Аляски маламут
Публикувано: 11 April 2008 - 11:55 PM
А за идване до Сливен...замислям се,но сега ми е малко натоварено,че балове,изпити а у.Има шанс на 19 април да съм в Сливен за кратко,защото имаме състезание,но не се знае,тъй като същия ден имам и изпит в Ст Загора.Абе манийки :)
А искам да ви попитам в крайна сметка колко кучета имате вие.Вече почнах да се бъркам :rolleyes: Стигам до 4 - Финве,Фрея,Фрей и Индис,но за да съм сигурна си питам наптаво.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 13 April 2008 - 08:28 PM
Цитат
Това да не е Silver Ice Sprinter ?
- таткото на страхотните маламутчета на Киара/ Nanook Spirit Hocus Pokus от развъдника Лавиня Алпи/

JulyVell Siberians
Публикувано: 13 April 2008 - 10:38 PM
Привет на всички приятели, да ви споделя какво ни се случи днес: С Бриян бяхме на разходка по южните склонове на Витоша, където не ходят туристи, слабо населено е и е много подходящо за волната маламутска душа. Младежа здраво си повилня във всички кални локви, гони яребици, чудесно беше докато не стигнахме една ливада, в която пасеше кон. Видях го много късно заради пресечения терен. Бриян вече беше застанал пред него и естествено не чуваше и не виждаже нищо друго. Нямахме никакав шанс да стигнем до тях с нужната скорост. Само гледах като на забавен каданс какво се случва и горещо се надявах, че кучето ми освен глупава самоувереност ще има и бързи реакции. И Бриян си започна представлението, като за пред кучешките си другари, вероятно с идеята, че има насреща си просто едно малко по едро псе. Приклекна, подкани го веселяшки на игра, а конят му изпръхтя заплашително. А нашия докачливец се хвърли като един лъв да му се доказва, но докато успее да се изперчи конят просто се обърна и го ритна. Това голямо и силно куче буквално прелетя няколко метра, падна и почна да квичи жално. Спокойно ! Нищо му няма, слава богу, покоцука няколко метра, направи няколко кални бани и пак се понесе бясно. За негов късмет ритникът не беше в областта на главата, някъде около гърдите го удари, но нали си предсавяте ужаса, който изживяхме през тези няколко секунди. Затова пък фукльото получи урок, който аз няма как да му го преподам. На връщане заобиколи коня с нужната почтителност. Напредваме :blink:расте момчето, сега се чудя само как да го отуча да налита на баби със шумкащи пликчета :blink:
Публикувано: 13 April 2008 - 10:49 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 14 April 2008 - 10:00 AM
Цитат
А за идване до Сливен...замислям се,но сега ми е малко натоварено,че балове,изпити а у.Има шанс на 19 април да съм в Сливен за кратко,защото имаме състезание,но не се знае,тъй като същия ден имам и изпит в Ст Загора.Абе манийки :)
А искам да ви попитам в крайна сметка колко кучета имате вие.Вече почнах да се бъркам :rolleyes: Стигам до 4 - Финве,Фрея,Фрей и Индис,но за да съм сигурна си питам наптаво.
yani4ka ,
Пуснала съм ти на лични координатите на собствениците на Фини от Бургас. Ще чакам от тебе новини и разказ след като се видите, а ако има и снимки ще съм ти много благодарна да ми ги изпратиш или да публикуваш тук.
Ако на 19-ти април имаш възможност - само се обади, телефона ми е 0896 66 92 07, ще те чакаме.
;D Сметката ти за броя на кучетата ми е вярна - това са четирите кучета, които имам: Финве, Фрея, Индис и Фрей. В моя дом живеят трима от четворката (Финве, Индис и Фрей), а Фрея е в братовчед ми. Объркването идва може би затова, че тук пускам снимки и на нашите деца - от двете кучила - Финве стана баща през 2006 г., а Фрея стана майка миналата година. Някои от наследниците им наистина приличат на Финве, затова може да се получи още по-голямо объркване. Понякога пускам снимки и на други наши познати маламути - например на маламутите от Варна - развъдник Ивановс Кинг поради невъзможност от тяхна страна да публикуват в Интернет. Извинявам се на всички, които съм объркала, въпреки, че се стремя при всяка пусната от мен информация или снимка да давам достатъчно подробни описания кой-кой-е
Цитат
pemo
Добре дошли в нашата скромна но дружна компания. Много ми хареса втората снимка, на която Съни стои със сериозна физиономия и скръстени лапи - става ми много мило и смешно при тези физиономии - толкова типични за маламутите - изглеждат сериозни, а пък в главата ми се кроят разни палави неща ;D
pemo Да не мислите, че ще ви се размине само с няколко снимки. Ние все още нищо не знаем за Съни, освен, че е много много красив маламут. Хайде, разкажете ни повече за него. А от още снимки никак не се отказваме :yahoo:
Цитат
Привет на всички приятели, да ви споделя какво ни се случи днес: С Бриян бяхме на разходка по южните склонове на Витоша, където не ходят туристи, слабо населено е и е много подходящо за волната маламутска душа. Младежа здраво си повилня във всички кални локви, гони яребици, чудесно беше докато не стигнахме една ливада, в която пасеше кон. Видях го много късно заради пресечения терен. Бриян вече беше застанал пред него и естествено не чуваше и не виждаже нищо друго. Нямахме никакав шанс да стигнем до тях с нужната скорост. Само гледах като на забавен каданс какво се случва и горещо се надявах, че кучето ми освен глупава самоувереност ще има и бързи реакции. И Бриян си започна представлението, като за пред кучешките си другари, вероятно с идеята, че има насреща си просто едно малко по едро псе. Приклекна, подкани го веселяшки на игра, а конят му изпръхтя заплашително. А нашия докачливец се хвърли като един лъв да му се доказва, но докато успее да се изперчи конят просто се обърна и го ритна. Това голямо и силно куче буквално прелетя няколко метра, падна и почна да квичи жално. Спокойно ! Нищо му няма, слава богу, покоцука няколко метра, направи няколко кални бани и пак се понесе бясно. За негов късмет ритникът не беше в областта на главата, някъде около гърдите го удари, но нали си предсавяте ужаса, който изживяхме през тези няколко секунди. Затова пък фукльото получи урок, който аз няма как да му го преподам. На връщане заобиколи коня с нужната почтителност. Напредваме :blink:расте момчето, сега се чудя само как да го отуча да налита на баби със шумкащи пликчета :blink:
Brian - приемайте дружеската ни критика, да пишете по-често B).
Както винаги младежът Бриян се е постарал всичко около него да бъде интересно и пълно с екстремни изживявания. Нооо, тази история с коня на нас вече ни е до болка позната - Фрей имаше абсолютно същото изживяване още миналия октомври - два пъти, но явно се е оказал по-хитър от Бриян, защото коня не можа и двата пъти да го ритне хуууубавичко, та да не си помисли да го дразни пак. Фрей обожава да дразни кон - лае и скача около тях с един дебел гърлен лай, коня се опитва да го ритне, но той все му избягва. Затова явно не е получил още урока си...
И сега сериозно - проверихте ли при доктор дали няма наистина както казва Huskypower за пукнато ребро или вътрешен кръвоизлив. Дано да е наред всичко.
А колкото до отучването да налита на бабички с шумолящи торбички - колкото и да звучи отчайващо, мисля, че май е невъзможно. Ако пък имате успех, ще сме благодарни да споделите нау-хауто си как сте го отучили...
А сега малко новини и от нас.
Искам да ви покажа синът на Финве - Арслан (роден 12.06.2006 г.) - братът на Арен, Бък, Араш, Алана и Киара, чийто снимки липсваха последно време от форума, и честно да си призная, въпреки че живее най-близо до мен, вече близо 6 месеца не съм го виждала , за което вина имам само и единствено аз самата :mazohist:
Арслан (или галено както го наричат у тях Арси) - на кой ви прилича :drugarche:? :P

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 14 April 2008 - 09:08 PM
Цитат
А този сладур прилича на Финве :wub: :wub:,според мен :blink:.Мнооого е красив :yahoo:!Какви очи има само :wub:.
Пемо, да качиш повече снимки на Съни :wub: :wub: и по-често да пишеш,естествено :blink:.Имаш прекрасно куче :yahoo:,истински мъжкар!

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 15 April 2008 - 05:48 PM
Публикувано: 15 April 2008 - 08:28 PM
Току що се регистрирах в сайта и забелязвам интерес към моето куче,което се нарича Фин.Аз съм от Бургас/доколкото разбирам сте запознати/ и реших да се включа във форума.
Много ми харесаха снимките от Банско, особено Горан. Без да омаловажавам и другите участници,получихме покана от Катя за участие в изложбата, но за съжаление имахме друг ангажимент.
Доколкото разбрахме има предложение за организиране на среща на маламути и техните стопани- много ни допада идеята, при възможност с удоволствие бихме се включили.
Бих искал да отговоря на yani4ka, тъй като виждам,че се интересува защо не вижда Фин.От известно време спряхме да разхождаме Фини в морската градина, поради куп неудобства /възрастни хора с торбички,деца,към които проявява изключителен интерес и други подобни/.Скоро ще се опитаме да покажем и наши снимки във форума. :blink:
Публикувано: 15 April 2008 - 09:58 PM
Цитат
Добре дошли,много се радваме ,че се включихте :yahoo:!Прочетете текста под BROWSE..,ако снимките не отговарят на тези изисквания,няма да можете да качвате.Аз в началото качих снимка с много висока резолюция,беше огромна,форума се разтегли :rolleyes:,скараха ми се ;D,но после се научих.Съжалявам ,че не бяхте в Банско,но се надявам да се запознаем или на изложба, или на маламутска среща.Фини е много готин и както вече писах ми прилича на Финве,поне на снимка.На Фини сигурно му е много добре в Бургас,като се има предвид ,че морето е близо,а те обожават водата.Ние спасяваме Горан от жегите с пръскачка на маркуч и пластмасова вана на двора пълна с вода,която той съответно изгриза ;D.Добре,че река Глазне,която минава през Банско е с много студени води през цялата година и като го водим на разходка в планината се къпе в реката.

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!
Публикувано: 15 April 2008 - 10:08 PM
Цитат
На ваше разположение съм :yahoo:,само дано се съберем повече и мислете всички по идеята :blink:.

Публикувано: 16 April 2008 - 10:50 AM
Цитат
Цитат
А този сладур прилича на Финве :wub: :wub:,според мен :blink:.Мнооого е красив :yahoo:!Какви очи има само :wub:.
Горан - бащата(Финве) и сина (Арслан) са почти като двойници (Арси е мааалко по-тъмен, и с по-изразена маска около очите, но и Финве имаше маска, която с годините изчезна някъде :(, така че и тази разлика може да се стопи ;D). А колкото до очите на Арси - на първата снимка са като светофари :palec:, и сега сериозно - момчето наистина е голям чаровник, а погледа му си е чисто маламутски.
Цитат
pemo - много се радвам, че ще пишете, и чакаме с нетърпение вашите разкази за Съни. А това за Банско - е предложение за маламутска среща - но още не сме решили нито къде, нито кога - просто не знаем как да се организираме все още, затова приемаме всякакви предложения - вижте по-горе аз бях написала няколко въпроса относно срещата - как да стане организацията.
Цитат
Цитат
Ето най-после конкретни предложения:
Мисля, че Банско е много добър вариант (но не зная дали за Бургас и Сливен няма да е далече :() - това ще прецени всеки от нас. Предложението на Brian също ми харесва, но не мисля, че всички ще имаме свободно време през май- както казах по-горе, аз до юни съм изключително много заета и разпускам чак след това... но ако повечето сте за датите около 24 май - може и да премисля и да успея да се организирам.
Тогава да обсъждаме
1/ Дата на срещата около 24 май или други предложения:
2/ Колко време ще продължи срещата - всеки колкото може ли, петък-събота-неделя до обяд?
3/Ще имаме ли някакви организирани събития тогава, някаква предварителна програма, или само ще разпускаме[/li]
4/ Горан, ако се съберем доста маламути - така като ги броя около 10 кучета - големи, къде ще ги поберем във вашия хотел, няма ли да ти дойде нанагорно с толкова зверове на едно място?
Друго засега не се сещам
Цитат
Току що се регистрирах в сайта и забелязвам интерес към моето куче,което се нарича Фин.Аз съм от Бургас/доколкото разбирам сте запознати/ и реших да се включа във форума.
Много ми харесаха снимките от Банско, особено Горан. Без да омаловажавам и другите участници,получихме покана от Катя за участие в изложбата, но за съжаление имахме друг ангажимент.
Доколкото разбрахме има предложение за организиране на среща на маламути и техните стопани- много ни допада идеята, при възможност с удоволствие бихме се включили.
Бих искал да отговоря на yani4ka, тъй като виждам,че се интересува защо не вижда Фин.От известно време спряхме да разхождаме Фини в морската градина, поради куп неудобства /възрастни хора с торбички,деца,към които проявява изключителен интерес и други подобни/.Скоро ще се опитаме да покажем и наши снимки във форума. :blink:
Fini,Най-после, много се радвам, че вече сте при нас и тук в този форум. Как е Фини, слуша ли, порасна ли много?
Няма нужда да казвам, че чакаме негови снимки с нетърпение. Искам много да го видя наживо.
За да може да качвате снимките има два начина:
единият (по времеемък, но по-добър) е през Интернет - да създадете албум с ваши снимки на сайт, който позволява това - има няколко такива български сайтове: например http://www.snimka.bg/; http://picasa.google.com/; http://bgphoto.net/ и после когато пишете съобщение отгоре в менюто на втория ред, третата иконка отляво-надясно (Вмъкни изображение) дава възможност да се вмъква чрез линк от този интернет-албум конкретна снимка - ще можете ли да се справите? Този начин ми допада повече, защото може да давате коментар за всяка снимка, няма ограничения в броя на качваните снимки наведнъж в едно съобщение. Изглежда трудно, но е въпрос да го направите веднъж, два пъти и
Втория начин е както казва Горан - директно чрез компютъра - но там има изискване за големината на самата снимка и ограничение за броя на снимките, които може да се качват във всяко съобщение - когато започнете да пишете съобщение под прозорчето за писане на съобщението вдясно има една команда "Допълнителни опции" като я натиснете излиза "Прикачи" - и като натиснете върху BROWSE можете да изберете снимка от компютъра, Ако искате да качите повече от 1 снимка вдясно до BROWSE има опция (повече прикачени файлове) като кликнете върху нея - ще можете да прикачите още максимум 3 снимки. Но максималния размер на прикачения файл не трябва да е повече от 512 КВ, и на едно съобщение може да пускате максимум 4 такива прикачени снимки
А сега оставаме в очакване за повече информация за Фини и негови снимки.
:wub:

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 16 April 2008 - 03:32 PM
Публикувано: 16 April 2008 - 11:06 PM

Публикувано: 17 April 2008 - 07:25 AM
Цитат
EEEE, най-после. Beo - добре дошли, изключително е приятно - цялата фамилия се събра. ;D Как е Бео, нямате ли нови снимки :P? Нали ще си помислите за маламутската среща - да дойдете и вие...
Цитат
Горан, напълно си прав - не се съобразихме с абитуриентските балове, после кандидатстудентската кампания идва... така че както казах първия път - август май е най-удачен. Само въпрос ако има ДЖАЗ ФЕСТ в града тогава и има много гости, как ще се реши въпроса със свободните легла?
А това за пикника звучи много примамливо :yahoo:
Има вече конструктивно предложение:
Срещата да бъде в Банско от 8 до 10 август (петък, събота и неделя) - Моля за коментарите и предложенията на всеки от вас, за да го обявим официално.
Цитат
Fini - дотук се справихте добре - сега трябва да се научите да поставяте снимките направо тук във форума - това става като кликнете върху самата снимка - след това още веднъж върху нея - докато в Интернет адреса на снимката не се появи в края jpg: ето пример - копирате този адрес: "http://images25.snim...5620399-big.jpg", след което натискате върху бутончето "Вмъкни изображение", което е на втория ред от менюто, третото отляво-надясно - за ориентир - първото бутонче е "EN", самото бутонче представлява една минимизирана снимчица, след като кликнете върху бутончето вътре в самото съобщение ще ви се изпише следното: /img/ /img/ - поставяте курсора да мига между тях в средата и натискате с десния бутон на мишката "Paste" и готово - пробвайте, аз също като вас се учих скоро - но е лесно, особено ако около вас са младежите - те ще се справят с това много бързо ;) - обясних го много непрофесионално, но се надявам да ме разберете :rolleyes:
Ето го Фини, тези снимки в зелената трева много ми харесват - хубавец голям и изключително много ми прилича на Бриян и Бео и според мен не им остъпва и по едрина

А пък тука :P - как гледа само