Ами след като захапе нещо или някой следва едно строго "Не" и леко дръпване на козината на врата /задната част разбира се/ и нещо от сорта на " Не бъди лош" или " лош мечо!"

Според мен е нещо от зъбите защото забелязвам, че вечер докато спим гризе краката на столовете :О даваме му изкуствени кокалчета, играчки.. но той си иска дърво :D. Иначе след като му кажем "не" той се ядосва и започва да иска да хапе пак и съответно продължавам с не-то, докато не се почувства гузен / което прави много смешно, сяда и ме гледа тъжно

/. Иначе не усещам агресия или злоба.. може би му се играе, но възрастта и размерите не вървят ръка за ръка при нас.
Furia_S, благодаря ви за вниманието

Играему се на диването, напълно разбираемо е.
Вижте тези теми във форума около обучение и възпитание:
Как да отуча да хапе -
http://forum.dog.bg/-t29148.htmlКурс обучение -
http://forum.dog.bg/...3481.html&st=20Превключвайте вниманието му към някаква играчка, когато ви захапва - команда НЕ, корекция - тръшването и друго мога да ви посъветвам е да изквичите жално, имитирайки писукането на пале от болка, така той разбира че ви боли. След това аз прилагах "ощипване по носа" - начина е известен и ефикасен. Изквичавах на висока нота както пищят палета и подгъвах горната устна на кучето навътре, притискайки меката плът на бърните към кучешките зъби. Когато го приложих това на лабрадорката тя веднага изписука и я пуснах, не притисках силно, смисъла е в това, че кученцето да разбере как трябва да регулира силата на ухапването по времето на игра - все пак в кучилото си с братя и сестри те точно така си играят.
Най-смешната бе реакцията на Лео, когато наблюдаваше цялата сцена: очите му станаха квадратни "Лелеееееееее, ама това двукрако говори нашенски език???". И така след няколко пъти лабрадорката спря да ни хапе за краката но и аз веднага й предлагах играчка, върху която да превключа вниманието й.
Инак на същата възраст Лео имаше проблем със зъбите докато ги сменяше - всичките му кучешки зъби са излязли преди да паднат бебешките. Отчаянно търсеше дърво за гризане, като бобър. И ходеше като крокодил известно време, аз лека полека му разклащах млечните да паднат по-бързо и му давах въже за играчка, така спасих столовете вкъщи.
Успех ви желая, ще се справите с това, във форума за възпитание и обучение има много интересни неща, поразгледайте темите там, препоръчвам ви.
:-)))