Dog.bg Форуми : Кликер-дресура

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кликер-дресура Оцени темата: ***** 1 Гласове

#61 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 March 2006 - 10:17 AM

Цитат

Цитат

Ще се учим в движение.

как така в движение ще се учите??? bl) oleeee

Когато не си практикувал нещо се учиш от грешките си. Никой не се е родил научен.

#62 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 12:20 PM

Цитат

Когато не си практикувал нещо се учиш от грешките си. Никой не се е родил научен.

Да, човек се учи от грешките си,но не е ли малко безотговорно да учиш и то не едно, а цяла група кучета,без да си напълно запознат и наясно с това какво правиш, а да се учиш в движение.ОБЪРКВАНЕТО ще е голямо за кучетата, а с кликер още по.Познанията са ми много скромни,но ми стигат да знам това!С кликер се работи много внимателно,не в движение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#63 Потребителят е офлайн   @moril Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 03:00 PM

Цитат

Цитат

Ще се учим в движение.

какво се чудиш пък и ти. има и такива хора. въпрос на самочувствие...малко като да знаеш къде са педалите на колата и това да ти е достатъчно да караш в градски условия. катастрофата е неизбежна за съжаление s)

#64 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 05:21 PM

Да, но тук пострадалите са кучетата,не каращия cry2 s)

#65 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 06:13 PM

Първите успехи вече са налице, пък кучетата нека си лаят, той керванът си върви. Времето ще покаже кой е бил прав.

#66 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 March 2006 - 06:20 PM

За един ден и успехи bl) .Щом успявате в ДВИЖЕНИЕ, браво bravoS.

#67 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 12 March 2006 - 10:21 PM

Цитат

Първите успехи вече са налице, пък кучетата нека си лаят, той керванът си върви. Времето ще покаже кой е бил прав.

Не успях да дойда днес .. давайте, разказвайте !!! Ще ми бъде интересно ! Иначе - винаги трябва да има първи ! 1super

#68 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 March 2006 - 09:25 AM

То най-важното в кликер дресурата е да разбереш принципа.
В събота за 5 минути Зара (дъщеря на топси на 10 седмици) започна да сяда и ляга заради кликането. Засега не съм започнал да въвеждам команда, но скоро и това ще стане.
Някой да знае как да компресирам DVD до MPEG например, че това ДВД е 4.5 гигабайта.

#69 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 March 2006 - 04:47 PM

DVD Shrink ще смачка двустранно DVD до DVD R, което си е MPEG-2 и пак си е толкова.
WinAVI Video Converter може да го конвертира в avi, предполагам и да го компресира до размер на CD.
Освен това твърде е възможно DVD-то да е кодирано, тогава трябва да се разкодира с други програмки, абе не ми изглежда проста работа.
Още не съм пробвала, все се каня. Прегледай това, ще намериш и линкове за сваляне:
http://forum.arenabg...showtopic=10890

#70 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2006 - 01:35 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Ще се учим в движение.

какво се чудиш пък и ти. има и такива хора. въпрос на самочувствие...малко като да знаеш къде са педалите на колата и това да ти е достатъчно да караш в градски условия. катастрофата е неизбежна за съжаление s)

И двамата, са невероятни възпитатели. Аз не се съмнявам, че ще се справят. Не са видяли за първи път вчера куче. Имат две перфектно обучени, завидно добре обучени кучета. Само добри постижения очаквам от ученето в движение, което ви се струва толкова катастрофално. Сигурно има и такива случаи, разбира се, но не са това хората, от които да се боите, че ще пострадат кученца. Всяко куче е истински късметлия да се обучава при тях - с толкова веселие, поощрения, похвали, игри, забава... Техните кучета ги обожават и изпълняват на секундата безпрекусловно... Айде стига съм се уливала. Просто знам, какъв подход имат. Това са сериозни и съвестни възпитатели. Не са лаици. 1super

#71 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 March 2006 - 06:20 PM

Проведох си аз (или по-скоро си провеждам) експеримент "с кликер без кликер", използвайки щракане с пръсти, нали си нямаме още такова чудо кликересто...
В общи линии, работим с бриарката за изложбена стойка с лице към хендлъра, по принцип - с лакомство (по стандартния метод) и съответна похвала. Т.е. тя вече знае, че ако човекът стои изправен и държи нещо хранително в ръка, следва да се изтъпани пред него, да си понамести краката и да гледа влюбено.
Това често го тренираме с бирените маи, защото обича хапчетата мая. Не САМО с бирена мая, разбира се b)
Та, пробвах се да "въведа" щракване с пръсти при заемане на желаната поза (лакомството се дава отделно, като награда за заета стойка, известно задържане на стойка и т.н.). След примерно два дни "непостоянни" упражнения днес имаме следния ефект - щрак с пръсти, при което кучето излита от мястото си и се нарежда в стойка с влюбен поглед, без това да е свързано с взимане на лакомството от "мястото за лакомства" или с подаването на командата. Засега мисля да оставя положението така, т.е. щракването с пръсти да заменя командата за стойка И лакомството в ръката едновременно, а с истинския кликер да се пробваме по "кликер-методиката"; целта на експеримента беше друга. Явно обаче въвеждането на "междинно" поощрение върши работа поне при нас... може би защото "Браво!" е по-скоро поощрение за завършено-вече-изпълнение и не се дава само срещу заемане на стойката (в случая), а след приключването на упражнението - т.е. задържане в стойка известно време.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#72 Потребителят е офлайн   Topsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 11:57 AM

Хубавото на кликера е че даваш поощрение по време на правене на действието, и така затвърждаваш че това действие ти харесва.Пък Бравото е на финала когато всичко е направено както трябва.И изглежда това междинно поощтрение много и допада на кучовци.Аз бях негативно настроена към този метод, ама като гледам какво се случва , ще трябва да захвърля негативизма си :)
И най-изненадващо за мен , понеже големият е лаком ама страшно, той се кефи на кликането ( е и на храната де), аз мислех че ще отебе кликането и само ще гледа да хапне:)

#73 Потребителят е офлайн   Елен Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 12:26 PM

И не на всяко кликане му даваш наградна, нали ouu
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   Dara Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 March 2006 - 12:33 PM

Цитат

И не на всяко кликане му даваш наградна, нали ouu

За сега даваме на всяко кликване все още. Както пише по книжките в началото винаги "Click means tread". Чак когато кучето затвърди командата тогава ще правим номера с Джакпота.

#75 Потребителят е офлайн   suzanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2006 - 05:58 PM

Ето линк за кликер-дресура. Има много полезни неща и всичко е описано стъпка по стъпка.

#76 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 20 March 2007 - 08:34 PM

29 април 2007 ще състои семинар по кликер-тренинг, имали желаещи? участие бесплатно.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#77 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 March 2007 - 12:42 AM

А къде и кой ще провежда въпросния семинар? bl)
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#78 Потребителят е офлайн   wattie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 March 2007 - 11:45 AM

Аз също скептичен, не защото няма да даде резултат, а защото мисля, че ще даде резултат значително по-бавно.

За поощрението ОК - дали с въпросния кликер, дали с думата Браво или с хвърляне на салам в устата - кучето лесно разбира, кое е добро. Въпроса е в разбирането на кое е лошо...

Бих гледал семинара иначе

#79 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 March 2007 - 04:20 PM

wattie и за мен ще е интересно по горе-долу същите причини. Мисля, че този метод дава резултат при кучета от определен психологичен тип. Всъщност, затова има разработени различни методи на обучение, нали? Не съм убедена, че при моите кучета ще даде резултат, но винаги е добре да се научи нещо ново.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#80 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Публикувано: 24 March 2007 - 08:37 PM

Аз ще провеждам семинара, като вече около година тренирам по този метод. Този метод има свои силни и слаби сторони, ще бъде интересно да ги обсъждаме.
И да гледаме и пробваме.
User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема