Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#2701 Потребителят е офлайн   Deeper Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 April 2011 - 06:42 AM

Показване на мнениетоПетя Кръстева, в 25 April 2011 - 07:33 PM, написа:

Deeper, да ти кажа честно ГНУС ме е дори да цитирам написаното по-горе от теб ! Жалкото е, че с писанията си ще отблъснеш много потребители, които имат опит и са допринесли не малко за породата ! Оставям на потребителите и на модератора да правят своите изводи........явно има защо да се държиш по този начин, ти имаш повече акъл от кучетата си за да си наясно, че ти липсват много неща, които не можеш да компенсираш нито с "маламути по 50 лава", нито с"представяне на родословия" !

Престани да намесваш другите потребители или пък особенно модераторите.Слава богу,че в случая не е дадена на селянина власт,за да ти гледам сеира....сиреч казано-добре,че не са ти дали мод. права!Сигурно още повече щеше да оредее форума.И кой потребител тук,е допринесъл много за породата?Би ли ми споделила?Можеби ти?Дето обикаляш от форум на форум и ръсиш с две шепи простотия и нежелани постове?А за маламутите по 50лв -да,ако искам ще го направя и няма начин да промениш каквото и да било!Живей с идеята,че света не е само дог.бг и маламутите в България не са само тези,чиито потребители са се регистрирали тук! ГНУС ме беше мен,когато се регистрирах тук с желанието да се представя на уж хората с еднакви интереси,а ти ме третира като някой търгашин само защото съм решил да си заплодя животно http://forum.dog.bg/...2/page__st__20. Това е линк да те подсетя за топлото ти посрещане...а и модератора да види за какво говоря.Сега ще си жънеш пумията безотказно макар,че много се съмнявам да вдяваш и процент от това,което говоря!Единственото за което съжалявам е,че тогава безпричинно нападнах Finwe-то.Жената определено знае за какво иде реч!
Ти се оказа свръх компетентна за порода,която в най добрият случай си видяла 2 пъти на живо.Докато притежанието на такова куче е мираж за теб и докато не натрупаш личен опит при отглеждането му няма да си раздаваш коментарите на ляво на дясно,нито да се опитваш да ограничаваш стопаните им дали да ги развъждат или не!Айде със здраве....
П.П. към модератора.... абе човек,ако прецениш,че тази *** е права,вземи и направи кефа!Стига само те е приканвала да ми дадеш отпусното.Ама наистина вземи някакво очастие или поне ограничи ненужните коментари на хора,които нито гледат маламути,нито са запознати,защото мазалото е голямо,компетенции много,а потребители активни в нашият подфорум клонят към 0.
Поздрави и хубав ден на всички

Мод: Отново получавате официално предупреждение! Следващо предупреждение няма да има, а директен изгонване от форума!

#2702 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2011 - 07:49 AM

Ние за сега нямаме кърлежи.Finwe би ли ми казала дали,ако кучето ближе разтвора е вредно?Ние до сега бяхме с противопаразитни каишки и сме нямали проблем с кърлежите,но сега няма как,защото калпазаните като си играят си ги свалят.Болгар много обича вода и постоянно е в коритото и каишката е мокра,поради тази причина ги махнах.Сега разчитаме на защитата само на Севамека,която явно действа :smile:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2703 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 26 April 2011 - 09:56 AM

Стефо, севамека предпазва ли от кърлежи????
Ние сме с противопаразитна каишка + Фронтлайн, но от другия месец ще слагама Адвантикс.
За празника бяхме по Тетевен и бях забравила неостомозана, та му се лепнаха единия ден 2, които ги махнах преди да се забият. На другия ден намерих 1 умрял, без да се е забил. Може и от каишката да е, не знам. НО вчера бяхме по Витоша и го пръснах с неостомозана и не намерих нищо :)
Една жена от квартала ми даде пудра, която слагала на нейното хъски. Но аз още се чудя, ако сложа пудра, фронтлайн и каишка няма ли да го пренаситя с препарати?
Тази същата жена ми каза, че е чела/ чувала, че Фронтлайна не действал добре на бъбреците. Някой да знае ли за нещо подобно?

А и другото, което се сетих, Стефо, Болгар като се мокри мнг, каквото и да му слагаш, действието му ще минава мнг бързо :(
Арчи пък се топи във вода само до корема, като не го мокри него. Споре дмен го е страх да влиза или пък не може да плува, но на река сме го водили няколко пъти и не иска да влезе да плува .
User's Signature

Качена снимка

#2704 Потребителят е офлайн   stefoto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2011 - 10:28 AM

А той Болгар постоянно е мокър.Като ходихме на езерото за пръв път и той скочи направо в едно дълбоко място и започна да си плува.Аз го изкарвам от водата-той пак влиза.Много я обича,даже си потапя и главата,което ме изуми.По принцип майка ми е давала препарати,съдържащи Ивермектин на селскостопански животни и действат,като се има предвид,че тя на тях слага от българския препарат,тъй като той е доста по-достъпен на собствениците.Надявам се да действа,защото иначе трябва постоянно да ги пръскам с неостомозан. http://www.asklep-ve...1-ecomectin.htm този медикамент съдържа Ивермектин и пише,че действа срещу крастни кърлежи,които май се различават с обикновенните...Ще се консултирам довечера и ще пиша :smile:
Пудрата мисля,че не е толкова ефикасна
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2705 Потребителят е офлайн   Dreamzzzz Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 12:30 PM

Искам да попитам хората който не гледат кучето си в тях а на двора как го приобщиха да седи само ? Нашия Айс и в къщи когато е само почва да скимти а като го изкараме и го оставим сам просто става ужас почва да скимти да лае и се опитва да вие. Казаха ми че ако преспя една вечер с него на двора щяло да поспре да тъжи за нас, това вярно ли е ? :smile:
User's Signature

Качена снимка

#2706 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2011 - 01:47 PM

Моя и в момента си вие отвън в клетката , :eg_033: , тъкмо млъкне и самоеда на съседите започва да лае и вие :eg_033: :eg_033: :eg_033:
User's Signature

Качена снимка

#2707 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 02:22 PM

Привет на всички!
По въпроса с виенето. Ние с Арес не сме имали такива проблеми. Дори когато го взехме, първите вечери се гушеше в мои чехли, но не плачеше. Сега е почнал да вие вечер, но само когато сме на друго място. През деня не вие, може би щото е заобиколен от другите кучета и с тях се развлича.
Използвам случая да ви помоля за мнение. Арес откакто имаше среща с онзи питбул почна да проявява агресия към всички кучета. Мисля да му взема наморник. Вашите кучета с наморници ли са? Доколкото чух имало закон който задължава кучетата да се разхождат с наморници.

#2708 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2011 - 02:49 PM

Има да , но аз си го пускам свободно , пред нас , само следа да няма друго куче.
Инче редовно се скубят със самоеда на комшията. Ако единя е вързан , а другия пуснат няма проблем , но пуснати ли са и 2-мата и аз съм там и да съм близо стават на кълбета.
Аз лично при бой още от както имах хъскито / голям побойник беше/ , 1-во го ловя за опашката и след това с другата ръка за врата, и го издърпвам. когато загубят опора под краката си се мирват. При по -сериозно сбиване или ако вие страх да ги хванете , ги заливате със студена вода и ги хващате докато не са се започнали отново. И накрая ако едното куче е захапало другото и неще да пуска с палец в задника рязко :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2709 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 02:56 PM

Показване на мнениетоdimy, в 26 April 2011 - 02:49 PM, написа:

И накрая ако едното куче е захапало другото и неще да пуска с палец в задника рязко :ab_041:

dimy, надявам се за последното да се шегуваш :ab_041:

#2710 Потребителят е офлайн   milenskiii Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2011 - 03:01 PM

Не е шега за пръста в дупето и на мен са ми казвали че така се получавало.
User's Signature

Качена снимка

#2711 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 03:07 PM

Дими, направо се скъсах от смях .....
Ваня, според закона:
Чл. 177. (1) Забранява се:

1. (изм. - ДВ, бр. 84 от 2007 г.) извършването на следните хирургически интервенции на домашни любимци:

а) рязане на опашка;

б) рязане на уши;

в) изрязване на гласни струни;

г) отстраняване на нокти и зъби;

2. (изм. - ДВ, бр. 84 от 2007 г.) отглеждането и развъждането на домашни любимци за добив на месо и кожи от тях;

3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;

4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.

(2) Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.

1. "Агресивни кучета" са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или животни, която в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване на смърт.

Мнг ме е яд за Арес. Дано да е нещо временно. Би ли описала, как точно реагира. Според мен е най-добре да пресичате такова пповедение веднага. Моят дивак не го водя с намордник, защото му става само тоя полепналия, а с него ( а и с другите, докато ги пробвахме) той само лежи и не иска да ходи. При нас агресията се появява, когато друго мъжко навлезе мнг близо в неговият невидим периметър, като ако е кастрирано другото, не се брои. Но аз свикнах да избягвам тези контакти. Това според мен не е тази агресия, която изпитват примерно бойните кучета, а по-скоро защитна реакция.
User's Signature

Качена снимка

#2712 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 03:14 PM

Показване на мнениетоisi_ar4i, в 26 April 2011 - 03:07 PM, написа:

Дими, направо се скъсах от смях .....
Ваня, според закона:
Чл. 177. (1) Забранява се:

1. (изм. - ДВ, бр. 84 от 2007 г.) извършването на следните хирургически интервенции на домашни любимци:

а) рязане на опашка;

б) рязане на уши;

в) изрязване на гласни струни;

г) отстраняване на нокти и зъби;

2. (изм. - ДВ, бр. 84 от 2007 г.) отглеждането и развъждането на домашни любимци за добив на месо и кожи от тях;

3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;

4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.

(2) Интервенциите по ал. 1, т. 1 се допускат по изключение по преценка на ветеринарен лекар.

1. "Агресивни кучета" са кучета, които проявяват спонтанна неадекватна реакция, насочена срещу хора или животни, която в зависимост от силата и нейното естество би могла да доведе до нараняване или причиняване на смърт.

Мнг ме е яд за Арес. Дано да е нещо временно. Би ли описала, как точно реагира. Според мен е най-добре да пресичате такова пповедение веднага. Моят дивак не го водя с намордник, защото му става само тоя полепналия, а с него ( а и с другите, докато ги пробвахме) той само лежи и не иска да ходи. При нас агресията се появява, когато друго мъжко навлезе мнг близо в неговият невидим периметър, като ако е кастрирано другото, не се брои. Но аз свикнах да избягвам тези контакти. Това според мен не е тази агресия, която изпитват примерно бойните кучета, а по-скоро защитна реакция.

Иси, ами когато ходим на разходка и когато види куче, почва да ръмжи, изправя се на два крака и скача към кучето. За сега повода го одържа, но той е силен, не знам дали няма да го скъса. Преди случката не го правеше. Само скимтеше, но сега....Залъгвах го с бисквитки, но вече не ги иска

#2713 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 03:29 PM

като Арчи. Към всяко куче или само към мъжките?
Ние пробвахме следното - в парка го въведохме в глутница с кучета, които се събират там. Беше с намордник, задължително. И пак се опитваше да ги хапе. В началото сякаш се отбраняваше, после просто легна и ръмжеше, докато кучета го душеха и викаха за игра. Не знам дали е правилно, някой по-компетентен трябва да каже, да го въведете и вие в глутницата, но с намордник и то при кучета, които няма да го нападнат, провокирани от неговата агресия. Той е запомнил с лошо срещата с друго куче и сега трябва да се поправят нещата. Не зная дали ще свърши работа. При нас не свърши, но ние и не знаем със сигурност дали е бил нападан ( въпреки че има белези по муцунката, а и като го взехме имаше рана на лапата) или просто си е бил такъв.
User's Signature

Качена снимка

#2714 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2011 - 03:32 PM

Иси , аз като съм на Боровец , на 100м зад нас започва гората , Алекс съм го научил до някаде да ходи натам и да не излиза на пътя. Пък и като е сам не е агресивен , може би заради контактите му с уличните кучета. Когато сме на риба винаги е пуснат по язовирите , последния път един пинчер му беше взел страха :dog: :ab_041:
Пък и предпочита да пази масата
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#2715 Потребителят е офлайн   Vanya Karzhilova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 03:35 PM

Ами агресията е само към мъжките. Ще пробвам. Ще купя наморник и ще се опитам да го изведа с него. Дано се получи. Благодаря ти, Иси

#2716 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 03:41 PM

Показване на мнениетоdimy, в 26 April 2011 - 03:32 PM, написа:

Знае момчето къде се ражда храната - на масата :ab_041:
Рая все още мисли, че гранулите израстват в специалната й кутия за храната :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#2717 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2011 - 08:33 PM

Показване на мнениетоdimy, в 26 April 2011 - 01:32 PM, написа:

Иси , аз като съм на Боровец , на 100м зад нас започва гората , Алекс съм го научил до някаде да ходи натам и да не излиза на пътя. Пък и като е сам не е агресивен , може би заради контактите му с уличните кучета. Когато сме на риба винаги е пуснат по язовирите , последния път един пинчер му беше взел страха :dog: :ab_041:
Качена снимка
Качена снимка

Как гледа масата само ! Сладур ! :smile: :wub:
User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#2718 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 April 2011 - 08:46 PM

Показване на мнениетоVanya Karzhilova, в 26 April 2011 - 12:56 PM, написа:

Показване на мнениетоdimy, в 26 April 2011 - 02:49 PM, написа:

И накрая ако едното куче е захапало другото и неще да пуска с палец в задника рязко :ab_041:

dimy, надявам се за последното да се шегуваш :ab_041:

не е шега , ами си е спасение в някой момент :ea_103: :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#2719 Потребителят е офлайн   Елизабет /дете на Сиберия/ Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 04:05 PM

От доста време не се бяхме включвали с Елизабет...та реших да кача някоя снимка. Основно нещо, което ме интересуваше е дали при положение, че е светла е подходящо да я пусна с тумен маламут за чифтоска? Не съм запознат и как точно стоят нещата от гледна точка на родословието. Трябва вероятно да изискам от стопанина на мъжкия родословие предварително, нали? Благодаря Ви предварително за отзивчивостта. Поздрави :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2720 Потребителят е офлайн   ves Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 April 2011 - 04:12 PM

Показване на мнениетоFinwe, в 19 April 2011 - 07:16 PM, написа:

Собственик на женско куче (член на клуба) може да регистрира във всеки момент запазено име (това което вероятно всички имаме предвид като "развъдник") и да заплоди женската си - кученцата, след одобрение от клуба на съответната порода, би трябвало да получат родословия - ако са спазени всичките изисквания и процедури за заплождането, и са подадени документи за регистрация на кучилото.

БКК "Северни кучета"
Юлия Велкова - развъдна дейност
GSM - 0887 405 588
breed@ndbkc.com

User's Signature

Качена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137