Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3801 Потребителят е офлайн   yana_philipova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 November 2011 - 12:35 PM

Коледни сладури!!!

#3802 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2011 - 09:55 PM

Какво стана с жьлтото болно куче? Пускам малко помощ за него, ако не е късно. Ако вече е на по-хубово място за останалите там души.

:re_037:

#3803 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 01 December 2011 - 07:32 AM

Не зная, tkusa, следващия път, когато отидох, кучето го нямаше там.
Ето снимките от вчера. Първо - питбул, мъжки, намерен в ж.к."Люлин", няма да се връща:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Следват две душички, които биха направили всичко, за да се измъкнат от там:

И останалите, за които не мислете, че са се предали - и те чакат да бъдат харесани, за да се озоват в нечий топъл дом:

Прикачена снимка

Вчера изведохме и това куче, за което Соня намери приемен дом:

Кучката е в Сеславци от няколко ммесеца. Супер любвеобилна, целува наред, не прави бели вкъщи, с хигиенни навици, върви перфектно на повод. Но се наложи снощи, по нощите, да отида да я прибера, защото се била опитала да изяде кучетата в приемния дом. У нас - същото, ръмжи, страх ме беше да експериментирам и я затворих в отделно помещение. Та въпросът ми е, защото нямам опит с подобни екземпляри, това питбул ли е? Или питбул-микс? Има ли начин да се промени тази неприязън към себеподобните?

#3804 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 01 December 2011 - 10:39 AM

На първата снимка кучето е пит,това за което говориш не е .Принципно това,че проявява неприязън към други животни не го прави принадлежащо към дадена порода,мисля,че ако се поработи с животното и му се покаже какво може и какво не нещата ще се нормализират.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3805 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2011 - 10:56 AM

Показване на мнениетоkoniarska, в 01 December 2011 - 09:39 AM, написа:

Принципно това,че проявява неприязън към други животни не го прави принадлежащо към дадена порода,

Естествено, аз не казвам, че е пит, защото е побойник :ab_041: . Но дъщеря ми каза, че главата била на пит, тялото на дого аржентино - и аз питам, като не разбирам.
За работата - ще поработя, нямам избор, иначе трябва да го върнем в Сеславци. Но питам, защото ако визуално прилича на пит /питбул-микс/, няма да я вземат потенц. осиновители. Моля те, кажи ми, че не прилича на питбул-микс! Хората я пожелаха по тази снимка:

Прикачена снимка

Това наистина е тя, коремчето изглежда, че има проблем след кастрацията.

#3806 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 December 2011 - 11:21 AM

някой има ли идея какво стана с кокера?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#3807 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2011 - 11:43 AM

Зоя /не й знам фамилията, но тя има доста кучета в Сеславци, и ходи често там/, го е взела кокера.

#3808 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 01 December 2011 - 12:10 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 01 December 2011 - 08:56 AM, написа:

Показване на мнениетоkoniarska, в 01 December 2011 - 09:39 AM, написа:

Принципно това,че проявява неприязън към други животни не го прави принадлежащо към дадена порода,

Естествено, аз не казвам, че е пит, защото е побойник :ab_041: . Но дъщеря ми каза, че главата била на пит, тялото на дого аржентино - и аз питам, като не разбирам.
За работата - ще поработя, нямам избор, иначе трябва да го върнем в Сеславци. Но питам, защото ако визуално прилича на пит /питбул-микс/, няма да я вземат потенц. осиновители. Моля те, кажи ми, че не прилича на питбул-микс! Хората я пожелаха по тази снимка:

Прикачен файл 2222222222222222222222222222222222222.jpg

Това наистина е тя, коремчето изглежда, че има проблем след кастрацията.

Норт не прилича на пит -микс :smile: Стискам ви палци всичко да е наред! :smile:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3809 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 December 2011 - 12:28 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 01 December 2011 - 11:43 AM, написа:

Зоя /не й знам фамилията, но тя има доста кучета в Сеславци, и ходи често там/, го е взела кокера.

търси ли му дом?
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#3810 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 06:30 AM

Би трябвало, не виждам защо иначе да го е взела, чувала съм, че е препълнена с кучета.

#3811 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 09:47 PM

Днес blackrider ми предаде първите 30лв., заделени за сеславските кучовци, от приходите на www.mobilwash.eu.
От всеки измит автомобил ще се дава по левче за сеславчетата.
Много, много благодарим на Андрей :rc_036: за помощта! Подкрепата му за нашата дейност, която е насочена пряко и единствено към спасяването на нежеланите кучета в Сеславци, е уникална - нямали сме досега такъв вид дарения.
Естествено, че дължим много благодарности и на милия кучо Лъки :rc_036: , който е живата връзка между blackrider и сеславските нещастници. И защото Лъки доказа на практика, че кучетата не бива да се делят по произход - щом са обичани, тези уникални същества внасят толкова щастие в дома и семейството...
Така че, можете и по този начин да подпомогнете сеславските кучовци - като за почистване на автомобила си, на посочен от вас адрес, ползвате мобилната автомивка - тел. за записване на час - 0877 777 397.

#3812 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 December 2011 - 09:52 AM

Вчера със Соня бяхме в Суходол, при Ахил и Бек. Момчетата изглеждат прекрасно, Бек даже е попрекалил малко :ab_041: - сигурна съм, че в чужбинско веднага ще бъде сложен на нискокалорийна диета. Скачат, бягат, играят - кипят от енергия и жизненост. Добре, че blobby :rc_036: ги разхожда всеки ден, не знам иначе как щяха да я карат там. Едва се удържат, наистина.
Бях на свиждане и на Гизела - бабичката с декубиталните рани. Сега е трудно да я познае човек, само физиономийката й е същата. Гладка и лъскава козина, загладена отвсякъде - направо е станала ново куче. Тича, подскача, радва се - нищо общо със свитото, чак сгърчено куче в ъгъла на клетката. Поведение - безупречно. Има години живот още в нея, и ще бъде щастлива - благодаря на всички, които помагат за тези животинки.
Съжалявам, че нямам никакви снимки - апаратът ми отказа окончателно, днес ще го нося в сервиза и се надявам от утре вече да мога да снимам.
Днес ще храним в Сеславци, натоварили сме 80кг гранули. Снимки - от утре нататък.

#3813 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 December 2011 - 08:24 PM

Снимка във фейсбук
Предполагам за този кокер говорите?
Пише, че е на хотел и му търсят дом.

#3814 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2011 - 05:57 PM

Вчера Соня и брат ми пак бяха в Сеславци - хранене, обезпаразитяване. Аз имах други ангажименти.

#3815 Потребителят е офлайн   Toni45 Икона

Публикувано: 09 December 2011 - 12:29 AM

Здравейте, току-що прочетох че търсите жената дето осиновила две кучета и изчезнала : (Прочетох че пишете това:" В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова.") Тя наистина живееше в Хиподрума до преди няколко години (живееше в нашия блок). Мисля че знам къде живее тя сега. Често ходя да пазарувам на Женски пазар и винаги я виждам на ул. Княз Борис до бул. Сливница откъм Женски пазар. На ул. Княз Борис почти на ъгъла с бул. Сливница има платен паркинг ,до него има стара жълта къща с магазини за ибришими и конци отдолу. Тази жена излиза от тази къща и все я виждам да носи пълни торби със сурови кокали и по пътя до тях хвърля сурово месо на всяко куче или котка по пътя си. Пред тази къща винаги има разпльокано сурово месо. Тази жена и сестра и съм ги виждала много често следобед или привечер да извеждат с теглене по две-три кучета, и така два –три пъти и си мисля, че тормозят поне десетина кучета, а може и повече. Развеждат ги по протежение на реката на бул.Сливница. От едни бараки между тази жълта къща и платения паркинг също вадят кучета, а тези бараки са без прозорци и мисля, че ги държат на тъмно и студено, защото често оттам се чува виене и скимтене. Ако искате да намерите тази жена просто отидете в късния следобед на този адрес и мисля че няма да чакате дълго докато я видите как дърпа поне две-три кучета към реката.

#3816 Потребителят е офлайн   Toni45 Икона

Публикувано: 09 December 2011 - 12:46 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 18 October 2011 - 08:30 PM, написа:

Показване на мнениетоnort2005, в 27 September 2011 - 07:30 PM, написа:

Вчера сеславският ни кучешкият ни ден продължи по-дълго от обикновено. В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова. Което значи, че или кучетата са върнати на улицата, или са натъпкани в някой импровизиран кучкарник. Та вчера установихме, че въпросната госпожа отдавна не живее /за радост на съседите си/ на този адрес, който явно фигурира в личната й карта. Домоуправителят каза, че със сестра си Мария са се преместили да живеят някъде в Банкя, не са оставили координати за връзка. А двете кучета бяха харесани в Австрия, можеха да имат дом. Много съжалявам за тях, ето ги:

Прикачен файл банкя.jpg

Едното от кучетата е забелязано днес в София /ушна марка, чип - същите/, другото сигурно вече са го сгазили колите. Жената, която съобщи това, нищо не е направила - не го е прибрала, не знам какво да правим.

Ние днес бяхме в Суходол. Сложихме лекарство на едно сеславче с демодекоза, платих на Митко за всички кучета там /без демодекозното/ до 20.Х. вкл.
Нямахме фотоапарат, дявол да го вземе. На Гизела се е появило нещо, голямо колкото орех, в горната част на крака, затова я взехме. Сега е у нас, утре ще я водим на рентген, консултация и ако трябва, ще се оперира, най-вероятно ще се наложи. Хора, да ви кажа, тя е съкровище - мила, спокойна, чистичка - нищо общо няма със скованото от страх и ужас сеславско животинче. Пожелайте й много късмет утре, дано образуванието е нещо безобидно. Ето я Гизелка: /поизтрих пак малко стари снимки, за да мога да кача новите/

Прикачен файл IMGP8836.JPG

Здравейте, току-що прочетох че търсите жената дето осиновила две кучета и изчезнала : ( В 9.30ч. бяхме в ж.к."Хиподрума", бл.111, вх.В, ап.69. Там би трябвало да живее и да отговаря на тел.8585307 Ана Славчева Сотирова. Тази жена е "осиновила" от изолатора две кучета, водещи се за агресивни, и е дала два адреса, където ще бъдат отглеждани. Проверката ми на адресите показа, че това е лъжа - там никога не е имало такива кучета, и хората не са чували и виждали тази Сотирова.) Тя наистина живееше в Хиподрума до преди няколко години (живееше в нашия блок). Мисля че знам къде живее тя сега. Често ходя да пазарувам на Женски пазар и винаги я виждам на ул. Княз Борис до бул. Сливница откъм Женски пазар. На ул. Княз Борис почти на ъгъла със бул. Сливница има платен паркинг ,до него има стара жълта къща с магазини за ибришими и конци отдолу. Тази жена излиза от тази къща и все я виждам да носи пълни торби със сурови кокали и по пътя до тях хвърля сурово месо на всяко куче или котка по пътя си. Пред тази къща винаги има разпльокано сурово месо. Тази жена и сестра и съм ги виждала много често следобед или привечер да извеждат с теглене по две-три кучета, и така два –три пъти и си мисля, че тормозят поне десетина кучета, а може и повече. Развеждат ги по протежение на реката на бул.Сливница. От едни бараки между тази жълта къща и платения паркинг също вадят кучета, а тези бараки са без прозорци и мисля, че ги държат на тъмно и студено, защото често оттам се чува виене и скимтене. Ако искате да намерите тази жена просто отидете в късния следобед на този адрес и мисля че няма да чакате дълго докато я видите как дърпа поне две три кучета към реката.

#3817 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 10:55 AM

Да ви представя поредните щастливци, за които успяхме да намерим дом в чужбина /SMitreva :rc_036: :rc_036: :rc_036: / . Снимките са от заминаването:

Ахил и Бек - приятели по случайно стечение на обстоятелствата, млади и обични, благодарение на симпатизанти от форума :rc_036: изчакаха заминаването си в хотел. Там си имаха и персонална разхождачка :ab_041: /blobby :rc_036: , как не остана без ръце с тези откачалки, не знам/.

Прикачена снимка

Следва Биби - душичка, безкрайно послушна и мила с хора и деца. С кучета - девизът й е "атаката е най-добрата защита". Трябва й време, за да осъществи приятелство със себеподобни. Но за нея има много кандидат-осиновители, все някой ще е подходящ за тази специална кучица:

Ето я и Гизела - милата, тя се беше предала вече, само лежеше във влагата, имаше и две декубитални рани. И тя ухапала някой си - пълни измишльотини. Благодарение на вас, дарителите от този форум :rc_036: , тя беше изведена в домашен хотел. Състоянието й много бързо се подобри и Гизелка се превърна в едно спокойно и мило куче, мечта за всеки стопанин:

Прикачена снимка - в очакване да отпътува колкото може по-бързо :ab_041: .

Ханс - много мило кученце, свито и безгласно, много наплашено. И той като Гизелка, в Сеславци стоеше само свит на кравайче и не се интересуваше от нищо. Но при добро отношение се доверява и показва привързаност и благодарност:

Агата - много мило бабенце, което след дълги години живот на улицата вече ще си има дом. В Сеславци все се криеше по клетките, все някой по-голям не й даваше да се нахрани спокойно:

Прикачена снимка

Алиса - безкрайно добра и социална, не успяла да намери своята "страна на чудесата" при нас. Дано е много щастлива, много години:

Прикачена снимка

Амадео - малък сладък великанчо, идеален за гушкане. Не е ухапал никого :ab_041: , чисто и просто се е оказал излишен.

Прикачена снимка

Следва Амбра. В карантинна клетка до фризера с труповете, "ухапала жена, с медицинско". Как си ги вадят тези медицински, не знам - тази кучица и дете не би ухапала, камо ли жена :ab_041: . Шегичка, защото вече имаме снимка от новия й дом - има си детенце, с което явно вече са направили "партия":

Белами - тази красавица се оказа в Сеславци след затварянето на място, неподходящо за отглеждане на много кучета. Веднага беше харесана, разбира се, защото е социална и красива:

Прикачена снимка

Елза - прилича на Белами, но е в по-дребен формат :smile: . Изчака заминаването си при Сона :rc_036:.

Прикачена снимка

Наташа - голяма чаровница. Никой повече няма да я гони и подбутва. Успех, момиченце, бърз и хубав дом ти пожелавам.

Прикачена снимка

Тук искам да пусна и снимката на Бебка - тя е спасена от нашата доброволка Петя, още като съвсем мъничка - сгазена от кола, следват операции и дълго, деветмесечно възстановяване. Едното краче остава по-късо и блокирано в колянната става, затова Бебка накуцва. Шансовете й да бъде осиновена тук са почти нулеви, затова и тя потегли за чужбинско:

Прикачена снимка

Накрая пак искам да благодаря :rc_036: за голямата помощ, която ни оказвате в подготовката на животинките - ваксини, паспорти, покриването на разходите за хотел на няколко от тях /без което чудото за тях нямаше да се получи/.
Да не забравяме и приноса на няколко момичета :rc_036: , които в неделите разхождат кучетата в Сеславци - малко са, трудно им е, но успяват да се справят. За blobby писах вече.
Дано са повече добрите поводи за писане в темата.

#3818 Потребителят е офлайн   blobby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 12:14 PM

Ха ха ха...Как успяхте да ги вкарате в тази клетка? Дано не са ги попиляли на пристигането. :ab_041: На едно място ли са? Всъщност "откачалка" е само Ахил, Бек е последовател, той копира поведение. А аз направих мускули, здравословно е. :rc_036: :rc_036: :rc_036: на всички вас, които помагате да се случват чудеса. Успех на всички кученца.

#3819 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 01:29 PM

С голям зор успяхме да ги затворим двамата в клетката :ab_041: . Но по пътя шофьорите даже са успели да ги изведат и на разходка два пъти, клетката е останала невредима.
Не са на едно място сладурковците, вече всеки е поел по своя си път.

#3820 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 10:18 PM

Ох, какъв прекрасен ден !!!

nort2005, адмирациите ми към теб не могат да се опишат с думи! :rc_036: :rc_036: :rc_036:

Хиляди благодарности и на всички останали, които помагат с каквото могат и дано да има повече такива моменти на сълзи от щастие!
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

3 потребители четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни