Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2661 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 October 2013 - 03:35 PM

Точно за това искам да видя как ще отреагира тепърва на терапията с Веторил, а пък после ако рекли ветеринарите от Добро Хрумване ще умуване за операция. Не искам да го режа(((((((((не искам, ако окончателно не се наложи, не искам, дано да ни се размине само с препарата. Има и друго съображение - туморите не чак толкова често се разполагат симетрично и с еднаква големина, което ми дава надежда че тая гадост може да я тушираме с препарата без оперативна намеса.

Дали е последствие или първопричина Кушинга за двата тумора дори лекарите не могат категорично да кажат, така че хайде и ние да не се правим на виртуални ветеринари. Вярвам само на изследвания, лошото е че в Бг май не са имали такъв пациент стакива тумори, лекуван продължително с такъв препарат.

Адски съм уплашена и изнервена, като беше с абукат го носих на ръце да пишка, въобще..... Малката дори клекна до него и ми каза:
- Мамо, моля те, направи нещо за да оздравее.

Децата все още вярвят в силата на майките и ги мислят за всемогъщи. Уви...А ние сме само хора.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2662 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2013 - 11:30 PM

Фурия, сега видях....Новини?

#2663 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 October 2013 - 07:48 AM

Докараха лекарството от Петербург, първите два месеца трябва да го приема всеки ден, чак след два месеца ще се взима кръв за да се види как му въздейства.
User's Signature

#2664 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 10:51 PM

Фурия, честно казано незнам какво да кажа...дори не искам да мисля какво преживявате..
Стискам палци да е успешно! Късмет желая.

#2665 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 01 November 2013 - 01:00 PM

Фурия, отивам да ти взема лекарството. По късно ще ти звънна.

#2666 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 06:26 PM

Качена снимка Също сега видях за Лео, затова стискаме палци да се излекува и да видим добри новини за него в най-скоро време! Качена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 03:52 PM

С нашето лекарство бе цяла международна епопея. Веторил в България практически няма, има в ЦВК-то, но не се внася редовно, а терапия с даден препарат е до края на живота на кучето. Понеже Кушинг не се лекува окончателно, препарата само облегчава цялостна картина и не позволява да се стигне до по-лоши неща. В Русия, например, поради липсата на Веторил и високата му цена най-често решават проблема оперативно и с последващи хормонални поддържащи препарати, които са по-достъпни и се купуват често от човешки аптеки. Когато пропищях в блога си за помощ да се сдобием с Веторил, отзоваха се сума ти народ дългогодишни виртуални и лични приятели от цял свят, намериха се 6 опаковки Веторил в Москва и 1 опаковка в Петербург. А на нас ни трябват три за първо време. Руснаците от Москва получават от мен през вестърна парите и в рамките на един час веднага поръчват и закупуват 3 опаковки за първи 45 дена, а израелските ми приятели дадоха линк към сайта в Англия, където мога да поръчам он-лайн, с бланка, попълнена от ветеринари у нас. Обачеееее от Москва за София никой не пътува. И добре че нашите български развъдчици и стопани с черни териери видяха гърчовете ми, та веднага казаха да питам дали Нина Давидовска окончателно пътува за да съди в неделя в Петербург. Руснаците през това време организираха доставка с куриер до Питер от Москва. Звъня на пожар на Люси IA--- , моля за уточнение на инфо, тя подтвърждава че Нина ще е в Петербург през уикенда, давам руския телефон на моите руснаци и...... почвам да си гриза ноктите от притеснение.
Лекарството е предадено на Нина успешно, тя го носи тук, IA--- го взима от нея и ето ни че започваме терапията. Същевремено давам линк към Английската клиника-доставчик на вет-клиниката Добро Хрумване, за да се попълне от тях бланката за поръчка, и лекарите там те го попълват светкавично.

Отгоре на всичко получавам координати във Финландия на стопанката с куче с нашата диагноза, живеещо от години на Веторил за да сподели опит.
Такова рамо и огромна помощ, при това организирано и супер-бързо, толкова помощ от различни краища на света, толкова послания "Ако не намериш, ние ще ти купуваме и ще ти пращаме" от САЩ, Германия, Англия и Израел получих, че просто онемях.
Отделни благодарности на Елен с Черните Териери, на shifter, на Нина Давидовска и разбира се на нашата Люси IA---.
Хора, страхотни сте.

Започваме с терапията, и каквото сабята покаже.
User's Signature

#2668 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2013 - 01:40 PM

УСПЕХ, УСПЕХ, УСПЕХ, няма да се предавате. Направили сте голяма крачка, дано тя помогне на Лео!Качена снимка

#2669 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2013 - 12:26 PM

Честит ви първи сняг! Поздрави от цялото ни семейство, кучета и хора. Купонче в два през нощта

https://www.facebook...&type=1&theater

#2670 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 22 December 2013 - 03:35 PM

На всички, които имат щастието да живеят с чаута и на всички, които искат да имат такива - желаем весели празници и здраве на хората и чаутата.

Лекси позира и пожелава на всички също весели празници.

Енджи има също добри пожелания, но се крие зад фотоапарата, за да прави поредните бели.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 December 2013 - 02:53 PM

Весели Празници и от нас!!!!
Прикачена снимка

Много целувки на Лекси и още толкова на срамежливата ЕнджиКачена снимка

#2672 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2014 - 10:49 PM

За много години!Качена снимкаНа всички стопани и техните любимци пожелаваме крепко ЗДРАВЕ, взаимна радост, волни разходки и щастливи дни през новата 2014 година!!!Качена снимкаКачена снимкаКачена снимка

#2673 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 21 January 2014 - 03:52 PM

Здравейте,
Както може би сте разбрали от страницата във Фейсбук, предстои издаване на поредната книга „ Светът на чау-чау“ на Холандското издателство „ ББ Прес“. Общо взето всички знаят за какво става въпрос. Различното в този брой е , че книгата е 3 –годишно издание, а не както беше до сега – 2-годишно. Също така, главният редактор на книгата вече е Бернис Лирой от ЮАР. Както се вижда на страницата във Фейсбук, вече аз съм кореспондент за България, а не Ангел. Другите новости вече касаят самото съдържание в отделните раздели по страни. В предишните броеве в страниците на България не са публикувани шампиони, но този път ще има. Изискванията за включване на куче в броя е, кучето да е взело Национална шампионска титла през 2011,2012 или 2013 година, както и задължителна покупка на книгата. Необходимата информация е:
• Спечелени титли през същият период – клубен, интернационален шампион, шампионска титла на друга държава, най-добро куче на клубна изложба и т.н.
• Качествена снимка на кучето, не по малка от 1 MB на хубав фон, без намеси;
• Родословие на кучето до 3-то коляно, където се упоменават шампиони, ако има само с “CH”;
• Дата на раждане;
• Регистрационен номер в Племенната книга;
• Женско/мъжко;
• Развъдчик и собственик;

Младшите шампиони и ветераните няма да бъдат така шикозно включени с родословия, но ако се изпрати хубава снимка, с данни за дата на раждане, развъдчик и собственик и кога е спечелена титлата за младши шампион, могат евентуално да се включат в главната статия за България. ( Има ограничения за броя снимки)
Главната статия за България – тъй като няма какво толкова интересно да се случва тук, единствено за този период може да се пише за основаването на клуба – кога е основан, какви са целите, какво се очаква да се постигне и по кои наболели въпроси ще се работи. Също така е хубаво да се спомене Клубната изложба с 1-2 хубави снимки. Информация за победителите, съдия и т.н. За тази информация ще помоля Людмила Мръвкова или друг от основателите да се включи , за да напишем хубава статия за Българският клуб.
Също така, ако някой има някаква интересна и полезна информация, интересна снимка/и, също е желателно да се включи.
Предварителната покупка на книгата излиза 47.50 Евро, като пак повтарям, че за да се включи шампион в книгата от издателството изискват закупуване на книга. След издаване на книгата цената е 59.50 Евро. При поръчка над 10 книги – доставката е безплатна.
В книгата може да се рекламират развъдници, ако някой има мерак – да ми пише и ще кажа цените и условията.
Крайният срок за подаване на информация за Шампионите е 20 февруари.
Ами за сега това е, ако се сетя нещо ще добавя, ако имате въпроси, както и за информацията - info@chowheaven.com
Прикачвам официалният флаер на книгата, както и линк към страницата във Фейсбук.

https://www.facebook...TheWorldofChows

Прикачени файлове

User's Signature

Качена снимка

#2674 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 January 2014 - 09:05 PM

Искам да БЛАГОДАРЯ на Тодор Величков, който ме уведоми как отново има кражба на мои снимки и сертификати. Той добре познава кучетата ми, реагира крайно коректно,за което отново му благодаря!!!
Нагледците са пуснали обява за продажба на тяхно куче с моите снимки и се представят за мен. Записала съм разговора по телефона, направила съм доста снимки, като ще кача само трудно четящи за да не се излъже някой да им звънне и да си закупи куче което изобщо не отговаря на представените. Разговарях по телефона с мъж който подробно ми обясни какви невероятни титли имат на тяхното куче родителите. След подробен разговор ми каза ,че всъщност приятелката му се занимава с това.
Като го попитах тя ли е Людмила Мръвкова, че на сертификати пише собственик.
Той убедително ми заяви ДАА!!! Интересно, предполага се че и мъжът на снимките е той.... само ,че е моят:))))
Кучетата които са представени са две различни. Едното е синята ми женска Киси, другото е Фей, а сертификатите са даже и на Изи:))) Но и това явно не са разбрали.
Идеята е просто да изкарат някой лев като си продадат махленската скачка.
Естествено на края се изнервих и му се представих. държа се страшно нагло.През цялото време твърдеше ,че това е неговото куче. Но пък и на мен не ми е за първи път, знам си правата и закона.
Е накрая след като явно им дойде ума в главата ми звънна въпросната девойка с куп лъжи и молби да не пускам оплакване.... да не ви обяснявам подробно ,защото и без това стана дълго.

Та още се чудя дали да го правя , защото въпреки извинението в началото бяха страшно нагли, но пък са млади. Дали ще им е за урок, или така ще живият живото си в лъжа и измама? Или просто ще си вземат поука???

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2675 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 10:54 AM

Люси, сега го виждам това. Направо подаваш оплакване, да им е за урок. Щом са двойка с един определен манталитет на мошеници колкото и да са млади трябва още от сега да знаят - има ли измама, има и възмездие. Инак ще пробват по друг начин ако знаят че ще им се размине.

На внимание на всички - от телефон 0895 73 31 72 гр. София действат двойка измамници, момче и момиче, които се представят за Люси Мръвкова и неин съпруг, като обявяват продажба на кучета за 360 лева, публикувайки снимки на кучетата на Люси. Лъжат хората най-нагло "Даааа, аз съм Люси Мръвкова, даааа, това са моите кучета" с цел да препечелят 360 лв на кутре.

Имайте впредвид тези измамници ако попаднете на обяви за продажба на кутре чау-чау. Току що говорих с младежа и го помолих да ми каже истинското име - не посмя. Ама е и нагъл беше в началото - отрече да е твърдял че представя приятелката си за Люси Мръвкова, спече се само като му казах че присвояване на чужди лъчни данни е подсъдно. Толкова млади хора, а вече толкова развалена стока... Какво ли ще стане с тях на 30? Сигурно ще станат същите телефонни измамници, дето бабички им носят спестяванията си и после се самоубиват. Гадост....
User's Signature

#2676 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 31 January 2014 - 01:34 PM

Задължително подайте сигнал!!!
Най-малкото да ги привикат поне за разпит ще се спекат!!!
Това е абсурдно бих си търсила правата до дупка!!!
Ужас :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2677 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 02:04 PM

ShiBumi_GirL
Ти си нямаш на идея като днес му се обадих с искането да каже истинското си име - отрече всичко, не е било така, не я е представил приятелката си за Люси, като му казах че разговорите са записани той се въодушеви - ама тва е незаконно, (демек имаше предвид че може от този факт да изкара някой лев), отвърнах му че не по-незаконно от присвояване на чужди лични данни и представяне за друг човек. Измамници, ако може да им се разберат истинските имена ще е най-добре.

Много ми се иска да му се разбере истинското име на тоз сладур с неговото гадже. Че като спретнат нова измама да си го знаем. Който има фейсбук - моля разпостранете това инфо с телефона на измамниците. Ако някой има възможност да разбере как се казват ще е най-добре.
User's Signature

#2678 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2014 - 02:07 PM

Някой да звънне да се срещне с тези хора.Да се направи на балък и да се отиде с полиция на мястото.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#2679 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 02:24 PM

вече не, те се усетиха, остава само разпостранение на телефонен номер и ако някой има начин да разберем истинското име на този човек ще е най-добре.
Махнали обявите от Продавалника и са решили че проблема приключи. Ако има някой който да им разбере истинските имена ще е най-добре, аз лично не знам как.
Разпостранете този телефон и инфо във фейсбук. Може пък да изкочи някой, който да посочи истинско име на тези измамници.
User's Signature

#2680 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 January 2014 - 03:00 PM

http://www.predlaga....no/details.html

Eто тук същия телефон,някакъв Милчо

Тук същия номер-Лина Георгиева:
http://bazar.bg/%D0%...%87%D0%B0%D1%83

Явно същите продават и лабрадорчета:
http://obiavi.grad.b...%B5%D1%82%D0%B0

Използват също и този мобилен номер:
0897921410
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема