Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2071 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 March 2011 - 06:13 PM

Честита БАБА МАРТА!!! На всички редовни и незлобеещи потребители и стопани в този форум много, много ЗДРАВЕ и безпроблемна година!:rc_036::re_037:

Този форум наистина е за подкрепа, взаимопомощ и споделяне при трудни моменти на нашите любимци. Много неща са обяснявани многократно, и не е нужно да се повтарят, те просто се изписват от по-новите потребители черпейки от по-старите. В това няма нищо лошо опита трябва да се предава. Значи в този форум важат думите СЪСТРАДАНИЕ, СЪЧУВСТВИЕ, МИЛОСЪРДИЕ. Не думи като "трол", "ай сиктир", и "интриганти", ние с интригантите се справяме, няма защо да ни цапат и да пораждат проблеми!!! Тук плачем за онзи, който страда, а не за този който си отива! Достатъчно е да бъдеш човек.

#2072 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 06:25 PM

Здравейте момичета и честита Баба Марта ! Бъдете живи, здрави, бели и червени във вас да блика щастие и любов! Възраждащата сила на пролетта отново да озарява с обич сърцата ви ! Отдавна не съм писала, но ви следя и чета. Ние сме добре, времето в момента много ни харесва. Жалко, че няма достатъчно сняг, за да се налудуваме с Чери. Та искам да поздравя новите стопани на тези прекрасни мечета и най- вече IA--- за новата "придобивка" страхотно е малкото топче и гледам че много добре се разбират с каката, а за нея успех и да се оправя бързо и за пишеш как е ! За Сара много съжалявам и късмет и бързо да оздравеете, :md_064: нямам опит с това, но смятам, че има доста компетентни съвети по - горе. Гледам, напоследък имаме нов кандидат за мече - kuchence . Да взема и аз да напиша нещо. Здравей, kuchence . Хубаво е да се интересуваш преди да вземеш куче и това дори ме радва. Никой не е споделял мнение след поста на Фурия, защото както мисля, че е споменато някъде "по- изчерпателен пост няма да има" . Не знам какви интриги си "гледала" в форума в тази година, която си чела, явно ние не сме осведомени какво се случва тук :ab_041: Разбира се, че могат да се породят съмнения след като си поканена по възможно най милия и любезен начин да получиш информация и да се отговори на въпросите ти на живо и да се порадваш малко на прекрасните пухчета . Какво по - добро от това ? А за последния ти пост :ud_009: Според мен форума е за грижовни стопани, които искат да обменят опит и това, че си се отказала ... няма лошо .. Така няма да има обиди и нападки . А пък ние " Троловете" ще продължаваме да си пишем и да се радваме на прекрасните си и игриви кучета . Е, общо взето това,за сега. Поздрави ! Мир и любов. :dog:

ПС: Не видях поста на Сара. Много съм съгласна с нея :ba_025:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2073 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2011 - 07:07 PM

Честита Баба Марта и от мен! Весели и засмени!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#2074 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2011 - 09:34 PM

Честит първи март на всички. Качена снимка
Съгласявам се,че беше грешно да напиша ''зли''.Думата беше донякъде умишлено използвана,защото направо,както споменах,такава репутация им се носи.Иначе и аз съм на мнение,че зли кучета няма.Благодаря още веднъж за информацията и отговорите.Желая ви лек ден и много здрави пухкави любимци.Качена снимка

#2075 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 March 2011 - 03:18 AM

Показване на мнениетоBellboy, в 01 March 2011 - 08:39 PM, написа:

Честит първи март на всички. Качена снимка
Съгласявам се,че беше грешно да напиша ''зли''.Думата беше донякъде умишлено използвана,защото направо,както споменах,такава репутация им се носи.Иначе и аз съм на мнение,че зли кучета няма.Благодаря още веднъж за информацията и отговорите.Желая ви лек ден и много здрави пухкави любимци.Качена снимка

Репутация на една дадена порода е последното нещо, което трябва да ви интересува. Ние с IA--- така на един САС!В бяхме хлъцнали и двете когато една дама с дребна порода тръгна да ни обяснява че чау-чау са били ги яли в Китай и де факто те за това са създадени. И това го казва човек, който притежава изложбено куче, тоест никак не е далеч от кинология. За тези близо 8 години на какви ли не други простотии съм се наслушала от случайните минувачи: тъпа порода, не се обучават, не играят, само за шиш ставали били и какво ли още не.
Сега ново двайсе - злобни кучета, такава слава им се носи.

Кучето е такова, каквото го направите. Стига да има стабилна нормална психика и желание от страната на стопанина да го обучава и възпитава.
Пак повтарям - ако се наложи ще го повтарям непрекъснато - породата ни страда поради невероятната си визия. В повечето случаи безотговорните стопани взимат една плюшена играчка, приличаща на лъв, че и със синьо езиче, а после към две години се озовават срещу един разглезен и нагъл силен пес, който е строил децата и старците в семейството, не могат да го хванат на разходките, за това нещастното куче цял живот живее вързано. Или не смеят да минат покрай кучето, докато то си глозга кокала. Най-често такива "стопани" се стараят да се отърват от кучето, ако не го евтанизират, вместо да положат усилия да го корегират.
А най-добре е изобщо да не разглезват своето "плюшено мече" от самото начало. Защото нашата порода освен невероятната си визия има съвсем реални и истински зъби, плюс твърд характер. Но за последния факт повечето любители на жив аксесуар, който искат да го водят на повода за да се фукат пред комшиите, просто забравят.

Когато един стопанин твърдо, търпеливо и настойчиво възпитава неговото чау, изгражда правилно контакта с него и се учи да го разбира, повярвайте ми - удоволствието от контакта с правилно отгледано куче е невероятно. Но се иска много труд, знания и четене. И - пожелателно - всекидневни упражнения.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2076 Потребителят е офлайн   Bellboy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 03:55 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 02 March 2011 - 02:23 AM, написа:

Репутация на една дадена порода е последното нещо, което трябва да ви интересува. Ние с IA--- така на един САС!В бяхме хлъцнали и двете когато една дама с дребна порода тръгна да ни обяснява че чау-чау са били ги яли в Китай и де факто те за това са създадени. И това го казва човек, който притежава изложбено куче, тоест никак не е далеч от кинология. За тези близо 8 години на какви ли не други простотии съм се наслушала от случайните минувачи: тъпа порода, не се обучават, не играят, само за шиш ставали били и какво ли още не.
Сега ново двайсе - злобни кучета, такава слава им се носи.

Кучето е такова, каквото го направите. Стига да има стабилна нормална психика и желание от страната на стопанина да го обучава и възпитава.
Пак повтарям - ако се наложи ще го повтарям непрекъснато - породата ни страда поради невероятната си визия. В повечето случаи безотговорните стопани взимат една плюшена играчка, приличаща на лъв, че и със синьо езиче, а после към две години се озовават срещу един разглезен и нагъл силен пес, който е строил децата и старците в семейството, не могат да го хванат на разходките, за това нещастното куче цял живот живее вързано. Или не смеят да минат покрай кучето, докато то си глозга кокала. Най-често такива "стопани" се стараят да се отърват от кучето, ако не го евтанизират, вместо да положат усилия да го корегират.
А най-добре е изобщо да не разглезват своето "плюшено мече" от самото начало. Защото нашата порода освен невероятната си визия има съвсем реални и истински зъби, плюс твърд характер. Но за последния факт повечето любители на жив аксесуар, който искат да го водят на повода за да се фукат пред комшиите, просто забравят.

Когато един стопанин твърдо, търпеливо и настойчиво възпитава неговото чау, изгражда правилно контакта с него и се учи да го разбира, повярвайте ми - удоволствието от контакта с правилно отгледано куче е невероятно. Но се иска много труд, знания и четене. И - пожелателно - всекидневни упражнения.

Абсолютно точно казано!Качена снимка

#2077 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 04:49 AM

Честита Баба Марта на всички, хора и кучета!

Леле, какво става тук, в друга тема отговорям на Кученце, а тук вече нещата загрубяли и стигнали до обиди.Няма смисъл от такива неща, не е форума този, който ще заведе кучето на училище или ще сипе в паничката му гранули от 120 лева чувала, а не от 20лв...Форума е за взаимопомощ и забавление, другото е празна работа...Пък кой къде ходи в интернет джунглата изобщо не е важно, поне за сега по-добър и по-обширен форум за чау-чау на български език не съм видял...Жалко, че Кученце няма да влезе да прочете отговорите ми...да не трия клавиатурата напразно... Пък може би ще надзърне все пак, нали има едногодишен опит в тази дейност :r_181:
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#2078 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 March 2011 - 06:32 AM

Честита Баба Марта и от мен.Много здраве и щастие на всички.И най вече приятни мигове с вашите любимци.

sara92, Моля те, кажи как е момичето.Оправя ли се ? Яде ли вече добре?

Иначе ,чета и не вярвам на очите си.Не съм влизала от 24 часа и какво виждам,Боза.
Някой чел ,ама не дочел и нищо не му влязло в главата.

kuchence , ако наистина си падаше по тази порода, нямаше да чакаш цяла година за да вземеш решение.Значи не те кефи достатъчно.Единственият вариант да не си вземеш чау толкова време е , да чакаш определена скачка ,цвят и пол.Всичкото останало е вятър и мъгла.Търкане на клавиатурата в момент в който не си имала какво да правиш.Ако наистина беше прочела форума, нямаше да задаваш тези въпроси .А и щеше да ти е ясно ,че обичаме да се срещаме, да се радваме взаимно на нашите сладури.Тя Фурия не яде все още хора и от все сърце щеше да ти разкаже някой тънкости в отглеждането на чау.

Просто не знаеш каква е тръпката, да си луд по чау чау.Ако наистина все пак се решиш и вземеш чау.В момента единственото качествено нещо в България е на Торнадо женската.Всичко останало са квартални скачки.
Но пък аз ако съм на Торнадо на мястото,няма да ти я дам.Не защото си лош човек или пък нищо не разбираш от чау.А защото за една година старателно четене и разгадаване на интриги ,нищо не си научила, освен тях.Интригите.Явно идеята да си имаш чау не те кефи достатъчно,просто ти харесват на хората кучета и се чудиш какво би било ако и ти имаш.Ето защо не бих съсипала такава прекрасна женска и то от първото кучило в развъдника си, за да я дам на теб.Човека който май никога не е имал куче, а просто сладко морско свинче

Показване на мнениетоkuchence, в 01 March 2011 - 05:33 AM, написа:

Принципно съм гледала доста други кучета, но не и като главен отговорник за кучето.

И ако Фурия не беше права нямаше да полагаш такова усилие в писане на дълъг злобен пост, а щеше просто любезно да я опровергаеш.

Еййй milenkaaaaaaa,Качена снимка добре че ИЯ ми е възпитана защото малката годинка е голям звяр.Да ти я пратя малко на гости да видиш колко се разбира тя с другите кучета.Тъкмо ще похапне малко и от теб.Качена снимкаТа да си почина аз.Шегата на страна.Наистина полагам доста усилия защото тя е доминантна женска, не ги изпускам от поглед .ИЯ е същата просто вече е възпитана в послушание.

Обаче ти знаеш ли каква си егоисткаКачена снимка.От кога не си пускала снимки на ЧериКачена снимка да и се порадваме и ние.Нито пък си разказвала за нея ,скоро. ааааааааа.........
Много да я нацелуваш от мен и наистина, вземи та ни пусни някоя снимчица де.

#2079 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 03:11 PM

Показване на мнениетоARES_10, в 28 February 2011 - 07:22 PM, написа:

Привет на всички! Имам въпрос към по - опитните стопани на чау. Изглежда с Арес имаме проблем, и по - точно с другите кучета. Вече сме на 5 месеца, постоянно е на разходки и смея да твърдя е най - прекрасното животно до момента, в който се появи друго куче за игра. В първите минути няма проблем - душат се, подскачат си и т.н. След това обаче Арес леко изръмжава и скача да души другото куче, т.е. скача на гърба му и се опитва да го захапе, без значение колко е голямо /случи се и на една пораснала лабрадорка, която умираше за игра/. Днес вече се нахвърли и на един самоед, който е малко по - малък от него. Не мога да кажа до къде ще стигне агресията му, защото не сме го оставяли да продължи, според съпруга ми само се опитва да сплаши другото животно. От друга страна обаче, в къщата където живеем има един пинчер. с който пада страхотна игра / не са постоянно заедно и не се засичат много често/. Свекърва ми на вилата си има две дворни кучета, с които също няма проблем. Държа да подчертая, че иначе е много дружелюбен спрямо хората. Целия проблем идва от това, че сестра ми вече има един невероятен сладур Домитор /бобтейл/, с който в най - скоро време ще се наложи да ги съберем и те се притесняват да не се случи същото.
Моля за съвет! Благодаря предварително!

Днес влязох да проверя дали някой ми е отговорил на въпроса и се хванах за главата. Искренно се надявам, че не той и причината за всичкото словоизлияние, което е последвало. И пак ще попитам - ЗАЩО АРЕС СИ ИЗБИРА КУЧЕТАТА, С КОИТО ДА ИГРАЕ?
Държа да подчертая, че той е едно невероятно животно и за неговите 5 мес. никога не е проявявал агресия, с изключение на 2 чифта пантофи и надупчените чорапи на сина ми. Спрямо хората също. Разхождаме се на автоматичен повод и той почти винаги е разхлабен, за да може малкия топчо спокойно да си обикаля.
И пак съжалявам, ако някой не ме е разбрал правилно!

#2080 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2011 - 05:21 PM

IA, засега няма промяна. Захранването се оказа мисия-невъзможна. Давам течни витамини. С всичко я пробвам като храна. Пие си вода съвсем нормално, излиза да пишка, не съм я видяла да се изхожда. Раната е спокойна, Сара си лежи и няма желание за игра, нито пък да излиза. Вярно при нас е голям студ, но това говори, че не е в кондиция. Другото което ме притеснява, ако излезем от стаята ни търси, и по-стар навик отива на дръжката на вратата и подскача да си отвори вратата. Повярвай ми прави го перфектно, но сега не трябва да го прави!:ea_103: И вече знам защо Сара се разболя, проблема идва от Лъки. Дано започне да се храни!

ARES_10, това е много обширен въпрос и много неща имат значение. Напримем мойта Сара проявява майчинска агресия, досега тя пази Лъки, а той е вече по-голям от нея. Най-срещаните варианти са: агресивност от страх свързана с отбранителна реакция. Значи малкото куче не представлява заплаха за вашето куче, но голямото... Това говори за доминантна агресивност-тоест за установяване на превъзходство върху други кучета. Проявява се между самите кучета, отколкото между човек куче. Понеже много неща трябва да разбереш най-добре намери от книжарницата книгата"Живея с куче"от голяма поредица- Обичам те животно. Книгата е жълта с глава на немска овчарка с подзаглавия "Избор,хранене, възпитание, обучение, бременност, болести. Там всичко е написано достъпно и ще се ориентираш най-правилно какво да правиш.:rc_036:

#2081 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 02 March 2011 - 05:33 PM

sara92
Как така, проблема идва от Лъки?

#2082 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 02 March 2011 - 05:50 PM

Арес,
Много е сложно да се отговори категорично, особено когато не си виждал кучето на живо. Може да е започнал да търси своето място спрямо другите кучета, като същеврвменно е лоялен към дребните породи, защото не вижда в тях конкуренция. Иерархични отношения и изясняването им се изграждат точно по този начин, сега се мъча с тъп iPad и не мога да опиша по-подробно, като се прехвърля на нормален комп ще обясня с различни примери. Но според мен до тук всичко правите правилно - пресичате нежелателно поведение в самото начало.
User's Signature

#2083 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 12:31 AM

Показване на мнениетоARES_10, в 28 February 2011 - 07:22 PM, написа:

Привет на всички! Имам въпрос към по - опитните стопани на чау. Изглежда с Арес имаме проблем, и по - точно с другите кучета. Вече сме на 5 месеца, постоянно е на разходки и смея да твърдя е най - прекрасното животно до момента, в който се появи друго куче за игра. В първите минути няма проблем - душат се, подскачат си и т.н. След това обаче Арес леко изръмжава и скача да души другото куче, т.е. скача на гърба му и се опитва да го захапе, без значение колко е голямо /случи се и на една пораснала лабрадорка, която умираше за игра/. Днес вече се нахвърли и на един самоед, който е малко по - малък от него. Не мога да кажа до къде ще стигне агресията му, защото не сме го оставяли да продължи, според съпруга ми само се опитва да сплаши другото животно. От друга страна обаче, в къщата където живеем има един пинчер. с който пада страхотна игра / не са постоянно заедно и не се засичат много често/. Свекърва ми на вилата си има две дворни кучета, с които също няма проблем. Държа да подчертая, че иначе е много дружелюбен спрямо хората. Целия проблем идва от това, че сестра ми вече има един невероятен сладур Домитор /бобтейл/, с който в най - скоро време ще се наложи да ги съберем и те се притесняват да не се случи същото.
Моля за съвет! Благодаря предварително!

Уффф, добрах се до читавата машина, не е като да се мъча с натискане на отделни бутони.

Сега, липса на активна социализация на подрастващото куче включително като вид игра и непрекъснато общуване със разнополови и разновъзрастни партньори за игра може да доведе до проблеми в бъдеще. Много е полезно да се намери компания с неагресивни други кучета и да играят редовно заедно. Дори по-опитните възрастни кучета от компания да поступват Арес, когато той се опитва да прави опити за скачка или да захапе по врата някого, то в момент на заемане на поза на подчинение (когато кучето ляга по гръб, оставяйки корема открит и скимти демонстративно "не ме бий") или в момента на демонстративно "Ей, ти на кого говориш" - тези сигнали са полезни за младото животно, те му показват как НЕ трябва да се прави.

Така кучето се научава да играе без задължително да се опитва да се наложи на другите в компания, свиква с друг вид комуникация и научава ритуалите от по-възрастни и социално по-опитни животни.
Според мен то не бива да се лишава от това и е задължително продрастващо животно да общва нон-стоп със себеподобните - Лео израстна в игри и обучение с по-опитни възрастни двама бездомни плюс една добронамерена компания, където възрастните кучета му показваха всичките ритуали. И, разбира се, аз прекратявах всеки опит за нахалстване и по-агресивни нападки от неговата страна. В резултат на това имам куче, което е лоялно към всички женски от която и да е порода, към всички дребни породи. Единствено ако мъжкар от негов размер или по-голям такъв напада или се опитва да направи скачка върху него/да сложи главата на холката му то ще стане търкал. Но ние избягваме подобни срещи - той бе нападнат на около 9 месеца от едно едро мъжко куче и от тогава има вкус към търкалите с едрите, което за мен е абсолютно нежелателно. Но с добронамерени женски или дребсита може да поиграе без проблем.

Ако можете намерете компания с няколко разновъзрастни кучета, ще е само от полза за кучето. Естествено вие трябва да го наблюдавате и да забранявате всякакъв вид агресия.
Не го галете в такъв момент ако напада, защото ще го разбере като одобрение на поведението му. Той е младо животно и се надявам при вас да се наредят нещата. Успех!
User's Signature

#2084 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 02:59 AM

Благодаря ти много, Furia_S!
В интерес на истината точно на такъв отговор се надявах и се успокоих, че сме на прав път, защото според мен най - глупавото ще бъде да го ограничим в контактите му. Тези благородни души имат нужда само от малко насока. В малкия си опит с чау стигнах до извода, че при тях нищо не става на сила. За всичко е нужно внимание, обич и малко време. Вярно е, че са доста упорити - Арес например изпълнява команди само от съпруга ми, явно той е водача. Но мен определено дарява с най - много обич и внимание. Имам чувството, че на съпруга ми се подчинява едва ли не по неволя - "добре де, ще го напрява". Но затова пък носи топката само на мен, само аз мога да му давам лекарства или каквото и да е от ръка, т.е. доверява се на мен.
В същото време ако знаех, че сина ми ще се промени толкова много покрай него, отдавна щях да го направя. Вече го няма затвореното дете, което седеше постоянно пред компа и не споделяше нищо. Арес му дава някаква сигурност и спокойствие. Вече се очертава един доста едър екземпляр, което може би му вдъхва и сигурност. Само когато излязат на разходката не може да се разбере кой от двамата води. Много са сладки и искренно им се радвам.
Ще продължавам да чета и да опознавам тази необятна порода. Днес даже ми казаха, че това били трудни за гледане кучета. Е, чак пък трудни. Не съм съгласна. При условие, че си поел този ангажимент и го даряваш с достатъчно внимание и любов, мисля че това са едни от най - разкошните животни.
Дано не прозвучи като хвалба, но когато сина ми вдигна през ноща температура, Арес беше този, който дойде и ме събуди. Иначе никога не ни закача докато не се наспим, но тогава дойде и ме побутваше с лапичка по ръката. Тогава чух Александър как кашляше и станах да видя какво става, а той изгаряше целия. Та и по този повод, много моля, без изказванията за глупавите кучета.
Засега пожелавам на всички спокойни празнични дни и едни невероятни разходки, въпреки големия студ.

#2085 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2011 - 06:16 PM

ARES_10,
Ще наваксате пропуснато, просто трябва час по-скоро да му се намерят другарчета за игра и е най-добре в компанията да има възрастни дружелюбни кучета.

Елена Мъчко в своята книга "Поведение на кучето" относно социализация отбелязва следен момент (превеждам много на бързо и много накратко само основните моменти):

"Социална депривация. Депривация по времето на втория период на социализация.
Работа е там, че на социална депривация са подложени животни именно в този период на социализация. Особено това важи за кучета, отглеждани в големи градове с неблагополучна епидемична обстановка. Кученцето го отнемат от майката в самото начала на втория период на социализация и то попада в дома на стопанина си. Желаейки да предпази малкото от смъртоносни за него болести, стопанина провежда курс вакцинации и държи бебето в карантина, без да го извежда навън докато не изгради устойчив имунитет. В резултат на което първото излизане на разходка може да се падне към четири месечна възраст, че и по-късно, а преди този момент малкото е напълно лишено от общуване с другите кучета.

След приключването на карантина кученцето извеждат навън и се оказва че то е доста несигурно в себе си, страхува се от всичко и не се стреми към игрите с другите кучета. Целият личен опит на кученцето е сведен до знанията на собствения апартамент и на постоянни обитаващи там. Като същевременно точно през втория период на социализация на кученцето му е свойствено да изследва околния свят. Нещо повече, точно през този период то се учи да разбира символическия език на демонстрациите на своите съплеменници, запомня по-голямо количество на пози, мимични движения и ги свързва с действията, които те символизират. Колкото е по-широк кръгът на контакти с другите кучета, толкова повече такива символи научава то и се учи да ги използва в аналогични ситуации.

...Ако критическия период на социализация към края си, а кучето не е успяло да овладее езика на символите, по-нататък то не може пълноценно да ги научи, тоест самото то ще ги прилага ограничено и не всичко ще разбира при другите кучета. По този начин при закъснялото запознанство с другите кучета малкото пале започва да ги отбягва, да страни от тях. Ако външния вид на тези същества все още му е смътно познат, то действията им са малко разбираеми за него.

Подобно незнание на символическия език, присъщ на собствения вид, се оказва бомба със закъснител. Кученцето, което не разбира другите кучета, не просто е глухо и сляпо от към гледна точка на комуникативност, но не може да влезе в контакт с тях, няма с кого да играе. Играта със съплеменниците не може да се замени с никаква нежива играчка и с никакво забавление със стопанина.

...Още един аспект, който е тясно свързан със социална депривация. При установяване на личността, при утвърждаване на първичната йерархия малките кученца много лесно перминават към груби контакти и лесно нанасят травми един на друг. Да се оформи поведенчески блок, който пречи да се нанасят травми по времето на конфликта, може само възрастно куче. Едно кутре не може да преподава на друго понятието "чуждата болка". Това може да направи само по-възрастното куче, всеки път то препятства на подобно поведение като причинява болка на инициатора на конфликта и го пуска след като чуе квичене на болка от страната на виновния за сбиването. Кученцето, което не е минало подобна школа, най-вероятно няма да се научи да обозначава действията си със символи, няма да се научи на демонстрации. Да напомним, при кучета демонстрациите не се явяват строго унаследени, повечето от тях се предават в качеството си на традиции от семейството, глутницата"

това е много накратко, търсих на български "Социална депривация на кучета" в нета, не открих, така че се надявам този кратък превод да ви е от полза.
Всъщност, когато взимаме кученце то сценария е приблизително точно този: на 45 дена моят Лео бе отнет от майката и влезе в зоо-магазин. 1 месец бе в аквариума. На 2.5 месеца го купихме. После дълго се лекувахме, имаше само една вакцина, карантина, тинти-минтири и се наложи веднага да наваксваме пропуснати моменти.

За това и аз мисля че неумението на Арес да играе в компания идва от липса на научените знаци, а за целта ви трябва възможно най-скоро компания разнополови и разновъзрастни кучета.
Успех!
User's Signature

#2086 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 07:16 PM

:be_107:Имаме напредък, опитваме се да хапваме макар и помалко. Ако утре времето е хубаво ще водим Сара да и свалят конците. Искам да знам слагат ли отново упойка за конците??? Това ще я върне поне два дни назад, тъкмо малко живна...

#2087 Потребителят е офлайн   сесе Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2011 - 07:23 PM

Сара, много се радвам за вас! За конците не се притеснявай, става лесно (не се слага упойка)
Тя нищо няма да усети (не боли), лекичко с ножичка ги махат.
User's Signature

Качена снимка[url=http://www.glitterfy.com/]

#2088 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 March 2011 - 07:23 PM

Не слагат упойка-процедурата е съвсем безболезнена. На Айра и ги сваляха поетапно.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#2089 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2011 - 01:45 AM

сесе, tigi, благодаря Ви, това е радващо за мен, няма да се мъчи пак милата. Свалят ли ни конците ще пишем как е Сара. Приятна вечер на Всички !!!:re_037:

#2090 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2011 - 08:17 PM

Sara92, пиши как е Сара, свалиха ли й конците, не ни дръж в напрежение . Надявам се сте добре. Когато имаш време ( знам че в момента не ти е до това) кажи как така проблеми идва от Лъки. Поздрави и бързо въстановяване :ba_025:
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема