Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 26 September 2012 - 03:10 PM
Публикувано: 28 September 2012 - 11:37 AM

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/
Публикувано: 30 September 2012 - 03:02 PM
Рано-рано, в 9.00ч., изведохме куче №1 - една гушлива лигла от пазара в Слатина. Тия хора там са луди бе, как може и това точно куче да им пречи. То освен да се спънеш в него, няма какво друго да стане, но аз им пожелавам на злобарите там да се спънат наистина, и да си платят за лошотията. Но така де, същия ден кучицата замина за Германия. За тази спасена душа трябва да благодарим на Гергана и Беат Сен
След това хранихме кучовците - от Екото 60кг, и от нас 60кг, всичко си изядоха гладниците.
После сложихме петнадесет поливалентни ваксини, още толкова обезпаразитяващи и направихме снимки.
Изведохме други три кучета на хотел. Първите две, защото са много възрастни и нямат никакъв шанс да се адаптират там. Вървят бавно и вдървено, влагата би ги обездвижила съвсем. И пак "агресивни", естествено. Щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъжно... Не можем да помогнем на всички такива кучета, но тези имаха късмет, засега. Две момчета, пак от Слатина:
Другото кученце, което изведохме в петък, беше едно сладко малко дребосъче, от конната база в Банкя. Бяха две кучета, голямото си го искали, малкото - не. И за да не се окаже бързо-бързо вързано в нечий заден двор, решихме да го изведем веднага. Момиченце, много кротко и мило кученце.
Последното, което изведохме, беше дивчото Армани. Изпусна си пътуването преди близо два месеца, защото започно да щрака със зъби, когато го закачихме на повод. Е, и сега видяхме голям зор, докато го сложим в клетката. Много се надяваме Галя да успее да вкара глупчото в правия път, от петък вечер Армани е при нея. А аз не мога да събера смелост, за да ѝ се обадя и да попитам как е той. Дано Галя се справи, както с Дани, та да си поеме пътя и това кутре. Успях да го снимам само в клетката, не мръдна и не гъкна чак до осем часа вечерта, когато го взеха с кола за Пловдив. Дано е благоразумен и не пропусне за втори път шанса си.
Само да ви кажа, че извеждането на хотел не става току така, както ние си решим. Вариантите са два - или някой
Въобще разходите са ни много, и сами не бихме се справили. Ето, за този месец само имаме 650лв. за Амиго в Амивет, 466лв. за бялата Дестъни с голямата рана на гърба, 160лв. е скенера на Бен /с туморите в ушите/, и по 200кг гранули седмично, а и подготовката на едно куче за пътуване съвсем не е 20лв., както пише в отчетите ми. Разходите са много и сами не бихме се справили, наистина. Тук не е Фейсбук, малко сме хората. Всичко това пиша по повод, че и отчета си направих, по-късно ще го опиша и него.
Още снимки:
Спомняте си трите кученца от предишния ми пост, едното от които няколко дни не се показваше изпод скарата. Е, в петък вече се беше появило. Момченце, общително и страхът му вече беше останал в миналото. Ето ги трите юначета, дето глупавата им баба ги "уредила" в Сеславци за доживотно пребиваване, "с храна и разходки":
Публикувано: 01 October 2012 - 02:52 PM
Публикувано: 02 October 2012 - 07:00 AM
1. Разходи, направени от форумската сметка:
- хотел на Антончо - от 26.VII. до 27.IX. /63д./ - 441лв. /LKK/
- хотел на Санчо - от 18.VII до 15.IX. /59д./ - 413лв. /tcusa
- 200лв. за гранули, наложи се за няколко хранения да закупим от тук. Както знаете, по 200кг седмично успява да осигури Соня
- Руди в Суходол - от 11.VIII. до 30.VIII. /20д./ - 140лв. /blobby/
- куче на местото на Руди в Суходол - от 1.IX. до 27.IX. /27 д./ - 189лв. /blobby/
- Дани - доплащане 70лв. при Галя за времето над единия месец, пратен от stranger
- Алира - 40лв. за троен тест в Амивет
- изследване кръв на Руди - 45лв.
- за този период заминали 42 кучета, по 20лв. за подготовка - 840лв.
- за двата месеца по 50лв. мед.разходи - общо 100лв.
Общо разходи от форумската сметка: 2478лв.
2. Приходи:
- 400лв. на 9.VIII. от фор.сметка
- 540лв. на 31.VIII. от фор.сметка
- 80лв. на 31.VIII. от фор.сметка
- 476лв. на 26.IX. от фор.сметка
- 700лв. анонимно дарение наръка
- 55лв. наръка дарение от Петя Димитрова
Общо приходи: 2251лв. за което трябва да благодарим на blobby
3. Остатък от предишния отчетен период: -76лв.
Или 2251 - 76 - 2478 = -303лв.
Публикувано: 02 October 2012 - 02:26 PM
Моля, не цитирайте ненужно постове. Особено, когато са огромни.
мод
Публикувано: 03 October 2012 - 11:55 AM
- Извадихме и Алира
Дотук добре. Неприятностите започнаха, когато се появи Алира. Малко инфо за нея - била е домашно куче, стопаните ѝ са починали, и съседите са извикали Екото. Млада, двегодишна, много жизнена и енергична, доста пълничка, предполагам защото възрастните хора не са я извеждали. И патологично лакома. Много добра и социална, има осиновители в Германия.
Та да продължа - изведох Алира от стаичката, тя веднага се изчишка и изака на тревата. Отидохме до буса, и тя пак изака малко. Една от изпращачките на другите кученца ми каза "извинете, аз не че нещо, но има кръв в акото". Поглеждам - наистина има. Но след като знам, че Алира е ваксинирана два пъти, обезпаразитена е надлежно /и с панакур/, както всички кучета, които изпращаме, аз само казах, че не може да е нещо сериозно, и ако все пак има някакъв проблем, хората в Германия ще си я лекуват. И толкова, коментарии повече нямаше. Всички кучета бяха натоварени, вкл. Алира:
- помахахме, и бусът потегли.
Присъствах на изпращането, защото изпращах мое куче! Алира АКАШЕ КРЪВ и само кръв!!! Не е истина, че е имало малко кръв, то беше само кръв!!!
Когато ви казах, че ака КРЪВ, дали си спомняте как ми отговорихте???? Ето така : ДА СИ ГО ЛЕКУВАТ ТАМ, кучето си има ваксини
Как може да си позволявате да качвате болни кучета???? Всички сме ЗА повече спасени душички, но не едно за сметка на 20...
Предтсавете си , че се бяха изпозаразили... Бусът беше пълен догоре!
Дори да не е било заразно болно, както твърдите, да качвате куче в такова състояние за такъв дълъг път е абсолютно безотговорно за самото куче!
Имаше и други свидетели на случката, които също изпращаха кучета, които също са плащали за подготовка и приемен дом и бяха възмутени от вашето поведение!
Вие ветеринарен лекар ли сте, за да преценявате дали кучето е в добро състояние или не за пътуване????? Факт, че кучето беше свалено означава, че не е било редно да пътува!!!
Публикувано: 03 October 2012 - 06:25 PM
1. Кучето имаше две поливалентни ваксини, обезпаразитена няколко пъти, вкл. и с профилактика за гиардия.
2. За твое сведение, паспортите имат една стр.22, където точно ветеринарен лекар, след преглед, се е подписал, че кучето е здраво и може да пътува. Не аз, аз не съм вет. доктор, за да кажа какво може и какво не.
3. След като кучето е здраво /доказано с куп подписи, печати и стикери/, как може да зарази когото и да било?
4. Това беше в събота. А в понеделник сутринта бяхме строени с Алира пред клиника Амивет, достатъчно авторитетна клиника, за да няма после мрънкане и дрънкане. След като обясних какъв е проблема - кръв в акото, и скандали по този повод, докторите ѝ направиха троен тест - парво, корона и гиардия. И естествено, тестът беше отрицателен. Не съм вет.доктор, но аз това си го знаех - че кучето е здраво, поради фактите описани в т.1 и т.2 .
5. Не съм вет.доктор, но все пак попитах защо, след като е здрава Алира, е изакала кръв? Отговорът беше - най-вероятно, защото е изяла нещо, което не трябва - пръчка, камък и пр. Алира е много лакома, то си ѝ личи, така че не се учудих.
6. ПАТКО ЗАГУБЕНА, нали знаеш кой свали кучето? Сашо, защото ти го заплаши, че ще му спреш целия транспорт. А човекът с това се изхранва, няма как, трябва да избягва конфликти. Извини ми се, разбрахме се.
7. ДОКАЗАНО ЗДРАВАТА /от клиника Амивет/ Алира беше изритана от буса. Нещастното животно трябваше да виси още близо 20 дни в Суходол.
8. Защо, след като е имало толкова много разтревожени хора, мълчахте като задници, защо не ме разпитахте, щях да ви обясня и покажа документи и всичко. На пет минути от Суходол има клиника, можехме веднага да направим тестовете и всичко да е ясно. Защо изчакахте да си тръгна, и тогава да разиграете сценката? На някого да съм изяла десерта?
Всичко изредено по-горе го написах веднага след проваленото пътуване на Алира, вкл. с документа от Амивет. Това беше на 13.август, Алира замина със следващия транспорт - на 29.август, пак писах и пуснах снимки. Ти чела ли си ги? Т.е., от "опита ми да заразя пълен с невинни животинки бус" са минали близо два месеца. И ти сега пак си точно толкова възмутена и подскачаща, както тогава, въпреки че веднага отговорих на гнусните ти нападки, и то с документи? Това е циклофрения, нали? Проявите са характерни за преходните сезони, особено при тези шантави температури напоследък.
Много е лесно да се крие човек зад измислено име и да плиска помия, когато му дойде вдъхновението.
За пореден път прилагам документа, който доказва, че Алира е била здрава в деня на пътуването:
Разбирам раздразнението, но все пак моля, "мерете си" изразите.
мод
Публикувано: 07 October 2012 - 07:25 AM
Ден първи:
И сега:
Вчера бях на гости на Мими. Вече е много по-спокойна, спряла е да бърбори /първия ден у нас все нареждаше нещо/. Акото хубаво, апетит нормален, позагладила се е. Козинката е мека като коприна. Приемната стопанка каза, че за двете седмици при нея Мими не е правила никакви бели. Само дето гони котката, ама то без никакъв кусур не може
tkusa, Мими ти благодари
Публикувано: 07 October 2012 - 08:15 AM
Наложи се младежът в дъното на снимката да го изведем преди няколко дни в клиника /Амивет/. Сополи, силно разстройство и завишена температура - добре, че преди 20 дена ги ваксинирахме, иначе с тези симптоми щеше да е страшничко. То и другите две са били така, но бързо са се оправили, слава богу.
А Макс ще се наложи да постои в клиниката. Соня
Уф, дано по-бързо да се уредят тези тримцата, че е толкова нелепо да ги гледаме как висят в клетката. Те са много млади, може би нямат годинка още и искат да тичат, да скачат и играят... А тъпата баба, която ги е "настанила" в Сеславци, ми идва да я удуша!
Ето го болника:
Публикувано: 07 October 2012 - 08:37 AM
Дино:
Както виждате, ако следите темата, Соня успява да осигури по-голямата част от разходите - клиники, храна, хотели на повечето кучета. Но пак сме на "червено". Моля, за да можем да спасим повече кучета, помагайте!
Публикувано: 07 October 2012 - 07:42 PM
Nort2005-2, в 07 October 2012 - 07:25 AM, написа:
Извинете ме, сбъркала съм името. Тази прелест се казва Мари, разбира се.
Ама то как няма да го сбъркам, като чета непрекъснато Мими, та Мими.
Raallss , нали прочете, че Мими от вашия квартал е в приемен дом в Германия? Писах ти, имаше и снимки. Двете момчета са ги дали тук за осиновяване, на едното даже изнамерих снимка в пресата някъде и ти я изпратих. От нас - толкова. Ако не си доволна, кажи - кучетата от Надежда няма и да ги поглеждаме даже. И друго - нали си учила, че когато задаваш въпрос, изречението се нарича въпросително, и трябва да завършва с въпросителен знак /?/ ? То не бяха удивителни, то не беше чудо.
Бъди щастлива и си кастрирайте кучетата пред блока преди да родят, за да нямаш огромните притеснения, които преживя това лято
Публикувано: 11 October 2012 - 12:38 PM
И тъй като вече Мари си е супер отвсякъде, утре ще я заведем на кастрация и ще я снимам пак.
В понеделник дохранвахме сеславчетата, в понеделник винаги са много гладни. Сигурно огладняват от разходките, не знам, но са като прахосмукачки. Ето и малко снимки:
Всички кучета от снимките са без опция "връщане". Повечето биха били идеалните домашни любимци. По-малката част - също, но след малко работа с тях - да се научат да вървят на повод, да се поотпуснат, за да преодолеят страха си от хората.
На тръгване взехме с нас четири късметлийчета:
1. Бруно - защото част от бившите му съкварталци искат да го връщат на поляните пред блока, но има там някакъв злодей, който пък иска да го отрови. Бруно е много добър и много сладък, но предвид големината и теглото му, по-добре е да бъде прибран в хотел, докато намери хора, които искат да споделят дома си с него. Ето го красавецът:
2. Едно момиченце, много стреснато и наплашено, което беше в една клетка с Бруно. И в хотела са заедно, дано се поотпусне покрай него:
3. Братчето и сестричето на болното кученце, което предишната седмица настанихме в Амивет. Много са добри децата, слушат и изпълняват. И те като приятелката на Бруно не могат да вървят на повод, но ще трябва да го свършим и това :
Големите ми притеснения са за момиченцето при Бруно. Ваксинирах я в деня на извеждането, т.е. на осми октомври. А вече няколко вета ми казаха, че в момента в София се вихри много силна парвовироза, с която и по-големи кучета не могат да се справят. Значи трябва да минат още десетина дни, за да разберем ще я бъде ли, или не тази душица...
Публикувано: 11 October 2012 - 01:00 PM
То всъщност едното вече е за изписване - третото от групата черно-бели , Макс, момченце, в Амивет. Лудата баба, която е привикала Екото за тях, в неделя е била в Амивет, скъсала се била от плач, казаха докторите. Вместо да реве преди, тя сега, но да не коментирам, че като заговоря за хора, със сигурност ще кажа нещо, което не трябва
И демодекозният Дино, докторите казаха, че не знаят по-голям лакомник и гальовник от него:
За малко да пропусна и протежето на blobby

Вход

Горе
Цитиране +