Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2091 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 March 2011 - 09:11 PM

:ba_025: Привет на всички!:re_037:
Днес успешно и безпроблемно свалиха конците на Сара. Стоя много спокойно и кротко. Трябва доста да навакса с храната, но като знам Ира каква стана, а и Ия просто вече съм сигурна, че най-лошото мина...
milenkaaaa, за Лъки не съм на сто процента сигурна, попитах двама вета и ми дадоха различни мнения, затова не искам да дискутирам напразно. Той си остава с много проблеми.
IA, ти също не си писала джоба на голямото черно мече върви ли към подобрение!!!
Макар да се очакво голям студ за ВСИЧКИ БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!:rc_036:

#2092 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 07 March 2011 - 02:02 AM

Сара,много се радвам ,че сте по добре.От 3 дни нещо нета ми правеше проблем, ремонт на трасето и не съм влизала във форума. Знаеш ли ,аз осъзнах ,че съм направила нещо добро за кучето си едва след като мина всичко.До тогава се чудих дали не съм сбъркала в решението си. При мен манипулацията беше доброволна, за да не стигнем до вашето състояние със сесе. Знаеш ,че го обсъждахме много .А и на мен ми трябваше време да се реша.И все пак не ми беше леко ,въпреки, че по бързо се възстановихме.
Доволна от френските лекарства които сложиха на Ия.Както и от упойката.Също и от шевовете.Ние не сме ходили да и махат шевове.Антибиотика също я водих да и го бият ,за да не дразним излишно стомаха с хапчета. Екстрите ги бях обмислила предварително, тъй като нашата кастрация беше планова.Всичко беше така обмислено ,че да щади животното, най вече.Не като при стандартна кастрация.При вас със сесе, се наложи по спешност и за няколко дни е трябвало да решите всичко.Аз имах месеци да се подготвя и за това ИЯ на следващият ден ми прояде и се изходи , а на третият гонеше гълъбите.
Не ме разбирай погрешно ,не казвам че сте използвали лоши медикаменти или докторите не са добри.Просто аз по промених нещата заради времето с което разполагах.Още не бяха свършили да я шият и аз бях до нея.После тя се събуди на масата а от двете и страни бяхме с мъжът ми и я галехме.Като ни усети не можеше да си контролира даже езичето ,което и висеше,но ми махаше с опашка.Не е влизала в реанимацията, изобщо.Ние си я взехме във вкъщи като излезе от упойката, до час.За да намалим стреса.Само с водата имах проблем, беше много жадна.Това обаче не значи ,че не умирах от страх.Не бях спала 5 дни. Синът ми като си дойдеше от училище подремвах по час и се стрясках питайки го, как е тя . Един ден преди кастрацията не бях мигнала и четири след нея. Докторката ми се скара ,че приличам на зомби.Било смешно аз да се притеснявам повече, тя да тича след гълъбите.Сега всичко от тогава ми изглежда, лош сън.Дори белег няма защото и направиха козметичен шев.

Пожелава ти Сарка бързо да влезе във форма и да забравиш всичко.Поне месец не и давай да скача.

На ИЯ джоба мислихме че се е затворил и само едни твърдини остават.Но в игра малката Фей и отвори джоба. Изтече голямо количество ранева течност останала по образувалите се кухини при заздравяването, пак започнаха промивките.и добре че стана за да не се възпали отново.Сега пак е отворен,благодарение на Фей,но вече нищо не излиза и не е твърд.Спряхме да промиваме, и ако не ме чуе дявола май се затваря.
Тя много се проскуба от лекарствата, но както казва Фурия.-Козината не е крак ще порасне.
Направих и снимки и за дисплазия.Защото след инцидента много куцаше.Няма дисплазия, а натъртване и сега сме на хапчета пък за него.Още не е минала и половината лечение и се чувства добре.Куцането изчезна.Надявам се и този проблем да ми се струва сън след време.

#2093 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 05:57 PM

IA, дано нямате проблеми с голямото мече, защото идва пролет и раните е добре да се затворят на по-хладно. При Сара също бяха обмислени и платени по-скъпи, но щадящи организма анестезии, антибиотици, венозни систесми. Обаче целия огранизъм на Сара е бил подложен на странична интоксикация от пиометрата, кръвта и беше станала гъста като лепило. Не забравяй, че Сара е тровена два пъти и организма помни, с натрупването се възстанови доста трудно. Все пак изкараха от нея 1.700 кг гной, няма начин организма да не се натрови, знаеш стане ли пък спукване до 24 часа края е предрешен....Просто се радваме всички, че Сара е жива, и само витамините остана да приема.Днес идвахме до София, трябваше да ги оставя затворени и докато се прибера, само ги мислех..:wb_052: При нас валеше сняг, имаше вятър, студ...а при вас само сух студ, дори улиците Ви бяха сухи не е валяло и дъжд!:re_037:Имате страхотна фотосесия, съжалявам за твойто дупе...!!!:md_064:

#2094 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 March 2011 - 12:42 PM

Честит 8 мартКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка Много здраве и щастие!

#2095 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 March 2011 - 06:45 PM

Мили ДАМИ ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ!!!:af_089:
Бъдете много здрави, щастливи и обичани!:re_037:

#2096 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 March 2011 - 12:44 PM

sara92, кажи как сте? Възстановихте ли се вече?

#2097 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 March 2011 - 01:27 PM

IA, от всичко което сме минали досега със Сара мога да кажа едно, тя е невероятно търпелива....Оправя се бавно с храната, но бързо с раната. Колкото и да и е зле и да няма сили, щом Лъки иска да си играе с нея тя намира начин. Може да легне и да маха леко с лапи, но му обръща внимание. Постоянно я наблюдавам и се питам дали ще си промени нрава и характера. Има разлика отпреди. Ще видим! Вие как сте с раната?:re_037:

#2098 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 15 March 2011 - 03:13 PM

Миличка, отчитай разликата в поведението едва след като се възстанови напълно.В момента различията може да се дължат на моментното и състояние.Аз мисля,че ти писах някъде. Това, че за себе си осъзнах, че съм направила добро на кучето, едва след като се възстановихме напълно.Иначе вярвам ,че ще останеш доволна от Сарка.Ползваш ли пастата за захранване която ти препоръчах,върши чудеса.Как е ИЯ ли?Ми лекуват се взаимно.От както малката и разкъсва джоба периодично и изтича ранева течност, отока намаля и не е твърд джоба.Но не не смея да се похваля докторе се оправи на пълно.Много целувки от мен на човешкото и кучешкото семейство.Качена снимка

#2099 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2011 - 10:58 AM

Здравейте, направо не мога да си намеря място от яд!
Днес си излезнахме на разходка с Ира, както обикновено и насрещани тича един самоед. А след него една баба вика:
- Женско ли е?
Изтръпнах и спряхме, нямаше къде да се скрием (за този самоед знам, че е много агресивен нападал е и хора, самите стопани също са хапани от него)
По душиха се с Ира и си мислех, че като тя е женска той няма да ни нападне, но изведнъж той скочи върху нея и я захапа за врата, идва бабата и започва да го дърпа и крещи дърпайте и вие. Ужас. Тези хора имат ли акъл! Кучето е едро и бабата не може да го удържи, как е възможно да го пуска без каишка, като знае че е агресивно, нямаше и намордник.
Добре, че Ира има много козина и като я захапа устата му се напълни с косми и има на едно място зачервено, нямаше кръв. Изкъпах я за да мога да я огледам хубаво, надявам се да е повърхностно нараняването.
Извинявам се да дългия и хаотичен пост, но в момента още треперя от случилото се.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#2100 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 04:58 PM

сесе, първо ти трябваше да пиеш нещо, знам как си изтръпнала много е стресиращо. Хубавото е че сте невредими:ba_025: При нас отново пуснаха от приютите кучета и е нещо страшно за разходка. Вървят на глутници, не знам кой път да хвана....Май на Ира и е било време за баня:md_064: Аз в момента съм на тази вълна, искам да изкъпя първо Сара. Раната е спокойна, но като я постригаха кожата все ми се струва черна отдоло, няма как да не ляга в двора. Вече се стопли, нали мога да я изкъпя?? За Лъки е по-сложно сама не мога трябва да сме двама:ab_041: Как е Ира, беше ли нервна, не се ли опита да се брани..? Например Лъки неможе, обаче Сара е като оса веднага отвръща на удара. Дано не срещаме по-големи от нас, тогава не ми се мисли....Пиши как е Ирка, а ти се успокой. Иа доста пострада при една такава среща!

#2101 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2011 - 05:21 PM

Сара, много се радвам, че сте добре! :af_089: Вече можеш да я изкъпеш, не се притеснявай. Сега Сарка ще смени изцяло козината си и ще видиш какъв хубав кожух ще направи. Много целувки за двамата сладури! :wub:
За съжаление сме с навехнато краче. При борбата Ира тръгна да отстъпва назад и падна между бордюра и една паркирана кола. В началото не куцаше и си вървеше добре, но след като се прибрахме започна да издава един специфичен звук при лягане и при ставане куца. Дано бързо да се възстановим.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#2102 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2011 - 06:53 PM

сесе, дано да няма проблеми и бързо да се оправи Ира. Много съжалявам, че е станало така, ако всички бяха съвестни стопани нямаше да има пострадали!:wb_052: Благодаря за Сарка, засега сме с много оголени места двете крачета отпред, заради системите и цялото и коремче, доста са я обръснали. Пиши и много целувки на кака Ира.:gb_023::gb_023::gb_023:

#2103 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 10:42 AM

Оффф , а ние май сме с плеврит.... някой имал ли е опит с това заболяване ? Ще се радвам да чуя мнения ....
User's Signature

Качена снимка

#2104 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 11:57 AM

Здравейте ! Искам да попитам преди или след имунизация кучето не трябва да се среща с други кучета и през колко време се дават калции :)

#2105 Потребителят е офлайн   Lora23 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 March 2011 - 12:00 PM

Показване на мнениетоweezy, в 30 March 2011 - 11:57 AM, написа:

Здравейте ! Искам да попитам преди или след имунизация кучето не трябва да се среща с други кучета и през колко време се дават калции :)

Ами преди имунизацията и доколкото си спомням малко време и след нея , но колко точно дни бяха ще те излъжа май около 10-тина беше при нас. Аз калции давах до 8 месечна възраст като не постоянно , защото сменях витамините , добавките и тн.
User's Signature

Качена снимка

#2106 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 March 2011 - 03:47 PM

weezy, за коя имунизация става въпрос? Гледам ,че мечето е вече голямо.

Кучето се изкарва за първи път на вън и се среща с други себеподобни от 10-15 дни след третата ваксина.Задържа се в дома за да добие имунитет.То може да бъде заразено и без да се среща с други кучета, само да мине по техните места.Към не ваксинираното куче се отнасяте като към малко дете.Като се приберете във вкъщи измивате ръцете и прибирате обувките,за да не му пренесете нещо вие.
Годишните ваксини нямат нищо общо с това.
Не давайте калции ако храните кучето с качествена храна.
Нож с две остриета е, натрупва се в организма и прави големи поразии, в последствие.
Не си правете експеримент, и то чак до 8 месец да давате.Дава се по лекарско предписание,ако се налага.

#2107 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2011 - 06:37 PM

Ние вчера при разходка до Борисовата градина,срещнахме едно много светло кремаво прелестно мече-Моцарт,с което моя разбойник много си игра веднъж като малък!Не знам,дали го знаете тук,но е просто едно прелестно облаче.Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка Жалко,че преди това бяхме повече от час навън с кучето и не го бяхме взели.Качена снимкаКачена снимка

#2108 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2011 - 04:26 PM

:flagbg:Най-после днес бе постановен закона за защита на животните. Никой няма право да убива гръбначно животно или да малтретира такова! Най-голямо наказание се предвижда при боевете с кучета, 5 години затвор и 10000 лв. глоба. /цитат от новини gbg.bg/. Това мен много ме радва, дано има възмездие за хора които убиват, изтезават и осакатяват невинни животни, защото който чете във форума Без дом, а и не само там неможе да не остане потресен и отвратен, но винаги безпомощен!!!

#2109 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2011 - 04:14 PM

Наближава много хубав празник ВЕЛИКДЕН, празниците носят радост, но едно момиче от Пловдив е тъжно защото е загубило своето Чау.:dh_188:

:uc_029::uc_029: МОЛЯ ВСИЧКИ СТОПАНИ НА ЧАУ В ПЛОВДИВ и по точно от кв. ТРАКИЯ да пишат незабавно ако видят кафяво мъжко чау-чау по улиците или в несвойствена ситуация. Кучето е на две години и отговаря на името АЛЕКС. Дано повече очи помогнат, БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО. ДАНО ДА ГО НАМЕРИМ!:rc_036:

#2110 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 April 2011 - 06:05 PM

Видяхме днес с дъщерята на ЦАЦИБа и Лексус, и Руффо-Ан и още две страхотни руски чау, мъжкия беше от Бон Триумф.
Ако не се бях натровила преди това с един дюнер, щях да остана за цял ден, но утре пак.
Ще се видим с тези които са там и успех на всички.
Дъщеря ми беше в пълен възторг от толкова кучета, които й позволиха да галят.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема