Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 24 October 2013 - 03:35 PM
Дали е последствие или първопричина Кушинга за двата тумора дори лекарите не могат категорично да кажат, така че хайде и ние да не се правим на виртуални ветеринари. Вярвам само на изследвания, лошото е че в Бг май не са имали такъв пациент стакива тумори, лекуван продължително с такъв препарат.
Адски съм уплашена и изнервена, като беше с абукат го носих на ръце да пишка, въобще..... Малката дори клекна до него и ми каза:
- Мамо, моля те, направи нещо за да оздравее.
Децата все още вярвят в силата на майките и ги мислят за всемогъщи. Уви...А ние сме само хора.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 01 November 2013 - 01:00 PM
Публикувано: 03 November 2013 - 03:52 PM
Лекарството е предадено на Нина успешно, тя го носи тук, IA--- го взима от нея и ето ни че започваме терапията. Същевремено давам линк към Английската клиника-доставчик на вет-клиниката Добро Хрумване, за да се попълне от тях бланката за поръчка, и лекарите там те го попълват светкавично.
Отгоре на всичко получавам координати във Финландия на стопанката с куче с нашата диагноза, живеещо от години на Веторил за да сподели опит.
Такова рамо и огромна помощ, при това организирано и супер-бързо, толкова помощ от различни краища на света, толкова послания "Ако не намериш, ние ще ти купуваме и ще ти пращаме" от САЩ, Германия, Англия и Израел получих, че просто онемях.
Отделни благодарности на Елен с Черните Териери, на shifter, на Нина Давидовска и разбира се на нашата Люси IA---.
Хора, страхотни сте.
Започваме с терапията, и каквото сабята покаже.

Публикувано: 26 November 2013 - 12:26 PM
https://www.facebook...&type=1&theater
Публикувано: 22 December 2013 - 03:35 PM
Лекси позира и пожелава на всички също весели празници.
Енджи има също добри пожелания, но се крие зад фотоапарата, за да прави поредните бели.
Публикувано: 24 December 2013 - 02:53 PM
Публикувано: 21 January 2014 - 03:52 PM
Както може би сте разбрали от страницата във Фейсбук, предстои издаване на поредната книга „ Светът на чау-чау“ на Холандското издателство „ ББ Прес“. Общо взето всички знаят за какво става въпрос. Различното в този брой е , че книгата е 3 –годишно издание, а не както беше до сега – 2-годишно. Също така, главният редактор на книгата вече е Бернис Лирой от ЮАР. Както се вижда на страницата във Фейсбук, вече аз съм кореспондент за България, а не Ангел. Другите новости вече касаят самото съдържание в отделните раздели по страни. В предишните броеве в страниците на България не са публикувани шампиони, но този път ще има. Изискванията за включване на куче в броя е, кучето да е взело Национална шампионска титла през 2011,2012 или 2013 година, както и задължителна покупка на книгата. Необходимата информация е:
• Спечелени титли през същият период – клубен, интернационален шампион, шампионска титла на друга държава, най-добро куче на клубна изложба и т.н.
• Качествена снимка на кучето, не по малка от 1 MB на хубав фон, без намеси;
• Родословие на кучето до 3-то коляно, където се упоменават шампиони, ако има само с “CH”;
• Дата на раждане;
• Регистрационен номер в Племенната книга;
• Женско/мъжко;
• Развъдчик и собственик;
Младшите шампиони и ветераните няма да бъдат така шикозно включени с родословия, но ако се изпрати хубава снимка, с данни за дата на раждане, развъдчик и собственик и кога е спечелена титлата за младши шампион, могат евентуално да се включат в главната статия за България. ( Има ограничения за броя снимки)
Главната статия за България – тъй като няма какво толкова интересно да се случва тук, единствено за този период може да се пише за основаването на клуба – кога е основан, какви са целите, какво се очаква да се постигне и по кои наболели въпроси ще се работи. Също така е хубаво да се спомене Клубната изложба с 1-2 хубави снимки. Информация за победителите, съдия и т.н. За тази информация ще помоля Людмила Мръвкова или друг от основателите да се включи , за да напишем хубава статия за Българският клуб.
Също така, ако някой има някаква интересна и полезна информация, интересна снимка/и, също е желателно да се включи.
Предварителната покупка на книгата излиза 47.50 Евро, като пак повтарям, че за да се включи шампион в книгата от издателството изискват закупуване на книга. След издаване на книгата цената е 59.50 Евро. При поръчка над 10 книги – доставката е безплатна.
В книгата може да се рекламират развъдници, ако някой има мерак – да ми пише и ще кажа цените и условията.
Крайният срок за подаване на информация за Шампионите е 20 февруари.
Ами за сега това е, ако се сетя нещо ще добавя, ако имате въпроси, както и за информацията - info@chowheaven.com
Прикачвам официалният флаер на книгата, както и линк към страницата във Фейсбук.
https://www.facebook...TheWorldofChows
Прикачени файлове
-
BBPress-Chows-Flyer_2013(1).pdf (889.02K)
Брой сваляния: 450
Публикувано: 30 January 2014 - 09:05 PM
Нагледците са пуснали обява за продажба на тяхно куче с моите снимки и се представят за мен. Записала съм разговора по телефона, направила съм доста снимки, като ще кача само трудно четящи за да не се излъже някой да им звънне и да си закупи куче което изобщо не отговаря на представените. Разговарях по телефона с мъж който подробно ми обясни какви невероятни титли имат на тяхното куче родителите. След подробен разговор ми каза ,че всъщност приятелката му се занимава с това.
Като го попитах тя ли е Людмила Мръвкова, че на сертификати пише собственик.
Той убедително ми заяви ДАА!!! Интересно, предполага се че и мъжът на снимките е той.... само ,че е моят:))))
Кучетата които са представени са две различни. Едното е синята ми женска Киси, другото е Фей, а сертификатите са даже и на Изи:))) Но и това явно не са разбрали.
Идеята е просто да изкарат някой лев като си продадат махленската скачка.
Естествено на края се изнервих и му се представих. държа се страшно нагло.През цялото време твърдеше ,че това е неговото куче. Но пък и на мен не ми е за първи път, знам си правата и закона.
Е накрая след като явно им дойде ума в главата ми звънна въпросната девойка с куп лъжи и молби да не пускам оплакване.... да не ви обяснявам подробно ,защото и без това стана дълго.
Та още се чудя дали да го правя , защото въпреки извинението в началото бяха страшно нагли, но пък са млади. Дали ще им е за урок, или така ще живият живото си в лъжа и измама? Или просто ще си вземат поука???
Публикувано: 31 January 2014 - 10:54 AM
На внимание на всички - от телефон 0895 73 31 72 гр. София действат двойка измамници, момче и момиче, които се представят за Люси Мръвкова и неин съпруг, като обявяват продажба на кучета за 360 лева, публикувайки снимки на кучетата на Люси. Лъжат хората най-нагло "Даааа, аз съм Люси Мръвкова, даааа, това са моите кучета" с цел да препечелят 360 лв на кутре.
Имайте впредвид тези измамници ако попаднете на обяви за продажба на кутре чау-чау. Току що говорих с младежа и го помолих да ми каже истинското име - не посмя. Ама е и нагъл беше в началото - отрече да е твърдял че представя приятелката си за Люси Мръвкова, спече се само като му казах че присвояване на чужди лъчни данни е подсъдно. Толкова млади хора, а вече толкова развалена стока... Какво ли ще стане с тях на 30? Сигурно ще станат същите телефонни измамници, дето бабички им носят спестяванията си и после се самоубиват. Гадост....

Публикувано: 31 January 2014 - 01:34 PM
Най-малкото да ги привикат поне за разпит ще се спекат!!!
Това е абсурдно бих си търсила правата до дупка!!!
Ужас

Публикувано: 31 January 2014 - 02:04 PM
Ти си нямаш на идея като днес му се обадих с искането да каже истинското си име - отрече всичко, не е било така, не я е представил приятелката си за Люси, като му казах че разговорите са записани той се въодушеви - ама тва е незаконно, (демек имаше предвид че може от този факт да изкара някой лев), отвърнах му че не по-незаконно от присвояване на чужди лични данни и представяне за друг човек. Измамници, ако може да им се разберат истинските имена ще е най-добре.
Много ми се иска да му се разбере истинското име на тоз сладур с неговото гадже. Че като спретнат нова измама да си го знаем. Който има фейсбук - моля разпостранете това инфо с телефона на измамниците. Ако някой има възможност да разбере как се казват ще е най-добре.

Публикувано: 31 January 2014 - 02:07 PM
Публикувано: 31 January 2014 - 02:24 PM
Махнали обявите от Продавалника и са решили че проблема приключи. Ако има някой който да им разбере истинските имена ще е най-добре, аз лично не знам как.
Разпостранете този телефон и инфо във фейсбук. Може пък да изкочи някой, който да посочи истинско име на тези измамници.

Публикувано: 31 January 2014 - 03:00 PM
Eто тук същия телефон,някакъв Милчо
Тук същия номер-Лина Георгиева:
http://bazar.bg/%D0%...%87%D0%B0%D1%83
Явно същите продават и лабрадорчета:
http://obiavi.grad.b...%B5%D1%82%D0%B0
Използват също и този мобилен номер:
0897921410