се налага нова ДАЙ БОЖЕ окончателна корекция - вече минахме годинка. Тоест моето непрофесионално мнение е да изчакате да поотрасне преди такава намеса, като си го водите на профилактични прегледи за очичките.
Публикувано: 23 November 2007 - 06:14 PM
Цитат
Какво значи: Не е препоръчителна при "нормални" условия? :o :o :o
Нали ако условията са нормални, няма да има нито проблем, нито нужда от операция?;)
При Данте беше направена операция на горни и долни клепачи, когато той беше на два месеца. След това не сме имали проблеми. Ако бяхме чакали да стане на годинка, имаше опасност кучето да ослепее.
Публикувано: 23 November 2007 - 06:27 PM
Публикувано: 23 November 2007 - 06:47 PM
Публикувано: 24 November 2007 - 12:08 AM
уааа, сериозно сте се преместили!!! :rolleyes:... Видин не е лош град, хареса ми като съм ходила (мин. година, малко след наводненията- мостчето към Крепостта беше под вода, снимахме пропадналия път...), но за съжаление со далече от нашите кучовци... но те каним с удоволствие ;)
lusi_ta,
Ние да се виждаме често?!?! :- B) ;D Значи- с renshi се видяхме в Русе като взимах Арма и после на CACIBа на 18.11, където се видях и за 1-2мин с Anelly. С Ранд запознахме Арма и Кибо в същия този ден, след изложбата :) Може да се каже, че той ми беше много шар пей - тематичен ;D
Сайтове за лични проблеми не зная- за тази цел по-добри са приятелите, а не онлайн пространството ;) Но ако все пак е належащо, можеш и нас да въвлечеш... ако не се отплесваш ;)
Anelly,
ще дойдете ли на шар пей среща в неделя??? :sviruka:
Хей, btw, какво мислите за тази обява ?!
Публикувано: 24 November 2007 - 12:14 AM
И обявата видях...Тъжно ми е за кучето. Някой знае ли къде се намира?
Публикувано: 24 November 2007 - 12:26 AM
ех... добре, ще се примирим с едно "Обещавам да се опитаме да дойдем", ОК? ;)
Между другото, за малко да забравя да ви разкажа шоу... днес бяхме на вечеря у майка ми... Бях ви споменала, че тя си има три котки- един дебел бивш мъж (полупревъзходен полуангорец), една изящна спортна мадама (превъзходна) и едно женско мъркащо страхливче (бяло ангорче). Та, опитахме се да ги запознаем с Арма... Ангорката се скри под леглото още с влизането ни- дори не я видяхме, тя се беше показала 40мин след като си тръгнахме (а мен и половинката все пак ни познава- до преди няколко месеца живеехме там). Дебелия и спортната мадама се чудеха кой повече да го е шубе... Опитах се да създам запознансто- аз клекнала гушнах Дебелия (не се казва така, м/у другото, ами Дими :) ) и срещу мен се приближава половинката ми, хванал Арма... Той, шубето, ме напишка и панически се изскубна и избяга в коридора, където се качи на високия шкаф и не мръдна от там до края на вечерта... минути след това и спортната Рейч се присъедини към него. Държа да отбележа, че в цялата тази паника Арма не прояви дори минимално внимание към горките котки?!?! Към края на вечерта, гушнала Арма се приближих до шкафа, върху който се бяха барикадирали двете котки (на почтено разстяние, все пак) - те съскаха в синхрон, но АРМАхилатора отново не ги удостои дори с поглед ;D ;D ;D Боже, та тя е над тези неща- макар котките да бяха физически по-високо от нея ^_^
За обявата- нямам никаква идея, просто я видях случайно, понеже беше последната пусната и беше на 1стр на dog.bg ...
Оооо, не... направих едно търсене в Гугъл с посочения и-мейл - забележете колко много обяви са пускани с него за всевъзможни кучета ?!?!
Публикувано: 24 November 2007 - 02:38 AM
Публикувано: 24 November 2007 - 02:42 AM
Публикувано: 24 November 2007 - 10:17 AM
Anelly много благодаря :wub:
Да ви се похвалим както беше от крака после от корема се оказа че е млечно зъббчее :yahoo: вчера като хапна /мляко за да я разхлаби ако е от стомаха/ защото вече ходи нормално... [img][/img]
И като сеее облиза солидно я погалих по бузките и то милото искимтя много ужасно и се облякохме набързо и айди на лекар ... извадиха ни зъбчето /беше много драматично :'(/ ама сега вече сме жизнени и подскачаме и пак се закачаме даже ръмжи... :yahoo: ;D