Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1311 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 December 2009 - 06:15 PM

Да си призная честно, обичах лятото...обожавах го. Сега обаче чакам снега с нетърпение :-) Това е времето на годината когато той се чувства най-добре :-) Виждам го в очите му, в нетърпението да излезем навън, в подскачането като заек, което е признак на щура радост при него...А и в снега е много по-послушен и съсредоточен. Имаме един кош топки, фризби и всякакви други играчки...Нашата игра в сухо време е хвърлям си топка, той тича до нея и се връща без нея т.е. аз си я хвърлям и аз си я гоня dry.gif В снега гони снежни топки....тях поне няма нужда да си ги нося :-) В сухо време е готов да ме зареже и да хукне след първото по-интересно нещо, щото видиш ли си имаме собствено мнение....В снега ми дава цялото си внимание..Започнах да обичам зимата и снега :-)

#1312 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 December 2009 - 07:13 PM

kkk

И моят крокодил не е апортировчик, ама никак. Същата история. Това да не е лабрадор, дето продаваше мене и себе си за апортиране. При него стимулиране за командата и мотивацията е в одобрението на пингвинясалата аз. А аз наистина се чувствам като пингвин - дори и изглеждам така. То не че е студено, но при по-продължителните игри не се усещам че са ми измръзнали крайниците.

Върви през заснежената София радостен пингвин и край него търчи оглупял от щастие чау.
Ама една гледка сме... Няма що:-)
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1313 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 December 2009 - 08:28 PM

Блазе на всички които имат сняг, при нас няма нищо, само вятър, малко кал и студ. Надяваме се да го дочакаме за Коледа!!! Приятни разходки на всички. dog.gif

#1314 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 08:31 PM

Furia_S

Много време ми трябваше да разбера с какво да го стимулирам. Носех лакомства, за които в къщи умира, а навън ги плюе :-) После установих, че за него най-голямата радост е да потропвам като кон радостно с крака и да викам Браво :-) Да не говоря, че е кошмарно злояд. Аз самата не ям лук и чесън и за мен в къщи винаги се е готвело отделно...Горката ми майка. Едва след Йорк разбрах, колко услия и е струвало това. Но пък знам, че не ме лъже като казва, че за нея е удоволствие ;-)
Другите кучета се занимават като си копаят дупки примерно....ние едва ли не с погнуса подминаваме сякаш това удоволствие е под неговото ниво :-) Но пък има ли вятър и летящи боклуци във въздуха е първа писта. Почти сме спрели да носим играчки навън...гони камъни иначе. Ама само ги гони ab_041.gif

Sara92, ипри вас ще дойде, само мъничко търпение :-)

#1315 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 08:36 PM

Имам въпрос. До каква възраст с Майк ще се борим с тези упорити зъби? af_089.gif
Много го дразнят и постояно търси нещо за хапане.. често нещото, което гризе са членовете на семейството :D

#1316 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 18 December 2009 - 09:17 PM

sara92
И при вас ще дойде, ще ви го пратим)))) Поне за празниците да се порадват и вашите кучета, то си е щастие.

kkk
И при нас бе доста трудно - за него не е стимул храната: плюещ с отвращение кашкавала чау събираше погледа на хората:-) Много ми помогна тогава един руски форум по дресура и случаен познат от градинката, бивш полицай с източно-европейска овчарка. Полицая обясни някои неща и ги показа на живо а пък форума подпомогна с теория. Нашия стимул се оказа в одобрението и видимо показване на стопанката-пингвин колко е доволна от това че кучето слуша. После, когато лабрадорката живя при нас, той първо се опита да се качи в иерархията и като видя че номера не става започна да се състезава с нея: държеше да покаже че и той слуша, и той е умник, и той може, ей, виж ме колко се старая:-))
Сега хранителният му интерес е доста по-висок отпреди, но като цяло на похвалата и интонацията ми държи много повече:-))
Въобщеееееее, възпитанието и обучението на кучето е един интересен и увлекателен процес.

Nexxita
Здравейте:-))) А на каква възраст е кучето ви и в кои моменти хапе, ако изцяло си е сменил зъбите?
:-))))
User's Signature

#1317 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 08:58 AM

На 5 месеца е.. и доста се "похапва".

#1318 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 09:20 AM

Цитат(Nexxita @ Dec 19 2009, 08:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
На 5 месеца е.. и доста се "похапва".

А каква е вашата реакция? Забранявате ли му чрез командата "Не"? Какво правите вие? Разкажете ми по-подробно, аз после ще ви отговоря в темата за възпитанието на чау, 5 месеца е идеално време да започнете възпитанието и да поправите някои неща, като това със захапването:-))) Поправимо е, ще го оправите това. Само малко повече подробности кога го прави, как реагирате вие и какво му е поведението по-нататък?
:-))
User's Signature

#1319 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 01:29 PM

Ами след като захапе нещо или някой следва едно строго "Не" и леко дръпване на козината на врата /задната част разбира се/ и нещо от сорта на " Не бъди лош" или " лош мечо!" ab_041.gif Според мен е нещо от зъбите защото забелязвам, че вечер докато спим гризе краката на столовете :О даваме му изкуствени кокалчета, играчки.. но той си иска дърво :D. Иначе след като му кажем "не" той се ядосва и започва да иска да хапе пак и съответно продължавам с не-то, докато не се почувства гузен / което прави много смешно, сяда и ме гледа тъжно ab_041.gif /. Иначе не усещам агресия или злоба.. може би му се играе, но възрастта и размерите не вървят ръка за ръка при нас.

Furia_S, благодаря ви за вниманието ae_085.gif

#1320 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 01:58 PM

Цитат(Nexxita @ Dec 19 2009, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами след като захапе нещо или някой следва едно строго "Не" и леко дръпване на козината на врата /задната част разбира се/ и нещо от сорта на " Не бъди лош" или " лош мечо!" ab_041.gif Според мен е нещо от зъбите защото забелязвам, че вечер докато спим гризе краката на столовете :О даваме му изкуствени кокалчета, играчки.. но той си иска дърво :D. Иначе след като му кажем "не" той се ядосва и започва да иска да хапе пак и съответно продължавам с не-то, докато не се почувства гузен / което прави много смешно, сяда и ме гледа тъжно ab_041.gif /. Иначе не усещам агресия или злоба.. може би му се играе, но възрастта и размерите не вървят ръка за ръка при нас.

Furia_S, благодаря ви за вниманието ae_085.gif

Играему се на диването, напълно разбираемо е.
Вижте тези теми във форума около обучение и възпитание:
Как да отуча да хапе - http://forum.dog.bg/-t29148.html
Курс обучение - http://forum.dog.bg/...3481.html&st=20

Превключвайте вниманието му към някаква играчка, когато ви захапва - команда НЕ, корекция - тръшването и друго мога да ви посъветвам е да изквичите жално, имитирайки писукането на пале от болка, така той разбира че ви боли. След това аз прилагах "ощипване по носа" - начина е известен и ефикасен. Изквичавах на висока нота както пищят палета и подгъвах горната устна на кучето навътре, притискайки меката плът на бърните към кучешките зъби. Когато го приложих това на лабрадорката тя веднага изписука и я пуснах, не притисках силно, смисъла е в това, че кученцето да разбере как трябва да регулира силата на ухапването по времето на игра - все пак в кучилото си с братя и сестри те точно така си играят.
Най-смешната бе реакцията на Лео, когато наблюдаваше цялата сцена: очите му станаха квадратни "Лелеееееееее, ама това двукрако говори нашенски език???". И така след няколко пъти лабрадорката спря да ни хапе за краката но и аз веднага й предлагах играчка, върху която да превключа вниманието й.

Инак на същата възраст Лео имаше проблем със зъбите докато ги сменяше - всичките му кучешки зъби са излязли преди да паднат бебешките. Отчаянно търсеше дърво за гризане, като бобър. И ходеше като крокодил известно време, аз лека полека му разклащах млечните да паднат по-бързо и му давах въже за играчка, така спасих столовете вкъщи.
Успех ви желая, ще се справите с това, във форума за възпитание и обучение има много интересни неща, поразгледайте темите там, препоръчвам ви.
:-)))
User's Signature

#1321 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 07:15 PM

Хиляди благодарности от мен и от моя Майкъл! Ще се постараем да премахнем тези навици

Благодаря ви за отделеното внимание ;) и поздрави на любимците!

#1322 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 December 2009 - 07:31 PM

Цитат(Nexxita @ Dec 20 2009, 07:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хиляди благодарности от мен и от моя Майкъл! Ще се постараем да премахнем тези навици

Благодаря ви за отделеното внимание ;) и поздрави на любимците!

Пишете ни как върви възпитанието, ще ми е интересно да следя развитието ви, а и дори има някаква грешка - не се притеснявайте, хора сме, правим грешки, важното е да се поучим от тях и да живеем комфортно с домашния ни любимец
:-))) Ще ви отнеме известно време, усилия и търпение, но резултата си струва.

Поздрави на Майки и весели празници.
User's Signature

#1323 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 21 December 2009 - 08:52 PM

Така ви завиждам ,че сте си прекарали чудесно с мечетата и снега.Аз успях само в четвъртък вечерта и петък оутринта, да я видя как се кефи.Така и се радвах af_089.gif и тъй като провеждах семинар в Двореца във Балчик , трябваше да тръгна в петък , тя горката не се е усетила в петък че ме няма и няма да се върна следващите дни и всичко било нармално ,пък и аз си я бях извела и нахранила.Да не ви разправям как тръгнах в 10,00, а стигнах в 22,00 като зомби и какви приключения имах, а да не говоря ,че се връщах два дни, то катастрофи, то чудо по пътищата а и за групата се притеснявах защото в крайна сметка и за тях съм отговорна ,а бе да не ви занимавам повече с моите неща и по същество.Връщам се и какво да видя, ИЯ не яла от както съм тръгнала ,от събота лежала на леглото ми и ми ближела възглавницата ,пазела ми и пижамата.И като майка ми и слагала дъждобрана да я извежда / защото беше дошла да я гледа с детето/ мецнка се обръщала и я ръмжала и се опитвала да я похапва .Тя я познава и много и се радва обаче явно е била тъжна и на всичкото отгоре се е и разгонила.Та майка ми горката се видяла в чудо.Съвсем друго куче е заварвала във вкъщи преди. Пък и аз не мога да повярвам ,че моето добричко същество ще прови такива номера , за което веднага се сетих за Принц-Баро-Ричи какво ли му е било на това същество без стопаните си навън при непознати и вече разбирам неговата агресия ,напълно.При все ,че ИЯ си е била във вкъщи да се промени така че да не дава да я пипа майка ми която все пак познава малко.Най интересно е че си е играла с нея.
Тъй като имах ме проблеми със завръщането и се наложи да минем през южна България и да преспим в Сливен сутринта към 10 видях пуснато само на разходка сладурско чау и веднага ми се прииска да се запозная със собствениците ,но не ги виждах никъде, а да тръгна след него и да се запозная с тях мъжо не ми позволи ,каза че съм луда за вързване и вместо да се притеснявам как да се добера накрая до Софгия аз ще гоня чау в чужд град.Примирих се ,иначе щеше да ме остави да тичам през улиците на града след непознати хора с надеждата че ще се запозная със собствениците и те ще се окажат някой от нас.Просто не ми се отвори парашута иначе така ми се искаше да настискам това разхождащо се рижаво мече.Накрая най смешно беше че имах ме и спътница която ме гледаше много страно и се престарши да ми зададе следният въпрос.Вие колко деца имате ,нали имате само едно ?
И аз отговарям, да .....?
Ми защото реших ,че имате и момиченце ,защото все питете .А малката яде ли , ходили до голяма нужда, тъжна ли е и как понася да е без нас?
Защото това е първият път който я оставяме сама с други хора.

След което аз естествено се споглеждам с мъжо и прихваме да се смеем .Жената изобщо не и е дошло на ума ,че става въпрост за куче. Та такива ми ти работи ...Сега и аз отивам да се забавлявам с моята мецка.Целувки на всички и весели празници. wub.gif

#1324 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2009 - 10:31 PM

IA---

Относно поведението й искаш ли да говорим в скайпа или на живо? Това трябва да се изкоренява докато тя е на 1 година.
:-))
Разговора ще е дълъг и подробен, няма смисъл да извезвам фирмани, като можем с всичките подробности да го обсъдим на живо. Наблюдавай я сега как се държи с другите в семейството в твое присътствие, аз после ще ти разкажа какви ги върши моя вагабонт и как съм го усетила овреме сега - питай патилото, дет се вика)))
User's Signature

#1325 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 December 2009 - 11:13 PM

NELvit, как сте, скоро не сте писали???? Има ли консенсус между Джеси и пудела??? Как сте с времето, излизате ли на разходка? Чакаме новини! wb_052.gif

#1326 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 December 2009 - 11:35 AM

Весела Коледа и Честита Нова Година.Бъдете здрави и щастливи с вашите мечета .Нека новата 2010 ви донесе много късмет и сбъдване на всичките ви мечти.Дано форума да е по посещаван и да не пишем в темите за здравословни проблеми.Прожелавам на всички само радостни мигове.Целувки от нас. wub.gif wub.gif wub.gif

#1327 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 27 December 2009 - 12:57 AM

Цитат(IA--- @ Dec 26 2009, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Весела Коледа и Честита Нова Година.Бъдете здрави и щастливи с вашите мечета .Нека новата 2010 ви донесе много късмет и сбъдване на всичките ви мечти.Дано форума да е по посещаван и да не пишем в темите за здравословни проблеми.Прожелавам на всички само радостни мигове.Целувки от нас. wub.gif wub.gif wub.gif

Честита Коледа и Успешна нова година, за да не повтарям ИА--- само ще добавя нейния цитат ! ae_085.gif smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#1328 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 12:28 PM

Честита Коледа и весели празници на всички и от нас.

Иа, забравих коя точно козметика ни препоръча дамата с померанците, можеш ли да ми припомниш? Искам да поръчам от същата на Лео като приключа с шампоана на Here който имам в момента. Ще взема цялата гама от продуктите за всекидневна грижа, изложбен груминг не ни трябва, но за всеки ден трябва да купя.
User's Signature

#1329 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 December 2009 - 04:44 PM

Furia_S ето това е сайта http://grooming.bg/ аз вече харесах доста неща, особедно спрея който тя ни препоръча.А и не забравяй, че мойте лектори вече са в Москва и ще ни вземат от онези стрейчета за разресване на чау.Поръчала съм 50бр. от единият само, а от другият май 30.Въпреки, че от както храня ИЯ с храната на Вирбак се чудя за какво са ми, като козината и се разресва перфекно.Нищо нека да има.

#1330 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 27 December 2009 - 05:35 PM

IA---
Оооо йееее, страхотна си! Благодарско много.
Спрейчета ще взема поне 10 от Антиколтуна и 5 от другото. А и имам други познати с космати кучета - знаеш че няма по-добър подарък за един луд кучкар, отколкото някаква такава глезотийка за любимеца му, тъй че и за подаръци трябва да предвидя по една бройка.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема