Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#1301 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 13 December 2009 - 12:56 AM

Така Furia_S свърши черната работа ab_041.gif и ви разказа как хубаво си прекарах ме af_089.gif .Аз искам обаче да затвърдя хубавото изживяване.Единственото за което съжалявам е ,че нямаше чау.Но пък ме накефи прекрастната самоедка на Дог. бг. wub.gif страхотна vb_024.gif красавица.А померанчета освен,че им се радвах ме и научихме доста полезна информация,бях и щастливо и многократно нацелувана от тях ab_041.gif .Накрая в заведението като разтворихме едни книги ,едни списания, едно чудо.....много ни гледаха ab_041.gif Ох много съм щастлива от днескашният ден af_089.gif

Танито на теб какво да ти кажа dry.gif .Без учудване разбрах, че във БГ няма такъв екземпляр за който ти ни разказваш.И не е имало по изложби.Да ти е жив и здрав Гордан обичай си го и си го гледай ,просто престани повече да ни правиш на глупаци.Премина всички граници ea_103.gif и това вече няма да ти го позволя.Не спазването на правилата и постояните лъжи са ти до тук.Сама прецени от тук нататък как ще процедираш.С толерантноста и разбирането до тук.

На всички wub.gif пожелавам весела седмица и щастливи предстоящи празници.Много съжалявам ,че никой от вас не дойдеда се видим.И ако е сте посетили изложбата в по късни часове мога да съжалявам,че не сме се засякли.Целувки на мечетата ,а снимки няма защото както разбрахте нямаше чау на изложбата.
А да, и горката българка как се шашна когато Фурия и привеждаше на руски, а тя очакваше на български да чуе желата информация ab_041.gif

#1302 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 December 2009 - 07:39 PM

Цитат(Breas @ Dec 13 2009, 06:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Добре ли е да се кастрирва родословно чау-чау ?

Ако чау от развъдник не представлява изложбена и породна ценност най-важното да не се развъжда, пък ако няма поведенчески или медицински проблем нека си живее без кастрация, стига да не дава поколение, на кучето все му е тая.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#1303 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 13 December 2009 - 07:48 PM

Цитат(Breas @ Dec 13 2009, 05:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако е родословно и с дукоменти ,но не е в клуб може ли да се кастрирва ,може и да стане клубно,но всичко с времето си :)

Нещо не схващам тази постановка на въпроса, наистина.
Ако кучето се взима за изложби и по-нататъшен разплод това е едно. Ако кучето се взима само като пет-класа, домашен любимец - може да е от развъдник и с документи, но е съвсем друго нещо.
Има разлика, и то не малка.
Определете се за какво си взимате кучето - ако е домашен любимец с документи и от развъдник, то това далеч не означава че ще може да стане изложбена звезда с развъдническа кариера.
Озадачихте ме с тази неопределеност.

User's Signature

#1304 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 14 December 2009 - 10:20 PM

Интересно, полезно и най-вече за хора обичащи животни....!!! http://www.trud.bg/A...rticleId=311660 ba_025.gif

Незнам дали всички тези писаници са на човек с "болни-амбиции", но със сигурност човека е болен и недостоен. Нека всеки който иска малко чау проучва добре нещата, има всякакви хора dry.gif аман от странни елементи!!! zz_218.gif

#1305 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 17 December 2009 - 08:00 AM

Уважаеми съфорумци... какъв е този цирк?
Ия, Фурия, защо се занимавате? Елена07 и миленкааааа са съвсем прави...
За Танито, Ивилина ( и явно другият и профил) се изговориха вече достатъчно неща.
Мисля, че е време да спрете да се занимавате с долни лъжи и интриги, за да може да обърнем повече внимание на нашите прекрасни мечета.
Всички теми в подфорум чау-чау са се обърнали на латино-американски сериал, като в последните 10 поста от тази тема дори не се споменава нещо за мечета... Защо?
Заради някакви деца, които не могат да разберат, че лъжите им са смешни... или пък че не са намерили правилните хора да лъжат...
Обърнахме се на панаир...
Искрено се надявам да не ми се обидите, но ще поразчистя малко темите...
Лек и спокоен ден пожелавам на всички! Много целувки на всички мечета.
Радост

ПП Мисля, че така темата изглежда по-добре! ae_085.gif
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#1306 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2009 - 09:21 AM

Норита
Аз не видях нито цирк, нито панаир, нито интриги:-))
Изхождайки от презумпция на невинноста, постарах се обстойно да дам информация на евентуален бъдещ стопанин, нищо повече:-) И никъде в цялата говорилня не говорих за друго, освен за чау и предупреждения с какво може да се сблъска стопанина. За това, благодаря че не изтрихте труда ми, то всъщност темата си е за "Искам чау-чау", но новопоявилата се ми събеседничка не знаеше къде да пише.

Съвсем нормално е и в реда на нещата хората да задават въпросите си тук около породата чау-чау, не мислите ли? Или ще сме само шепа народ, които ще си разменят репликите от рода "Ооо, мечето ви е прекрасно" и "Дааааа, мерси, и вашето е прекрасно"??? Само за това ли е този подфорум? Да може да влезе някой новак и да остане с впечатление че всичко при нас цветя и рози? Само защото вижда гривата на моя Лео (например)? И не трябва да знае че всяка екзема в тази грива е полята обилно със сълзи?
Аз не мога да приема че при нас нещата са само цветя и рози, уви. И другите стопани, които срещам само ми говорят за здравословни проблеми, защо да го замълчаваме? За да може мине-се немине някой с радост да каже че си е заплодил женската - пуснал мъжкаря за скачка? ЗАЩО за Бога ще игнорираме този факт и подобни неща да получават мълчаливо одобрение?
Аз съм на принципа че по-скоро ще откажа някой да взима чау, и ще се опитам да откажа някой да си запложда женската/да пуска мъжкия на скачка, отколкото да гледам поредното измъчено куче.

:-)))
User's Signature

#1307 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 17 December 2009 - 11:42 PM

То не е сняг не е чудо ab_041.gif Ия се скъса от игра тя вечер .За първи път вижда такива снежинки голяма радост, голямо гонене. af_089.gif

#1308 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 12:08 PM

Цитат(IA--- @ Dec 17 2009, 11:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
То не е сняг не е чудо ab_041.gif Ия се скъса от игра тя вечер .За първи път вижда такива снежинки голяма радост, голямо гонене. af_089.gif

СНЯЯЯЯЯГ!!! Какъв купон, не мога да прибера Рижавото ми Слънце. Таман го проверих дали не оглуша от многото радост - по времето на снеговалежа му се случва да оглупее от щастие и понякога увисва като стария компютър, преди да изпълнява командите. Но не, всичко е наред, бяхме на разходки, той пореше снега като ледоразбивач и забиваше муцуната до уши, голям смях:-))) В парка като няма другите кучета го откопчавам да се накефи максимално, прегъвам се на две от хилеж като го гледам какви ги върши. Нахилен до уши обикаля около мен като патрулка, мига доволно и го виждам колко е щастлив.
Реша го сега много основно, подготвяме се за голямото къпане за да ходим по празниците да се фукаме с красотата си и да обираме овации - за Коледа ще сме в Банско, ехххх, какви разходки в снега ще паднат!
Само че като го гледам тоя кожух с очи как се отъркаля в снега май къпането и контенето няма да личат много-много, ама нейсе, нали е щастлив, няма да го спирам, я.

Много разходки и игри на всички чаувци от нас. И здраве, да не се разболявате по празниците, ей:-)))
User's Signature

#1309 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 04:00 PM

Никога не съм вярвала, че толкова ще чакам снега и ще му се радвам :-) И ние едва се прибрахме. То не бе тичане, скачане и също като Вас заравяне на муцуната в снега...нещо си души там или се охлажда кой го знае. Наистина нещо хубаво им става като завали сняг.

#1310 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 05:09 PM

kkk
О да, откакто имам чау - намразих жегите и обикнах зимата. За разходките навън се опаковам като за десант и разузнаване в дълбокия тил на врага - само парашут ми липсва, инак съм облечена досущ като тях: кубинки, гащеризони, дебели якета и пълна бойна готовност да изкарам повече време в снега:-))) И торбичка с лакомства. И много тичане и смях. И много игра на гоненица. И упражнения. Кефа е невероятен. После се прибираме, лапите са чисти - но мокри, бърша го, а той грухти щастливо и ме побутва с мокрия нос в рамото или отнасям доволни целувки. Сякаш казва:
- Зимата дойде, ей, доживяхме.
:-))))

Трябва утре в други ден да го снимам на какво прилича като търчи с обърнати бърни, развявайки ги срещу вятъра и оцапани със сняг:-)))
User's Signature

#1311 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 06:15 PM

Да си призная честно, обичах лятото...обожавах го. Сега обаче чакам снега с нетърпение :-) Това е времето на годината когато той се чувства най-добре :-) Виждам го в очите му, в нетърпението да излезем навън, в подскачането като заек, което е признак на щура радост при него...А и в снега е много по-послушен и съсредоточен. Имаме един кош топки, фризби и всякакви други играчки...Нашата игра в сухо време е хвърлям си топка, той тича до нея и се връща без нея т.е. аз си я хвърлям и аз си я гоня dry.gif В снега гони снежни топки....тях поне няма нужда да си ги нося :-) В сухо време е готов да ме зареже и да хукне след първото по-интересно нещо, щото видиш ли си имаме собствено мнение....В снега ми дава цялото си внимание..Започнах да обичам зимата и снега :-)

#1312 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 07:13 PM

kkk

И моят крокодил не е апортировчик, ама никак. Същата история. Това да не е лабрадор, дето продаваше мене и себе си за апортиране. При него стимулиране за командата и мотивацията е в одобрението на пингвинясалата аз. А аз наистина се чувствам като пингвин - дори и изглеждам така. То не че е студено, но при по-продължителните игри не се усещам че са ми измръзнали крайниците.

Върви през заснежената София радостен пингвин и край него търчи оглупял от щастие чау.
Ама една гледка сме... Няма що:-)
User's Signature

#1313 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 18 December 2009 - 08:28 PM

Блазе на всички които имат сняг, при нас няма нищо, само вятър, малко кал и студ. Надяваме се да го дочакаме за Коледа!!! Приятни разходки на всички. dog.gif

#1314 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 08:31 PM

Furia_S

Много време ми трябваше да разбера с какво да го стимулирам. Носех лакомства, за които в къщи умира, а навън ги плюе :-) После установих, че за него най-голямата радост е да потропвам като кон радостно с крака и да викам Браво :-) Да не говоря, че е кошмарно злояд. Аз самата не ям лук и чесън и за мен в къщи винаги се е готвело отделно...Горката ми майка. Едва след Йорк разбрах, колко услия и е струвало това. Но пък знам, че не ме лъже като казва, че за нея е удоволствие ;-)
Другите кучета се занимават като си копаят дупки примерно....ние едва ли не с погнуса подминаваме сякаш това удоволствие е под неговото ниво :-) Но пък има ли вятър и летящи боклуци във въздуха е първа писта. Почти сме спрели да носим играчки навън...гони камъни иначе. Ама само ги гони ab_041.gif

Sara92, ипри вас ще дойде, само мъничко търпение :-)

#1315 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 08:36 PM

Имам въпрос. До каква възраст с Майк ще се борим с тези упорити зъби? af_089.gif
Много го дразнят и постояно търси нещо за хапане.. често нещото, което гризе са членовете на семейството :D

#1316 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 18 December 2009 - 09:17 PM

sara92
И при вас ще дойде, ще ви го пратим)))) Поне за празниците да се порадват и вашите кучета, то си е щастие.

kkk
И при нас бе доста трудно - за него не е стимул храната: плюещ с отвращение кашкавала чау събираше погледа на хората:-) Много ми помогна тогава един руски форум по дресура и случаен познат от градинката, бивш полицай с източно-европейска овчарка. Полицая обясни някои неща и ги показа на живо а пък форума подпомогна с теория. Нашия стимул се оказа в одобрението и видимо показване на стопанката-пингвин колко е доволна от това че кучето слуша. После, когато лабрадорката живя при нас, той първо се опита да се качи в иерархията и като видя че номера не става започна да се състезава с нея: държеше да покаже че и той слуша, и той е умник, и той може, ей, виж ме колко се старая:-))
Сега хранителният му интерес е доста по-висок отпреди, но като цяло на похвалата и интонацията ми държи много повече:-))
Въобщеееееее, възпитанието и обучението на кучето е един интересен и увлекателен процес.

Nexxita
Здравейте:-))) А на каква възраст е кучето ви и в кои моменти хапе, ако изцяло си е сменил зъбите?
:-))))
User's Signature

#1317 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 08:58 AM

На 5 месеца е.. и доста се "похапва".

#1318 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 09:20 AM

Цитат(Nexxita @ Dec 19 2009, 08:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
На 5 месеца е.. и доста се "похапва".

А каква е вашата реакция? Забранявате ли му чрез командата "Не"? Какво правите вие? Разкажете ми по-подробно, аз после ще ви отговоря в темата за възпитанието на чау, 5 месеца е идеално време да започнете възпитанието и да поправите някои неща, като това със захапването:-))) Поправимо е, ще го оправите това. Само малко повече подробности кога го прави, как реагирате вие и какво му е поведението по-нататък?
:-))
User's Signature

#1319 Потребителят е офлайн   Nexxita Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 01:29 PM

Ами след като захапе нещо или някой следва едно строго "Не" и леко дръпване на козината на врата /задната част разбира се/ и нещо от сорта на " Не бъди лош" или " лош мечо!" ab_041.gif Според мен е нещо от зъбите защото забелязвам, че вечер докато спим гризе краката на столовете :О даваме му изкуствени кокалчета, играчки.. но той си иска дърво :D. Иначе след като му кажем "не" той се ядосва и започва да иска да хапе пак и съответно продължавам с не-то, докато не се почувства гузен / което прави много смешно, сяда и ме гледа тъжно ab_041.gif /. Иначе не усещам агресия или злоба.. може би му се играе, но възрастта и размерите не вървят ръка за ръка при нас.

Furia_S, благодаря ви за вниманието ae_085.gif

#1320 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 01:58 PM

Цитат(Nexxita @ Dec 19 2009, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ами след като захапе нещо или някой следва едно строго "Не" и леко дръпване на козината на врата /задната част разбира се/ и нещо от сорта на " Не бъди лош" или " лош мечо!" ab_041.gif Според мен е нещо от зъбите защото забелязвам, че вечер докато спим гризе краката на столовете :О даваме му изкуствени кокалчета, играчки.. но той си иска дърво :D. Иначе след като му кажем "не" той се ядосва и започва да иска да хапе пак и съответно продължавам с не-то, докато не се почувства гузен / което прави много смешно, сяда и ме гледа тъжно ab_041.gif /. Иначе не усещам агресия или злоба.. може би му се играе, но възрастта и размерите не вървят ръка за ръка при нас.

Furia_S, благодаря ви за вниманието ae_085.gif

Играему се на диването, напълно разбираемо е.
Вижте тези теми във форума около обучение и възпитание:
Как да отуча да хапе - http://forum.dog.bg/-t29148.html
Курс обучение - http://forum.dog.bg/...3481.html&st=20

Превключвайте вниманието му към някаква играчка, когато ви захапва - команда НЕ, корекция - тръшването и друго мога да ви посъветвам е да изквичите жално, имитирайки писукането на пале от болка, така той разбира че ви боли. След това аз прилагах "ощипване по носа" - начина е известен и ефикасен. Изквичавах на висока нота както пищят палета и подгъвах горната устна на кучето навътре, притискайки меката плът на бърните към кучешките зъби. Когато го приложих това на лабрадорката тя веднага изписука и я пуснах, не притисках силно, смисъла е в това, че кученцето да разбере как трябва да регулира силата на ухапването по времето на игра - все пак в кучилото си с братя и сестри те точно така си играят.
Най-смешната бе реакцията на Лео, когато наблюдаваше цялата сцена: очите му станаха квадратни "Лелеееееееее, ама това двукрако говори нашенски език???". И така след няколко пъти лабрадорката спря да ни хапе за краката но и аз веднага й предлагах играчка, върху която да превключа вниманието й.

Инак на същата възраст Лео имаше проблем със зъбите докато ги сменяше - всичките му кучешки зъби са излязли преди да паднат бебешките. Отчаянно търсеше дърво за гризане, като бобър. И ходеше като крокодил известно време, аз лека полека му разклащах млечните да паднат по-бързо и му давах въже за играчка, така спасих столовете вкъщи.
Успех ви желая, ще се справите с това, във форума за възпитание и обучение има много интересни неща, поразгледайте темите там, препоръчвам ви.
:-)))
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема