Американски Стафордшир Териер Говорилня
Публикувано: 23 January 2010 - 12:30 AM
Публикувано: 23 January 2010 - 12:33 AM
Публикувано: 23 January 2010 - 12:40 AM
Публикувано: 23 January 2010 - 12:45 AM
Публикувано: 23 January 2010 - 12:54 AM

Този харесва ли ти Илко, нищо че не е тиграк?
Страхотен е наистина!!!! Такова кутре скоро не съм виждал - булдозерче

"Господи, помогни ми да простя на враговете си, защото тия копеленца вообще не го заслужават!"
Публикувано: 23 January 2010 - 12:58 AM
Публикувано: 23 January 2010 - 01:00 AM
Публикувано: 23 January 2010 - 01:17 AM

...пак по мазола
Публикувано: 23 January 2010 - 01:23 AM
Публикувано: 23 January 2010 - 10:37 AM
Ще кажа само едно - пак си противоречиш,но няма значение.И благодаря за отговорите,удовлетворяват ме
А,bulldogmen,аз само да кажа,че искам малко смежни снимки на черната дяволица

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 23 January 2010 - 11:11 AM

Неша, от кои родители са тези сладки и мънички бебенца?
Публикувано: 23 January 2010 - 11:19 AM

абсурт да се предаде.
Генът на крипторхизма е обусловен от рецесивния ген, който се предава с половата Х-хромозома. Следователно той може да се предаде на потомството както чрез бащата, ако той е едностранен крипторхид, така и чрез майката, която може да е носител на този ген.....
''Крипторхизмът е свързан с проявяването на рецесивен ген, свързан с Х-хромозомата. При нормалните мъжки и женски Х-хромозомите носят доминантен ген С, който осигурява липсата на аномалията. Поради тази причина при нормалните мъжки разплодници половите хромозоми се изразяват като XCY, а при женските XCXC. При наличието на ген за крипторхизъм, генотипът на мъжкия ще бъде XeY. Женската може да бъде хетерозиготна по този ген XCXC. Става ясно, че разпространението на крипторхизма в потомството се реализира чрез майката носителка на гена С.''
Публикувано: 23 January 2010 - 12:13 PM
Ще кажа само едно - пак си противоречиш,но няма значение.И благодаря за отговорите,удовлетворяват ме
А,bulldogmen,аз само да кажа,че искам малко смежни снимки на черната дяволица
А може ли вместо аз да си противореча, ти да не ме разбираш? Според мен е твърде вероятно, но нека, ти знаеш по- добре, може би, какво точно искам да кажа!
Публикувано: 23 January 2010 - 12:29 PM
Добре, пак ще го кажа. На изложба сте, кучетата си преминават нормалните си процедури за оценка, каквито и да са те. Защо след като бъдат оценени не покажат и на какво са способни, като шанс да повишат оценката си, а и да покажат, че това което имат дадено като физически данни е постигнато с труд и здрави тренировки, които са страшно полезни както за физическото, така и за психическото състояние на кучетата, както и за укрепване на връзката със стопанина. Много варианти има- пуснете ги на бягаща пътечка, покажете на какво е способно кучето, демонстрирайте някакво физическо усилие, бягане с тежести ли ще е, висене ли ще е, каквото искате. А и ако има спор евентуално кой от 2-3-5-10 екземпляра е най- заслужил определена титла защо не се направи един тест с трака. Сложете ги да пътечкат, проверете колко сърце и хъс има в кучето. Който отпадне последен- гъби! Това ми е идеята- да се въдедат и някакви физически параметри за оценка. Вие като стопанин стойте до кучето и го надъхвайте, според мен няма да е лошо и тази връзка със стопанина да се демонстрира по този начин- готовността на кучето да донесе радост на любимия си човек. За мен това е стафът. А и по този начин кучетата на изложби ще са много по- подготвени и по- здрави от всякога. Разбира се ще има и "дисциплини" в които дадено куче ще е по- слабо или по- силно, но ще има шанс да демонстрира възможностите си в останалите. Давайте им даден брой точки за всяка "дисциплина" в зависимост от демонстрираното от тях и така с крайния набор от точни ще се определи победителя. Наречете ме мечтател, кажете че идеята е глупава, но аз лично не мисля, че това би навредило на кучетата, напротив! Поздрави!
Публикувано: 23 January 2010 - 01:06 PM
А за това което си описал за теста,го има много отдавна и се нарича аджилити,шутцхунд (не знам дали така се пише
ПС. Има цели състезания по висене на въже,но породата кучета,която участва дейно там е питбула

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 23 January 2010 - 01:32 PM
Много е серт,това куче
Публикувано: 23 January 2010 - 01:34 PM
А това е за roughdog...

Вход

Горе
Цитиране +