Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 01 December 2011 - 07:32 AM
Ето снимките от вчера. Първо - питбул, мъжки, намерен в ж.к."Люлин", няма да се връща:
Следват две душички, които биха направили всичко, за да се измъкнат от там:
И останалите, за които не мислете, че са се предали - и те чакат да бъдат харесани, за да се озоват в нечий топъл дом:
Вчера изведохме и това куче, за което Соня намери приемен дом:
Кучката е в Сеславци от няколко ммесеца. Супер любвеобилна, целува наред, не прави бели вкъщи, с хигиенни навици, върви перфектно на повод. Но се наложи снощи, по нощите, да отида да я прибера, защото се била опитала да изяде кучетата в приемния дом. У нас - същото, ръмжи, страх ме беше да експериментирам и я затворих в отделно помещение. Та въпросът ми е, защото нямам опит с подобни екземпляри, това питбул ли е? Или питбул-микс? Има ли начин да се промени тази неприязън към себеподобните?
Публикувано: 01 December 2011 - 10:39 AM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 01 December 2011 - 10:56 AM
koniarska, в 01 December 2011 - 09:39 AM, написа:
Естествено, аз не казвам, че е пит, защото е побойник
За работата - ще поработя, нямам избор, иначе трябва да го върнем в Сеславци. Но питам, защото ако визуално прилича на пит /питбул-микс/, няма да я вземат потенц. осиновители. Моля те, кажи ми, че не прилича на питбул-микс! Хората я пожелаха по тази снимка:
Това наистина е тя, коремчето изглежда, че има проблем след кастрацията.
Публикувано: 01 December 2011 - 11:43 AM
Публикувано: 01 December 2011 - 12:10 PM
nort2005, в 01 December 2011 - 08:56 AM, написа:
koniarska, в 01 December 2011 - 09:39 AM, написа:
Естествено, аз не казвам, че е пит, защото е побойник
За работата - ще поработя, нямам избор, иначе трябва да го върнем в Сеславци. Но питам, защото ако визуално прилича на пит /питбул-микс/, няма да я вземат потенц. осиновители. Моля те, кажи ми, че не прилича на питбул-микс! Хората я пожелаха по тази снимка:
Това наистина е тя, коремчето изглежда, че има проблем след кастрацията.
Норт не прилича на пит -микс

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 01 December 2011 - 12:28 PM
nort2005, в 01 December 2011 - 11:43 AM, написа:
търси ли му дом?

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 02 December 2011 - 06:30 AM
Публикувано: 02 December 2011 - 09:47 PM
От всеки измит автомобил ще се дава по левче за сеславчетата.
Много, много благодарим на Андрей
Естествено, че дължим много благодарности и на милия кучо Лъки
Така че, можете и по този начин да подпомогнете сеславските кучовци - като за почистване на автомобила си, на посочен от вас адрес, ползвате мобилната автомивка - тел. за записване на час - 0877 777 397.
Публикувано: 05 December 2011 - 09:52 AM
Бях на свиждане и на Гизела - бабичката с декубиталните рани. Сега е трудно да я познае човек, само физиономийката й е същата. Гладка и лъскава козина, загладена отвсякъде - направо е станала ново куче. Тича, подскача, радва се - нищо общо със свитото, чак сгърчено куче в ъгъла на клетката. Поведение - безупречно. Има години живот още в нея, и ще бъде щастлива - благодаря на всички, които помагат за тези животинки.
Съжалявам, че нямам никакви снимки - апаратът ми отказа окончателно, днес ще го нося в сервиза и се надявам от утре вече да мога да снимам.
Днес ще храним в Сеславци, натоварили сме 80кг гранули. Снимки - от утре нататък.
Публикувано: 05 December 2011 - 08:24 PM
Публикувано: 08 December 2011 - 05:57 PM
Публикувано: 09 December 2011 - 12:29 AM
Публикувано: 09 December 2011 - 12:46 AM
nort2005, в 18 October 2011 - 08:30 PM, написа:
nort2005, в 27 September 2011 - 07:30 PM, написа:
Едното от кучетата е забелязано днес в София /ушна марка, чип - същите/, другото сигурно вече са го сгазили колите. Жената, която съобщи това, нищо не е направила - не го е прибрала, не знам какво да правим.
Ние днес бяхме в Суходол. Сложихме лекарство на едно сеславче с демодекоза, платих на Митко за всички кучета там /без демодекозното/ до 20.Х. вкл.
Нямахме фотоапарат, дявол да го вземе. На Гизела се е появило нещо, голямо колкото орех, в горната част на крака, затова я взехме. Сега е у нас, утре ще я водим на рентген, консултация и ако трябва, ще се оперира, най-вероятно ще се наложи. Хора, да ви кажа, тя е съкровище - мила, спокойна, чистичка - нищо общо няма със скованото от страх и ужас сеславско животинче. Пожелайте й много късмет утре, дано образуванието е нещо безобидно. Ето я Гизелка: /поизтрих пак малко стари снимки, за да мога да кача новите/
Здравейте, току-що прочетох че търсите жената дето осиновила две кучета и изчезнала : ( В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова.) Тя наистина живееше в Хиподрума до преди няколко години (живееше в нашия блок). Мисля че знам къде живее тя сега. Често ходя да пазарувам на Женски пазар и винаги я виждам на ул. Княз Борис до бул. Сливница откъм Женски пазар. На ул. Княз Борис почти на ъгъла със бул. Сливница има платен паркинг ,до него има стара жълта къща с магазини за ибришими и конци отдолу. Тази жена излиза от тази къща и все я виждам да носи пълни торби със сурови кокали и по пътя до тях хвърля сурово месо на всяко куче или котка по пътя си. Пред тази къща винаги има разпльокано сурово месо. Тази жена и сестра и съм ги виждала много често следобед или привечер да извеждат с теглене по две-три кучета, и така два –три пъти и си мисля, че тормозят поне десетина кучета, а може и повече. Развеждат ги по протежение на реката на бул.Сливница. От едни бараки между тази жълта къща и платения паркинг също вадят кучета, а тези бараки са без прозорци и мисля, че ги държат на тъмно и студено, защото често оттам се чува виене и скимтене. Ако искате да намерите тази жена просто отидете в късния следобед на този адрес и мисля че няма да чакате дълго докато я видите как дърпа поне две три кучета към реката.
Публикувано: 13 December 2011 - 10:55 AM
Ахил и Бек - приятели по случайно стечение на обстоятелствата, млади и обични, благодарение на симпатизанти от форума
Следва Биби - душичка, безкрайно послушна и мила с хора и деца. С кучета - девизът й е "атаката е най-добрата защита". Трябва й време, за да осъществи приятелство със себеподобни. Но за нея има много кандидат-осиновители, все някой ще е подходящ за тази специална кучица:
Ето я и Гизела - милата, тя се беше предала вече, само лежеше във влагата, имаше и две декубитални рани. И тя ухапала някой си - пълни измишльотини. Благодарение на вас, дарителите от този форум
Ханс - много мило кученце, свито и безгласно, много наплашено. И той като Гизелка, в Сеславци стоеше само свит на кравайче и не се интересуваше от нищо. Но при добро отношение се доверява и показва привързаност и благодарност:
Агата - много мило бабенце, което след дълги години живот на улицата вече ще си има дом. В Сеславци все се криеше по клетките, все някой по-голям не й даваше да се нахрани спокойно:
Алиса - безкрайно добра и социална, не успяла да намери своята "страна на чудесата" при нас. Дано е много щастлива, много години:
Амадео - малък сладък великанчо, идеален за гушкане. Не е ухапал никого
Следва Амбра. В карантинна клетка до фризера с труповете, "ухапала жена, с медицинско". Как си ги вадят тези медицински, не знам - тази кучица и дете не би ухапала, камо ли жена
Белами - тази красавица се оказа в Сеславци след затварянето на място, неподходящо за отглеждане на много кучета. Веднага беше харесана, разбира се, защото е социална и красива:
Елза - прилича на Белами, но е в по-дребен формат
Наташа - голяма чаровница. Никой повече няма да я гони и подбутва. Успех, момиченце, бърз и хубав дом ти пожелавам.
Тук искам да пусна и снимката на Бебка - тя е спасена от нашата доброволка Петя, още като съвсем мъничка - сгазена от кола, следват операции и дълго, деветмесечно възстановяване. Едното краче остава по-късо и блокирано в колянната става, затова Бебка накуцва. Шансовете й да бъде осиновена тук са почти нулеви, затова и тя потегли за чужбинско:
Накрая пак искам да благодаря
Да не забравяме и приноса на няколко момичета
Дано са повече добрите поводи за писане в темата.
Публикувано: 13 December 2011 - 12:14 PM
Публикувано: 13 December 2011 - 01:29 PM
Не са на едно място сладурковците, вече всеки е поел по своя си път.
Публикувано: 13 December 2011 - 10:18 PM
nort2005, адмирациите ми към теб не могат да се опишат с думи!
Хиляди благодарности и на всички останали, които помагат с каквото могат и дано да има повече такива моменти на сълзи от щастие!

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

Вход

Горе
Цитиране +