Dog.bg Форуми : Шарпей (СТАРА ТЕМА)

Към съдържанието

БКК Китайски Шар-Пей

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (129 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Шарпей (СТАРА ТЕМА)

#2221 Потребителят е офлайн   CuMeoH Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 July 2008 - 06:28 PM

А и още нещо искам да ви попитам относно храненето, когато я взехме преди 2 месеца в магазина я бяха свикнали само на гранули. Та въпроса ми е вече може ли да и давам кокали, консерви и тнт. или е още малка?Иначе в момента яде Pedigree Junior и все спорим с майка ми дали да яде кокали и др. неща или само гранули.

#2222 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 July 2008 - 08:51 PM

Кокали не давайте ... никога, те са опасни за кучетата. Консервите - в тях няма нищо хубаво. Педигри не е добра храна. Под "нещо друго" може да й давате месо, извара, яйца - по-подробно (мноооого подробно) за храненето - вижте в раздел Хранене.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2223 Потребителят е офлайн   CuMeoH Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 July 2008 - 10:33 PM

Благодаря ти много за информацията bushkata

#2224 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 08:55 PM

моето зверче умира за педигри колкото и да не ми се иска да му ги давам понякога ги ядем защото другите му омръзват още с първото ядене незнам на какво се дължи това
Качена снимка
Качена снимка

#2225 Потребителят е офлайн   CuMeoH Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2008 - 10:18 PM

Случайно да има някой от гр. Шумен във форума с Шарпей да си направим една среща  ;D

#2226 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2008 - 11:03 AM

CuMeoH, моите калпазани ядат само висок клас гранула. Нищо друго не хапват. Нито извара, нито яйца. Само гранула и ако е нужно даваме добавки. Относно правилното хранене, мисля че всеки ще ти каже различно нещо. С времето сам ще разбереш как кучето ти се чувства най-добре. Аз за себе си съм разбрал.

sbubi много красив бръчко  :blink:

#2227 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 July 2008 - 12:46 PM

sbubi,
Много много е сладичък твоя бръчко ;)

На СиМеоН мадамата също е мног красива  :blink:

Ние пък си имаме ново другарче! 7-месечния Арчибалд, който живее съвсем близо до нас! Съвсем случайно се намерихме в интернет, после се и засякохме на улицата, та- айде в парка бръчковците!!! Заминавам за 10дни на почивка, но като се върнем задълже трябва да организираме софийска шар-пей среща и с новото попълнение! :) Мисля, че и с Кибо ще си паснат на акъл  ;D
User's Signature

Качена снимка

#2228 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 July 2008 - 07:05 PM

Арма е с диагноза пиометра. Снощи положението беше трагично, няма да описвам какви количества гной й течаха, тази сутрин със започване на работата на лабораторията в Бургас направихме кръвни изследвания, които потвърдиха опасенията на лекарите, които снощи в 00ч бяха изключително отзивчиви и предлагаха да заведа кучето веднага на системи. Тя все пак не беше толкова зле като разположение- нито повръщаше, нито нищо- държеше се все едно нищо й няма.

Сега сме на яко лекарства, дано имаме успех.
User's Signature

Качена снимка

#2229 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2008 - 07:08 PM

:'( Милата бръчка! Да се оправяте бързо!!!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2230 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2008 - 08:47 AM

Арма като цяло е по-добре. Пиометрата при нея беше отворена (гнойта от възпалената матка изтича навън), което е по-добрия вариант. Така и разбрахме, че въобще нещо се случва! Сега е пак малко омърлушена, но снощи я излъгах да хапне малко, а по едно време даже търча и игра, но само за малко. След 45мин ще й бия втората доза Ализин (първата беше вчера сутринта), а третата- след 7дни. Освен тях поема и антибиотици.

Като цяло уж ори нас се получи по-добрия варинт за заболяването, с по-голяма вероятност за възстановяване.

Ние в момента сме уж на почивка, в с. Варвара на 70тина км южно от Бургас. Клиниката, с която се свързах още посред нощ и която окупирахме още преди да отворят вчера сутринта е клиника Мобивет в кв. Славейков в Бургас. Още в неделя вечерта говорих с двама от лекарите там, и двамата бяха много любезни и ми обясниха надълго и нашироко какво може да е, като трябваше задължително да направим кръвните изследвания за потвърждение.

Тук сме до към края на седмицата и за съжаление Армалита няма да може да се запознае с моренцето, защото ни казаха, че не е препоръчително да я мокрим :( Важното, обаче, е момичето ми да се оправи!!!

Поздрави от сънчо Арма, който гледа да спи 90% от времето :(
User's Signature

Качена снимка

#2231 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 July 2008 - 08:35 PM

СТИСКАМ И ПАЛЦИ!!! Успех!!!
User's Signature

Качена снимка

#2232 Потребителят е офлайн   sbubi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2008 - 10:46 PM

мамина златна бръчка,управяйте се бързо.стискам палци всичко да е ок!нацелувай я от нас

#2233 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 July 2008 - 07:39 PM

За да не се обясняваме много-много, да покажем пресни доказателства от днес, е Армалита се чувства по-добре!!!  :yahoo:

Качена снимка

Качена снимка

повече - ТУК (ще качвам пак и по-късно, защото интернета, който ползвам в момента е ужасен!  :()

Само с яденето още не можем да се разберем и я храня по 3 пъти на ден, за да съберем общо към 150гр изядени гранули + малко зеленчуци и плодове :(
User's Signature

Качена снимка

#2234 Потребителят е офлайн   Ранд Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 02:28 PM

Много се радвам че Армичка е по добре и се оправя. На изключително райско място сте я завели. Много хубави тинейджърски спомени имам от село Варвара. Всяко лято бяхме там и въпреки че сега Варвара не е това забравено от багери и туристи красиво кътче все още има чар. Да си искарате хубаво и Армичка да се натича както си знае. Наш Кибо може би ще ходи на море за втори път септември месец. Първия път беше на синеморец в началото на лятото. В морето не влизаше но едвам го изкарахме от река Велека  :huh:. Лошото е че Киборга започна да проявява непоносимост към някои мъжки кучета и се сбива, така че с пукането да тича на свобода в парка около много непознати кучета мисля че приключихме. Иначе ходим на училище и Кибо се представя много добре. За пример е на всички рабоещи кучета. Най послушния е просто. Ляга става, ходи редом, всичко прави перфектно. Лошото е че вечер като ги изведем на разходка с майка си от това послушно куче няма и помен  ;D Справяме се обаче.

#2235 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 July 2008 - 10:00 PM

Ранд,
Кибовизми разни разни разправяш :) И на нас ни трябва училище, ще те разпитам допълнително кога и къде е, за да преценим дали ще имаме възможност да я водим :( Иначе сме намерели ново другарче за шар-пей срещи, Мира ще се зарадва ;)

Ми ние с Арма днес ходихме точно на плажа на устието на Велека за малко. Даже морето й плисна лапите лекичко, без тя да се усети много :) Но не сме я и мъчили да я вкарваме, де- нали не е добре за нея, а и ние не сме се къпали, защото времето посл. 3 дни тук е малко лошо.

Арма е сравнително по-добре, течението й намалява и се избистря. С яденето сме.... абе, има напредък, докарва го на към 200гр на ден (за инфо- трябва да са 350), но сами ами е с екстри?! Глезлата нахална иначе не го иска и дори и да й го оставим, не размисля да го яде. Ще я поглезим още 2-3 дни, пък после- ако иска! Даже днес изключително смещно си бутаще купичката с гранулите, щото нямаше друго вътре?! Ще ви покажа клипче като се приберем.

Сега с риск да досадим, да ви пусна днешен фото-спам, че утре си тръгваме от морето :(

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2236 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 August 2008 - 09:07 PM

Еее, ама нещо много ваканционно го давате, всички шарпееви, никакви не пишете!!!

Мойта Армаронка вече е много по-добре- и на държание, и на апетит, и ехографа това показва! Днес ни беше последния ден антибиотик, сега малко ще се витаминизираме, но утре е и последната доза Ализин.

Глезаната вече пак си яде само гранули и си изяжда почти всичко, вилнее и руши както обикновено  ;D

А тъй като от вчера у нас оставиха на хотел зайчето и рибките на племенницата ми, у нас купонът е пълен! Освен това, вчера помагах за кастрирането на една бездомна кучица и тя беше у нас на два пъти по няколко часа, в клетка. Шоуто е пълно- Арма за кучицата много не разбра, понеже я държахме отделно да не й досажда, обаче днес срещата със зайчето беше много забавна  :rolleyes: Арма като влезе в стаята, в която е клетката на заека, веднага се устреми към клетката и започна да я души- заека си подаде и той муцунката и се подушиха едно хубаво през решетките, след което Арма започна да подскача в кръг около клетката да го "дебне", въртейки опашка  :huh: ;D Направо едва я изкарах от там после! А горкия зайчо се уплаши и застана по средата на клетката си като препариран без да смее да мръдне!  :blink: Та, оттогава Армалита периодично ходи до вратата на тази стая (която за момента я ползваме малко като склад, та нямаше особен интерес към нея) и я души и бута с глава  ;D Аз хубаво си мислех да я снимам с гушнато зайче, ама... така като гледам, тя иска на лов да го обърне и май няма да стане.
User's Signature

Качена снимка

#2237 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 August 2008 - 10:11 PM

С ей-това сладурче иска да си играе Арма:

Качена снимка

Ама твърде настоятелно го раздава и се притеснявам да не му направи нещо - ето това им беше втората среща. След това влязох в стаята, гушнала зайчето, но Арма започна да се изправя по мен и да го души, та реших в името на мира между кучетата и зайците, да изляза от стаята.
User's Signature

Качена снимка

#2238 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 09:50 AM

Хехе....и Ричко прави същите трътлести пози с дупераната на горе като тича по паркета и боксира....най-смешен е когато мъжа ми го ядосва и той в бързината да му отвърне съсвсем забоксирва на едно място или почва да се върти в кръг като разярен бик с гъза и задните лапи нагоре.

Много са сладки и набиващите гранули с мляко малчувци, които си снимала! :P

#2239 Потребителят е офлайн   Juleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 August 2008 - 10:06 AM

ето едно старо клипче как боксираме.......и сме ужасно хърбави тук......Ричи

#2240 Потребителят е офлайн   renshi Икона

• Συγγνώμη! ;)
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 August 2008 - 12:40 PM

Минаваме транзитно да ви поздравим и да ви почерпим за рождения ден на патерица по един кокал, че нещо напоследък времето ни е много кът и не остава за писания по форумите  :- ;D

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

• (129 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема