Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#4501 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2012 - 03:31 PM

Показване на мнениетоagalina, в 26 September 2012 - 11:19 AM, написа:

Извадихме питката.В момента я преглеждат.

Слава богу, да сте живи и здрави :rc_036: !

#4502 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2012 - 02:26 PM

Ето още две нови снимки на Руди - щастливия...
Играе си момчето и си няма никакви грижи. Пускам снимка и на табелката му в Сеславци - "Люлин"-9, бл.917, агр. Коментарът е излишен.

Прикачена снимка Прикачена снимка

Прикачена снимка

#4503 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2012 - 11:37 AM

Вече след промените в неделя има ли достъп? И ако може, който ходи моля да ми пише, жена си търси кучето квартално, но няма автомобил и не знае как да стигне. Аз нямам възможност.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#4504 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2012 - 03:02 PM

Петък беше един много натоварен и дълъг ден, и с тези задръствания, а доста километри навъртяхме... Обаче имаше и реален резултат - пет сеславчета вече не са в Сеславци. Ето и по реда на случките.
Рано-рано, в 9.00ч., изведохме куче №1 - една гушлива лигла от пазара в Слатина. Тия хора там са луди бе, как може и това точно куче да им пречи. То освен да се спънеш в него, няма какво друго да стане, но аз им пожелавам на злобарите там да се спънат наистина, и да си платят за лошотията. Но така де, същия ден кучицата замина за Германия. За тази спасена душа трябва да благодарим на Гергана и Беат Сен :rc_036:. Ето я душицата:

След това хранихме кучовците - от Екото 60кг, и от нас 60кг, всичко си изядоха гладниците.
После сложихме петнадесет поливалентни ваксини, още толкова обезпаразитяващи и направихме снимки.
Изведохме други три кучета на хотел. Първите две, защото са много възрастни и нямат никакъв шанс да се адаптират там. Вървят бавно и вдървено, влагата би ги обездвижила съвсем. И пак "агресивни", естествено. Щеше да е много смешно, ако не беше толкова тъжно... Не можем да помогнем на всички такива кучета, но тези имаха късмет, засега. Две момчета, пак от Слатина:

Другото кученце, което изведохме в петък, беше едно сладко малко дребосъче, от конната база в Банкя. Бяха две кучета, голямото си го искали, малкото - не. И за да не се окаже бързо-бързо вързано в нечий заден двор, решихме да го изведем веднага. Момиченце, много кротко и мило кученце.

Последното, което изведохме, беше дивчото Армани. Изпусна си пътуването преди близо два месеца, защото започно да щрака със зъби, когато го закачихме на повод. Е, и сега видяхме голям зор, докато го сложим в клетката. Много се надяваме Галя да успее да вкара глупчото в правия път, от петък вечер Армани е при нея. А аз не мога да събера смелост, за да ѝ се обадя и да попитам как е той. Дано Галя се справи, както с Дани, та да си поеме пътя и това кутре. Успях да го снимам само в клетката, не мръдна и не гъкна чак до осем часа вечерта, когато го взеха с кола за Пловдив. Дано е благоразумен и не пропусне за втори път шанса си.

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Само да ви кажа, че извеждането на хотел не става току така, както ние си решим. Вариантите са два - или някой :rc_036: от този форум си избира подопечен, на когото да помогне, или това прави германското дружество :rc_036: , с което Соня :rc_036: си сътрудничи.
Въобще разходите са ни много, и сами не бихме се справили. Ето, за този месец само имаме 650лв. за Амиго в Амивет, 466лв. за бялата Дестъни с голямата рана на гърба, 160лв. е скенера на Бен /с туморите в ушите/, и по 200кг гранули седмично, а и подготовката на едно куче за пътуване съвсем не е 20лв., както пише в отчетите ми. Разходите са много и сами не бихме се справили, наистина. Тук не е Фейсбук, малко сме хората. Всичко това пиша по повод, че и отчета си направих, по-късно ще го опиша и него.
Още снимки:

Прикачена снимка

Спомняте си трите кученца от предишния ми пост, едното от които няколко дни не се показваше изпод скарата. Е, в петък вече се беше появило. Момченце, общително и страхът му вече беше останал в миналото. Ето ги трите юначета, дето глупавата им баба ги "уредила" в Сеславци за доживотно пребиваване, "с храна и разходки":

Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#4505 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 October 2012 - 02:52 PM

Днес това куче прибраха по сигнал за агресивност.Агресията се изразява в лаене понякога по хора, няма ухапани, напоследък все по рядко,но ...той сам решава по кого, лошото е че минават майки с колички и се страхуват, вида му може би ги плаши, а той е добър, весел, игрив...Какво ли го чака..Всъщност живееше в една къща, чиито стопанин го изоставя.Така бе до днес,изяде последните филийки и...дотук.Наричахме го Пешо.София,кв.Витоша.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4506 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2012 - 07:00 AM

Отчет за периода от 25.VII. до 27.IX. вкл.:

1. Разходи, направени от форумската сметка:
- хотел на Антончо - от 26.VII. до 27.IX. /63д./ - 441лв. /LKK/
- хотел на Санчо - от 18.VII до 15.IX. /59д./ - 413лв. /tcusa :rc_036:/
- 200лв. за гранули, наложи се за няколко хранения да закупим от тук. Както знаете, по 200кг седмично успява да осигури Соня :rc_036: от чужбинско.

Прикачена снимка
- Руди в Суходол - от 11.VIII. до 30.VIII. /20д./ - 140лв. /blobby/
- куче на местото на Руди в Суходол - от 1.IX. до 27.IX. /27 д./ - 189лв. /blobby/
- Дани - доплащане 70лв. при Галя за времето над единия месец, пратен от stranger :rc_036:
- Алира - 40лв. за троен тест в Амивет
- изследване кръв на Руди - 45лв.

Прикачена снимка
- за този период заминали 42 кучета, по 20лв. за подготовка - 840лв.
- за двата месеца по 50лв. мед.разходи - общо 100лв.
Общо разходи от форумската сметка: 2478лв.

2. Приходи:
- 400лв. на 9.VIII. от фор.сметка
- 540лв. на 31.VIII. от фор.сметка
- 80лв. на 31.VIII. от фор.сметка
- 476лв. на 26.IX. от фор.сметка
- 700лв. анонимно дарение наръка :rc_036:
- 55лв. наръка дарение от Петя Димитрова :rc_036:
Общо приходи: 2251лв. за което трябва да благодарим на blobby :rc_036: , LKK :rc_036: , tcusa :rc_036: , Nickey :rc_036: , Мърфи :rc_036: , Даниела Станчева :rc_036: , майната :rc_036: и Мария Димитрова :rc_036: .

3. Остатък от предишния отчетен период: -76лв.

Или 2251 - 76 - 2478 = -303лв.

#4507 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2012 - 02:26 PM

Това кученце е взето от нашия блок имаше малки но ние ги раздадохме и дано си намери хубави стопани гледах я 1 година и се развам че е добре !Ако случаино някои знае кои са и стопани моля ви да ми каже или да прати снимки !Казва се малибу е поне се казваше ще си знае името защото мими е близко до малибу

Моля, не цитирайте ненужно постове. Особено, когато са огромни.
мод

#4508 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2012 - 02:38 PM

Ще може ли някои да ми каже къде е това куче и дали е осиновено !А това куче на което казвате Мими всъщност се казва малибе то как е къде и дали има стопани вече !И дали ще може още снимки !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4509 Потребителят е офлайн   natalori Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 11:55 AM

[quote name='Nort2005-2' date='14 August 2012 - 12:19 AM' timestamp='1344896382' post='1061649']

- Извадихме и Алира
Дотук добре. Неприятностите започнаха, когато се появи Алира. Малко инфо за нея - била е домашно куче, стопаните ѝ са починали, и съседите са извикали Екото. Млада, двегодишна, много жизнена и енергична, доста пълничка, предполагам защото възрастните хора не са я извеждали. И патологично лакома. Много добра и социална, има осиновители в Германия.
Та да продължа - изведох Алира от стаичката, тя веднага се изчишка и изака на тревата. Отидохме до буса, и тя пак изака малко. Една от изпращачките на другите кученца ми каза "извинете, аз не че нещо, но има кръв в акото". Поглеждам - наистина има. Но след като знам, че Алира е ваксинирана два пъти, обезпаразитена е надлежно /и с панакур/, както всички кучета, които изпращаме, аз само казах, че не може да е нещо сериозно, и ако все пак има някакъв проблем, хората в Германия ще си я лекуват. И толкова, коментарии повече нямаше. Всички кучета бяха натоварени, вкл. Алира:

- помахахме, и бусът потегли.

Присъствах на изпращането, защото изпращах мое куче! Алира АКАШЕ КРЪВ и само кръв!!! Не е истина, че е имало малко кръв, то беше само кръв!!!
Когато ви казах, че ака КРЪВ, дали си спомняте как ми отговорихте???? Ето така : ДА СИ ГО ЛЕКУВАТ ТАМ, кучето си има ваксини
Как може да си позволявате да качвате болни кучета???? Всички сме ЗА повече спасени душички, но не едно за сметка на 20...
Предтсавете си , че се бяха изпозаразили... Бусът беше пълен догоре!
Дори да не е било заразно болно, както твърдите, да качвате куче в такова състояние за такъв дълъг път е абсолютно безотговорно за самото куче!
Имаше и други свидетели на случката, които също изпращаха кучета, които също са плащали за подготовка и приемен дом и бяха възмутени от вашето поведение!
Вие ветеринарен лекар ли сте, за да преценявате дали кучето е в добро състояние или не за пътуване????? Факт, че кучето беше свалено означава, че не е било редно да пътува!!!

#4510 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 October 2012 - 06:25 PM

natalori, колко пъти трябва да обяснявам, че:

1. Кучето имаше две поливалентни ваксини, обезпаразитена няколко пъти, вкл. и с профилактика за гиардия.
2. За твое сведение, паспортите имат една стр.22, където точно ветеринарен лекар, след преглед, се е подписал, че кучето е здраво и може да пътува. Не аз, аз не съм вет. доктор, за да кажа какво може и какво не.
3. След като кучето е здраво /доказано с куп подписи, печати и стикери/, как може да зарази когото и да било?
4. Това беше в събота. А в понеделник сутринта бяхме строени с Алира пред клиника Амивет, достатъчно авторитетна клиника, за да няма после мрънкане и дрънкане. След като обясних какъв е проблема - кръв в акото, и скандали по този повод, докторите ѝ направиха троен тест - парво, корона и гиардия. И естествено, тестът беше отрицателен. Не съм вет.доктор, но аз това си го знаех - че кучето е здраво, поради фактите описани в т.1 и т.2 .
5. Не съм вет.доктор, но все пак попитах защо, след като е здрава Алира, е изакала кръв? Отговорът беше - най-вероятно, защото е изяла нещо, което не трябва - пръчка, камък и пр. Алира е много лакома, то си ѝ личи, така че не се учудих.
6. ПАТКО ЗАГУБЕНА, нали знаеш кой свали кучето? Сашо, защото ти го заплаши, че ще му спреш целия транспорт. А човекът с това се изхранва, няма как, трябва да избягва конфликти. Извини ми се, разбрахме се.
7. ДОКАЗАНО ЗДРАВАТА /от клиника Амивет/ Алира беше изритана от буса. Нещастното животно трябваше да виси още близо 20 дни в Суходол.
8. Защо, след като е имало толкова много разтревожени хора, мълчахте като задници, защо не ме разпитахте, щях да ви обясня и покажа документи и всичко. На пет минути от Суходол има клиника, можехме веднага да направим тестовете и всичко да е ясно. Защо изчакахте да си тръгна, и тогава да разиграете сценката? На някого да съм изяла десерта?

Всичко изредено по-горе го написах веднага след проваленото пътуване на Алира, вкл. с документа от Амивет. Това беше на 13.август, Алира замина със следващия транспорт - на 29.август, пак писах и пуснах снимки. Ти чела ли си ги? Т.е., от "опита ми да заразя пълен с невинни животинки бус" са минали близо два месеца. И ти сега пак си точно толкова възмутена и подскачаща, както тогава, въпреки че веднага отговорих на гнусните ти нападки, и то с документи? Това е циклофрения, нали? Проявите са характерни за преходните сезони, особено при тези шантави температури напоследък.
Много е лесно да се крие човек зад измислено име и да плиска помия, когато му дойде вдъхновението.
За пореден път прилагам документа, който доказва, че Алира е била здрава в деня на пътуването:

Разбирам раздразнението, но все пак моля, "мерете си" изразите.
мод

#4511 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 October 2012 - 07:08 PM

А това куче на което казвате Мими всъщност се казва малибе то как е къде и дали има стопани вече !И дали ще може още снимки !
Ето това куче на профилната ми снимка моля ви някои да ми каже !

#4512 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2012 - 07:25 AM

tkusa, виж какво са направили за две седмици домашните грижи с Мими:
Ден първи:

И сега:

Вчера бях на гости на Мими. Вече е много по-спокойна, спряла е да бърбори /първия ден у нас все нареждаше нещо/. Акото хубаво, апетит нормален, позагладила се е. Козинката е мека като коприна. Приемната стопанка каза, че за двете седмици при нея Мими не е правила никакви бели. Само дето гони котката, ама то без никакъв кусур не може :smile: .
tkusa, Мими ти благодари :rc_036: за рая, който ѝ осигури. Къща, диванче и зелена тревичка - Мими наистина е много щастлива и това ѝ личи.

#4513 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2012 - 08:15 AM

Нали помните тези три сладурчета? Прикачена снимка

Наложи се младежът в дъното на снимката да го изведем преди няколко дни в клиника /Амивет/. Сополи, силно разстройство и завишена температура - добре, че преди 20 дена ги ваксинирахме, иначе с тези симптоми щеше да е страшничко. То и другите две са били така, но бързо са се оправили, слава богу.
А Макс ще се наложи да постои в клиниката. Соня :rc_036: ще плаща разходите, от мен са само едно варено пиле с ориз /докторите го поръчаха това/ и снимките :ab_041: .
Уф, дано по-бързо да се уредят тези тримцата, че е толкова нелепо да ги гледаме как висят в клетката. Те са много млади, може би нямат годинка още и искат да тичат, да скачат и играят... А тъпата баба, която ги е "настанила" в Сеславци, ми идва да я удуша!
Ето го болника:

#4514 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2012 - 08:37 AM

Още едно сеславче в клиника Амивет - Дино, вече седмица е там. В приемния дом точно се бяха справили с демодекозата, и тя се появи пак. Затова преместихме кучо в клиника. Соня :rc_036: осигурява плащанията.
Дино:

Както виждате, ако следите темата, Соня успява да осигури по-голямата част от разходите - клиники, храна, хотели на повечето кучета. Но пак сме на "червено". Моля, за да можем да спасим повече кучета, помагайте!

#4515 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2012 - 07:42 PM

Показване на мнениетоNort2005-2, в 07 October 2012 - 07:25 AM, написа:

tkusa, виж какво са направили за две седмици домашните грижи с Мими:

Извинете ме, сбъркала съм името. Тази прелест се казва Мари, разбира се.
Ама то как няма да го сбъркам, като чета непрекъснато Мими, та Мими.
Raallss , нали прочете, че Мими от вашия квартал е в приемен дом в Германия? Писах ти, имаше и снимки. Двете момчета са ги дали тук за осиновяване, на едното даже изнамерих снимка в пресата някъде и ти я изпратих. От нас - толкова. Ако не си доволна, кажи - кучетата от Надежда няма и да ги поглеждаме даже. И друго - нали си учила, че когато задаваш въпрос, изречението се нарича въпросително, и трябва да завършва с въпросителен знак /?/ ? То не бяха удивителни, то не беше чудо.
Бъди щастлива и си кастрирайте кучетата пред блока преди да родят, за да нямаш огромните притеснения, които преживя това лято :smile: .

#4516 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 October 2012 - 08:07 AM

Зачудих се и аз нали подаръкът ми беше с френски нюанс Мари, но Мими - Мари душата изглежда супер. Сега осиновителите трябва да имат най-мекото диванче и най-зелената т рева иначе момата не се дава. Целувки от мен на най-послушното момиче.

#4517 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2012 - 12:38 PM

Душата наистина е супер. Виждаме се често и с ръка на сърцето мога да кажа, че това е едно от най-откритите и любвеобилни кучета, които съм срещала. Няма познат, няма непознат - всеки трябва да бъде нацелуван и нагушкан, с огромен ентусиазъм, все едно това е нейната мисия на тази земя - да прегръща и да целува.
И тъй като вече Мари си е супер отвсякъде, утре ще я заведем на кастрация и ще я снимам пак.

В понеделник дохранвахме сеславчетата, в понеделник винаги са много гладни. Сигурно огладняват от разходките, не знам, но са като прахосмукачки. Ето и малко снимки:

Всички кучета от снимките са без опция "връщане". Повечето биха били идеалните домашни любимци. По-малката част - също, но след малко работа с тях - да се научат да вървят на повод, да се поотпуснат, за да преодолеят страха си от хората.
На тръгване взехме с нас четири късметлийчета:
1. Бруно - защото част от бившите му съкварталци искат да го връщат на поляните пред блока, но има там някакъв злодей, който пък иска да го отрови. Бруно е много добър и много сладък, но предвид големината и теглото му, по-добре е да бъде прибран в хотел, докато намери хора, които искат да споделят дома си с него. Ето го красавецът:

2. Едно момиченце, много стреснато и наплашено, което беше в една клетка с Бруно. И в хотела са заедно, дано се поотпусне покрай него:

Прикачена снимка

3. Братчето и сестричето на болното кученце, което предишната седмица настанихме в Амивет. Много са добри децата, слушат и изпълняват. И те като приятелката на Бруно не могат да вървят на повод, но ще трябва да го свършим и това :

Прикачена снимка - не е върха на сладоледа, но поне са в безопасност.

Големите ми притеснения са за момиченцето при Бруно. Ваксинирах я в деня на извеждането, т.е. на осми октомври. А вече няколко вета ми казаха, че в момента в София се вихри много силна парвовироза, с която и по-големи кучета не могат да се справят. Значи трябва да минат още десетина дни, за да разберем ще я бъде ли, или не тази душица...

#4518 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 October 2012 - 01:00 PM

Във вторник бяхме на свиждане при болни и хотелски кученца.
То всъщност едното вече е за изписване - третото от групата черно-бели , Макс, момченце, в Амивет. Лудата баба, която е привикала Екото за тях, в неделя е била в Амивет, скъсала се била от плач, казаха докторите. Вместо да реве преди, тя сега, но да не коментирам, че като заговоря за хора, със сигурност ще кажа нещо, което не трябва :ab_041: .

И демодекозният Дино, докторите казаха, че не знаят по-голям лакомник и гальовник от него:

За малко да пропусна и протежето на blobby :rc_036:. Милото момиченце вече е харесано и няма търпение да се изстреля към по-хубавата Европа :smile: :

#4519 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2012 - 06:41 AM

Мари, вече кастрирана. Държа се геройски момичето. Преди малко говорих с приемната ѝ мама - всичко е наред, върви, пие вода, даже е изяла една баничка :smile: за закуска. Снимките са от вчера, затова е още малко не на себе си.

#4520 Потребителят е офлайн   Raallss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2012 - 08:07 PM

А това куче на което казвате Мими всъщност се казва малибу то как е къде и дали има стопани вече !И дали ще може още снимки !
Ето това куче на профилната ми снимка моля ви някои да ми каже ! А за това куче долу на тази снимка дали е било приспано моля ви някои да каже защото то е наистина добро и си заслужава да знам !А за Мими моля ви някои да ми каже как е каво е моля ви нистина искам знам гледах я 1 година и много ми липсва аз съм в чужбина и единственоно което мога да направя е да питам и ако може мога да даря пари за някое куче !

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема