Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#731 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 June 2009 - 10:53 AM

понеже предния пост ми стана моного дълъг
искам да питам дали знаете какво се е случило с тази куч понеже не го видях
беше толкова мил
Качена снимка

а някой беше питал за това кученце - dead_silence
Качена снимка
сега е вън - мъжко е
много страхливо и все така слабо

#732 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 June 2009 - 11:57 AM

Кученцето , което лежи между двете къщички, мисля, че е първото от снимките на Анук е невероятно. Грабна ми сърцето. Такава прелест. Дано да има късмет душичката и не само то де. Но защо ли напоследък само се отчайвам.
User's Signature

Качена снимка

#733 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 June 2009 - 04:05 PM

видях снимките на кучетата, много хубави са станали и красиви. ако мога да помогна с някаква дистанционна подкрепа, като задомяване?
Тези кученца всичките ли са по сигнал за агресия или изоставени от собственици? тоест няма да се връщат по места? колко дена им остават за престой или няма ограничение?
ако пусна обяви по НТВ за някои от тях, или в бездом, Позвънете, има ли нечий телефон, който да пусна за връзка, да ги рекламира, води хората там, да им разяснява характера и тн?
User's Signature

Качена снимка

#734 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 05:28 PM

Които са във външните заграждения няма да се връщат и чакат осиновители. Кучетата са здрави, неагресивни и социализирани. Има само 3-4 страхливи. На снимките се познават по фона - къщички, обикновена мрежа, нещо зеленко, обикновени палети. Не зная да има някакви срокове за престой, поне засега.
Когато има прибрани по сигнал за агресивност или оставени от стопаните, първо стоят във вътрешните клетки за около месец и ако ги определят за осиновяеми, ги прехвърлят във външните клетки.
И от вътрешните клетки може да се осиновява - някои нежелани душички висят там по 2-3 месеца, докато чакат да се освободи място във външните заграждения.
Обикновено от изолатора осиновяват разни охранителни фирми - избират едри кучета и за мен съдбата им след това е неясна, не подлежат на никакъв контрол. Хубаво би било повече животни да намерят нормален дом и у нас, ако имаш възможност - действай.

#735 Потребителят е офлайн   slan4eva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 06:56 PM

Какви са тези поилки , които са пробити? Има ли изискване какви да са или няма значение.Ако има място от ,което се купуват - кажете го ще подаря на тези кучовци поне 2
User's Signature

Качена снимка

#736 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 08:20 PM

Може ли някой да даде малко повече инфо за двата пуделоида/болоноида? Имам нещо предвид...
User's Signature

Качена снимка

#737 Потребителят е офлайн   Mamiha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 09:17 PM

Двете бебета са починали, то беше ясно, че няма да издържат, едва ходеха. Останало е само едно, него го няма на снимките обаче, но и то е пътник... Що за хора са тези, които продължават да слагат бебетата в клетка, където преди това са умирали други от паровироза, при положение, че знаят колко устойчив е вируса. Те просто ги обричат на сигурна смърт без да им мигне окото. Доколкото разбрах и предишните бебета, които са били там са починали, и тези, и следващите ги чака същото...Горките животинчета, нямали са късмета да се родят в нормалния свят.. :rf_011:
User's Signature

"Животните са мои приятели, а аз не ям приятелите си." Джордж Бърнард Шоу

#738 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 June 2009 - 09:59 PM

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

извинете ме, че понякога слагам по няколко снимки на едно и също куче, но ...хех
знам ли коя снимка може да грабне някого - или поне ми се иска

за булоноподобните нищо не мога да кажа

а кученцето на 7-мата снимка е почти като пинчерче - дребно и ужасно-ужасно слабо

#739 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2009 - 10:24 PM

Дайте ми инфо за ризена! Имам нещо предвид... На колко е? Какъв характер? Хигиенни навици има ли?
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#740 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2009 - 12:12 AM

Не успях да му видя зъбите и не смея да предполагам за възрастта. За хигиенни- вероятно има. Личи си, че неотдавна е бил подстригван, което значи, че е бил и домашен. На моите подвиквания не реагира (нито се радваше, нито агресия е проявил). Ако другите имат повече наблюдения от сряда насам, ще кажат. Извинявам се, че не винаги имам точна, подробна и сигурна информация за кучетата там, но наистина са много, разберете и ставам разногледа като вляза. Иначе в сравнение със Зак цялостносто му състояние е значително по-добро.

#741 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 01:11 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Jun 8 2009, 04:28 PM, написа:

Обикновено от изолатора осиновяват разни охранителни фирми - избират едри кучета и за мен съдбата им след това е неясна, не подлежат на никакъв контрол. Хубаво би било повече животни да намерят нормален дом и у нас, ако имаш възможност - действай.

веднага се включвам:) ще подбера 3-4 от снимките и целево ще ги рекламирам. мога да пратя на лични тяхно описание, за да не бъркам. по вида горе-долу преценявам пол и възраст, но все пак. остава да знам на кой телефон да ги пусна като обяви, защото човекът, който вдига номера трябва да е наясно с животните и също ще трябва да му пращам текста на обявите на лични, за да не бърка кучетата. тоест, ако Х се обади и пита за женско, рошаво куче, веднага да се сети за кое става дума.

и една душа да намери нови добри собственици, нещо е. ще чакам включване, може и на лични, да не спамим. то ако и друг иска да помага и да рекламира, на линия съм, да делим ПР-а на кучовците ;)

такса за осиновяване има ли?..дано не, но все пак, да питам, да не подведа някой...
User's Signature

Качена снимка

#742 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 03:43 PM

Показване на мнениетоvaiolina, в Jun 8 2009, 10:12 PM, написа:

Не успях да му видя зъбите и не смея да предполагам за възрастта. За хигиенни- вероятно има. Личи си, че неотдавна е бил подстригван, което значи, че е бил и домашен. На моите подвиквания не реагира (нито се радваше, нито агресия е проявил). Ако другите имат повече наблюдения от сряда насам, ще кажат. Извинявам се, че не винаги имам точна, подробна и сигурна информация за кучетата там, но наистина са много, разберете и ставам разногледа като вляза. Иначе в сравнение със Зак цялостносто му състояние е значително по-добро.

А за рошльовците инфо дали може да се получи тук?
User's Signature

Качена снимка

#743 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 June 2009 - 06:49 PM

Сивкавото рошаво вчера не е било там, сигурно е върнато в района си. Жълтото е било там, не знам други подробности, освен че не е агресивно.

#744 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2009 - 11:03 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Jun 9 2009, 05:49 PM, написа:

Сивкавото рошаво вчера не е било там, сигурно е върнато в района си. Жълтото е било там, не знам други подробности, освен че не е агресивно.

Мерси за отговора. Случаят е следният. Моя позната, която живее на Попа, наскоро остана сама - кучето й почина след тежко боледуване на 13 години. Жената е свястна, вдовица от десетина години, социалният й статус е около средния, има дъщеря в Германия. Откакто е починало кучето й е напълно сама и иска да си вземе ново, но не иска да е от магазин, а предпочита да помогне на някое в беда. Предпочита да е рошаво - пуделоид или болоноид, да не е едър. За съжаление аз нямам абсолютно никаква възможност да й съдействам с транспорт до Сеславци - непрекъснато пътувам. Та мисълта ми е - има ли някой, който е готов да помогне както на женицата, така и на някоя закъсала гадинка в изолатора?
User's Signature

Качена снимка

#745 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 10 June 2009 - 08:55 AM

Това е шанс за някое от рошавите кученца там. Надявам се да се включи някой, който има превоз и е свободен през деня за да отидат до Сеславци със жената.

#746 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 06:03 PM

Моля някой да съдейства с превоз за утре преди 11 сутринта- с Василева ще махаме рота от сеславци, но нямам транспорт- моля хора- кучето има подсигурен нов дом, но трябва да го вземем от там с кола... Който може да помогне да ме потърси на 0889 89 98 13...
User's Signature

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.

#747 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 June 2009 - 06:25 PM

Научих от Василева,че утре тя ще вземе двете рошави кученца.Намерила е дом и за ризеншнауцера.Но там остават още много други добри и хубави животинки,които чакат някой да ги вземе.

#748 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 07:07 PM

За шнауцера не е сигурно-все още изчакваме сигурен отговор. Рошльовците ще ги вземе утре, но все още имаме проблем с превоза за рота-хайде де-никой ли няма със кола и свободно време около 11 сутринта? Намерен е дом за момчето, има си вече храна която го чака и всичко друго, а няма как да си ги получи...Помогнете да го предвижим...Моля!
User's Signature

#749 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 June 2009 - 08:06 PM

Кикита каза, че днес е нямало рошльовци.
Ангелина, близка на Грахче, щеше да вземе ротвайлера. Вчера са били при него, днес пак, но са имали проблеми с транспортирането. Казали са, че утре ще го вземат, харесали са си го. За тях ли става въпрос, Раста?

#750 Потребителят е офлайн   Rasta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2009 - 08:12 PM

Не-за мой приятел става въпрос. Василева каза, че хората които са ходили да го гледат са се чудели и не са били сигурни , че го искат- кучето има вероятност да е с рак- утре ще се знае със сигурност. Тези хора няма да го вземат, защото първо, че ще го гледат на двор, а даже и не са сигурни, че го искат...Щом за двор не са сигурни и все още се чудят...за какво говорим??? Ходили са 2 пъти на оглед- ми то едно куче или го искаш или не...какво толкова му мислят и гледат?Или ги пленява, или не е тяхното куче...
Кучето ще се гледа в апартамент.Отделно хората имат къща с двор в близост до София и ще си го водят с тях когато ходят там...
Само транспорт ни трябва, а времето си тече и не можем да се организираме...
User's Signature

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни