Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 05 November 2010 - 08:13 PM
В един от случаите - двама мъже от съседно село си избраха куче-бебе. То милото - не повече от 2кг.
Извадиха от джоба си кълбо сезал, завързаха го през вратлето, и го завлачиха навън - бяха без кола, щели да пътуват с автобус. Бебето пищи, те го влачат - ужас. Помолих ги да изчакат, намерих им едно кашонче, и така.
А същото това кученце след два дни трябваше да тръгне заедно с още 30 бебета за Холандия. Всички ги бяхме обезпаразитили, ваксинирали.
Другите отдавна са осиновени и радват своите стопани в Холандия. А нещастната душица, "харесана" от двойката олигофрени, почти съм сигурна, че не е успяла да оживее.
Идвали са и цигани с каруци, и мутри.
Не знам защо го пиша това. Дано все пак се стигне до някакъв контрол.
Публикувано: 05 November 2010 - 08:37 PM
Публикувано: 09 November 2010 - 05:16 PM
Днес в изолатора е имало 185 кучета. Дали са 45кг техни гранули, плюс 55кг наши - едва е стигнала храната този път. Но на всички кучета е било сипано в паничките, имали са вода и е било сравнително чисто.
Оставени са и 50кг за четвъртък, когато там ще е Кикита.
Нашите гранули са от дарението на БГРК - миналата седмица в Богров ни дадоха 60кг, които се полагат на сеславчетата. Другите 45кг са от дарението на г-жа Ваня Чавдарова.
Няма да се изморя да благодаря на всички дарители
Ето например днес сутринта бях поръчала на брат ми да вземе майчицата, чиито бебета не успяха да преживеят престоя в изолатора. А тя, милата, безкрайно добра и социализирана, стои там вече два месеца. Но кучето било взето половин час преди това, слава богу, от "наши хора", за да й търсят дом. А аз бях успяла да намеря стопанка на кучицата - моя близка, при това и съседка, така че ще има и контрол, и снимки
Гергана е взела и три бебенца, двете с нея ще се погрижим: 1. да успеят да оцелеят, 2. да си намерят дом.
Освен това днес преди обяд някакви хора са осиновили едно от едрите страховити кучета, които иначе съвсем не успяват да се справят в Сеславци.
Публикувано: 09 November 2010 - 05:52 PM
Публикувано: 09 November 2010 - 06:37 PM
nort2005, в 09 November 2010 - 04:21 PM, написа:
Не е временен дом, майчето си има стопанка вече. Ще се срещнат след час и половина
Снимките са много сполучливи. Показват цялото отчаяние от безизходицата, в която се намира животинчето.
Жената беше решила да си осинови куче от Сеславци. Но понеже веднъж беше идвала с мен там, преди две години, и все не можеше да се престраши да посети отново изолатора. Накрая остави избора на мен. Показах й снимките и това беше.
Публикувано: 10 November 2010 - 08:04 AM
Лошото е, че час след това осиновителката ми се обади - кучицата има силно разстройство, придружено с кръв и слуз. Днес ще тичаме по доктори.
Дано е нещо безобидно.
Публикувано: 11 November 2010 - 12:01 AM
nort2005, в 10 November 2010 - 07:09 AM, написа:
Лошото е, че час след това осиновителката ми се обади - кучицата има силно разстройство, придружено с кръв и слуз. Днес ще тичаме по доктори.
Дано е нещо безобидно.
Какво стана с кученцето,добре ли е?

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 11 November 2010 - 12:20 AM
Днес, докато бях на "визитация", направих няколко снимчици. Мамичката вече си има име - Чара. Радва се на новия си дом и й личи, всичко е наред. Стопанката засега я разхожда само в двора си, защото "Ти луда ли си, бе, как да го изведа такова кльощаво куче навън, какво ще си помислят хората за мен - че го държа гладно. Нека да я поохраня малко, да се позаглади, тогава." А че ще я "поохрани", не се съмнявам, знам си човека. На Чара й предстои да стане дебела, това е.
Публикувано: 12 November 2010 - 12:08 PM
neofly, в 10 November 2010 - 10:24 PM, написа:
Освен,че ще се поохрани,ще изгради доверие да следва Човека си.Така,че всико при тях е от хубаво,по-хубаво.Желая им късмет и дълги години щастливо съжителстване.
Публикувано: 13 November 2010 - 05:48 PM

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 14 November 2010 - 02:06 AM
Някой виждал ли е това момче в Сеславци. Няма го от около две седмици, а по телефона ни казаха, че от района не са прибирани кучета. Сестра ми го е търсила във вътрешните клетки, но не е бил там. На четири години е и го гледаме от бебе. Отговаря на името Бони и е много страхлив. Благодаря предварително!
Публикувано: 14 November 2010 - 02:54 PM
Кристина, в 13 November 2010 - 02:53 PM, написа:
Докторите в Добро хрумване я излекуваха, поохраниха, обезглистиха, бълхите и въшките бяха жестоко избити и я изпратих напълно здрава и ваксинирана успешно в Несебър, където я чакаше новата и стопанка. Живее в голям хотел, където живее и собственичката, хотела е нейн. Ще бъде кастрирана във Варна, когато дойде време. В началото е била ужасно стресирана и постоянно се е свивала на пода и се е напишквала, когато я доближи някой, но постепенно се отпуска. С остатъка от дарението на ANRIANA, който остана в мен утре ще покрия остатъка от сметката и в клиниката, едно момиче ми помагаше със сметката й до сега. Още няма снимки, като изпрати жената ще пусна в другата тема, да и се порадвате на муцунката малка.
В четвъртък дадох на кучльовци 50-те кг гранулки от даренията Ви. Отидох доста късно, защото на Кали (сляпото котанче) и се спука язва в окото и кървеше и трябваше да се погрижа за нея и не дадох аз храната, която им се полага от изолатора, гледачите казаха, че са я дали. Накапах "краставичките" с Промерис дуо за втори път и им давам едни таблетки по 4 бр. на "краставичка". Доста добър резултат има до тук с това лечение.Има и бебоци. Жалко, че не мога да снимам, но няма от кой познат да взема фотоапарат.

Вход

Горе
Цитиране +