Dog.bg Форуми : Френски булдог (проблеми)

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (26 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Френски булдог (проблеми)

#321 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 August 2009 - 11:49 AM

най много да си докара някое разстройство от този дарлинг ab_041.gif нещо на нивото на педигри е...
Като ще овкусява да го прави с качествена свежа храна ,а не с консерви.
User's Signature

Качена снимка

#322 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 01:15 PM

Точно с консерви му мешах гранулите на роял..консерви на чапи му взимах...уж го лъжех така но сега и тях не харева...супер глезльо..:( значи може да взема и аз от тази на хилс да пробвам изродчето дали ще яде.. :Д

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#323 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 01:20 PM

Ако искаш да го излъжеш да яде свари му пилешки дробчета, умират за тях.
Смеси ги с сухата храна и работата на половина е готова.Наполовина защото мойта
калпазанка си ги избира, но от време на време се обърква и заедно с дробчето
хапва и гранулка.

#324 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 01:37 PM

Цитат(Marfieta @ Aug 18 2009, 12:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако искаш да го излъжеш да яде свари му пилешки дробчета, умират за тях.
Смеси ги с сухата храна и работата на половина е готова.Наполовина защото мойта
калпазанка си ги избира, но от време на време се обърква и заедно с дробчето
хапва и гранулка.

Хихихихихи защо ми е толкова познато..избира си само с каквото съм омешала гранулите..за съжаление нямам толкова време да готвя и за него, ще ми се да купя някои яки и полезни гранулки..но за сега незнам точно какви, защото чувала който привърши го яде от почти 2 месеца..уж мн добра храна, роял канин, пък не я ще изродчето..сега може наистина да взема по- малък пакет от няколко кила хилс..

#325 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 01:55 PM

вчера ходихме на вътрешно обезпаразитяване, дадоха ни половин хапче (като за 5килограмови) Цестал плюс към 7 часа
обаче после в градинаката, където се разхождаме една от собственичките на кучета имаше пакет бисквити напидигри и ние като най-нахални се наядохм доста, в къщи около 2-3 часа след хапчето започна да повръща и се чудя дали хапчето е успяло да се разтвори за това време или да й дам и другата половинка
утре ще се обадя и на вета, че днес нашето момиче не е на смяна, но исках да ви питам и Вас

още нещо, докато бяхме на море Лала беше доста свободна и се разхождаше наляво надясно, отдалечаваше се на около 50 метра от нас, другите хора от бунгалата я викаха, радваха й се и я оставях да си прави запознанств и да се разхожда, много рядко е била без надзор и то за по няколко минути. Н адва пъти ми се случи чужди хора да ми казват в последствие, че са й дали някаква храна (вечер е, всеки готви нещо в каравана, на скара и тя като минава и подхрърлят)
това много ме дразни, защото кучето ми не е улично и си има режим, но знам, че те го правят с добро намерение и ми я някво тъпо да правя забележка пред свършен факт, а дори и когато се опитах да обясня, че куето ми се храни само от мен и то с друга храна, някой хора не видяханищо лошо да дадат на кучета кокали и като обясня, че не искам кучето ми да се храни с пилешки кокали, смятат, че едва ли не го измъчвам с "тези сухи храни". Последствието беше, че лала седеше повече на каишка, за да не я храни всеки. Както и да е, след като една вечер повръща от някакъв пилешки фенер и след вчера с бисквитите съм решила на никой по никакъв повод да давам да я храни.

Вие как се справяте с това и дразни и ви като чужди хора хранят кучето ви, имали ли сте подобни преживявания

+ се опитвам да я науча да не яде от земята и така още повече ми пречат eg_033.gif eg_033.gif

съжалявам за дългия пост
User's Signature

Качена снимка

#326 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 02:12 PM

Цитат(infetka @ Aug 18 2009, 12:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
вчера ходихме на вътрешно обезпаразитяване, дадоха ни половин хапче (като за 5килограмови) Цестал плюс към 7 часа
обаче после в градинаката, където се разхождаме една от собственичките на кучета имаше пакет бисквити напидигри и ние като най-нахални се наядохм доста, в къщи около 2-3 часа след хапчето започна да повръща и се чудя дали хапчето е успяло да се разтвори за това време или да й дам и другата половинка
утре ще се обадя и на вета, че днес нашето момиче не е на смяна, но исках да ви питам и Вас

още нещо, докато бяхме на море Лала беше доста свободна и се разхождаше наляво надясно, отдалечаваше се на около 50 метра от нас, другите хора от бунгалата я викаха, радваха й се и я оставях да си прави запознанств и да се разхожда, много рядко е била без надзор и то за по няколко минути. Н адва пъти ми се случи чужди хора да ми казват в последствие, че са й дали някаква храна (вечер е, всеки готви нещо в каравана, на скара и тя като минава и подхрърлят)
това много ме дразни, защото кучето ми не е улично и си има режим, но знам, че те го правят с добро намерение и ми я някво тъпо да правя забележка пред свършен факт, а дори и когато се опитах да обясня, че куето ми се храни само от мен и то с друга храна, някой хора не видяханищо лошо да дадат на кучета кокали и като обясня, че не искам кучето ми да се храни с пилешки кокали, смятат, че едва ли не го измъчвам с "тези сухи храни". Последствието беше, че лала седеше повече на каишка, за да не я храни всеки. Както и да е, след като една вечер повръща от някакъв пилешки фенер и след вчера с бисквитите съм решила на никой по никакъв повод да давам да я храни.

Вие как се справяте с това и дразни и ви като чужди хора хранят кучето ви, имали ли сте подобни преживявания

+ се опитвам да я науча да не яде от земята и така още повече ми пречат eg_033.gif eg_033.gif

съжалявам за дългия пост

Аз също бях на бунгала с моя, имаше същия проблем, и стоя вързан..на мен хич не ми пука да се карам на хората, и съм забранила на всички да го хранят, и сякаш това го стимулира повече да не си яде гранулите а да хапва от чуждите паржолки и наденички...гррр..имам чувството че и за това не ще да яде от купата си гранули..

а по повод хапчето..колко кила е твоита..мисля че трябеа да й дадеш пак, ако е повръщала веднага след това

#327 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 02:18 PM

5 кила е, повръща чак 2-3 часа след хапчетота не знам за това време успяло ли е да се разтвори
къде бяхте на бунгало
ние бяхме на градина и там срещнахме едно френчи, просто грамадно. Женска на 12 години и изглеждаше в пращящо здрави, много мощна и жената там започна да ми обяснява разни работи, но ми каза нещо, което ми стана странно. Че нейната булдочка всеки ден качва и слиза по стълби и затова така си била оформила гръдния кош, но пък аз тук четох, че по-добре да не слиза, защото имат често проблеми с прешлените...

User's Signature

Качена снимка

#328 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 02:34 PM

Цитат(infetka @ Aug 18 2009, 01:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
5 кила е, повръща чак 2-3 часа след хапчетота не знам за това време успяло ли е да се разтвори
къде бяхте на бунгало
ние бяхме на градина и там срещнахме едно френчи, просто грамадно. Женска на 12 години и изглеждаше в пращящо здрави, много мощна и жената там започна да ми обяснява разни работи, но ми каза нещо, което ми стана странно. Че нейната булдочка всеки ден качва и слиза по стълби и затова така си била оформила гръдния кош, но пък аз тук четох, че по-добре да не слиза, защото имат често проблеми с прешлените...

Може за 3часа наистина да се е разтворило..
А в морската може да сте срещнали майката на моя Фу..ако беше бяла..(за Варна става въпрос, нали?)
Моя също е наднормен, 18кила.., майка му е мн едра и тя и от всички 7 ку4енца, които са в норма, моето е 1во и е някакъв мутант..на 1годинка и толкова едър..качва стълби и слиза до 6тия етаж, бяга като побъркан след футбулна топка, скача до припадък..познавам и другите му братчета и сестричета, не са толкова едри и подвижни..явно зависи от кученцето..
Не мога да му кажа да не бяга по стълби като му се бяга на животното :)

#329 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 02:38 PM

Аз знам, че не се дава храна два часа след хапчето.Ти разгледа ли
добре какво е повърнала?Питай доктора преди да даваш пак хапче.

#330 Потребителят е офлайн   infetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 02:50 PM

Кендъл, не бяхме на къмпинг Градина, там видяхме мощната булдочка и беше тъмна

Marfieta не ми казаха нищо за хапчето и яде само бисквити =(
утре ще звънна да питам за всеки случай, опитах се да разгледа повърнатото, но хапчто беше половинка, а пък констинтенцията бая лигава, та не намерих нищо
User's Signature

Качена снимка

#331 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2009 - 03:23 PM

За три часа се е разтворило , най-вероятно е повръшала от бисквитите.
А със дългия си пост , сама си си отговорила на въпросите -разбира се че до теб трябва да е постоянно.направо се чудя как си я пускала да се отдалечава толкова много.Не можеш да се сьрдиш на целия къмпинг , че се е радвал на кучето и го е изразявал по единственият им познат начин -да му дадат храна.
User's Signature

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   Marfieta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 18 August 2009 - 03:44 PM

За да нямам проблем мойта винаги е вързана.Както са казали хората - "Вързан поп, мирно село".

#333 Потребителят е офлайн   magiz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2009 - 09:08 PM

аа Джими и да го пусна не ходи на далеч...все е до нас.... (освен ако наблизо няма куче,и отива да му се перчи) ...а когато има храна и Джими е наоколо...предупреждаваме хората да не му дават нищо... и така..

#334 Потребителят е офлайн   Candle Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 18 August 2009 - 10:33 PM

ауууу да ви се оплача..моя лигльо току -що му взен нови гранули на хилс- с агнешко и ориз и пак не ги ще/е яде малко ана с отвращение/...абе наред ли е това куче...какво да го правя..

#335 Потребителят е офлайн   Canibalka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 August 2009 - 08:00 AM

Цитат(Candle @ Aug 18 2009, 11:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ауууу да ви се оплача..моя лигльо току -що му взен нови гранули на хилс- с агнешко и ориз и пак не ги ще/е яде малко ана с отвращение/...абе наред ли е това куче...какво да го правя..

Пробвахте ли да го оставите малко гладен, т.е. да има само гранули в купата? Накрая ще не ще ще ги прояде. Моя бебок също се мръщеше на Р. Канин ама тъй като не получи нищо друго прояде...

#336 Потребителят е офлайн   kadrina88 Икона

Публикувано: 19 August 2009 - 11:51 AM

Здравейте! Аз съм Савина и имам булдочка Сузана на 4 години. От малка почти не мога да я накарам да яде суха храна. Най-много да я опита веднъж и после не повтаря.
Преди 13 дни стана мама и ни се родиха 5 бебенца. Едното беше много слабичко и въпреки всичките ми грижи и усилия на 6-тия ден почина. Другите вървяха много добре и приличаха на кюфтета, но изведнъж едното спря да се храни и го болеше стомахчето. Надуваше се като балон и коремчето беше твърдо. Докторите казаха, че са колики и ще отшуми, но тя след 3 дена също почина. Вече съм на ръба на силите и нервите си. Отчаяна съм да не изгубя още някое бебче. Просто съм съсипана. Ако някой може да ми даде съвет. Това е първо кучило и за мен и за Сузанка. Бях подготвена за проблеми при раждането, но не и да измират бебетата.

#337 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2009 - 01:37 PM

Причините за измирането в първите седмици след раждането може да са най-различни -генетични , инфекциозни ,причини от околната среда ,паразити.заболявания на майката и др.
Обединяват се под названието Fading Puppy Syndrome
http://www.wolfweb.c...dingpupsyn.html
Най добре направете аутопсия на починалото кученце.
По колко грама наддаваха малките дневно?
User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   kadrina88 Икона

Публикувано: 19 August 2009 - 06:17 PM

Ами не знам точно по колко грама, но станаха доста дебелички. Днес още две отказват да се хранят. Вече съм на ръба на тотален срив. А станаха толкова хубави и пухкави.

#339 Потребителят е офлайн   kadrina88 Икона

Публикувано: 19 August 2009 - 06:56 PM

Много благодаря за линка. Не знам защо в БГ сайтове не можах да намеря такава информация. Сега спят и съм ги завила да им е топло. После ще ги помъча да ядат.
Още веднъж благодаря.

#340 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2009 - 10:20 AM

Ох, ужас. Миличките бебчета. Никакъв съвет немога да дам, никога не сме имали бебета. Дано се оправят другите. Наистина ти го пожелавам от все сърце. Искрено съжалявам за починалите. А днес как се чувстват?

• (26 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни