Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#801 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 February 2008 - 11:25 AM

Цитат

Аз дори не го видях на изложбата в София.
До колкото разбрах това са неговите родители

CH. SILVERICE'S BORNE IDENTITY

CH. SNOKLASSIC ONLY ON A SUNDAE

В момента имат бебета от него, за повече инфо вижте сайта на развъдника Lavinja Alpi тук

Huskypower
Благодаря ти. И двамата родители са наистина много красиви маламути. Но все пак информацията за кучето в България е доста оскъдна. Видях бебетата - емоциите ми са :yahoo: :P...
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#802 Потребителят е офлайн   sophiepp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 03:41 PM

Цитат

Цитат

Кажете, моля Ви, какво значи, че косъма на маламута е "мазен" и изобщо верно ли е това??!

sophiepp - мазен косъм означава точно това - мазен косъм, и да - вярно е, че маламутът има мазен косъм. Мазният косъм предпазва козината от намокряне, което е много важно за суровите полярни условия - представете си ако кучето падне в ледените води и се намокри... при този адски студ. Според мен мазният косъм спомага също и козината на маламута да се самопочиства, мръсотията (както и водата) да не може да проникне дълбоко в козината, затова е препоръчително маламутът да не се къпе често, защото препаратите увреждат това качество на косъма.
Между другото според мен мазният косъм е характерен и за другите северни породи.

Finve, благодаря за отговора :wub: Ми тооо, разбира се е логично да е така... възможно е и шпица да е с такъв косъм, ама кой да ти каже  :- просто, като го прочетох си представих "една мааазна козина" :o :huh: :huh: и реших да потърся инфо директно от кухнята ;)

ЦУФКИ за сладките ви маламутковци от далечната ви братовчедка Нери Средношпицкова  :wub: :P
:palec:разглеждаме всичките ви снимки в захлас :wub:

#803 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 09:45 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Кажете, моля Ви, какво значи, че косъма на маламута е "мазен" и изобщо верно ли е това??!

sophiepp - мазен косъм означава точно това - мазен косъм, и да - вярно е, че маламутът има мазен косъм. Мазният косъм предпазва козината от намокряне, което е много важно за суровите полярни условия - представете си ако кучето падне в ледените води и се намокри... при този адски студ. Според мен мазният косъм спомага също и козината на маламута да се самопочиства, мръсотията (както и водата) да не може да проникне дълбоко в козината, затова е препоръчително маламутът да не се къпе често, защото препаратите увреждат това качество на косъма.
Между другото според мен мазният косъм е характерен и за другите северни породи.

Finve, благодаря за отговора :wub: Ми тооо, разбира се е логично да е така... възможно е и шпица да е с такъв косъм, ама кой да ти каже  :- просто, като го прочетох си представих "една мааазна козина" :o :huh: :huh: и реших да потърся инфо директно от кухнята ;)

ЦУФКИ за сладките ви маламутковци от далечната ви братовчедка Нери Средношпицкова  :wub: :P
:palec:разглеждаме всичките ви снимки в захлас :wub:

Eее, козината си изглежда напълно прилично - не капе мазнина от нея  ;D, сигурна съм, че и шпица има подобен косъм.

И ние ви пращаме  :wub:
User's Signature

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#804 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 04:47 PM

По молба на Иван Иванов - развъдник Ивановс Кинг (Варна) публикувам снимки на бебетата аляски маламути, които се родиха в началото на м.декември 2007 г. Със сигурност кученцата са по-големи от това, което изглеждат на снимките, но ... само с тези снимки разполагам, това са две от момиченцата:
User's Signature

#805 Потребителят е офлайн   Poli Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 February 2008 - 11:38 AM

Ей Finve много красиви кученца.Малки сладуранки с розови носленца  :yahoo: Да са живи и здрави и да порастнат големи и красиви мадами  :wub:
А по въпроса за мазния косъм,предполагам че и хъскитата имат такъв косъм.Забелязала съм това с мръсотията,при разходка с един голдън в снежни условия Никита си остава чиста,а голдъна се прибира кален до уши,а и двамата ходят в една и съща мръсотия  ;D Дали това се дължи на косъма или просто кучето е голяма чистница  ;D
User's Signature

Качена снимка
Бъдещето принадлежи на тези , които вярват в красотата на мечтите си ...!

#806 Потребителят е офлайн   Arash Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 12:39 PM

Цитат

Здравейте, старшно много харесвам породата на която сте се отдали и се надявам скоро да се сдобия и аз. Скоро (март месец) очаквам второ дете и като "подарък" за баткото искам да си вземем Аляски маламут. Естествено подарък е силно казано, защото аз ще се грижа за него, но е малкия ще е страшно щастлив. До момента съм гледал немска овчарка и коли внесени от Русия и вярвам, че ако си намерим "маламутче" то ще е много щастливо при нас. Имам няколко въпроса и ще се радвам да ми отговорите:
1.Има ли някой който наскоро е иамал кутило и иска да продаде някое от малките (предпочитам женско)?
2.Как им понасят жегите на тези сладури?
3. Живея в апартмент, близо сме до голям парк и имаме заден двор, но все пак ще се радвам да ми споделите дали ще се чувства ок животинчето?
Благодаря предварително и най-вече се надявам да ми помогнете да намеря кученце 

Здравей zlati,

Надявам се, че не се включвам прекалено късно с мнението си.
Гледам аляски маламут в апартамент. Той вече е на 1 г. и 7 м. и почти всички "лудории" са зад гърба ни. Съжителства с две деца и един пинчер.
Отглеждането на такова куче в апартамент не е много по различно от гледането на каквато и да е друга порода кучета. Единствената особеност е, че аляският маламут страда по-силно, ако бъде оставен сам и това е свързано с повече шум за съседите - воят е изключително силен. Иначе с течение на времето кучето свикна с навиците ни и не ни буди или притеснява нощем по никакъв друг начин. Все пак обаче не забравяйте, че аляският маламут има нужда от дълги разходки. Това означава да му отделяте минимум 1-2 часа на ден. Задният двор е алтернатива понякога, но кучето се нуждае от физическо натоварване и може и да не е достатъчен. Освен това, трябва да се грижите и за хигиената му. Макар че северните породи са изключително чисти кучета, често след разходка се налага да му мия лапите, тъй като носи доста кал, а нямам къде да го оставя да се почисти сам. След като имате малки деца, това не е за пренебрегване. Иначе наистина не е добре кучето да се къпе често - освен заради омазняването на козината, това може да доведе до различни кожни раздразнения, екземи и т.н.
Периодите на смяна на козината също могат да бъдат изпитание - скубането на зимния пух е много интензивно и се налага често почистване на къщата. Бях чела, че аляският маламут сменя козината си между сезоните за сравнително кратък срок, но при куче, живеещо в апартамент се получава непрекъснато скубане. В момента част от зимния пух на нашия хубавец пада и аз събирам по една две шепи пух на ден. А напролет, когато започне интензивната подмяна, ще бъде и значително повече.
Жегите се понасят някак, както беше писала Finve. Просто през лятото достъпът ни до банята е ограничен, тъй като маламутът я окупира като най-хладното място вкъщи. :blink: И тогава се разхождаме в по-ранните и в по-късните часове на денонощието - преди слънцето да е напекло и вечер след като залезе.
Ако обаче всичко това не ви притеснява, изборът ви за порода е отличен. Маламутите обожават децата и съжителстват чудесно с тях. Прекрасен приятел и за големите и за малките.
Надявам се информацията да ви бъде от полза.

#807 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 09:43 AM

Поздрав за всички маламути и техните собственици! :yahoo:
Малко снимки и от нас,без коментар защото това ,което се вижда не може да се опише с думи :blink:.
Горан и Бриян! :yahoo: :yahoo:Прекрасни! :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#808 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 09:53 AM

Горан и Бриян! :wub:
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#809 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 10:11 AM

Цитат

Здравей zlati,

Надявам се, че не се включвам прекалено късно с мнението си.
Гледам аляски маламут в апартамент. Той вече е на 1 г. и 7 м. и почти всички "лудории" са зад гърба ни. Съжителства с две деца и един пинчер.
Отглеждането на такова куче в апартамент не е много по различно от гледането на каквато и да е друга порода кучета. Единствената особеност е, че аляският маламут страда по-силно, ако бъде оставен сам и това е свързано с повече шум за съседите - воят е изключително силен. Иначе с течение на времето кучето свикна с навиците ни и не ни буди или притеснява нощем по никакъв друг начин. Все пак обаче не забравяйте, че аляският маламут има нужда от дълги разходки. Това означава да му отделяте минимум 1-2 часа на ден. Задният двор е алтернатива понякога, но кучето се нуждае от физическо натоварване и може и да не е достатъчен. Освен това, трябва да се грижите и за хигиената му. Макар че северните породи са изключително чисти кучета, често след разходка се налага да му мия лапите, тъй като носи доста кал, а нямам къде да го оставя да се почисти сам. След като имате малки деца, това не е за пренебрегване. Иначе наистина не е добре кучето да се къпе често - освен заради омазняването на козината, това може да доведе до различни кожни раздразнения, екземи и т.н.
Периодите на смяна на козината също могат да бъдат изпитание - скубането на зимния пух е много интензивно и се налага често почистване на къщата. Бях чела, че аляският маламут сменя козината си между сезоните за сравнително кратък срок, но при куче, живеещо в апартамент се получава непрекъснато скубане. В момента част от зимния пух на нашия хубавец пада и аз събирам по една две шепи пух на ден. А напролет, когато започне интензивната подмяна, ще бъде и значително повече.
Жегите се понасят някак, както беше писала Finve. Просто през лятото достъпът ни до банята е ограничен, тъй като маламутът я окупира като най-хладното място вкъщи. :blink: И тогава се разхождаме в по-ранните и в по-късните часове на денонощието - преди слънцето да е напекло и вечер след като залезе.
Ако обаче всичко това не ви притеснява, изборът ви за порода е отличен. Маламутите обожават децата и съжителстват чудесно с тях. Прекрасен приятел и за големите и за малките.
Надявам се информацията да ви бъде от полза.

Здрасти, Араш,Е, най-после пак си тук. Много ти благодаря за изчерпателния отговор, надявам се, че прочитайки твоето мнение "от извора" така да се каже, много от почитателите и/или бъдещи собственици на маламути ще намерят отговор на въпросите, които несъмнено изникват пред тях. Наистина много добър отговор.
А ние ви чакаме в Банско през март на изложбата, пишете дали ще дойдете
И снимки на Араш чакаме, да знаете че няма да ви се размине  ;)
User's Signature

#810 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 10:16 AM

Цитат

Малко снимки и от нас,без коментар защото това ,което се вижда не може да се опише с думи :blink:.

Хей, най-после снимките - едно птиченце ми разказа за тази среща, ама исках да видя с очите си. Не че от снимките се вижда много - освен че са като залепени един за друг. За четящите от форума само ще поясня, че Бриян беше на гости на Горан през уикенда, Горан се представил като великолепен домакин, изключително добронамерен и е приел радушно своя братовчед, и е паднала голяма игра, те двамата са били неразделни през цялото време. А както се вижда на снимките - истински сблъсък на титаните...
Ама дайте още снимки, тези не ми стигат  :wub:
User's Signature

#811 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 10:35 AM

Приятели,
отсъствах дълго от форума поради служебни ангажименти, и сега се наслаждавам на това, което публикувате, но не мога да не се сдържа и аз да напълня този форум с мои постове  :izcherven:
Затова ще споделя още една радост - през миналата седмица получих съобщение от собствениците на едно от децата на Финве - седмото кученце, за което знаех, че е в София и повече нищо. Та най-после новите й собственици след много търсене са открили моя е-мейл и ми написаха. Аз съм безкрайно щастлива, защото пъзелът вече е нареден - липсващото парченце се откри, вече имам информация за всичките 7 бебета.
А ето я и нея: сегашното й име е Киара, но по документи Арния от Финве-Ланд, сестрата на Арен, Аргус, Араш и Алана  :wub:
User's Signature

#812 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 01:28 PM

Цитат

Цитат

А както се вижда на снимките - истински сблъсък на титаните...
Ама дайте още снимки, тези не ми стигат  :wub:

Още снимки на Горан и Бриян в приятелско единоборство :yahoo:.На гости на Горан беше и бъдещата годеница :wub:,Киара :wub: :wub: :P :P.Всички сме очаровани :wub:!Много  е красива Киара!А,Горан се държа много джентълменски с дамата ;)  и беше малко шашнат ;D,но се отнесе с нея, с маламутска нежност :wub:.
User's Signature

#813 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 01:43 PM

Цитат

Още снимки на Горан и Бриян в приятелско единоборство :yahoo:.

Ама тези двамата маламути не се ли спряха за миг - те като залепени един за друг  ;D

Цитат

На гости на Горан беше и бъдещата годеница :wub:,Киара :wub: :wub: :P :P.Всички сме очаровани :wub:!Много  е красива Киара!А,Горан се държа много джентълменски с дамата ;)  и беше малко шашнат ;D,но се отнесе с нея, с маламутска нежност :wub:.

Ха, какво съвпадение - тъкмо се открихме с нея, и ето че вече и вие сте станали приятели. И мислите ли, че ще ви се размине без снимкииии  и този път B)  :-

То много емоции за няколко дни - завиждам му на Горан. И браво на момчето, че се е показал като истински джентълмен и гостоприемен стопанин  :wub:
User's Signature

#814 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 01:46 PM

Киара :wub: :wub: :wub: :P :P и Горан послушен ;D.
User's Signature

#815 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 01:54 PM

Финве,още сме под въздействие от приятните емоции с Бриян,Киара и Горан.Благодарение на любимците ни, получаваме много нови запознанства и приятелства, и страхотни преживявания!Ще се радвам да се видим всички маламути на изложбата! :yahoo:
User's Signature

#816 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 01:59 PM

Цитат

Киара :wub: :wub: :wub: :P :P и Горан послушен ;D.

Много точно казано. Дамата му е взела акъла - първата снимка е толкова показателна.  ;D
Явно емоциите са му дошли в повече този уикенд, ама като му гледам ухилената и доволна физиономия явно хич не се оплаква. Киара е наистина чаровница, тя май е омаяла не само маламута Горан, но и неговите стопани :wub:
Горан, благодаря за всички снимки, които сподели с нас, благодаря също, че станахте причина за събиране на маламутското ни семейство.

Цитат

Финве,още сме под въздействие от приятните емоции с Бриян,Киара и Горан.Благодарение на любимците ни, получаваме много нови запознанства и приятелства, и страхотни преживявания!Ще се радвам да се видим всички маламути на изложбата! :yahoo:

Да, Горан, вярно е. Аз винаги съм казвала, че когато маламутът влезе в живота ми, нещата се промениха кардинално и мисля към по-добро - срещнах хора, които ценя много и които никога преди не бих имала възможността да срещна. Изумително е просто как покрай нашите любимци (защото аз мисля, че нашите маламути са на първо място ЛЮБИМЦИ) се събрахме толкова много хора - различни по професии, живеещи в различни краища на страната, и в същото време завладяни от една и съща треска, наречена "аляски маламут". И разговорите ни май се въртят винаги около същото това нещо, то си е направо диагноза.
Много съм доволна днес - толкова хубави новини  :blink:
За изложбата - дано да се видим с всички в Банско
User's Signature

#817 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 02:05 PM

Киара :wub: :P :P :wub: :wub: :wub:
User's Signature

#818 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 02:20 PM

Леле страхотни са!Киара и Горан са много сладки на тези снимки :wub: много красива женска! :yahoo:

#819 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2008 - 05:25 PM

Цитат

Леле страхотни са!Киара и Горан са много сладки на тези снимки :wub: много красива женска! :yahoo:

Да, и двамата са красиви. Ех, това е младото поколение, нашите нови надежди
User's Signature

#820 Потребителят е офлайн   Brian Икона

Публикувано: 13 February 2008 - 07:14 PM

Здравейте най-после и от нас с Бриан. Благодаря сърдечно на Горан за топлия прием в Банско, наистина се чувствахме като у дома си  :drugarche:. Изобщо преживяхме един много вълнуващ уикенд, защото това беше първото скиорско упражнение за младежа. В началото, опиянен от свободата опита да се движи по пистата като скиор на големи завои, но бързо схвана, че това не е най-безопасната траектория. Невероятно преживяване беше, изключително красиво... това ми беше мечтата.
Ето една снимка от нас

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема