Dog.bg Форуми : Котета и кучета на клошарка - нека помогнем

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котета и кучета на клошарка - нека помогнем

#61 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 July 2009 - 08:35 AM

Майкъл вече е обезпаразитен е ваксиниран. Скоро ще сложа и нови снимки на малчугана

Много се надявам някой скоро да ги поиска, макар че усложнихме условието на задачата :)
User's Signature

Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 July 2009 - 09:23 AM

Руби е страхотна котка! Успех с намирането на дом и двамата! smile.gif

#63 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 August 2009 - 08:54 PM

Така, очакваното се случи. Руби и Майкъл си остават за тези хора. Наскоро са се преместили в къща в квартал около София, котетата свободно излизат на двора, катерят се по дървета, всички са щастливи.

Сега остава да намеря време и пари най-вече и да се погрижа за останалите две женски котки на клошарката.
User's Signature

Качена снимка

#64 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 14 August 2009 - 12:06 AM

Руби и Майкъл

клип

Накрая започва голямата игра.

Ако тук четат евентуално някои потенциални осиновители, бих искала да им кажа, ако имат желание да осиновят двама любимци. Няма нищо по-красиво и забавно :)
User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 19 August 2009 - 07:32 PM

Руби и Майкъл в сбъдната котешка мечта в БГ условия

Междувременно тези хора, стопаните не престават да ме изумяват. Вижте какви подаръци ми направиха. На мен! Вместо аз на тях, те на мен. Просто няма такива хора! Господ да ги благослови! Утре ще ги разбия на работа с тази тениска ab_041.gif

User's Signature

Качена снимка

#66 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 August 2009 - 10:43 PM

Дай боже повече такива хора да ходят по земята и ако може - да се срещаме с тях по-често.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#67 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 August 2009 - 05:40 PM

Подаръците са от Руби всъщност. Вчера случайно открих надписче от вътрешната страна на тениската "На Дени от Руби" wub.gif

Реших да се отблагодаря на тези хора като най-сетне ида и се погрижа и за останалите две котки на бунището. След отпуската ще се опитам да комбинирам техния случай с този на бабата и дано имат същия късмет като посестримите си и Джак.

User's Signature

Качена снимка

#68 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 August 2009 - 07:16 PM

Много хубави - и подаръците, и Руби, и снимките. smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 August 2009 - 08:13 PM

Снимките са страхотни ab_041.gif. Хората явно са сърцати и с чувство за хумор ab_041.gif . Накараха ме да се усмихна от все сърце smile.gif.

#70 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 September 2009 - 08:54 PM

Най-после се поопаричих малко и искам да взема още една или две котки от клошарката за кастрация. Още не съм потвърдила уговорката с докторите, но се надявам да имат възможност да я поемат. Ако има желаещ да ми помогне с транспорт от Красно село до ЦУМ ориентировъчно, много ще съм благодарна.
User's Signature

Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2009 - 09:22 PM

Цитат(deni_avr @ Sep 17 2009, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-после се поопаричих малко и искам да взема още една или две котки от клошарката за кастрация. Още не съм потвърдила уговорката с докторите, но се надявам да имат възможност да я поемат. Ако има желаещ да ми помогне с транспорт от Красно село до ЦУМ ориентировъчно, много ще съм благодарна.

Дени, за кога става въпрос?
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 17 September 2009 - 09:38 PM

Нямам точен ден и час, Грима. По почивните дни съм си тук, ако от клиниката ми дадат положителен знак, тичкам веднага. Благодаря за интереса :)
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 September 2009 - 06:33 PM

Ходих 2 пъти при клошарката, тя се оказва всъщност жена доста с акъла си. Предишното й поведение е било просто от страх и недоверие. И как няма. Днес станах свидетел на някаква супер малоумна случка. Но първо по същество. Бабето се е обзавело с още две нови котки, благодарение на някаква циганка, която й ги оставила. Една от големите котки е убита, другата с проблемните очи си е там.

Това е малко коте, момиче, много гальовно. Много е слабичка,снимките винаги ги правят по-големи и много красива.

Излишно е да казвам, че със снимки в подобна среда на фона на снимките на домашните котета по сайтовете, нямам никакъв шанс да пробия. Затова ако някой от вас има възможност за временен дом...

Това е момченце, същото по-горе се отнася и за него

Котките на циганката. Женско момиче, ужасно гальовно. На около 5 месеца.

И това е момчето. Малко по-плашлив е.

User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 24 September 2009 - 06:44 PM

Една снимка на момиченцето по-свястна

И Чочка. Тя е на около 3 години. Нея искам да кастрирам сега. Има проблем с очите. На снимките се вижда. Не може да направиш свястна снимка, защото тя непрекъснато примигва. Мисля, че има прогресивна слепота. Гледа те така някак в далечината. Невероятно гальовно коте.

А това е едно от кученцата на единствената некастрирана кучка. Те не живеят при клошарката, а на локалното шосе на Цар Борис. Опитват се да се крият в един двор там. Докато вървях към клошарката, една жена се опитваше да вмъкне това куче вътре в двора. От там пък излезе някакъв идиот, ритна го и каза, че тези кучета по-добре да идат да го....Кучката е наложително да бъде кастрирана, но аз нямам никаква възможност за това.

Днес докато бях там се появи някакъв млад мъж, мъртво пиян. Нищо не говореше, само гледаше лошо. Клошарката като го видя се развика да се маха, че пак се бил напил и разни такива. Аз видях, че става напечено и реших да си обирам крушите. Тоя обаче тръгна след мен. Вървя доста време и аз като видях, че тоя явно няма да си тръгне, реших да се върна обратно към пазара, че там е по-голяма лудница. Върнах се, той след мен, шмугнах се в няколко магазина, обикалях в лудницата и после се качих на автобус. Просто не мога да си помисля на какво е подложена тази жена там, без покрив на главата си, уязвима, намираща се буквално в ръцете на такива изроди. А за животните не ми се и мисли.

Търся временни домове на котетата по-горе.

User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 September 2009 - 05:28 PM

Днес отново минах с трамвая и видях кученцата на шосето. Кошмарно просто! По-неподходящо място от това здраве му кажи. А някои от кученцата са наистина красиви. Не знам доколко разчитат още на майка си, но много ми се иска да се кастрира тази кучица. Предното кучило, клошарката каза, че било хвърлено в открита тоалетна и така измрели. Би ли ми помогнал някой с транспорт и залавянето й? Транспорт до клиника. Другата кучица е кастрирана, има купирано ухо, но не знам от кой, за да се обърна отново за помощ към него.
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 26 September 2009 - 07:59 PM

Ден, като търсиш помощ, наясно ли си кучанка добра ли е?Ще се даде ли да я качат в кола?Или е страхлива и трябва да се стрелне?
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 September 2009 - 08:07 PM

Добра е, Дора. Аз я галих. Първоначално не те доближава, защото онзи човек от двора много я налагал, но като й подадеш хапване се дава. Тя е дребна, с едни виснали до земята цицки, изглежда и по-дъртичка. Аз не че разбирам, но така ми се вижда.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 28 September 2009 - 10:35 PM

Тъжно ми е...Обявата на малката кукла в бездом.инфо е прегледана цели 3 пъти в сравнение с 70-те прегледа на другите обяви, пуснати по същото време. Явно късмета на клошарските котки започна да изнерверява...

Все ощ търся помощ за кастрацията на кучката и голямата котка. Транспорт по-точно де. В събота ще ида да оставя малко храна и уж да направя по-добри снимки за обяви.
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2009 - 02:27 PM

Ето една снимка на прекрасната Руби, за да не забравяте всички, които помагате на животни в беда, че това което правите е страхотно!

Котето с проблемните очички много прилича на Руби. Дали не й е сестричка?
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#80 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 10 October 2009 - 03:43 PM

Благодаря на evilbaby и сестра й за помощта днес! Котето с болните очички е настанено в Добро хрумване. Млада е, около 3 години. Има обратна захапка и явно дефектен нос. Сплескан е, ноздрите й не са отворени напълно. Очите й сълзят, но са по-добре от предния път. Започнаха антибиотици. След време ще се кастрира.

Казва се Лоти и аз много я харесах. Хванах я без абсолютно никакъв натиск. В клиниката беше много уплашена, но нито посегна да хапе, нито да драска. Ужасно кротко и мъничко създание. Снимките пак лъжат. Тя е не повече от 3 кг. Много е дребничка и нежна. А очите й, всички се съгласихме, че имат страхотен цвят - искрящо зелени.

Стискайте палци това мъниче да го хареса някой. Не искам да я връщам там. И без това бройката се е попълнила отново, благодарение на поколението на циганката.

И кучето трябваше да хванем, но то се оказа явно собственост на някакъв психопат. Намерихме го в същия двор, от който видях този същия да изрита едно от кученцата, казвайки, че не ги иска. Днес излезе с чук в ръка и ни каза да не се бъркаме в чужди работи ако си искаме главите цели. Аз просто го попитах дали може да вземем кучката за кастрация. И така ние си отидохме.

Ето снимки на Лоти и кучето.

User's Signature

Качена снимка

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема