Като ще овкусява да го прави с качествена свежа храна ,а не с консерви.
Френски булдог (проблеми)
Публикувано: 18 August 2009 - 01:20 PM
Смеси ги с сухата храна и работата на половина е готова.Наполовина защото мойта
калпазанка си ги избира, но от време на време се обърква и заедно с дробчето
хапва и гранулка.
Публикувано: 18 August 2009 - 01:37 PM
Смеси ги с сухата храна и работата на половина е готова.Наполовина защото мойта
калпазанка си ги избира, но от време на време се обърква и заедно с дробчето
хапва и гранулка.
Хихихихихи защо ми е толкова познато..избира си само с каквото съм омешала гранулите..за съжаление нямам толкова време да готвя и за него, ще ми се да купя някои яки и полезни гранулки..но за сега незнам точно какви, защото чувала който привърши го яде от почти 2 месеца..уж мн добра храна, роял канин, пък не я ще изродчето..сега може наистина да взема по- малък пакет от няколко кила хилс..
Публикувано: 18 August 2009 - 01:55 PM
обаче после в градинаката, където се разхождаме една от собственичките на кучета имаше пакет бисквити напидигри и ние като най-нахални се наядохм доста, в къщи около 2-3 часа след хапчето започна да повръща и се чудя дали хапчето е успяло да се разтвори за това време или да й дам и другата половинка
утре ще се обадя и на вета, че днес нашето момиче не е на смяна, но исках да ви питам и Вас
още нещо, докато бяхме на море Лала беше доста свободна и се разхождаше наляво надясно, отдалечаваше се на около 50 метра от нас, другите хора от бунгалата я викаха, радваха й се и я оставях да си прави запознанств и да се разхожда, много рядко е била без надзор и то за по няколко минути. Н адва пъти ми се случи чужди хора да ми казват в последствие, че са й дали някаква храна (вечер е, всеки готви нещо в каравана, на скара и тя като минава и подхрърлят)
това много ме дразни, защото кучето ми не е улично и си има режим, но знам, че те го правят с добро намерение и ми я някво тъпо да правя забележка пред свършен факт, а дори и когато се опитах да обясня, че куето ми се храни само от мен и то с друга храна, някой хора не видяханищо лошо да дадат на кучета кокали и като обясня, че не искам кучето ми да се храни с пилешки кокали, смятат, че едва ли не го измъчвам с "тези сухи храни". Последствието беше, че лала седеше повече на каишка, за да не я храни всеки. Както и да е, след като една вечер повръща от някакъв пилешки фенер и след вчера с бисквитите съм решила на никой по никакъв повод да давам да я храни.
Вие как се справяте с това и дразни и ви като чужди хора хранят кучето ви, имали ли сте подобни преживявания
+ се опитвам да я науча да не яде от земята и така още повече ми пречат
съжалявам за дългия пост
Публикувано: 18 August 2009 - 02:12 PM
обаче после в градинаката, където се разхождаме една от собственичките на кучета имаше пакет бисквити напидигри и ние като най-нахални се наядохм доста, в къщи около 2-3 часа след хапчето започна да повръща и се чудя дали хапчето е успяло да се разтвори за това време или да й дам и другата половинка
утре ще се обадя и на вета, че днес нашето момиче не е на смяна, но исках да ви питам и Вас
още нещо, докато бяхме на море Лала беше доста свободна и се разхождаше наляво надясно, отдалечаваше се на около 50 метра от нас, другите хора от бунгалата я викаха, радваха й се и я оставях да си прави запознанств и да се разхожда, много рядко е била без надзор и то за по няколко минути. Н адва пъти ми се случи чужди хора да ми казват в последствие, че са й дали някаква храна (вечер е, всеки готви нещо в каравана, на скара и тя като минава и подхрърлят)
това много ме дразни, защото кучето ми не е улично и си има режим, но знам, че те го правят с добро намерение и ми я някво тъпо да правя забележка пред свършен факт, а дори и когато се опитах да обясня, че куето ми се храни само от мен и то с друга храна, някой хора не видяханищо лошо да дадат на кучета кокали и като обясня, че не искам кучето ми да се храни с пилешки кокали, смятат, че едва ли не го измъчвам с "тези сухи храни". Последствието беше, че лала седеше повече на каишка, за да не я храни всеки. Както и да е, след като една вечер повръща от някакъв пилешки фенер и след вчера с бисквитите съм решила на никой по никакъв повод да давам да я храни.
Вие как се справяте с това и дразни и ви като чужди хора хранят кучето ви, имали ли сте подобни преживявания
+ се опитвам да я науча да не яде от земята и така още повече ми пречат
съжалявам за дългия пост
Аз също бях на бунгала с моя, имаше същия проблем, и стоя вързан..на мен хич не ми пука да се карам на хората, и съм забранила на всички да го хранят, и сякаш това го стимулира повече да не си яде гранулите а да хапва от чуждите паржолки и наденички...гррр..имам чувството че и за това не ще да яде от купата си гранули..
а по повод хапчето..колко кила е твоита..мисля че трябеа да й дадеш пак, ако е повръщала веднага след това
Публикувано: 18 August 2009 - 02:18 PM
къде бяхте на бунгало
ние бяхме на градина и там срещнахме едно френчи, просто грамадно. Женска на 12 години и изглеждаше в пращящо здрави, много мощна и жената там започна да ми обяснява разни работи, но ми каза нещо, което ми стана странно. Че нейната булдочка всеки ден качва и слиза по стълби и затова така си била оформила гръдния кош, но пък аз тук четох, че по-добре да не слиза, защото имат често проблеми с прешлените...
Публикувано: 18 August 2009 - 02:34 PM
къде бяхте на бунгало
ние бяхме на градина и там срещнахме едно френчи, просто грамадно. Женска на 12 години и изглеждаше в пращящо здрави, много мощна и жената там започна да ми обяснява разни работи, но ми каза нещо, което ми стана странно. Че нейната булдочка всеки ден качва и слиза по стълби и затова така си била оформила гръдния кош, но пък аз тук четох, че по-добре да не слиза, защото имат често проблеми с прешлените...
Може за 3часа наистина да се е разтворило..
А в морската може да сте срещнали майката на моя Фу..ако беше бяла..(за Варна става въпрос, нали?)
Моя също е наднормен, 18кила.., майка му е мн едра и тя и от всички 7 ку4енца, които са в норма, моето е 1во и е някакъв мутант..на 1годинка и толкова едър..качва стълби и слиза до 6тия етаж, бяга като побъркан след футбулна топка, скача до припадък..познавам и другите му братчета и сестричета, не са толкова едри и подвижни..явно зависи от кученцето..
Не мога да му кажа да не бяга по стълби като му се бяга на животното :)
Публикувано: 18 August 2009 - 02:50 PM
Marfieta не ми казаха нищо за хапчето и яде само бисквити =(
утре ще звънна да питам за всеки случай, опитах се да разгледа повърнатото, но хапчто беше половинка, а пък констинтенцията бая лигава, та не намерих нищо
Публикувано: 18 August 2009 - 03:23 PM
А със дългия си пост , сама си си отговорила на въпросите -разбира се че до теб трябва да е постоянно.направо се чудя как си я пускала да се отдалечава толкова много.Не можеш да се сьрдиш на целия къмпинг , че се е радвал на кучето и го е изразявал по единственият им познат начин -да му дадат храна.
Публикувано: 19 August 2009 - 08:00 AM
Пробвахте ли да го оставите малко гладен, т.е. да има само гранули в купата? Накрая ще не ще ще ги прояде. Моя бебок също се мръщеше на Р. Канин ама тъй като не получи нищо друго прояде...
Публикувано: 19 August 2009 - 11:51 AM
Преди 13 дни стана мама и ни се родиха 5 бебенца. Едното беше много слабичко и въпреки всичките ми грижи и усилия на 6-тия ден почина. Другите вървяха много добре и приличаха на кюфтета, но изведнъж едното спря да се храни и го болеше стомахчето. Надуваше се като балон и коремчето беше твърдо. Докторите казаха, че са колики и ще отшуми, но тя след 3 дена също почина. Вече съм на ръба на силите и нервите си. Отчаяна съм да не изгубя още някое бебче. Просто съм съсипана. Ако някой може да ми даде съвет. Това е първо кучило и за мен и за Сузанка. Бях подготвена за проблеми при раждането, но не и да измират бебетата.
Публикувано: 19 August 2009 - 01:37 PM
Обединяват се под названието Fading Puppy Syndrome
http://www.wolfweb.c...dingpupsyn.html
Най добре направете аутопсия на починалото кученце.
По колко грама наддаваха малките дневно?

Вход

Горе
Цитиране +