Dog.bg Форуми : Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

Към съдържанието

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Много нежелани в Сеславци, СОФИЯ

#661 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2009 - 01:15 PM

wind, благодаря за предложението.
За щастие evilbaby предложи да вземе Дачко /това му е кодовото име при нас/.
За което съм и страшно благодарна. Не че ми е омръзнал, той е много мил, но няма как.

#662 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 02:21 PM

аз рових за камуфлажна мрежа , но за съжаление не открих нищо съществено
освен едно инфо, че 6х6 е 80лв - но нямаше снимка какво точно си е купил човека.

Като се ходи там ако може някой да огледа как точно може да се захване мрежа или платнище
и да се премери дължината на външните клетки.
Ще трябва и тел - защото ако много духа - може да се разкъса и ше трабва да се направи като простор и да се промуши между тях платнището.

Има и едни светлосини полиетиленови платнища - все едно са тъкани - като чувал от сезал (ако се сещате) и промазани
но това изобщо не мога да го намеря какво е и колко е цената. Може би има в бриколаж или практикер.
То не зная колко ще пазят сянка тези неща, но...
Ако се сещате за нещо друго - моля споделете

Направо тръпки ме побиват как ще мине лятото там.

p.s. ето като това но светло синьо - т
това е купено за 15 лв миналата година

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#663 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2009 - 02:41 PM

Показване на мнениетоAnuk, в May 19 2009, 12:21 PM, написа:

Като се ходи там ако може някой да огледа как точно може да се захване мрежа или платнище
и да се премери дължината на външните клетки.

Аз ще погледна утре, ще измеря и ще направя снимки.
Иначе слагам снимки на един друг материал-всъщност е найлон, но плетен. Лек е. Той няма нужда от капси и може да се захване за мрежата чрез дупчиците, които има. Виждала съм, че се използва за предпазване от градушки на паркингите. Освен това си мисля, че ако се скъса някъде лесно ще се прекара едно въженце около дупката и ще се затвори. Не знам за цена, предполагам и него в строителните хипермаркети ще го има.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#664 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 03:43 PM

Не може ли да се купи плат за тенти (една приятелка си е направила на вилата 2.20х1.00 с халките които е купила допълително и е излязло около 60 лв.) Такъв плат съм виждала на Екзарх Йосиф по магазинчетата. Вярно ще трябва и шивач да се включи, но ще излезе срявнително по-евтино.

Говоря за такова нещо.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#665 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 May 2009 - 04:22 PM

ами ако някой може да проучи и цената на това което е показала Ваиолина
за да изберем по-евтиното

но мисля, че това на Вайолина ако е на добра цена става

#666 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 May 2009 - 02:04 PM

Днес научих,че имат вече платнище за кучетата от външните заграждения,но трябва да се направи стабилна конструкция за да се закрепи добре.Дано го направят по-бързо.

#667 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 05:53 PM

Кучетата от Сеславци,които не могат да се върнат на улицата също чакат дом и някой добър човек да ги обича,нека не забравяме това!

#668 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 07:59 PM

Показване на мнениетоlillis, в May 22 2009, 04:53 PM, написа:

Кучетата от Сеславци,които не могат да се върнат на улицата също чакат дом и някой добър човек да ги обича,нека не забравяме това!

Не забравяме, Лили. От последните 6, които заминаха за Швейцария на 10.V., две вече са осиновени - Софи и Мими (Мили).
Иначе днес в Сеславци - същото. Гладни, повечето и жадни. Има две нови големи кучета, оставени от стопаните - ухапали някой си. Като кавказки овчарки, много красиви. Едното сивкаво, другото - бяло с жълти петна, огромно.
Съжалявам, че рядко правя снимки, но се омазвам до ушите, сама съм, а като си тръгвам, нямам сила за нищо.
Големият ротвайлер е още там, има и един стаф или питбул и още няколко, с етикет "агресивни". Със сигурност не всички са такива, лично се убедих.
Дано повече свестни хора си вземат домашен любимец оттам. Има прекрасни, мили животинки, които ще се отблагодарят с много обич.
Много благодарности за поредните дарения на Румяна Б., майната и Nickey.

#669 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 May 2009 - 09:00 PM

Имах пред вид,че предстоят горещи летни дни и ако може да има повече желаещи да си осиновяват кучета от там,за да не стоят с месеци в изолатора.Ти nort2005 си помогнала на много от животинките от Сеславци да си намерят дом и то прекрасен,но нека се включват още хора.

#670 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 09:23 PM

Включват се - Илит, д-р Станкова, Мамиха и Мартин, Митрева, sad eyes, Кикита, Вайолина, Родегунда, Албена, Василева и много др., но при толкова много бездомни душици и в изолатора, и по улиците - не може да се насмогне. Темата е дълга и не е за тук.

#671 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 07:36 AM

Показване на мнениетоnort2005, в Apr 9 2009, 12:47 PM, написа:

Преди две седмици Галатионова ми съобщи, че е предложила на Христо Петров да се направят дворчета към вътрешните клетки. Той се съгласил и всичко би трябвало да е завършено до края на м.юни. Чак не ми се вярваше, затова не споделих с никого - прекалено хубаво, за да е истина.

За съжаление, оказах се права. Дворчетата си стоят празни, вратичките към тях винаги са затворени. Обяснението - трудно им е на персонала да изкарват кучетата, когато трябва да ги връщат след кастрацията. Това е така, а и за 2-3 дни нищо няма да им стане на животните, но тези, които стоят с месеци, т.н. "агресивни"? Поредната добра идея, която докато стигне до тези, за които е предназначена, губи всякакъв смисъл.

#672 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 May 2009 - 09:08 AM

Мързела е опасна работа.
Едва ли ги ловят по-лесно когато ги прибират за кастриране.

#673 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 May 2009 - 06:11 PM

Това са снимки на кучета,които могат да бъдат извадени от изолатора чрез осиновяване.Те чакат:

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#674 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 May 2009 - 06:27 PM

А тези са от вътрешни клетки,които са направени наскоро и са отделно от другите,наречени са карантинни,тоест могат да бъдат осиновени кучета след 14 дни от датата на хващане,но кучовците и там ги галих,нямаше никаква проява на агресия.Те също заслужават да имат домове.

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#675 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 May 2009 - 04:18 PM

От днес.Положението с водата е страшно.От вън имаше съвсем малко и е станала на тиня.В последната клетка при голямите нямаше капка вода.Кучетата бяха прегряли и прежадняли.Като влязох с кофата вода ме нападнаха и започнаха да пият от кофата,не можах да я сипя и оставих кофата вътре да си пият от нея.Биха се даже,трябваше да занимавам единия голям докато пиеше другия и обратно,за да не се избият за водата.Отделно трябва всяка кофа да я мъкна от вътре чак,а е прекалено тежко за мен.С един маркуч,който да стига до там ще се реши проблема.Миналия път им казах да ми дадът маркуча от склада (за който разбрах от темата че съществува)казаха че нямало друг освен късия.В едната клетка не можах да вляза,понеже един куч ми се спускаше,опитах да го бутна на вътре с кофата и да вляза,но не става.Беше зелена водата,но не сипах друга,не ми позволи този ла*нарчо.

Кучетата от карантинните клетки бяха много подтиснати-стояха и гледаха апатично,без да помръдват.

Новите заграждения си бяха празни както винаги...

Снимки днес не съм правила,защото бях сама (Валето си е на Стара Загора) и имаше много работа за вършене,отделно бързах понеже трябваше да се връщам на работа (излязох за 4 часа,за да отида до Сеславци) и нямаше как и да снимам.

#676 Потребителят е офлайн   SMitreva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:center][url="http://www.youtube.com/watch?v=EZoC4VsJogQ"][img]http://s57.radikal.ru/i158/0909/fd/d193320d4145.jpg[/img][/url][/center]

Публикувано: 27 May 2009 - 04:35 PM

Браво Кикита добре си се справила, то за сам човек това си е много работа. Благодарности от мен!

#677 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 27 May 2009 - 04:39 PM

Няма ли как да купим подходящ маркуч /знам, че не бива да го правим/ и да се съхранява там?
Или ще го откраднат?
Все пак жегите сега започват.

#678 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2009 - 09:31 PM

Потресена съм. Няма ли сила, която да осигури един маркуч, стигащ до всички съдове за вода? За какво си говорят Екоравновесие и природозащитните организации всеки четвъртък? Какви велики, глобални теми разискват, след като не е осигурено най-елементарното - ВОДА. Вода за пиене, без която животните са обречени на бавна и мъчителна смърт? Защо въпросните срещи не се провеждат там, където трябва - в Сеславци, а на чистичко и уютничко в общината? За да не се изцапат или разстроят душевно кучезащитничките? Ами тогава защо трябва да се отчита дейност въобще, след като животните умират от жажда? Каква защита, какви пет лева?
Писна ми от всички деятели, на тях просто не им пука. Всеки се е скрил в черупката си, грижи се за някакви кучета, обикновено срещу заплащане, и толкова. Ето затова нещастните животни в цялата страна са на този хал, и няма да има оправия.
Жестоко е, гадно е, лицемерно е. От ранна пролет им звъня персонално и ги моля за помощ - няма резултат. И пак питам - за какво си говорят на сбирките всяка седмица, докато в това време животните се гърчат жадни в жегите? Между другото, сигурна съм, че на въпросните срещи климатикът е пуснат на max. И сервират минерална вода.

#679 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 28 May 2009 - 08:09 AM

Добре.
Аз бях там само един път, имам някакви снимки, мога ли да пусна някаква жалба срещу персонала, който работи там, че не се спазва нищичко, че и елементарна вода няма.

#680 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 28 May 2009 - 08:48 AM

Там все още ли не може да се ходи през уикенда?
Долу-горе колкото трябва да е дълъг маркучът за водата?
User's Signature

Качена снимка

• (272 Страници) +
  • « Първа
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема