Dog.bg Форуми : Етичен кодекс на разходката

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Етичен кодекс на разходката Правилата, които никой не спазва, а би трябвало...

#61 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 July 2009 - 05:26 PM

Цитат(Андрей @ Jul 27 2009, 06:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(mil_ @ Jul 27 2009, 06:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
(...) Злият пес без намордник е в нарушение, душичката-пинчер, пуснат на улицата - също.

Хубаво, всички сме виновни и това е. Но не виждам какво общо има това с темата - това ли е решението, да ходим всички с поводи и намордници, за да не се оплаква никой?

Не сме виновни всички.Аз си водя кучето на повод,чистя му изпражненията и не съм в нарушение.Не решението е да водиш кучето си някъде където няма кучета и хора .Места като това са полетата - няма хора пускаш кучето тича върши си работата и го прибираш.Дори кучето да идва когато го повикаш и да е добре възпитано ти никога не можеш да знаеш какво ще направи при контакт или вражда с друго куче - е тогава няма да те послуша , сигурна съм на 99 %.
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#62 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 05:31 PM

Цитат(shadow @ Jul 27 2009, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ако кучето не може да бъде спряно и извикано от стопанина си по всяко време, то очевидно е неконтролируемо.

Административно и законо погледнато - всички хора, разхождащи кучетата си без повод (а тези с агресивни кучета - повод и намордник) на обществени места са в нарушение.

Обществено място, обаче, е "открито пространство, държавна, общинска или частна собственост за обществено ползване (улица, парк, градина, терен, и т.н.), до които свободният достъп или присъствие на гражданите не е забранен или ограничен".

Витоша също е обществена собственост, или поне част от нея. Иначе казано - всички кучета на повод!

А обратно към темата - единични случаи много. Но всички четем новини и виждаме едни и същи неща - 'куче от еди си коя порода нахапа дете'. И децата ли да водят на поводи?
Защо не признаем, че агресивните кучета са проблемни, без значение какво имат насреща - дали спокойно малко кученце, или див ръмжащ звяр. Нека не хвърляме вината, върху малкото дете, което тичало към кучето викайки.. Ако вие можете да контролирате кучето си - това няма да ви притеснява. Ако можете да го спрете да напада малък пекинез, това няма да е проблем, нали? Или се притеснявате да не би пекинеза да нарани вашето куче?

#63 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 05:35 PM

Не всяко куче обича да го притесняват, включително и да го душат други кучета, навлизайки в територията му, да го пипат хора и т.н.

В моя случай - Линда не обича да я душат други кучета, особено по-едри от нея, когато тя е на повод, а те - пуснати. Определено нервничи, не й е приятно, понякога реагира - дърпа се, лае, даже ръмжи. Доколкото знам - това не е необичайно поведение, има си съвсем разумно обяснение. Тя е вързана, другият е свободен - нормално е да е притеснена. "Агресия на повод", мисля, се нарича това.
Когато и тя е пусната - няма проблеми, приема да се запознае се с всякакви, големи и малки, поздравява познатите, заиграва се с приятелчета. Но ако реши да тръгне към някое куче - първо спира, обръща глава и ме поглежда. Ако кажа "Не" - не отива, ако не забраня - приближава се. Ясно е, че няма да я оставя да се навира там, където няма работа...

Така че имам проблем при срещи с други кучета, когато моето е на повод, а другото куче - не.
Не говоря за агресивни кучета, разбира се - за тях е ясно. Просто свободно веещи опашки досадници и любопитковци, а парка е пълен с такива.
Е, съгласете се - кога да я водя на повод и кога да я пускам - това аз си преценявам, имам си съображения всякакви. А то излиза, че трябва да я пускам навсякъде от повода, само защото други са пуснати, или да я гледам притеснена, с провесена опашка, да се върти и дърпа, докато някой я обикаля и одушва старателно отвсякъде, че и да й се качват опитват. ab_041.gif

Така че всеки с проблемите си! Явно няма да се разберем...

#64 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 July 2009 - 05:38 PM

Ако ти не харесваш разпоредбите, бори се за тяхната промяна.
Но докато те са такива е пределно ясно кой е виновен. Те затова се правят наредби - за да се нормира кое е нормално и обществено приемливо и кое - не и да се определи виновника при спор.
По същия начин на място, където е разрешено пускането на кучета от повод, няма какво да се сърдиш, че другите са ги пуснали и ако имаш проблем - той е твой.

#65 Потребителят е офлайн   Андрей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 05:43 PM

Всеки собственик трябва да е отговорен за кучето си. Всеки трябва да го научи кога какво може да прави. Едно е да се защитава, друго е да напада. Щом кучето ви е по-спокойно свободно, тогава пускайте го (при нас ситуацията е същата). Щом не искате - защо проблема е в другите кучета, а не във вас? Всеки ден се разхождате свободно, но понеже днес кучето е разгонени - всички свободни ви пречат.. (нищо лично към вас)

Когато нашето куче е раздразнено и играта му се превръща в опит за доминиране - тръгваме си. Ходим си покрай блоковете, чудим се как да го 'изходим' - проблема си е наш. И аз не се оплаквам, че някое приветливо куче ни дразни днес.
Когато кучето ни е вързано и ръмжи на тези, които го събарят в опити за игра - проблема пак си е в нас - ние сме го вързали, поради някакви си съображения. Проблема е в нас, защото не сме научили кучето си да не се дърпа от повода и да иска да играе; че не е достатъчно възпитан и се ядосва, когато друг идва при него. Проблемите са си наши, а не на другите, които днес тичат и играят свободно.

Проблема е и в тези, на които кучетата нападат без причина. За мен, разминаване на 1 метър не е причина.

#66 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 05:49 PM

Всъщност, излишно е да се спори- хората като Андрей под път и над път. По парковете вече е невъзможно да се разхожда човек нормално- било то с куче, или без.И те никога няма да спрат да си пускат кучетата да "се запознават" когато и с когото си поискат. Е, докато не изядат солена глоба.
Ами, манталитет.
И пак- никъде човек няма право да пуска кучето си да прави каквото си поиска. Макар това да е желанието на Анреевците. ae_085.gif
Успех на другите в борбата с вятърни мелници.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#67 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 06:12 PM

На кучешката полянка всички са пуснати - моето също, ако го заведа там.

Ситуацията, която описах, е по алеите в парка. Не я водя въобще в парка, когато е разгонена.
А защо се налага да я вързвам - ами защото освен просто досадни любопитковци има и такива, които директно нападат. Заради тях се налага да е на повод, когато аз преценя - мисля, че имам право да взема мерки за защита на кучето си.

Любезни Андрей, темата е "етичен кодекс" - обсъждаме неписаните закони, писаните са ясни.
А основното в неписаните е "живей и не пречи на другите да си живеят, както те си искат".

Ние с моята хубостница не пречим на никого - за това аз съм отговорна, без значение какво е кучето ми.
Просто се разхождаме, никой не е длъжен да ни търпи или да ни харесва. Ако да - чудесно, ако не - парк голям, място има за всички. Важното е, че не пречим на никого.

А вие?

#68 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 06:27 PM

Ами да... и на мен ми е писнало да виждам пикаещи или серящи хора в парка, било малки деца или възрастни хора. Но проблема е в кучетата... А на бездомните кучета кой чисти? Аз също си събирам кифлите на кучето. Разбирам какво е да си пуснеш детето да играе и то да нагази в някоя тортичка. Но има толкова други неща да се решат преди да се стигне до кучетата със стопани. Голямото заяждане....
А относно пуснатите кучета... случвало ми се е, например, едно едро куче скочи да ме "целува" и ме одра така хубаво, че след 2 месеца имам белег. Не съм дребнава и не ми пука за това. Но има хора, които се дразнят доста повече. Според мен е правилно и от гледна точка на децата. Понякога кучето няма лоши намерения, но тъй като детето не разбира съвсем намеренията му и се плаши. А да не говорим когато кучето прояви агресия към хора.
И тук, моля, кажете ми, защо трябва да си държа кучето на повод, след като то не е капка агресивно, нито към животни нито към хора, не досажда на децата, подминава ги без въобще да ги погледне- не са му интересни, единствения проблем е, според мен, че надушва храна и само тогава може да досажда... но пък аз не го изпускам от поглед, съвестен стопанин съм. Говорите за агресията като нещо обяснимо и естествено. Особено когато някое друго куче души вашето. Ами кое е неестественото кучето да подуши друго куче???
И как може така да обиждаш, shadow, какво значи "Андреевци"? Не познаваш един човек но веднага си правиш изводи за него, от няколко думи и правиш името му нарицателно за ниска култура , глупост и какво ли още не. Защо реши, че Андрей пуска кучето си да прави каквото си иска? Не е етично, не е възпитано, не е правилно. Не съм ти майка да те уча на такива неща. Изразявам възмущението си от един свят, в който доминира простащината, агресията, егоизма. Защото е егоизъм да не искаш да чуеш какво ти се казва-"аз имам такова мнение, то е единствено, няма да се съобразявам с никой друг".
А най-тъжното е, че думите остават само думи. Никой не ги чува, никой не ги приема. За мен, обида от този ранг е равна на нулева култура!

#69 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 06:32 PM

Аз лично винаги,ама абсолютно винаги си разхождам кучето на повод,компенсирам чрез по-чести и много дълги разходки,защото налита на едрите кучета.В парка вече почти не ходя или ако отида ,пак сме на повод,пускам го само на места,които са извън града или ако го пусна в парка ,то ще е на някое адски забутано кътче и очите ми са на четери.
Но всъщото време се замислям,ето имам агресивен към по-едри кучета куч,окей ще ходим вързани и ще ограничаваме контактите,но по този начин не го ли осъкатявам още повече?Да си призная често си задавам този въпрос,въпреки,че ми показва,че играта с мен го забавлява най-много,а не тази със събратята му.
П.П
Един ден,бяхме в парка и сме се завряли,далеч,далеч от всичко живо,и си викам хаиде да го пусна.Пускам го и си играем,в следващия момент виждам момче с Рот,на повод,то като ни видя веднага спря.Моя явно забеляза,че се загледах и се обърна и ги видя и тъкмо се засили,но аз му казах "не" и той се върна ,съответно го вързах.Благодарих на момчето за коректната постъпка,но ако моя не се беше спрял и беше станала кавгата виновна щях да съм си само аз.
User's Signature

Качена снимка

#70 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 06:35 PM

rimela точно за това говоря , че когато имате проблем с разходките в парка на повод - не трябва да ходите там ,а на полянката където може да пуснете вашето куче smile.gif Андрей не си прав - проблема не може да е на човека който води своето куче на повод , а проблема е на този който го е пуснал да тича без повод,защото това е нарушение.Наистина е по-приятно да го пуснеш да тича на свобода , но ти не си единствен в парка.Има хора , които изпитват страх от кучета -Е те какво да правят да не се разхождат в парка ли ? Наистина е много неприятно когато някое нахално псе дойде да се "запознава" с моето куче.Ето един пример в Борисовата градина: Две възрастни жени са седнали на пейката и си говорят , а кучето на едната се спуска срещу нас (да ни дущи , но аз от къде мога да знам , че няма да ни ухапе)Е моето куче се напишка от страх след което бабата стана и хвана кучето , а пък кучето на другата седеше на страна и лаеше.Тук кои мислиш , че е прав и кои крив.Със сигурност не съм аз или може би едвали не съм виновна , че кучето ми го е страх ?! Има закони , които трябва да се спазват ea_103.gif
User's Signature

...
Качена снимка

#71 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 July 2009 - 09:31 PM

Всеки е прав за себе си,точно за това има проблеми!Ние буквално осакатяваме кучетата си,водейки ги непрекъснато вързани,за да осигурим мир и спокойствие на околните,те пък нехайно навират кучетата си при нас,принуждавайки ни да правим всякакви каскади,за да предотвратим сблъсък-и те са прави за себе си,на всеки си му е най-скъпо неговото куче,защо да си го мъчи той като може да измъчва нас.Ама представете си една друга ситуация,в която ролите са разменени-например аз да си пусна кучето и спокойно да си ходя с ръце в джобовете по алеята,вместо да се вра по храсталаците-много ще ми е удобно,хем кучо ще се натича,хем аз ще погледам сеир,а и на втората разходка сигурно ще сме сами на алеята,че то с добро няма да се научат хората,ама с лошо бързо се схващат някои основни принципи!По права ли ще съм тогава?Или съм виновна,че кучето ми е от едра порода?В глутницата винаги доминира по-силния,това в природата е нормално,аз съм предприела всички мерки да огранича това в нашата изкуствена реалност,точно за това искам и от отсрещната страна малко толерантност!Не желая да си държа кучето докато някакъв дребосък го хапе-имам и пинчерка,вярвайте ми и те имат зъбки и умеят да ги използват,въпреки,че са мънички и милички на вид!Не желая да ми се катери чуждо куче и да се мъчи да се запознава и да души,докато аз стискам моето да не го хрупне на веднъж,не желая да залягам зад колите,защото дебелия чичко отсреща си води кучето и по улиците пуснато и ходи на двайсет метра след него докато то си прави каквото иска-искам само мъничко толерантност!Толкова ли много искам?Все пак не живеем в джунглата,не е лошо да мислим и за този отсреща и да се съобразяваме така както той се съобразява с нас,защото има и друг много по-лесен начин,ама тогава няма да е удобно за вас.

#72 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 09:47 PM

dmst съгласна съм с теб smile.gif Всичко което си написал\а е вярно , но няма да има разбирателство докато хората не спазват законите и не се съобразяват с това , че не са сами в парка .Полето ще бъде най-удобното място за разходка на куче чийто стопанин не желае да го води на повод smile.gif
User's Signature

...
Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 10:34 PM

Бях се зарекла да не пиша повече в подобни теми, защото каквото и да напишеш - все си виновен... за някого.
Ако водиш кучето си на повод - крив си, ако е пуснато - пак си сбъркал...
Как очакваме някакви си чиновници, дето куче не са виждали в живота си, да ни съчинят наребди, регулиращи правилата в "кучкарското общество", като ние самите не можем да се разберем кое е "етично" и кое - не.

Цитат(yoana @ Jul 27 2009, 06:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
rimela точно за това говоря , че когато имате проблем с разходките в парка на повод - не трябва да ходите там ,а на полянката където може да пуснете вашето куче.

Ами полянката е в парка - до там вървим по алеята, няма как да прелетим...
А по алеята, бъкана със свободно разхождащи си кучета, как да вървим - на повод или не?
Как е угодно на правоимащите "владетели на парка", дето кучетата им били, видите ли, неагресивни - следователно те отговорност за поведението им не носят, могат да веят кучетата им уши както им хрумне, а ако някой не му харесва - да ходи в гората?

Е, аз лично, слава богу, проблеми с моето куче нямам - ВЕЧЕ! Имах, докато беше по-малка - тичаше "да се запознава", досаждаше, лаеше по деца... Що нерви изхабих - аз си знам, но постигнах своето. Справих се някак с проблемите, сега мога да избирам - да я водя на повод или без. Сигурна съм, че мога да я контролирам, познавам й реакциите и мога да ги предвидя. Мога да я извикам и вържа при необходимост, мога да мина с нея през глутница кучета, детска градина на разходка или покрай масите на ресторант с пържоли в чиниите - без проблеми, стига овреме да "поема командването". Мога да я укротя бързичко, ако се разпали. Мога да я извикам в разгара на игра с друго куче - ще дойде.

Мога ... още много неща. И какво от това - просто направих това, което зависи от мен.
И не мисля, че заслугата е само моя - просто кучо е такъв, че успях.

Съчувствам на хората, които не могат да се похвалят с такова нещо - не те са лоши стопани или кучетата им - изчадия адови, просто са ... проблемни.
Лошо няма, ами такива са им - какво, да ги тепат ли? Или да ги пратят на село на синджир, само защото не са дотолкова "социализирани", че да позволят на всеки срещнат човек или куче да им се качи на главата? Единствено важното е стопанът на такова куче да отчита реално и трезво проблемите му и да реагират с адекватни мерки.
Най-простата от всички - да си ги води на повод. Ако трябва - и с намордник, той да си прецени. Ако не може да се справи с кучето си и на повод - ами не в парка! Всеки отговаря за кучето си - сам решава как да постъпи, за да гарантира, че то е безопасно за другите.

А задачата на стопани като мен - да не допускат кучето им, вързано или не, да досажда или предизвиква тези, дето са на повод, защото стопаните им са преценили, че така трябва.
Защо - не е моя работа да знам. Може да е агресивно. Може да е болно. Може да е страхливо. Може да е ... всякакво! Не е моя работа да знам, така са си преценили.

От мен - "Линда, тук! Тук до мен!" - и отминаваме. Ама искала да подуши - ами няма да души! Хората са си вързали кучето - имат си основания. Аре ние по пътя си, те по своя си ... това е!
Е, ако явно покажат, че нямат нищо против запознанство - оставям моята да отиде да се подушат, какво пък толкова... Но да досажда на вързано куче - никогиш, знам от собствен опит колко е неприятно за другата страна и не го допускам!

Разбира се, на кучешката полянка е друго - там всички са пуснати от повод, което означава, че стопаните им гарантират неагресивност. Моя задача е да преценя дали да я пусна там - зависи от много неща, най-вече от компанията. Ако я заведа там - значи може да се чувства свободна.
Душат се, разбира се, общуват помежду си по кучешки. Не е моя работа като стопанка да се намесвам - кучето ми знае, че е свободно да избира с кого да общува, с кого да играе, кого да игнорира... Намесвам се рядко - моята все пак е достатъчно голяма и социализирана, за да се оправя сама, без мен, в кучешките си отношения. Ако се намеся - значи има защо, не одобрявам поведението й и тя бързичко разбира защо. Изключително рядко се налага, слава богу.

Та това е моя Етичен кодекс на разходката - неформалните правила на кучкаря на разходка.
Девиз - "Прави си кефа и не пречи на другите да си го правят!"

За жалост не срещам винаги съмишленици, макар че и това се случва понякога.
Та това беше от мен.
Лека вечер и ... приятни разходки! За вас и за тези, които срещате по пътя си...

#74 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 10:56 PM

Ти си добра стопанка и явно имаш умно и добро куче щом си я научила на тези неща , които всяко куче би трябвало да знае smile.gif Но не всеки подхожда като теб , има хора които не могат да контролират кучетата си , а за Рокси която е все още едва на 4 месеца е много плашещо и стресиращо някои ГОЛЯМ звяр да се спусне срещу нея - само за да я подуши.Тя е страхлово бебе и сега започва да се социализира и да учи важни неща без които разходката не би била спокойна и приятна и за мен и за нея smile.gif Знае много неща за това как трябва и как не трябва да се разхожда , но никога не бих я пуснала от повода минавайки покрай други кучета или деца , защото никога не знам как би реагирала.Има закон , но кои ли го спазва ? rimela разбирам защо я пускаш от повода и не бих спорила с теб ,защото си права - кучето ти е възпитано и ти имаш контрол над него smile.gif Винаги ще има пуснати кучета по парковете , но ако всички започнат да водят кучетата си с повод съм сигурна , че rimela ще води Линда също на повод защото тогава няма да има кои да ги притеснява .
User's Signature

...
Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 July 2009 - 11:23 PM

Аз нямам вече проблеми - с повод или не - ВЕЧЕ!
Кучето ми си върви до мен, следва ме като залепено.
Ама ако ти заразправявам каква беше моята на възрастта на твоята Рокси - вярвай ми, стояла съм до вратата и ми се реве, че трябва да я разхождам. Знам, че трябва, а ме е страх да изляза!
Защо - ами ти се досещаш, същите проблеми. dh_188.gif
Не си представях, че някога ще я пусна от повода - въобще, където и да било!

Е, промениха се нещата - за нас. Тя порасна, аз научих много неща.
За това и, мисля, разбирам всички, които ги имат тия проблеми и гледам да не им ги създавам - поне аз. И се ядосвам да чета самодоволни тиради на разни "свободолюбци" и да ги виждам по паркове и градини!

Ама това е положението - всеки си знае за себе си...

#76 Потребителят е офлайн   Норита Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 July 2009 - 07:35 AM

Цитат(shadow @ Jul 27 2009, 04:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Щом кучето хапе хора, не може да се разхожда без намордник.
Някой ще се бутне в него, ще го настъпи, някое дете ще се залети да го погали.
Нямате работа на обществени места с хапещо хората куче.

Така, в поста си казах, че ми се наложи да мина по центъра, а не че съм искала да си разхождам кучето сред хора (това се случва рядко и под стреог контрол от моя страна. За намордник - имаме си, но Не може да го носи - незнаете колко пъти съм се мъчила. Тя просто не обича да я пипат. Не съдете така , без да знаете причините четейки поста ми отгоре отгоре. За разходки - с колата до гората, разходка в гората, в колата и у нас един път на ден. През другото време излизаме ред блока. Не знам дали разбирате, но не мога да я науча да обича хора да я галят, ако вие можете - кажете как - ще се постарая!
За разходките из парковете темата найстина е доста сложна - аз лично не я пускам в паркове с други кучета, защото се свива в краката и не мърда, та разходката е само за мен докато нося 23 килограмовото си куче към къщи, защото като се стресне (а това става при всичко) не желае да върви. Не мога да кажа, че кучето ми е асоциално, защото при родителите ми има други кучета и тя с охота си играе с тях, както и с моята котка. От хора в къщи не я е страх, дори и непознати, но на улицата изпитва паника, за това избягваме такива разходки, но кагато се наложи... какво да направя?
За пуснатите безконтролно кучета не искам да коментирам - имали сме сблъсъци с такива и дори счупена (моя) ръка от една немска овчарка, опитваща се да ме изяде (не съм против породата, просто това ми се случи) докато се опитвах да си предпаза старото кучето от същото... Та така, дори да си водиш на повод кучето пак може да си виновен за създали се конфликти, в това спор няма, но такива ситуации са по редки, отколкото да си пуснеш куч свободно да си тичка, нали?
User's Signature

Когато хората разберат, че животните могат да чувстват, животните ще разберат, че хората могат мислят.

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2009 - 08:14 AM

Не мога да разбера какво толкова има за размисляне? Има си закони и наредби - на обществени места кучето е на повод, определени породи и агресивни кучета с намордник. Към намордника кучето се приучава от малко.
Аз в момента имам 3 кучета, извеждам ги на два пъти. Първо мъжкото (от онзи списък дето трябва да е с намордник). Кучето е възрастно, върви бавно, но по-принцип нося намордника с нас (в момента чакам да докарат нов, защото нашия давахме за друго куче и е скъсан). Няма значение хапе или не, агресивно или не - в наредбата пише ТАКА и така ще го водя. На втора смяна водя двете кучки, които са млади и им трябва тичане и игри. Пак са вързани докато не стигнем до гората (да, с това сме благословени, но и в гората се срещат идиоти).
Като не харесвам наредбите или нямам специално място, където мога да си пусна кучето съвсем законно - ще се боря наредбите да се променят и да си извоювам това място за разходка.

#78 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 08:19 AM

Цитат(yoana @ Jul 27 2009, 09:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
все още едва на 4 месеца е много плашещо и стресиращо някои ГОЛЯМ звяр да се спусне срещу нея - само за да я подуши.

ud_009.gif Какви зверове пък теб те гонят?!?!
Това че едно куче е по голямо от твоето, не значи че е звяр ,който ще ти изяде "бебето",напротив!
Като гледам и твоята Рокси ще порастне и ще стане голям "звяр".

User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2009 - 10:23 AM

Цитат(kamkata @ Jul 28 2009, 09:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(yoana @ Jul 27 2009, 09:56 PM) <{POST_SNAPBACK}>
все още едва на 4 месеца е много плашещо и стресиращо някои ГОЛЯМ звяр да се спусне срещу нея - само за да я подуши.

ud_009.gif Какви зверове пък теб те гонят?!?!
Това че едно куче е по голямо от твоето, не значи че е звяр ,който ще ти изяде "бебето",напротив!
Като гледам и твоята Рокси ще порастне и ще стане голям "звяр".

Горе бях писала за случката ,но пак ще пиша , защото явно не си прочела.Голям Звяр-даа , това е той .Голямо черно куче,"пуснато на свобода да тича" се спусна срещу нас "за да подуши кучката" В тоя момент изтръпнах , не знаех какво ще напарви -лаейки се спуска срещу нас , а другия му приятел седи на сртрана и лае , а двете бабички седят и си говорят . Е? Освен ,че аз се уплаших така и кучето ми (напишка се от страх) Ясно ми е ,че няма да я изяде, но и двете се уплашихме.Да ще стане голям "звяр" , но никога няма да си позволя да я водя без повод на подобни места като паркове.Спирам да пиша по темата става безсмислено -повтарям едно и също 524521762 пъти smile.gif
User's Signature

...
Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   kamkata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2009 - 11:23 AM

Какво "Е" ?
Не очакваш да ти напиша,колко страшно е било , нали??
Прочетох ти историята,много добре и двата пъти си на писала : се спусна само за да я подуши
Другото куче от страни лаело!
Сега пък се било спуснало с лай ea_103.gif
После да не стане че те е захапало??!
Ако аз се оплаквах за всеки голям черен звяр дето идва при нас , можех да си отворя тема.
Факт е че бабките си пускат кучетата и ги оставят да си търчат свободно докато те обменят клюки(например) на пейката, ама с това няма оправия, аз просто престанах да ходя в тази градинка дето има повече такива индивиди.Не казвам че това е решение на проблема,но с такива персони не можеш да се оправиш за жалост...

ПП Не приемай поста ми като заяждане, просто ме дразнят определения като звяр, псе и т.н.

User's Signature

Качена снимка

• (6 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема