Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 12 August 2012 - 09:44 PM
Публикувано: 13 August 2012 - 01:31 AM
Твоят проблем си си го създал ти

От какъв зор си пускаш темата тук и по този начин? Кученцата чау чау ли са? Не видя ли вече съществуваща тема по въпроса? А вие сега ли разбрахте ,че кучицата ви е бременна? Не броите ли дните? Не се ли грижите за бремената майка, особено в края на бременоста? Или е на някае село , хвърлена да ражда само.На всеки може да се случи но пък такава немърливост, думи нямам? ........Просто ми е жал за кучето ви, дано не се мъчи много

butci
Много сте прави

До преди малко имаше и тема,че си търсят партньор.
В Фейса има групи на развъдчиците на чау от цял свят, както има и за другите породи. Та в една от най големите са се набутали няколко български пипимилци и си предлагат поколенията, което вбесява всички учасници в групата.
Има ужасяващи коментари, та след порой отвратни и гнусни, но вярни изказвания не смея да си кача сничките, защото ме е срам да ме свързват с такива идиоти.Та дори и, че сме от една държава......
Публикувано: 13 August 2012 - 07:50 AM
Второ: Кучката ми си роди точно на 62-я ден и аз мога да броя дните на календара!През цялото време родителите ми са се грижили за нея като за малко бебе и не мисля,че е уместно да хулиш и обиждаш без да знаеш как са нещата!!!!!!!!!!!!!!!!! Не съм длъжна да давам пълна информация на чужди хора!!!!!!!!!!!!!!!
Трето:Аз имам четири кучета ЧАО ЧАО -бяло,кафяво,кремаво и черно-всички цветове на породата -И НИТО ЕДНО ОТ ТЯХ НЕ СЪМ ГО КУПИЛА С ЦЕЛ ДА ИЗКАРВАМ ПАРИ ОТ ТЯХ,ЯСНО ЛИ ТИ Е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДАНО ТВОЕТО КУЧЕ НЕ ТОЛКОВА ЗЛОБНО КАТО ТВОИТЕ ДУМИ!
Публикувано: 13 August 2012 - 09:56 AM
Знаеш ли колко ми дреме за твоята информация, хора като теб са ми жалки и ме размиват. Само за кучето ми е жал
Толкова са си счупили краката твоите родители да се грижат за родилата кучка,че пръста не са си мръднали да я заведат на доктор, когато са взели да измират първите кученца. Просто е седяла вързана на някой синджир и е агонизирала в жегите.Ако не беше умряло и едно кученце доктор нямаше да види твоята женска. А всяко раждане е голям шок за организма на кучето.
Не си искала да печелиш от тях. А що разплождаш,не развъждаш. Пък и търсиш партньори за още. Сигурно щото кучетата са ти от ценни кръвни линии и са уникални екземпляри. Или просто да изкараш някой жалък лев, обричайки чужди хора да гледат инвалиди. Защото съм убедена,че както не я е посетил доктор при раждането или веднага след него, то не си им правила никога тестове за нищо. Съвсем съм убедена ,че и престава си нямаш за какво иде реч и колко периодични тестове трябва да имат и двамата родители,ама си тръгнала да плодиш. Или просто заплождаш за здраве,...... хах смях.
Пари няма да изкарваш, какво ще ги раздаваш ли? И така всичките които размножаваш? Аде не ме размивай. Или ще ги отглеждаш ти всичките,хахахах. Вероятно да ги разплождаш ,налииииииии......
Правили ти впечатление какви думи използвам, като разплождане и размножаване, знаеш ли каква е разликата от развъждане? Ми не, убедена съм.
За каква порода си тръгнала да пишеш, Чао чао- Няма. Бяло чау чау, също. А това което притежаваш далеч не са всички цветове на породата. Или твоите са шарени, нова мода.
Иначе си тръгнала да ми обясняваш за някаква си информация.....А разплождаш без да имаш представа колко е отговорно това. Хората планират децата си, правят си изследвания дали са здрави, ходят на консултации периодично, мислят какво ще им дадат като пораснат и как между другото ще ги отгледат и куп още неща. И при кучетата е така. Или защото са кучета ,те са стока за изкарване на пари...... Абе кошмар......
Знаеш ли колко капаро имам от цял свят, поне за две кучила и още не съм се решила да развъждам женските си. Нищо, че имат тестове които и представа си нямаш, а за титлите да не говорим......Поне едни кръвни с микроелементи да беше пуснала преди скачката и борцелоза. Ама най се ,аман от невежи.......дето дори не поемат какво им се говори.
Ето ти една снимчица на нашенски пъпимил дето ни прави за смях на всякъде. И като се усетят развъдчиците за какво иде реч и става чудо. Повече не ми се търсят,но под всичките обяви е така. Или и тези са твои......
Така че просто не ми обяснявай колко си съвестна щот си ми смешна........
http://www.facebook....&type=3&theater
Р.Р. Дали са злобни моите кучета като мен

Що обаче бъркаш злобата с истина... Или те боли като я чуеш

Ей, за това като ми се обади някой от БГ за кученце ми настръхват косите.......
Ето и още един български умник, от преди часове;))))))
http://www.facebook....t=photo_comment
Публикувано: 15 August 2012 - 09:31 AM
Да плодиш е едно- всеки сам избира ,но да ти измират кученцата дни наред и пръста си да не мръднеш.......... не знам как да го нарека.
Винаги ще има хора които ще си заплаждат кучетата, но поне ги гледат като писани яйца. Ти поне знаеш как трепериш на Лъки. Познавайки те знам ,че света ще обърнеш за твоите, както и повечето потребители тук. Аз не зам как може на човек сърце да му дава в продължение на дни да ти измират кученца и...... забележи, проблема не беше да спаси и явно изтормозената майка , а само кученцата. И да пуска обява за нова скачка, това вероятно сте го пропуснали. Потребители от целият форум пишеха ,че е недопустимо .Още не се знае дали ще ти оживеят тези и вече си планирал нови.... ебати хората.
Слабо ме грее кой кога си запложда женските, но когато е с явна гавра, ме боли за животните......
Абе не ми се коментира

Публикувано: 15 August 2012 - 10:06 AM
Не знаят как правилно се пише породата, нито че не същуствува БЯЛО чау-чау, тръгнали да въдят. Няма ли да се приеме някакъв закон срещу това малоумие, наречено махленско размножаване? Всички цветове на породата имала била, а не знае как се нарича породата. Тя какво, кожи ли колекционира, че ги събира по окраските? Имала четири кучета, а не им е направила при скачката необходимите анализи и изследвания - главата си залагам за това.
Освен, ако отново не хулиганства онази фантазьорка Танито от Русе с пореден ник, търсеща внимание, дето само я банват оттук заради болните й фантазии. Помните ли как е вдигнала на крак сума ти народ заради уж умиращата си женска та хората въртяха телефони по нощите за да й помогнат, а девойката всъщност се забавляваше, защото не е имало изобщо никаква женска, еле пък болна?
Ей на същото ми мяза. Още повече че чау-чау не раждат по 9 палета наведнъж, нашата порода дори рядко ражда 6-7, от малкораждащите са.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 15 August 2012 - 10:34 AM

Другото сме го дъвкали много пъти.
Рядко някой ме ужасява, ама тази девойка успя ,с немърливост към живота на кучетата.
Е*****ти пък и веднага да търсиш парньор за следващо разгонване.......
Аз пък имам 4 кучето от три цвята и да си скъсам шортите, пари няма как да изкарвам, само давам. Вероятно съм най простата на света

Публикувано: 15 August 2012 - 11:09 AM
Цитат
Бре кво знаем ние с тебе, нито контактуваме с развъдчиците по света, нито събираме книги за породата, нито стандарта сме превеждали, нито чоплим в генетика на окраските и формулите, с които се обозначават те, нито подбора на двойките гледаме, нито родословията назад четем.
И дори не знаем че в нашата порода окраските са ПЕТ, а не ЧЕТИРИ. И дори не сме наясно че крем не е бяло и бяло в нашата порода чаУ-чаУ няма. Домати с колци ядем ние тука.
Сигурна ли си че девойката не е онази танито от Русе? Дето пишеше глупости тук около уж 45-килограмовото си куче, уж шампион, измислената Наоми внос от Русия и другите лъжи? Ако не - жалко ще е тогава. Защото реално ще се окаже историята истинска и наистина ще са измрели 6 кутрета някъде... За кучета е жалко, особено за нещастната женска, която я превърнаха алчни хора в машина за раждане.

Публикувано: 15 August 2012 - 02:29 PM

Публикувано: 15 August 2012 - 06:03 PM
Сара, пука и че я коментираме щото явно щеше да си ги предлага тук. Темата за новата скачка я изрих много късно, бяха я прочели много хора ,явно възмутени. Даже от там ми обърнаха внимание че става въпрос за един и същи човек, та да видя. Пука и също щот реши че с псувня и обиди ще ми разплете чорапите,нали там ми беше написала че нищо не знам, тя има бяло, как така няма.
Като цитира три цвята , а не знае че са пет, също е смешно. Има бяло, крем" това са едно и също", кафяво, и черно . Дефакто 4 от три цвята,вероятно женски дето запложда. Като онази булка дето се представя за председател на клуб Чау чау България от Хасково с кремавият баща шампион. И като говорих с нея, тя ми вика- Ми за реклама сме го написали в сайта си. И сайт си имат. А бе лудииииииииии..................
Вярно, че с Фурия си казваме направо, но понякога не ми се занимава.Но пък тази успя да ме учуди с наглостта си.
Фурия, и да си приказваме ,кервана си върви. Само дето кучетата страдат. Не съм гледала дали е Танито, но мой не е . Тази използва кирилица, главни букви и препинателни знаци. Историята е истина, само дето това е най жалкото.
Горката женска, вие да не мислите ,че приема добавки в момента, Идеята е само да кърми.
Лекси, да не мислиш ,че ми се занимава със всички идиотщини, но съм модератор и теми с обяви и подобни, са не допустими тук.
За някой хора това ,че кучето няма да е вързано е голяма работа..... преставаш ли си .....................
Публикувано: 17 August 2012 - 10:51 AM
Апартамента ни е преходен и е много голям, Лео по принцип не се допуска в спалнята и съм от тези стопани, които не позволяват на кучетата си да се качват по леглата и дивани. Има си негово кътче, неговото дюшече, където спи, знае командата "Място", там на неговата територия никой не го закача. Такаааааааааа.... Дъщеря ми е на седем и отскоро започна да сънува кошмари, спи при светната лампа в нейната стая, събужда се нощем, идва при нас, гуши се "Страх ме е, страх ме е". Още повече сега лятото като играят на двора по здрач по-големите деца разказват страшни истории (ние бяхме същите, помня го това време) и тя е с голямо въображение като майка си още повече се плаши по нощите. Зълвата ми е лекар, веднага ни прати на психиатър. Да, ама твърдоглаво муле като мен не търчи при психитата за щяло и нещяло.
Реших да отменя забраната за влизане в спалнята ни, през която се минава към детската стая на малката. Изтеглих дюшека на кучето до нейната врата.
Хора, край! Вие разбирате ли, че детето все едно куршум са му леели - спи спокойно по нощите, не се буди, не се страхува, не идва при нас, спи си моето ангелче и не сънува никакви кошмари.
Не напразно тибетските монаси са използвали чау за пазене на медитиращи тела и са вярвали че тези кучета подпомагат да се свържиш по време на медитацията с небето(или астрала, или какво беше там). Не напразно черните и сините са ги смятали за можещи да отблъскват зли духове.
Не съм привърженик на мистика, напротив, достатъчно скептичен човек съм - дори бих казала циничен - но фактите са си факти. Малката спря да сънува кошмари, спокойна е "защото Лео ме пази" - това са нейните думи.
Предполагам че разковничето се крие в доверието към животното - малката много го обича и го смята за закрилник.
Те такива ми ти работи - без никакви психиатри го решихме проблема благодарение на кучето ни.
Отивам да му дам поредната смрадливка (изсушено шкембе). Моят герой!

Публикувано: 17 August 2012 - 11:09 PM

Furia_S, в 17 August 2012 - 10:51 AM, написа:
Реших да отменя забраната за влизане в спалнята ни, през която се минава към детската стая на малката. Изтеглих дюшека на кучето до нейната врата.
...
А имаше ли някаква промяна в поведението му след открития достъп до забранената до скоро зона и преместването на "крепостта" му именно в нея?

Дивото зове - гласът на кръвта!
Публикувано: 17 August 2012 - 11:32 PM
Той всъщност не желаеше да прекрачва точно тази граница.
С огромно нежеленаие първите двата дена ходеше да спи под вратата на малката. Но после нещата са се поутоложеха и се поуспокоиха. Включително по нощите грабвах детето от матрака на кучо, гушнало кучето и обвило с ръчичка през вратъ...
Мискини, само ги дебна и никакъв сън за мене.