Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#3941 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 February 2012 - 03:54 PM

Показване на мнениетоМърфи, в 02 February 2012 - 02:56 PM, написа:

буба36, ей какъв късмет извади вашата Белка! Щом е харесана, ще заминава! Само да издръжи 2 седмици!
Може би ако можете поне за 2 седмици да предложите приемен дом, да не й се случи нещо в Сеславци, сега много гаден вирус върлува!
Норт каза по-нагоре, че кученцата ги харесват, но не достигат средства всички на хотел да ги подсигурят до заминаването!
Какъв развой, просълзих се!

Яничка, стискам палци и за твоето кученце, ти дето на толкова много помагаш... сега се притесняваш за приятелче!

Сега виждам какво си писала. Благодаря ти за милите думите! Явно обаче говорим за едно и също кученце и щом е тя и е харесана значи всичко е наред. Ще я измъкнем на хотел! Няма да я оставим там в никакъв случай.

Не смея да се радвам истински обаче, защото Белка (аз наистина не знаех момиченце ли е или момченце) е много страхлива. Направо съм изумена, че може тя така да дава да се гали. Другото, което ме притеснява е, че тя е прибрана по сигнал и набедена за агресивна и трябва задължитело да престои в Сеславци 2 седмици. Мина точно 1, значи преди следващия четвъртък не можем да я изведем. Не знам...надявам се nort2005 ако може да хвърли малко светлина в тунела, защото аз съм леко объркана...
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3942 Потребителят е офлайн   buba36 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 04:24 PM

Показване на мнениетоjani4ka, в 02 February 2012 - 03:54 PM, написа:

Показване на мнениетоМърфи, в 02 February 2012 - 02:56 PM, написа:

буба36, ей какъв късмет извади вашата Белка! Щом е харесана, ще заминава! Само да издръжи 2 седмици!
Може би ако можете поне за 2 седмици да предложите приемен дом, да не й се случи нещо в Сеславци, сега много гаден вирус върлува!
Норт каза по-нагоре, че кученцата ги харесват, но не достигат средства всички на хотел да ги подсигурят до заминаването!
Какъв развой, просълзих се!

Яничка, стискам палци и за твоето кученце, ти дето на толкова много помагаш... сега се притесняваш за приятелче!

Сега виждам какво си писала. Благодаря ти за милите думите! Явно обаче говорим за едно и също кученце и щом е тя и е харесана значи всичко е наред. Ще я измъкнем на хотел! Няма да я оставим там в никакъв случай.

Не смея да се радвам истински обаче, защото Белка (аз наистина не знаех момиченце ли е или момченце) е много страхлива. Направо съм изумена, че може тя така да дава да се гали. Другото, което ме притеснява е, че тя е прибрана по сигнал и набедена за агресивна и трябва задължитело да престои в Сеславци 2 седмици. Мина точно 1, значи преди следващия четвъртък не можем да я изведем. Не знам...надявам се nort2005 ако може да хвърли малко светлина в тунела, защото аз съм леко объркана...

Гали се, особено след като се върна от кастрация и след като я блъсна колата. сега вече се поокопити и взе да скача като Шели, научи се от нея и влиза в торбата да си иска ядене, абе сладуранка. колкото за хапането или е яла в момента, или е била гладна, но е наплашена, за да захапе, каква е нейната захапка, тя е мъничка. моите толкова са ме хапали по грешка кто се сбият, че имам и белези, и зъбки и синини носех дълго време, те не са малки като нея. дори и майка ми я шиха 2 пъти. Дано Норт сподели, защото и аз не смея още да се радвам, но знае ли човек...

#3943 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 February 2012 - 08:49 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 02 February 2012 - 11:38 AM, написа:

Показване на мнениетоjani4ka, в 31 January 2012 - 05:28 PM, написа:

Показване на мнениетоbuba36, в 31 January 2012 - 06:08 PM, написа:

На 27.01.12 от ул.Малашевска и Рояк е пробрана малката ми Белка-Шарка,

Аз писах по-горе за нея/него, не съм сигурна момченце ли е или момоченце (сещаш се коя съм предполагам)....

Точно кученцето от тази снимка вече е харесано и ще пътува за Германия, надявам се този месец. Вече е обезпаразитено и ваксинирано, ще му направим след две седмици още една ваксина, и е готово

От това по-точно как да го кажа? Повтарям - кучето ще отпътува този месец за Германия.
Преди време д-р Станкова кастрира кучицата /екипите на Екото водят кучета за кастрации и в Богров/. Между другото се вижда, че кучето е хермафродит, докторката ми обясни, но е излишно да влизам в такива подробности. Тъй като Белка е много миличка, д-р Станкова е искала да я задържи при себе си и да й търси дом. Обаче ловецът казва, че "хората си я чакат и кучето задължително трябва да се върне". В такива случаи казваме, че си ги чакат "под кривата круша на улицата", но с екипите не може да се спори. Имали сме много такива случаи, много кучета по този начин са пропускали шанса си да имат истински дом.
И така, Белка е върната на улицата и вместо отдавна вече да си клати крачката на някое диванче, попада отново в ръцете на Екото /преди това даже я блъска кола/ - този път по сигнал, което значи, че не може да бъде върната отново "под кривата круша". И най-накрая късметът й проработва - вижда я д-р Станкова, разпознава я като кастрираното от нея куче, което не успява да спаси първия път, снима я, праща снимките на сестра си в чужбина, и кученцето е харесано веднага.
Надявам се, че всичко е ясно, няма смисъл да се тревожите и да се вайкате, Белка вече е в списъка на спасените.
Да, да добавя и това, че щом е прибрана по сигнал, наистина не може да се извади, преди да мине задължителния престой от 14 дни.

#3944 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 09:19 PM

Ами nort2005, не знам какво да кажа освен, че ме направи адски щастлива в този момент!!! Това е моя "хапльо" за който ти писах. :md_064: Ако знаех по-рано историята ѝ вече отдавна щях да съм я предала! Ужасно много се радвам, че това кученце само си написа "присъдата" щастлив живот!!! :rc_036:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#3945 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 10:33 PM

Значи ти си го мислила кученцето за момче, а buba36 - за момиче? Въобще двете за едно и също куче ли говорите?
Боже, то стана като в бразилски сериал :ab_041: .

#3946 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 February 2012 - 11:00 PM

Абе моля ти се...а buba36 като писа за първи път аз си мислех, че пише една жена, която познавам пък се оказа, че не е тази жена...Тази малката ако знаеше само какво объркване стана около нейната особа! :ab_041: Но да, за едно и също кученце говорим...същото хермафродитче! :wub: И между другото никой от хората в квартала не знаеше момче ли е или момиче, сега разбирам защо! :ab_041:

Милата, стоеше все настрани от другите. Все прибягваше едно такова плахо...ох, душичката златна!

Ееееей, много ама много съм щастлива! Сега ще стискам силно палци до момента, в който може да се вземе от Сеславци!
User's Signature

#3947 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 February 2012 - 11:12 PM

Е, в такъв случай и на мен ми олекна, че с един куршум - два заека - спасено е хем твоето кученце, хем и това от ул."Малашевска" :ab_041: !

#3948 Потребителят е офлайн   buba36 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 09:20 AM

Показване на мнениетоnort2005, в 02 February 2012 - 11:12 PM, написа:

Е, в такъв случай и на мен ми олекна, че с един куршум - два заека - спасено е хем твоето кученце, хем и това от ул."Малашевска" :ab_041: !

благодаря ти, Господи за моята Белка и дано повече животинки имат този късмет! А когато екипите са казали, че хората си я чакат сигурно са имали пред вид моите обаждания, за да я търся и да се върне. там с жената от магазина до последно я хранехме. А след като я пуснаха от кастрацията беше зле, лекуваха я, беше наплашена, после слава Богу се оправи и късмет..., дано всичко да е толкова хубаво, колкото изглежда!

#3949 Потребителят е офлайн   buba36 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 09:23 AM

Показване на мнениетоjani4ka, в 02 February 2012 - 11:00 PM, написа:

Абе моля ти се...а buba36 като писа за първи път аз си мислех, че пише една жена, която познавам пък се оказа, че не е тази жена...Тази малката ако знаеше само какво объркване стана около нейната особа! :ab_041: Но да, за едно и също кученце говорим...същото хермафродитче! :wub: И между другото никой от хората в квартала не знаеше момче ли е или момиче, сега разбирам защо! :ab_041:

Милата, стоеше все настрани от другите. Все прибягваше едно такова плахо...ох, душичката златна!

Ееееей, много ама много съм щастлива! Сега ще стискам силно палци до момента, в който може да се вземе от Сеславци!

стискам и аз, отива на хотел, у нас Хера ми е много зла и на всички налита, не бих рискувала да я взема и да пострада.

Моля, ползвайте бутона "Редактиране", за да допълвате постовете си, а не да пускате поредни.
мод

#3950 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 03:46 PM

Показване на мнениетоnort2005, в 02 February 2012 - 10:33 PM, написа:

Значи ти си го мислила кученцето за момче, а buba36 - за момиче? Въобще двете за едно и също куче ли говорите?
Боже, то стана като в бразилски сериал :ab_041: .

Nort, и двете са прави. Кучето е хермафродит.
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#3951 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 04:28 PM

[/quote]
Nort, и двете са прави. Кучето е хермафродит.
[/quote]

Знам, докторката онзи ден ми каза. И затова ми е смешно, едната говори за момче, другата - за момиче, и се оказва, че и двете са прави така или иначе.

#3952 Потребителят е офлайн   buba36 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 04:29 PM

Моля, не пишете с главни букви. Във форумите това се приема като крещене.
мод

#3953 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 11:40 PM

С извинение за закъснението, но чак сега успявам да пусна снимките от 1.II., сряда:

Прикачена снимка Прикачена снимка

Дохранихме кучовците с вкусни гранули. Имаха храна в съдчетата, но когато им сипем от високото качество, веднага започват да папкат.
За чау-чауто вече имаше десетина обаждания от кандидат-осиновители, затова за него бях спокойна. Интересно, как хората начаса разбират, че в Сеславци е доведено породисто животно! Дано случи на стопани кучето. Докаран е по сигнал на стопанката, ухапал я.
Иначе, нищо ново - нали тази седмица няма кастрации заради студа, и беше тихо и спокойно, без обичайната суетня. Новоприетите животинки, чакайки да бъдат обработени, си разменят вируси и бактерии, дано някой не е донесъл нещо по-сериозно.
Брат ми днес пак беше там, пак е имало вкусно пиршество.Докато той е бил там - 12.00ч., кучетата са били спокойни и не е имало никакви проблеми. Новото - докарано е куче дого аржентино, младо /1 год./ и красиво, мъжко. Явно по сигнал или с отказ от стопаните.
А с помощта на Veronika13 :rc_036: днес изведохме и този красавец:

Прикачена снимка - Шарко

Оставен е от стопаните си с декларация за отказ, а е толкова добър... Благодаря ти, Вероника, Шарко обеща много да слуша и дано бързо си намери хубав дом момчето!

#3954 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2012 - 11:09 PM

Днес, събота, бяхме в Суходол, за да направим поредните процедури по подготовката на три сеславчета - Белка, с попечител Елена :rc_036: , и две други кукли /черна хубавица и кафяво дребосъче/, май нямат още имена, спасени от Галя :rc_036: .
Соня не хареса първите снимки, които бях направила на черната пантерка, и затова този път доста я нащраках:

Прикачена снимка - много мила, игрива и гальовна кучица.

Тя има проблем - лявото оче е притворено, цялата лява част на лицето й стои леко хлътнала и неподвижна. Затова я заведохме про д-р Д.Димов в Бест вет :rc_036: - за това, че прегледа момичето безплатно. Диагнозата - пареза на очния нерв, вследствие стара травма /удар/. Милата, колко малко е живяла, а вече носи по себе си белезите от човешката лошотия. И това не я е направило хаплива, мнителна и страхлива. Странни са тези същества, наистина не ги заслужаваме.
И така, правейки десетина снимки на - ха, измислих как ще се казва дългокраката красавица - Наоми, батерията ми свърши, и не можах да снимам нейната приятелка, кафявото гушкаво дребосъче. И на Белка не можах да направя снимки, но да ви кажа как я заварих - заобиколена от пет малки бебенца, като една истинска мама. Бебетата са на Митко и са толкова дребни още, че минават през решетките на вратите.
Хубавото е, че всички наши кучета там са здрави, акото е като за изложба, имат апетит и са весели и жизнерадостни.

#3955 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2012 - 02:23 PM

Сигурно помните Ерно, то как ли се забравя такава гледка - едва държащ се на краката си от слабост и изтощение, живите мощи, изхвърлен на улицата от някой малоумник и прибран в Сеславци по сигнал от "съвестни граждани". Ето как изглеждаше Ерно тогава:

Прикачена снимка - в очите му имаше само страдание, никаква воля за живот.

Намерихме приемен дом, моя приятелка го извади веднага и го прибра в дома си. Много скоро Ерно изглеждаше така:

Соня :rc_036: му намери дом в Австрия, а аз чак сега намирам снимки от новия му дом, които тя ми е изпратила. Ерно живее в голямо имение, спи си в къщата при хората, а през деня тича на воля - нещо, което тук му липсваше много, дворът беше тесен за душата му. Ето го веселият дядко:

Да са живи и здрави всички, които помогнаха на това супер добро същество да има хубавите години в живота си, дай боже да са повече.
Ернесто, Ернесто, при всичко преживяно, как не спря да обичаш хората, как не образува поне мъничко лоши чувства или страх. Или си много глупав, или много, прекалено благороден. Каквото и да е, ти си само едно "куче", или "псе", каквото наименование срещаме често в пресата, ама какво да се прави, журналистите търсят синоними... Ти заслужаваш, миличък, да имаш своето щастие, защото си много добро същество. А тези, които те бяха докарали до това състояние, нека да им се връща стореното, с лихвите.

#3956 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2012 - 03:50 PM

nort2005, виж за този красавец пише, че е с кръв в изпражненията. Гледам, че е с червена каишка. Дай да го вадим преди да е станало късно и за някакви си дни или часове да не си дочака транспорта...

Прикачена снимка
User's Signature

#3957 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2012 - 11:44 PM

Показване на мнениетоjani4ka, в 05 February 2012 - 02:50 PM, написа:

nort2005, виж за този красавец пише, че е с кръв в изпражненията. Гледам, че е с червена каишка. Дай да го вадим преди да е станало късно и за някакви си дни или часове да не си дочака транспорта...

Прикачен файл 432039_319789334724561_167390933297736_838262_2097407560_n.jpg

Яна, хубаво, но много ни станаха плащанията, дали ще се справим? Утре ще направя сметка тук, и ще решим. Иначе то ако можехме, всички бихме ги извадили, но трябват много средства, не става.
Освен това има една кукла, която е в приемен дом, но хората заминават за някъде си, и и нея трябва да дадем някъде, от четвъртък идната седмица. Нея я изведохме, защото е младо куче, страхливичко, и дори до храната трудно се вреждаше, а и я пошамаросваха другите кучета в Сеславци. Приемната стопанка - Петя :rc_036: доста е постигналао с нея. Ето я:

Прикачена снимка

Също има и много неприятна новина - кучето Грей, което е харесано за в Германия, е с чревна форма на гана. Соня ми каза, не разбрах кой го е настанил в Син кръст, но ние трябва да помогнем със средства. Моля ви, който иска да помогне на Грей, да изпрати парички или на сметката тук с указание - за Грей, или направо в клиниката, за погасяване на сметката му. Грей е сивото куче от снимката по-долу. Не им върви на тези сладурчета. Черната дребосъчка е Ева, писах ви за нея, тя пък разви парво, два дена след като отиде в приемен дом. Но се справи много лесно, за 2-3 дена и само срещу 40лв., защото седмица преди това я бяхме ваксинирали и имаше някакви антитела. Дано и с Грей стане нещо такова. А черният куч как е, не знам, утре д-р Станкова ще бъде в Сеславци и ще каже. Не ми се вярва да е здрав. Ето ги нещастниците:

Прикачена снимка - малката се пребори, дано и другите се справят.

#3958 Потребителят е офлайн   buba36 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 09:21 AM

Миличките ми, дано Господ ги пази!!! И късмет за всички!!! И теб Белко-Шарке, още мъничко миличка, дано всичко лошо се превърне в добро и за теб и за другите кучовци!!! Късмет!!!

#3959 Потребителят е офлайн   LKK Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 02:38 PM

Показване на мнениетоjani4ka, в 05 February 2012 - 03:50 PM, написа:

Искате ли аз да "поема" Белчо?

#3960 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 02:52 PM

Показване на мнениетоLKK, в 06 February 2012 - 03:38 PM, написа:

Показване на мнениетоjani4ka, в 05 February 2012 - 03:50 PM, написа:

Искате ли аз да "поема" Белчо?

Да, да...ако можеш ще е прекрасно! Да го извеждаме час по-скоро от там, че като го гледам милия не знам колко време ще издържи там... :rc_036:
User's Signature

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • 200
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни