Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#5071 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 August 2014 - 10:31 AM

Миксчето Шади - беше в много лошо състояние, когато го докараха в Сеславци - дехидратиран, с разстройство и доста слабичък. Още в приюта започнахме лечение, след това успяхме да го настаним и в хотел. Голяма борба водихме с разстройството, докторите казаха, че кучето е водило странен живот, може би много време е било на улицата, за да бъде в това състояние стомашно-чревния му тракт.

Прикачена снимка - ето го в Сеславци

Прикачена снимка Прикачена снимка

И вече щастлив австриец, много мил и любвеобилен, не могат да го нахвалят стопаните му. Благодарно животинче, кой знае през какви премеждия е минало:

Прикачена снимка- игри, разходки, и накрая здрав и спокоен сън - на диванчето, естествено!

#5072 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2014 - 10:50 AM

Този сладурчо, Дени, стоя три години в Сеславци, преди да бъде осиновен. Но сега всичко му е наред - любяща стопанка, топъл дом, поляни и приятелче, с което да тичат по тях. Какво ли е усещането следд три години на бетона, да стъпиш на меката тревичка?

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Прикачена снимкаПрикачена снимка

И Безопашкова - кучето с така лошо нахапана опашка, че ѝ я бяха отрязали изоснови, чак беше вдлъбнато на местото на операцията. Дълго време не можехме да го излекуваме това чудо, течеше си гной и това е. Кучицата имаше и демодекоза, но това беше по-малкото зло. След няколкомесечен престой в хотел, Петя Качена снимка я взе в дома си и успя да се справи с раната.
Безопашкова вече е германка, осиновена и щастлива.

Прикачена снимка - няма опашка, само кръв и гной.

#5073 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2014 - 11:05 AM

Сеславчето Нина е завоювало цялата любов и внимание на новите си собственици, както пишат те в писмото си. Неотдавна са били на екскурзия до Рейн и са си прекарали чудесно. Изпращат ни снимки от пътуването:

Прикачена снимка

#5074 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2014 - 11:26 AM

И германчето Роня с осиновителите си /нашето гардже е черничкото/.
Тук беше малка, изплашена и със започваща краста. Докараха я в Сеславци, заедно с майка ѝ и братчетата и сестричките, защото ужасно много се страхували жителите на ж.к."Дружба" от тях. А майка ѝ беше толкова добричка, но едричка, та наистина може и да са се плашели хората. После доста време ги държахме на хотел - ваксини, лечение на кожното...
Сега, благодарение на Соня Качена снимка, всички имат домове и са спокойни и щастливи.
Ушето не е купирано, защото ги извадихме докато бяха мънички от Сеславци и ги кастрирахме на друго място.

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Тук е местото да кажа, че такива щастливи кучешки муцунки компенсират и умората, и нервите, и всичко, от което сме се лишили, за да помогнем на тези притиснати до стената кученца!

#5075 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2014 - 11:40 AM

Нели /трикраката кучица/ и Нинджа в Германия. Нели я докараха в Сеславци с наполовина отрязано краче. Ампутирахме го и тя се поуспокои, спря да плаче и да хапе.
Нинджа беше много болна и стоя повече от месец в Амивет.
Но благодарността в очичките компенсира всичките нерви и обикаляне насам-натам, и тревогите.

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5076 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2014 - 11:45 AM

То стана като роман, но използвам, че днес имам свободно време.
Представям ви Сам в новия си дом в Германия. Хората имат още две кучета, но нашият дребосък е успял успешно да се внедри в групичката, вижте го колко е сладък:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5077 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2014 - 09:01 PM

Не мога за "лека нощ" да не ви представя още снимки на Роко /старо име - Сам/ от новия му дом. Сега виждам, че в компанията има и котанка! И всички го обичат нашето момченце, нали е толкова миличък:

Прикачена снимка - Роко ви пожелава лека вечер и успешна седмица!

Само да споделя искам с вас, че като си ги припомних днес тези весели очички на осиновените кучовци, утре ще ми бъде още по-голям ад срещата с останалите - колко ли от тях ще успеем да спасим?

#5078 Потребителят е офлайн   el.lena Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 September 2014 - 10:55 AM

Здравейте!
Много моля да ме ориентирате как се стига до приюта в Богров. Единственото, което разбрах е, че е близо до разклона за Елин Пелин, но точен адрес няма. Цяла сутрин звъня на телефона там, не спира да дава заето.
В началото на седмицата са прибрали един дребосък по фалшив сигнал (просто няма как да повярвам, че кроткия дребчо, който е на ...найсет години и си е живял супер мирничко пред блока досега, тепърва ще тръгне да яде хора :smile: . Трябва да отида да го видя, защото хората, които са го хранели на улицата, очевидно няма да свършат тази работа, а момчето сигурно се нуждае от подкрепа.
Но не знам къде се намира приюта. Това явно е голяма тайна. :md_064: Моля, помогнете! Като ще скитам из полето, поне да знам в коя посока да захвана. :md_064:
Предварително благодаря! :wub:

#5079 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2014 - 06:14 PM

От Околовръстното шосе /южната дъга/ завиваш вдясно при табелката за Русе и Бургас. След това следиш за табелка "Бургас". След това -бензиностанция на "Лук ойл", веднага след нея, първото пътче вдясно /там май е и разклона за Елин Пелин/. Приюта е стотина метра навътре, не се вижда от главното шосе.
Всичко това можеш да го видиш на някоя карта.
Ако имаш още въпроси, пиши ми на "лични".
Успех, дано успееш да го спасиш животинчето /това разбираш под "подкрепа", надявам се/.

#5080 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2014 - 07:08 AM

Пуснах парички за мецанка. Целувки на момата. На последните снимки е красота, само за гушкане.

#5081 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2014 - 11:41 PM

Показване на мнениетоtkusa, в 17 September 2014 - 07:08 AM, написа:

Пуснах парички за мецанка. Целувки на момата. На последните снимки е красота, само за гушкане.

Найра много, много ти благодари Качена снимка ! И иска да ти се похвали, че вече е харесана и чака само подходящ транспорт, за да отпътува за приемния си дом в Германия!

#5082 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 September 2014 - 08:09 PM

Както знаете, има лоши хора, които само и само за да направят скандал, са готови на всичко. Затова и не споделям всичко с вас, въпреки че ми се иска.
Но за това съкровище не мога да премълча - Адонис - кучето, което е и красиво, и супер социално и обичливо, и всичко най-най-, за което можете да се сетите. Но съдбата не е била милостива с него - пораснал е двайсетина сантиметра и още толкова килограма "над нормата". Над тази психологическа норма, извън която кучетата имат минимален шанс за осиновяване, освен за пазачи на синджир, но пък той е толкова добър, че и за това не става. Ето го момчето в клетката:

Прикачена снимка - красив и величествен, но затворен в клетката... и така - повече от година. Как издържа това куче толкова време, не знам. Но не пропускаше да протегне лапи през решетките, когато някой минеше покрай него. С една дума - много сладък и много нещастен, защото нямаше перспектива за измъкване от приюта.

Но ето, че и той успя! Със съдействието на д-р Станкова Качена снимка, Адонис вече е в приемен дом в Германия, където му е много хубаво, тича на воля по поляните и има две приятелчета, с които да играе, и хора, които да го галят и обичат!
Спокойна съм за него. Дали ще остане в този дом, или ще го осиновят други хора, за него ще е без значение, защото и в двата случая я има и свободата, и обичта.
Бъди щастлив, момче, обичаме те!
Ето ги германските снимки на момчето:

Прикачена снимка

#5083 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2014 - 08:01 AM

Малко сеславчета:

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

Благодарение на Соня Качена снимка три пъти седмично дохранваме всички сеславски кучета с по 500г висококачественни гранули. От Екото получават по около 300г дневно "Ани мания", така че гладни няма.
Доста от кучетата сме ги ваксинирали, Екото също слагат поливалентни ваксини, но само на кучетата, които остават по-дълго време в Сеславци. На тези, които се връщат по места няма как да стане това, защото трябва да е минала най-малко една седмица от кастрацията.
Много пъти си мисля, че това нашето е като борбата на Дон Кихот с вятърните мелници... Но щом има спасени, щастливо задомени кучанки, значи не е съвсем така.

#5084 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 September 2014 - 11:46 AM

Заедно с Адонис за Германия тръгнаха още две сеславчета - Сандро /черното куче от снимките/ и Санди /кафевия мъник/. Заедно са в приемния дом и се разбират прекрасно. Естествено, че любимец на момченцето е кучешкото детенце Качена снимка .

Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка

#5085 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 October 2014 - 07:35 AM

Die anhängliche Hazel zog heute zu einem sympathischen Paar nach Kerpen. Sie ist “angekommen” und hat “ihre” Menschen gefunden! Das freut uns sehr!

Осиновена! Има си вече собствено семейство и дом!

Прикачена снимка

Сладуранката Хейзъл, преборила се със Сеславци, Богров и демодекозата - с помощта на Мърфи Качена снимка!

#5086 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2014 - 07:01 AM

И Найра вече е при новите си стопани! Хората я очакваха с нетърпение и съм сигурна, че няма да останат разочаровани - Найра е съкровище!

tkusa Качена снимка , благодаря ти, че помогна да се спаси и тази кукла!

Ето снимки от изпращането:

и първа среща с новия стопанин Прикачена снимка

Да пожелаем дълги години спокоен живот на нашето мило момиче и дано повече сеславчета имат нейния късмет!

#5087 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2014 - 11:50 PM

Много се радвам за мецанка, само здраве за нея, красота си има в големи количества. На предните снимки от Сеславци ( 8 отгоре ) има един май е младеж, сив , височък, показал си е цялата глава през решетката. Пускам парички другата седмица, но ако има някой по- належащ, аз съм О.К.

#5088 Потребителят е офлайн   Nort2005-2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2014 - 07:15 PM

Показване на мнениетоtkusa, в 05 October 2014 - 11:50 PM, написа:

има един май е младеж, сив , височък, показал си е цялата глава през решетката. Пускам парички другата седмица, но ако има някой по- належащ, аз съм О.К.
tkusa Качена снимка , благодаря ти много за помощта, наистина сме в невъзможност да помогнем на всички сеславчета и това ни съсипва. Както и сега с Амелия - това е кучето, което непрекъснато стои с глава, промушена през решетките. Момиченце е, на около годинка, много гальовно и добро. Соня усилено ѝ търси подходящо семейство, но дотогава с тези нейни акробатични изпълнения не се знае дали ще оцелее милото. Снимката, която показваш ти, е направена в първата клетка, където беше настанена. Преместихме я в една голяма външна клетка, която има покрив от мрежа и е с уплътнени решетки, за да не може да промушва главата си. Но тя пък направо избяга оттам, намерила начин да разкъса и избута мрежата в единия ъгъл, и на сутринта я намерили да се разхожда по двора.После я преместихме в друга клетка, където пък я намерихме със заклещена глава, може би от предния ден... Затова я преместихме пак във вътрешните клетки, където поне като си вади главицата през решетката, би могла спокойно и да си я прибере отново в клетката.Но ето какво намерихме на следващия ден:Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаИ така, стои си спокойно във висините и не мисли, че ако се подхлъзне, ще си счупи врата! Четири часа бяхме в Сеславци, и тя през цялото време си стоя така. Ако беше момче, щяхме да го кръстим Худини.Не можех да си тръгна и да я оставя така. Взех я при мен, вкъщи, преди седмица беше това. С моите кучета нямаше проблеми, но ме е страх да я оставям, когато ме няма /че очичките ѝ все навън гледат/, и я водя навсякъде с мен - в Сеславци, на пазар, навсякъде. Ето снимки:Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаДнес Соня ми съобщи радостната новина, че има кандидат-стопанка за Амелия, но жената била с две котки, та тествахме кучанката и за това. Резултатът - блестящ - котето иска да си играе с нея, а тя го близваше по главицата:Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
Въобще, веселба! Само дето по цял ден я размотавам напред-назад с мен в колата, и на нея не ѝ е хубаво, и го показва. В чудо се бях видяла как ще я караме с Амелия. А сега, с твоята помощ Качена снимка, ще я настаня в приемен дом, където ще ѝ бъде много по-спокойно.Поздрави от кучето-алпинист с най-прекрасните очи - Амелия!

#5089 Потребителят е офлайн   manta_l Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2014 - 10:47 AM

Здравейте! Интересува ме има ли необходимост от одеала и постелки в Сеславци. Имам такива стари, които бих могла да занеса там.

#5090 Потребителят е офлайн   tkusa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2014 - 08:20 PM

Пуснах парички за Амелия. Как са прекрасните очи?

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 253
  • 254
  • 255
  • 256
  • 257
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

9 потребители четат тази тема
0 потребители, 9 гости, 0 анонимни