Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1501 Потребителят е офлайн   the earth Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2009 - 07:55 PM

Цитат(Finwe @ Oct 25 2009, 03:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(the earth @ Oct 22 2009, 05:24 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Всеки има право да избира от къде да си вземе кученце и да получи информация, къде има такива. Не правя реклама, а давам информация, къде има маламутчета и могат да бъдат доставени. Много от участниците в форума разплождат кучетата си, и ги предлагат тук... с цел лична изгода и бизнес интереси, с което развалят истинската порода, която е със специфични характеристики и превръщат този форум в зооборса..! Затова и някой от снимките във форума на маламути не приличат на типичните по международни характеристики.

Чудех се дълго дали да пиша в тази тема, понеже напоследък тук стана доста скучно и безинтересно, обаче не се стърпях след последните постове, защото знам, че любители на тази порода четат тук и ще останат наистина с лошо впечатление от форума.

'the earth'
В темата "Аляски маламут" на настоящия форум пишат основно трима-четирима "участници". Ако според вас МНОГО от тях разплождат кучетата си, и ги предлагат тук с цел лична изгода и бизнес интереси - то КОЛКО и КОИ са от общо тримата-четирима пишещи - вероятно всички?! Или аз нещо не съм разбрала. Че на всичко отгоре тези трима-четирима разваляме истинската порода, и превръщаме форума в зооборса dry.gif . Посочете къде в тази тема скоро се е говорило за родени кучила маламути в България, та камо ли да устройваме зооборси (с изключение на родените за последните 2 години кученца на Сиберия?!) . А и явно маламутите на същите тези малко на брой пишещи не приличат на типичните по "международни характеристики", според вашата експертна преценка и то направена по снимки?! Искам да ви попитам в качеството си на какъв с толкова лека ръка давате оценка за другите маламути. Вие експерт по тази порода ли сте? Лично аз съм много любопитна да ме насочите да видя тези характеристики, за които говорите и по които маламутите от форума не отговарят на тях.

Породата Аляски маламут има СТАНДАРТ, приет и одобрен от Международната федерация по кинология, в който се описва подробно какво представлява тази порода. Ето го: FCI-Standard N° 243 ALASKAN MALAMUTE и единственото място, на което се определя доколко даден маламут отговаря на този стандарт са киноложките изложби, организирани от Българската федерация по кинология и Български киноложки клуб "Северни кучета", на които експерти дават описание на всяко участващо куче.

Тази тема тук не е ИЗЛОЖБА или КОНКУРС, за да се надпреварваме чии кучета са най-красиви, нито да рекламираме разни продавачи на маламути. Според мен тази тема би трябвало да бъде среда, в която собствениците и любителите на аляските маламути в България да могат да общуват, да споделят проблеми и тяхното решаване, да задават въпроси, да информират и просвещават малко запознатите или незапознатите българи относно породата АЛЯСКИ МАЛАМУТ и желаещите да имат такова куче относно отглеждането, начина на живот, здравето, храненето и каквото още се сетите! Никой досега не си е позволявал да прави реклама на зооборси и зоо-агенции тук, а единствено е давана информация за регистрираните в България развъдници на тази порода. Също никой досега не е давал оценка за чужди кучета - най-малкото не е възпитано, да не говоря, че е и некомпетентно.

Явно за вас е нормално участниците в този форум всяка година да си заплождат домашните любимци... това за удоволствие ли го правите или за доходност, защото от всяко кутило се раждат приблизително между 7-9 кученца. За тези маламутчета се пускат обяви с една не ниска цена.
Достатъчно се считам за компетентна, имайки предвид че братовчед ми е международен съдия на киноложки изложби и е достатъчно компетентен, а проблеми свързани с хранене, отглеждане, начин на живот и други отнасяме само и единствено към ветеринарния си лекар, и не експериментираме със здравето и храненето на кучето си, съветвайки се помежду си, за такива важни въпроси. Можем да споделяме по между си във форума, какво даваме за храна или каква ваксина сме сложили на кучето си, но това единствено го решаваме с ветеринарния си лекар, не можем да си даваме съвети, които да си мислим че са универсални.

За да обогатя форума ще представя едни от най-добрите марки гранули: Юканува, Хилс, Роял Канин, Пурина, ПроПлан, Бош, който са пречистени храни и са най-здравословната на пазара храна. Наистина са те са по-скъпи, но здравето на нашето куче е най-важното.

Поздрави!

#1502 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 08:27 PM

Цитат(the earth @ Oct 25 2009, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Явно за вас е нормално участниците в този форум всяка година да си заплождат домашните любимци... това за удоволствие ли го правите или за доходност, защото от всяко кутило се раждат приблизително между 7-9 кученца. За тези маламутчета се пускат обяви с една не ниска цена.
Достатъчно се считам за компетентна, имайки предвид че братовчед ми е международен съдия на киноложки изложби и е достатъчно компетентен, а проблеми свързани с хранене, отглеждане, начин на живот и други отнасяме само и единствено към ветеринарния си лекар, и не експериментираме със здравето и храненето на кучето си, съветвайки се помежду си, за такива важни въпроси. Можем да споделяме по между си във форума, какво даваме за храна или каква ваксина сме сложили на кучето си, но това единствено го решаваме с ветеринарния си лекар, не можем да си даваме съвети, които да си мислим че са универсални.

'the earth' - аз пак ще ви попитам - кои са тези "участници във форума", които ВСЯКА година си заплождат домашните любимци?! Участниците в целия форум дог.бг, или само в темата "Аляски маламут"? Нещо не ви разбирам, явно четем различни теми. Аз доколкото си спомням от 2006 година досега са представени около 5 или 6 кучила и то на различни развъдници/собственици. Ако имате предвид обаче въобще собственици на маламути в България, а не пишещите в този форум - това вече е друга тема.

Това да имаш братовчед международен киноложки съдия, не означава че автоматично ти си компетентен. Според мен компетентността относно дадена порода се придобива с времето, отглеждайки такова куче, и разбира се с много любознателност, четене, търсене на информация, питане и разбира се понякога допускане на грешки. Тя не се предава по кръвна линия.

От моя опит не са ветеринарите тези, които са ми дали най-добър съвет за храненето на маламута конкретно, имайки предвид, че това е рядко срещана и почти непозната порода за България, да не говорим за отглеждането му. Точно относно отглеждането и храненето на маламут не мисля, добър съвет съм получила от развъдчици на маламути, хора с много опит!!!

Никой не е казал тук, че експериментира върху здравето на кучетата си. Както и не прави реклама с какво храни своите кучета, но сме обменяли информация помежду си в разговори. Въпрекио, че една храна, която много е препоръчвана, за конкретно куче може да се окаже доста неподходяща - това също от опит го знам.

Благодарим че написахте кои са добрите храни, за да научим и ние нещо важно най-накрая от този форум.
И разбира се, никой не ви кара насила да споделяте тук, нито да вземате за чиста монета всичко, което се казва. Все пак всеки има разум и може да си направи изводи за себе си.

User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1503 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2009 - 08:36 PM

Цитат(Finwe @ Oct 25 2009, 07:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
От моя опит не са ветеринарите тези, които са ми дали най-добър съвет за храненето на маламута конкретно, имайки предвид, че това е рядко срещана и почти непозната порода за България, да не говорим за отглеждането му. Точно относно отглеждането и храненето на маламут не мисля, добър съвет съм получила от развъдчици на маламути, хора с много опит!!!

Тъй като бутонът за редакция не работи, нямаше как да поправя една техническа грешка, която съм допуснала пишейки горното. Затова ще го направя така:

От моя опит не са ветеринарите тези, които са ми дали най-добър съвет за храненето на маламута конкретно, имайки предвид, че това е рядко срещана и почти непозната порода за България, да не говорим за отглеждането му. Точно относно отглеждането и храненето на маламут, добри съвети съм получила от развъдчици и собствении на маламути, хора с много опит!!!
User's Signature

#1504 Потребителят е офлайн   the earth Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2009 - 08:48 AM

Цитат(Finwe @ Oct 25 2009, 09:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Finwe @ Oct 25 2009, 07:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Тъй като бутонът за редакция не работи, нямаше как да поправя една техническа грешка, която съм допуснала пишейки горното. Затова ще го направя така:

От моя опит не са ветеринарите тези, които са ми дали най-добър съвет за храненето на маламута конкретно, имайки предвид, че това е рядко срещана и почти непозната порода за България, да не говорим за отглеждането му. Точно относно отглеждането и храненето на маламут, добри съвети съм получила от развъдчици и собствении на маламути, хора с много опит!!!

Да породата е рядка за България и още по рядко внасят маламут с родословие, чип, международен сертификат, потвърждаващ това родословие, но не само на майката и бащата, а и тяхните предшественици със серийни номера до 4-то поколение назад. Ние се доверяваме напълно на нашия ветеринарен лекар (имащ собствена клиника и формиран екип от специалисти), който е достатъчно компетентен, и се е грижил за здравето на предишното ни куче.
Не следя постоянно дискусията в форума, тъй като съм студент по финанси и мога да не ти отговоря веднага.
Поздрави!

#1505 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 October 2009 - 05:57 PM

Най-накрая успях да кача малко снимки:)Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1506 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2009 - 10:43 AM

Цитат(Сиберия @ Oct 29 2009, 04:57 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Най-накрая успях да кача малко снимки:)

Здравей, Сиберия! Кученцата са много сладки! Черно-бялото има убийствен поглед просто wub.gif , може ли да ни ги представиш всичките? Чакаме още нови снимки, сигурна съм че се променят всеки ден и растат като гъби.
Пращаме им мнооого целувки.

User's Signature

#1507 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 November 2009 - 12:51 PM

Много благодаря и аз смятам, че са прелестни от ден на ден стават все по-интересни!
Играят си, закачат се с майка си, а тя има една такава смешно отегчена физиономия, те и се качват върху главата , хапят я по- носа, много са сладки:):):)
Захранвам ги вече такива са лакумници, ужас...растат им зъбки и така са нахапали милата мама, чак ми е жал за нея, но няма начин! И имат едни такива малки острички ноктенца...
И едни топчести дупенца.... и естествено гордо вирнати опашлета, абе нашата гордост са..., малко ме е срам, но още не съм ги кръстила с хубави имена, все ги наричам с някакви смешни имена, не може това да им пише в паспортите : топчо, пухчо, дебеланчо...., давайте идеи за имана.
Всъщност те собствениците трябват да мислят имена...как съм се привързала вече към бебчовците, но не трябва...
Вярвам, че ще попаднат в добри и грижовни ръце! wb_052.gif

Поздрави от нас!

#1508 Потребителят е офлайн   KARRINA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 02:03 PM

Цитат(Сиберия @ Nov 2 2009, 11:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Сиберия,прекрасни бебоци си имате.Радвайте им се колкото можете повече,защото до някога ще си спомняте с умиление за тези мигове прекарани с малките. md_064.gif

Използвам възможността днес да честитя първата годинка на моя маламут Норди и неговите братчета и сестрици wub.gif .Да са ни живички и здравички и все така да ни зареждат с положителни емоции в тези трудни за всички ни времена и събития. ba_025.gif Благодарна съм,че имам такова създание до себе си smile.gif

Ето го и него само на месец и няколко дни:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут  !

#1509 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2009 - 06:36 PM

Да ви е честита първата годинка:)
На тази снимка Норди колко много прилича на единия от нашите бебоци. Толкова са сладки и смешни като малки, като пораснат пак са сладки, но вече някак сериозни:) Много е красива тази порода, никога няма да съжалявам, че любимката ни е именно аляски маламут.
Качвам едни от последните им снимки, толкова са бързи и пъргави, че не мога да ги хвана в нормална поза:)

Поздрави на всички ценители на тази прекрасна порода!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1510 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2009 - 07:14 PM

Цитат(KARRINA @ Nov 15 2009, 12:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Използвам възможността днес да честитя първата годинка на моя маламут Норди и неговите братчета и сестрици wub.gif .Да са ни живички и здравички и все така да ни зареждат с положителни емоции в тези трудни за всички ни времена и събития. ba_025.gif Благодарна съм,че имам такова създание до себе си smile.gif

Ето го и него само на месец и няколко дни:

KARRINA,
Честитки за Норди от нас! Колко бързо мина една година! Нека да ви радва, да бъде послушен и да сте заедно дълги години. beer.gif Искаме нови снимки да го видим какъв голям маламут е станал wb_052.gif

Сиберия,
малките са много сладки, особено ми хареса най-рунтавото сиво бебе
User's Signature

#1511 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 November 2009 - 03:59 PM

Малко по-нови снимки на бебетата на Сиберия и Горан wub.gif
Надявам се да ви харесат!

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#1512 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2009 - 06:22 PM

Цитат(Huskypower @ Nov 24 2009, 02:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко по-нови снимки на бебетата на Сиберия и Горан wub.gif
Надявам се да ви харесат!

Ама как няма да ни харесат! wub.gif Снимките са много хубави. За бебетата да не говоря! Не знам Сиберия как ще се раздели с тези сладки същества. Още веднъж им желая хубав живот, добри и отговорни стопани.
User's Signature

#1513 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2009 - 04:21 PM

Здравей те това е моят малак сладур наречен Макьл :) Той е син на Горан и Сиберия и искам много да благодаря на техните собственици за то ва че ми позволиха да стана ГОРД стопанин на такова красиво животно!Много отдавна следя темата и съм прочел всичко от началото до края и има много добри сьвети за отглеждането на животните,но искам да попитам като са още малки трябва ли да лаят защото моят сладур когато почнем да играем и се забавлява почва да лае?А ако не6то не му е наред или нему обраштам внимание си вие :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1514 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2009 - 09:58 PM

Цитат(Мьри @ Nov 26 2009, 03:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравей те това е моят малак сладур наречен Макьл :) Той е син на Горан и Сиберия и искам много да благодаря на техните собственици за то ва че ми позволиха да стана ГОРД стопанин на такова красиво животно!Много отдавна следя темата и съм прочел всичко от началото до края и има много добри сьвети за отглеждането на животните,но искам да попитам като са още малки трябва ли да лаят защото моят сладур когато почнем да играем и се забавлява почва да лае?А ако не6то не му е наред или нему обраштам внимание си вие :)

Мьри,
Добре дошъл! Колко бързо лети времето, вече бебетата на Сиберия и Горан тръгнаха към новите си домове. Малкият е наистина много красив! Слуша ли? Относно въпросът за лаенето защо решихте, че нещо не е в ред? Маламутите лаят, но не толкова често, като другите кучета. Няма защо да се притеснявате.
User's Signature

#1515 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2009 - 12:55 AM

Здравейте!Искам да поздравя всички!Ние сме новите собственици на другият син на Сиберия и Горан-първата и последна снимка на пухкавото сиво бебе.Казва се Силвър Мечо .Много е сладък и добричък.За 3 дни си научи името и много ни слуша.Доста е големичък-60см!Макар и рядко,лае когато си играе.Но не иска да стои сам дори и за малко.

#1516 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2009 - 09:30 AM

Цитат(vilekula @ Nov 27 2009, 10:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Искам да поздравя всички!Ние сме новите собственици на другият син на Сиберия и Горан-първата и последна снимка на пухкавото сиво бебе.Казва се Силвър Мечо .Много е сладък и добричък.За 3 дни си научи името и много ни слуша.Доста е големичък-60см!Макар и рядко,лае когато си играе.Но не иска да стои сам дори и за малко.

af_089.gif ,
'vilekula' - много хубаво, че и вие се включихте! Искаме снимки на вашия Мечо wub.gif
Бебетата принципно слушат, по-сериозни проблеми може да има като настъпи пубертета и те усетят силата си. Затова трябва да не ги изпускате и да ги възпитавате още отсега, така ще ви бъде по-лесно нататък. Освен това е хубаво да се учат на команди още като съвсем малки, за да се развива техния мозък. Ще се изненадате колко възприемчиви са, и в същото време своеволни когато решат. ab_041.gif
User's Signature

#1517 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2009 - 10:11 AM

Казано честно незнам колко трябва да са игриви като малки, но нашия дивак не се спира... като започне да бяга неможеш да го хванеш и постоянно гледа да захапе нещо!! А зъбките му да едни такива малки и остри... Много е див, но в същото време много слуша. Когато му кажа нещо сеедно че ме разбира и го прави (освен разбира се когато е във вихъра си :) ). Радвам се че ми се отдаде възможност да съм стопанин на такова кученце, просто е страхотно :))) И естествено да благодаря на Горан и Сиберия!!! :)

#1518 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 29 November 2009 - 12:11 AM

На какви команди е нормално да се учи като малък?За сега го научихме на ,,долу,, ,,пусни,, ,,не,,-наложи ни се! smile.gif Колкото и да е послушен,все пак трябва да се забавлява!И как по-точно да го научим?Ние му повтаряхме,и той го запомни,но не зная дали няма нещо по-специално.

#1519 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2009 - 06:38 PM

Цитат(vilekula @ Nov 28 2009, 11:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На какви команди е нормално да се учи като малък?За сега го научихме на ,,долу,, ,,пусни,, ,,не,,-наложи ни се! smile.gif Колкото и да е послушен,все пак трябва да се забавлява!И как по-точно да го научим?Ние му повтаряхме,и той го запомни,но не зная дали няма нещо по-специално.

vilekula
В този форум има цял раздел "Възпитание, обучение, спорт" - там има интересни теми за обучение на малки кученца. Най-важното е постоянството и последователността. Не бива да го учите на много команди наведнъж. Започвате с най-важната "Не", и продължавате с по-простички като "Седни", "Легни", "Ела тук", "На място", преминавате към всяка последваща едва след като е усвоил много добре предходната. Не го тормозете - не повече от 5-10 минути на ден, но всеки ден. Това да му стане като навик. Като научи тези команди започвате да се учите да ходите на повод и команди като "Редом". Колкото по-рано започнете, толкова по-добре и ще ви бъде по-лесно нататък. Аз бих препоръчала дори и да не ходите на изложби, да се опитвате да го поставяте в стойка и така да стои колкото може по-дълго време без да мърда. Определено е добро упражнение и помага много за възпитанието и уравновесяването на характера.
И най-накрая - всяка команда трябва да се учи под формата на игра, да няма напрежение, изнервеност у вас. Точно докато играете, трае и обучението.
Съветвам ви да прочетете темите в раздел "Възпитание", там е описана технологията на заучаване на самите команди, а ако можете да намерите и книгата "Обучение на малкото куче" (имаше я преди време по книжарниците) тя е написана много достъпно и ще ви помогне много. Ако не сте имали опит с кучета досега, смятам че ще ви е от полза първо да се информирате вие какво и как да правите.
User's Signature

#1520 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 November 2009 - 10:55 PM

Благодаря ти,Финве!Ще прочета внимателно форума от началото,за да не задавам въпроси,на които вече е отговорено.Но са доста странички! smile.gif

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни