Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 09 June 2009 - 12:12 AM
Публикувано: 09 June 2009 - 01:11 PM
nort2005, в Jun 8 2009, 04:28 PM, написа:
веднага се включвам:) ще подбера 3-4 от снимките и целево ще ги рекламирам. мога да пратя на лични тяхно описание, за да не бъркам. по вида горе-долу преценявам пол и възраст, но все пак. остава да знам на кой телефон да ги пусна като обяви, защото човекът, който вдига номера трябва да е наясно с животните и също ще трябва да му пращам текста на обявите на лични, за да не бърка кучетата. тоест, ако Х се обади и пита за женско, рошаво куче, веднага да се сети за кое става дума.
и една душа да намери нови добри собственици, нещо е. ще чакам включване, може и на лични, да не спамим. то ако и друг иска да помага и да рекламира, на линия съм, да делим ПР-а на кучовците ;)
такса за осиновяване има ли?..дано не, но все пак, да питам, да не подведа някой...

Публикувано: 09 June 2009 - 03:43 PM
vaiolina, в Jun 8 2009, 10:12 PM, написа:
А за рошльовците инфо дали може да се получи тук?
Публикувано: 09 June 2009 - 06:49 PM
Публикувано: 09 June 2009 - 11:03 PM
nort2005, в Jun 9 2009, 05:49 PM, написа:
Мерси за отговора. Случаят е следният. Моя позната, която живее на Попа, наскоро остана сама - кучето й почина след тежко боледуване на 13 години. Жената е свястна, вдовица от десетина години, социалният й статус е около средния, има дъщеря в Германия. Откакто е починало кучето й е напълно сама и иска да си вземе ново, но не иска да е от магазин, а предпочита да помогне на някое в беда. Предпочита да е рошаво - пуделоид или болоноид, да не е едър. За съжаление аз нямам абсолютно никаква възможност да й съдействам с транспорт до Сеславци - непрекъснато пътувам. Та мисълта ми е - има ли някой, който е готов да помогне както на женицата, така и на някоя закъсала гадинка в изолатора?
Публикувано: 10 June 2009 - 06:03 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 10 June 2009 - 07:07 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 10 June 2009 - 08:06 PM
Ангелина, близка на Грахче, щеше да вземе ротвайлера. Вчера са били при него, днес пак, но са имали проблеми с транспортирането. Казали са, че утре ще го вземат, харесали са си го. За тях ли става въпрос, Раста?
Публикувано: 10 June 2009 - 08:12 PM
Кучето ще се гледа в апартамент.Отделно хората имат къща с двор в близост до София и ще си го водят с тях когато ходят там...
Само транспорт ни трябва, а времето си тече и не можем да се организираме...

Публикувано: 11 June 2009 - 11:37 AM
Защото и аз която уж вече толкова години се занимавам с това и пак пред ризеншнауцера от Враждебна се стъписах, като бях предупредена, че хапе, не припарих да го погаля или да направя такъв опит.
Публикувано: 11 June 2009 - 04:00 PM
А другото- прословутият шнауцер днес го видях...ами хора това не е шнауцер-той е огромен и...той е черн руски териер...Уникален,мил, обичлив, тъжен, красив, великан...Като стигнах до него се изправи на задните лапички и допря ухо до решетката да се галим.Намачкахме си ушите, в мизерната малка клетчица при него имаше още 1 куче...едвам се завъртат там...Погалих и нея/него. Тръгнах си и двамата в един глас се разплакаха и квичаха докъто не спряха да ме виждат... Това куче ако остане дълго там ще се скапе психически...Не трябва да го допускаме.Кучето е прекалено заслужаващо най-доброто...

Публикувано: 12 June 2009 - 08:45 AM
Хората които ти плюеш, за разлика от теб се познават вече с кучето и са го пипали и не ги е хапало.
Сега ако там където си го закарала се окаже, че не е желан и то вероятно ще е основателно ако той хапе, какво ще го правиш? Пак ли ще го упояваш за да го разходиш навън?
Когато знаеш,че има кандидат осиновители да притичаш да грабнеш кучето преди тях само и само да е твоята, а дали това ще е добре за кучето, дали няма да се стресира, както всъщност се е получило, това че е изтощен и възрастен и упояването е противопоказно за него.....Това са подробности които виждам, че въобще не са те притеснили.
Възмутена съм от постъпката ти....
Правиш за много кучета добрини, но и много хаотични са действията ти и много грешки допускаш! То не е само да вземеш кучето от някъде, мисли се за после за контакта за бъдещето му с тези хора, а не да върви от ръка на ръка едно куче. Стига му това, което е преживял преди това.
Публикувано: 12 June 2009 - 09:08 AM
Публикувано: 12 June 2009 - 12:31 PM

Публикувано: 12 June 2009 - 02:57 PM
Rasta, в Jun 12 2009, 10:31 AM, написа:
Раста, или нищо не разбираш от кучета, или не знам вече... Кой ти поднесе тази "друга информация"? Нещо си съчиняваш, за да оправдаеш поредната си недомислица. То на всеки му стана ясно, че е абсурд това куче да се гледа в апартамент, само на тебе не. Не се прави така. Хората, които ще взимат такова куче, трябваше да отидат няколко пъти до Сеславци, да се опознаят с животното, както казва Пърси, за да преценят. Пълни глупости натворихте. Дано Ангелина не са се отказали. Сега видя ли защо трябва да се гледа и да се мисли? Съмнявам се. Ти действаш, като че ли си на норма - давай да раздаваме, пък после - каквото стане.
Сега по същество. Днес докараха едно истинско пинчерче, може би няма годинка. Стопаните са гги викнали да го вземат, защото било "много болно". А то - свежо, жизнено, обичливо. Обаче му излезнали няколко брадавички. И хората ги е страх да не се заразят. И - хайде в Сеславци. В понеделник ще го кастрират, не знам пола, за после нямам идея какво ще го правят. Ако някой иска дребно сладурче - това е.
Имаше и едно друго, късокрако и космато, жълто-кафяво, много мило и хубавко. Помолих да го задържат една седмица, ако на Явор познатата го поиска, иначе си отива пак на улицата.
Големият черен има татуировка само от Сеславци, много е добричък, гали се като коте.
Публикувано: 12 June 2009 - 05:56 PM
От 1 месец Василева ме моли да намеря хора за рота, защото умира... Търсих-никой не го искаше. Един ден един приятел с който бях говорила преди време за кучето ми се обади и ми каза "Аз ще го взема- жал ми е за него". Аз съответно се зарадвах, защото той е готин и много кучелюбив...Чудесно-обадих се на Василева и се разбрахме да отидем до сеславци заедно и да го вземе. ДФа, но следобяда ми се обади да ме пита,защо съм ходила без нея...Оказа се , че са ходили други -момче и момиче, а не аз с Краси...Решихме да видим какво предлагат като условия...Ок-но те решили че пак ще ходят...на мен никой нищо не ми казва за тяхното отношение и намерения към кучето...Ходил втори път и пак не го взел- на мен това ми се предава-аз не знам подробности защо не го е взел...
Петков кава на Василева "Няма да ги чакам толкова време. Ще идват 1000 пъти да гледат 1 куче...Василева ако са ти сериозни хората да идват да го взимат." (Вероятно на Петков никой не му е казал, че хората не ходят на оглед само , а ходят за да се запознават и сприятеляват с кучето постепенно.)
Василева ми се обади и ми каза всичко това и ми каза да ходим да го взимаме. Направих всичко възможно да го вземем от там по-бързо, както бях помолена...А сега аз съм виновна....

Вход

Горе
Цитиране +