Аляски маламут
Публикувано: 04 December 2009 - 10:35 PM
Нищо не мога да ви посъветвам, за съжаление. Въпроса с витамините и калция винаги ми е бил проблемен, и никога не съм знаела какво точно трябва да се прави, както и не съм получавала еднозначен отговор от ветеринарите в нашия град. Според мен вие трябва да се консултирате с ветеринарен лекар. Ако храната, която давате е хубава и висок клас, не мисля че са необходими някакви допълнителни витамини, а по-скоро калций. Иначе като израснат кучетата, когато започне периода на скубането, е препоръчително да се дават добавки за козина - аз тогава давам ВиМин на фирма БОШ - витамини и минерали, които помагат за по-бързото възстановяване на козината, а понякога слагам в храната и лъжица зехтин. Останалото моите кучета си го набавят от храната, не давам нищо допълнително.

Публикувано: 05 December 2009 - 12:19 AM
Публикувано: 05 December 2009 - 12:58 AM
ами принципно не знам защо ветеринаря не ви е казал че калций не се дава постоянно! дава се 10 дена после 10 дена се почива??? гледал съм 5 кучета и мисля а и не е само мое мнение че ламций DELLIS е най добрия! почива се поради простата причина че прекалцирането дава обратен ефект, вместо да помага почва да пречи! пак казвам че не съм специалист но потърси и друго мнение! ветеринарите напоследък са пълни с изненади
finwe не съм качал че аз не изплезвам езика 59 мин преди него
Публикувано: 05 December 2009 - 01:01 AM
ами принципно не знам защо ветеринаря не ви е казал че калций не се дава постоянно! дава се 10 дена после 10 дена се почива??? гледал съм 5 кучета и мисля а и не е само мое мнение че калций DELLIS е най добрия! почива се поради простата причина че прекалцирането дава обратен ефект, вместо да помага почва да пречи! пак казвам че не съм специалист но потърси и друго мнение! ветеринарите напоследък са пълни с изненади
finwe не съм качал че аз не изплезвам езика 59 мин преди него
Публикувано: 05 December 2009 - 10:09 AM
Ние имаме същия проблем, затова аз накисвам гранулите няколко минути преди да ги дам
Ваксината се слага СЛЕД като кучето е обезпаразитено и чисто (т.е. няма глисти и други паразити), доколкото знам ако кучето има паразити и му се сложи ваксина, може да има проблеми. Доколкото виждам вашия ветеринар май не ви дава достатъчно добри съвети, същото се отнася и за калция. АТАНАСОВА е прав/а/, че калций не се дава постоянно, а колкото дни даваш, толкова дни почиваш.
Е, добре де, ама не каза КАК го изморяваш, много ме заинтригува
ето ние как се нагласяме когато видим фотоапарат

Публикувано: 05 December 2009 - 10:09 AM
Ние имаме същия проблем, затова аз накисвам гранулите няколко минути преди да ги дам
Ваксината се слага СЛЕД като кучето е обезпаразитено и чисто (т.е. няма глисти и други паразити), доколкото знам ако кучето има паразити и му се сложи ваксина, може да има проблеми. Доколкото виждам вашия ветеринар май не ви дава достатъчно добри съвети, същото се отнася и за калция. АТАНАСОВА е прав/а/, че калций не се дава постоянно, а колкото дни даваш, толкова дни почиваш.
Е, добре де, ама не каза КАК го изморяваш, много ме заинтригува
ето ние как се нагласяме когато видим фотоапарат

Публикувано: 05 December 2009 - 10:42 AM
Публикувано: 05 December 2009 - 11:48 AM
хапчета за глисти се дават всеки месец дори и да няма кучето! това е профилактично! а иначе може и да няма но е добре да му дадете няма да му навреди
Публикувано: 05 December 2009 - 12:03 PM
Разбира се, че трябва да му давате хапчета - въпросът е КОГА? Сега след като сте сложили ваксината, трябва да изчакате според мене няколко дни - нямам идея колко, питайте ветеринар. После - ако Мечо изкара глисти - давате хапче през 14 дни, докато спре. Изчисти ли се - на всеки 2 месеца давате профилактично хапче (е, може на един, може на три), както прецените или както ви посъветват ветеринарите. Аз лично давам понякога през един, понякога през два месеца, в редки случаи през три. И това е ПОСТОЯННО.

Публикувано: 05 December 2009 - 12:19 PM
Разбира се, че трябва да му давате хапчета - въпросът е КОГА? Сега след като сте сложили ваксината, трябва да изчакате според мене няколко дни - нямам идея колко, питайте ветеринар. После - ако Мечо изкара глисти - давате хапче през 14 дни, докато спре. Изчисти ли се - на всеки 2 месеца давате профилактично хапче (е, може на един, може на три), както прецените или както ви посъветват ветеринарите. Аз лично давам понякога през един, понякога през два месеца, в редки случаи през три. И това е ПОСТОЯННО.
ние лично дадохме хапче за глисти три дена след ваксината (понеже ги почнахме от начало) но това го реши ветеринар така че трябва да се посъветваш с ветеринаря му!
Публикувано: 05 December 2009 - 12:57 PM
Публикувано: 05 December 2009 - 01:13 PM
този коментар съм го пропуснал
Публикувано: 05 December 2009 - 02:38 PM
Аха, разбирам, само че си мисля, когато Норт порасне, заякне, стане мноооого силен (не знам дали имате идея за силата на маламутите, която е изумителна!) ще ви се наложи да мислите и други начини - бягане, теглене, дърпане на гума - обаче мен това страшно ме изморява, защото не обичам много да бягам и да правя физически усилия.

Публикувано: 05 December 2009 - 04:12 PM
Аха, разбирам, само че си мисля, когато Норт порасне, заякне, стане мноооого силен (не знам дали имате идея за силата на маламутите, която е изумителна!) ще ви се наложи да мислите и други начини - бягане, теглене, дърпане на гума - обаче мен това страшно ме изморява, защото не обичам много да бягам и да правя физически усилия.
оо със сигурност ще се наложи да мислим други забавления, едвали като стане на 5-6 месеца ще си дам ръцете да ги дъвче, той и сега не си знае силата
Публикувано: 07 December 2009 - 08:18 PM
Здравейте Judd_07 и добре дошли!Кучето ви е много красиво ,но за съжаление това не е аляски маламут.Бихте ли ни разказали от къде го имате,кои са родителите му?Благодаря Ви!

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !

Вход

Горе
Цитиране +