Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 25 February 2011 - 09:01 PM
Публикувано: 25 February 2011 - 10:32 PM
Публикувано: 26 February 2011 - 01:49 AM

Публикувано: 27 February 2011 - 11:43 PM

Публикувано: 28 February 2011 - 08:17 PM
Моля за съвет! Благодаря предварително!
Публикувано: 01 March 2011 - 04:53 AM
Първо,искам да пожелая много бързо оздравяване на двете кученца от по-горните постове,които имат проблеми.
Много харесвам тази порода и искам да ви задам един въпрос.Има ли някаква истина във факта,че доста чау-чау са агресивни?В Америка,например,били начело по ухапани хора,по презумция като чуят за чау,реакцията е-ау,агресивно куче.Имала съм допир с няколко кучета от породата и изобщо,ама никак нямам такова впечатление,напротив-струват ми се много добродушни и мили.То и голдъна,какъвто имам,е на 4 място...

Публикувано: 01 March 2011 - 05:24 AM
Публикувано: 01 March 2011 - 05:28 AM
Публикувано: 01 March 2011 - 05:38 AM
Аз също имам чау-женско- и до сега,две години,никога не е проявила агресия към хора или животни. Напротив, много дружелюбна, весела и общителна. Готова винаги за игри. Мила и добра.
Познавам и мъжки чау, агресивни към себеподобни. И такива, нахапали стопаните си.
И в двата случая обаче, важеше един модел на отглеждане-никаква социализация-извеждане навън единствено за вършене на нуждите им. Без игри, обучение-никакво взаимодействие стопанин-куче.
Така че, разбирате, това е много индивидуално, както за кучето, така и за начина по който се отглежда и възпитава.
Публикувано: 01 March 2011 - 05:41 AM

Публикувано: 01 March 2011 - 05:51 AM
Публикувано: 01 March 2011 - 06:13 AM
Гледал/а ли си друго куче? Ако толкова ти се иска да имаш чау - вземи си женско - те са по-меки като характер най-често, но от развъдник с проверени родители. В момента май в Хасково Торнадо още има една черна женска, влиза тук във форума , питай го.
Bellboy
Няма ЗЛИ кучета. Тези кучета изглеждат като плюшена играчка, но малцина хора умеят да разпознават езика на тялото им и да разчитат невербалните им сигнали правилно. Те просто няма как да изглеждат зли с тази тяхна визия.
Но си представете, когато гледате едно чау, че пред вас е кавказка овчарка. Повярвайте ми, веднага и светкавично ще му прочитате правилно и стойката и постава на ушите.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 March 2011 - 06:28 AM
Публикувано: 01 March 2011 - 07:42 AM
kuchence, в 01 March 2011 - 06:44 AM, написа:
Моля модераторите да проверят по АйПи влизащите под този ник.
Взехте да ставате много деца и тролове, дето се старая да ви пиша километраж от постинги и на края бъкел не разбирате, но сте "разбрали" каквото ви трябва.
Все още нямате кученце, а вече изяснихте всичко интересуващо вас. Ти да видиш. Аз за толкова години не успях, а тук какъв феномен наблюдаваме.

Публикувано: 01 March 2011 - 08:59 AM

ААААААААААААА, забравих - ТИ СИ ТРОЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано: 01 March 2011 - 11:42 AM
kuchence, в 01 March 2011 - 08:04 AM, написа:

ААААААААААААА, забравих - ТИ СИ ТРОЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
На мама готиното)))))))))) Бе как така тук влизаха новорегистрирани за да решат проблем на техните чау-та и се пръкна точно ти, дори не знаеш значението на думата "трол", дете.
Моля покрай скандал с множеството АйПита и фалшиви истории мод да провери профила на даден потребител:
http://forum.dog.bg/...e-%d0%b8%d0%bf/
Ако наистина беше чел/а форума - което щеше да ти е от полза - то ти щеше да знаеш отговори на повечето си въпроси.
Лично аз не ти вярвам, като на човек, уж чел една година форума, и смятам че подобни нестабилни психически личности като теб не бива да припарват до чау-чау като порода, понеже после кучета се оказват на улицита, след като се наиграете с пухената топка. .
Щом с хора не можете да се разберете - представям си какви бели ще ги надробите с кучета.
Надявам се изобщо- ама изобщо да не си вземете чау та да го направите нещастно поредно нещо-си-там, я евтанизирано поради "агресия", я зарязано на вилата щото ви е писнало.