Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ
Публикувано: 05 February 2009 - 03:20 PM
Цитат
Благодаря ти за информацията, явно имаш опит. На мен за пръв път ми се случва да правя нещо несамостоятелно, затова не знаех.
Публикувано: 05 February 2009 - 04:06 PM
Ще ми се да разберете реално повече неща за неговия характер.
Дотук разбрах, че има табела че е агресивен, а той всъщност не е. Това може ли да се потвърди със сигурност?
Някой би ли се наел да прекара един час с него на разходка на повод извън приюта, за да се добие поне основна представа за поведението му?
Как реагира в близост до други кучета?
Кучето само на двор ли е живяло, за да го дават само на хора, които ще го гледат в двор? С това какво целят да кажат, че е прекалено несоциален ли?
А при какви обстоятелства точно е захапал ръката на стопанина си, знае ли се? По време на хранене или...?
Много въпроси станаха, но мисля, че е важно да се отговори на тях, преди да се търси осиновител.
Публикувано: 06 February 2009 - 01:38 AM
Общо взето май не дадох смислен отговор на никой от въпросите, но това е най-пълната информация, с която разполагам. Обещавам следващият път да разпитам за всичко от-до.
Това, което видях беше доста заслабнало куче (което е странно, защото е там отскоро), погледът му беше страшно мил, беше много спокоен (тук мисля, че е възможно още да не е осъзнал къде е попаднал и чака собствениците си). Когато отидохме до клетката му той се доближи малко плахо дори, а момичето с мен го погали без проблем. Ако фактът, че е държало собственика си 30 мин. е преувеличен и кучето го е направило инстинктивно и не го осъзнава, а не преднамерено, не мисля, че ще има проблеми с малко превъзпитание. Знаете, че малките и незначителни за някои хора подробности при отглеждането са много важни. Ако има сериозен интерес бих помолила за координати на бившия собственик.
Публикувано: 06 February 2009 - 09:14 AM
Интерес все още няма, но аз също като вас ще търся хора, които искат да станат стопани на това КУЧЕ. Не се знае дали ще имам успех, но все пак.
Благодаря!
Публикувано: 06 February 2009 - 10:13 AM
Апелирах няколко пъти още някой да се съгласи на същата схема.
Да, парите от мен не са много, но ако сме повече хора на същия принцип, може да стане.
Има ли други, които биха поели ангажимента да правят същото???
Публикувано: 06 February 2009 - 10:22 AM
Цитат
. Моя въпрос е : как е по добре да съберем пари или да купим храна и да отидем до там?
Както ви е по-удобно. Но ако е храна, трябва лично да я дадете на кучетата и да стоите там, докато се хранят. Ако са гранули, трябва да бъдат разбъркани с консерви.
Благодаря ви за желанието да окажете реална помощ на животните.
Цитат
Напълно сте прав. Там повечето работещи се страхуват по принцип от кучета?!?
А за добермана - по-скоро бих повярвала ако кажат, е ухапал 30 пъти за една минута, отколкото тази измишльотина.
Публикувано: 06 February 2009 - 11:07 AM

Публикувано: 06 February 2009 - 11:44 AM
Заплата ще взема чак на 20-ти,но веднага ги пращам.
Много бих искала да ходя да помагам при храненето,но съм на работа цяла седмица :(
Ще видя в нас за стари одеяла и такива неща.
И аз като Nickey мисля,че всеки може да задели по малко пари.Дори и 10 лв,пак са си нещо.
На всички,които ходите при тях,храните ги,отделяте пари и всички други грижи
ГОЛЯМ ПОКЛОН ВИ ПРАВЯ

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 06 February 2009 - 11:59 AM
Прочетох отговорите ви и решихме, че най-полезно ще е да се съберат пари - на коя сметка да се изпратят? както и ако се събират одеяла - в Сеславци да ги оставим?
По отношение на бялото куче - имам кола и мога да съдействам за превозването му, но ще имам нужда от някой от вас, който вече е ходил в Сеславци. Трябва ли да се уговаря лекар предварително и имате ли идея къде да го закараме.
Публикувано: 06 February 2009 - 12:23 PM

Публикувано: 06 February 2009 - 01:01 PM
За обявите много хора ще помагат, убедена съм, но да се посочат и някакви координати за повече информация, т.е. някой от посещаващите Сеславци, който ще има желанието да обяснява и преценява.
Ако не се задомяват, кучетата там ще нарастват лавинообразно и финансите никога няма да стигат. А задомяването по принцип си е трудна работа, но колкото повече се набляга на обяви, толкова по-голям е шанса.
Ако някой има възможност да направи отделни снимки на кучовци и да ги пусне примерно тук, пък после всеки, който може и когато може да ги разпространява ...
Публикувано: 06 February 2009 - 02:16 PM
Цитат
Прочетох отговорите ви и решихме, че най-полезно ще е да се съберат пари - на коя сметка да се изпратят?
http://dog.bg/forum/...ic,17422.0.html
но трябва да пишете за какво ги изпращате и да пратите на Mil на лична, че сте изпратили пари

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди
http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/