Чудех се дълго дали да пиша в тази тема, понеже напоследък тук стана доста скучно и безинтересно, обаче не се стърпях след последните постове, защото знам, че любители на тази порода четат тук и ще останат наистина с лошо впечатление от форума.
'the earth'
В темата "Аляски маламут" на настоящия форум пишат основно трима-четирима "участници". Ако според вас МНОГО от тях разплождат кучетата си, и ги предлагат тук с цел лична изгода и бизнес интереси - то КОЛКО и КОИ са от общо тримата-четирима пишещи - вероятно всички?! Или аз нещо не съм разбрала. Че на всичко отгоре тези трима-четирима разваляме истинската порода, и превръщаме форума в зооборса

Породата Аляски маламут има СТАНДАРТ, приет и одобрен от Международната федерация по кинология, в който се описва подробно какво представлява тази порода. Ето го: FCI-Standard N° 243 ALASKAN MALAMUTE и единственото място, на което се определя доколко даден маламут отговаря на този стандарт са киноложките изложби, организирани от Българската федерация по кинология и Български киноложки клуб "Северни кучета", на които експерти дават описание на всяко участващо куче.
Тази тема тук не е ИЗЛОЖБА или КОНКУРС, за да се надпреварваме чии кучета са най-красиви, нито да рекламираме разни продавачи на маламути. Според мен тази тема би трябвало да бъде среда, в която собствениците и любителите на аляските маламути в България да могат да общуват, да споделят проблеми и тяхното решаване, да задават въпроси, да информират и просвещават малко запознатите или незапознатите българи относно породата АЛЯСКИ МАЛАМУТ и желаещите да имат такова куче относно отглеждането, начина на живот, здравето, храненето и каквото още се сетите! Никой досега не си е позволявал да прави реклама на зооборси и зоо-агенции тук, а единствено е давана информация за регистрираните в България развъдници на тази порода. Също никой досега не е давал оценка за чужди кучета - най-малкото не е възпитано, да не говоря, че е и некомпетентно.
Явно за вас е нормално участниците в този форум всяка година да си заплождат домашните любимци... това за удоволствие ли го правите или за доходност, защото от всяко кутило се раждат приблизително между 7-9 кученца. За тези маламутчета се пускат обяви с една не ниска цена.
Достатъчно се считам за компетентна, имайки предвид че братовчед ми е международен съдия на киноложки изложби и е достатъчно компетентен, а проблеми свързани с хранене, отглеждане, начин на живот и други отнасяме само и единствено към ветеринарния си лекар, и не експериментираме със здравето и храненето на кучето си, съветвайки се помежду си, за такива важни въпроси. Можем да споделяме по между си във форума, какво даваме за храна или каква ваксина сме сложили на кучето си, но това единствено го решаваме с ветеринарния си лекар, не можем да си даваме съвети, които да си мислим че са универсални.
За да обогатя форума ще представя едни от най-добрите марки гранули: Юканува, Хилс, Роял Канин, Пурина, ПроПлан, Бош, който са пречистени храни и са най-здравословната на пазара храна. Наистина са те са по-скъпи, но здравето на нашето куче е най-важното.
Поздрави!