Dog.bg Форуми : Въпроси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (50 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси

#401 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 June 2010 - 02:28 PM

Вижте ТУК.

#402 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 June 2010 - 12:48 PM

:ba_025: Благодаря за бързия и изчерпателен отговор! мога да се похваля, че тази нощ поспахме, дори Ера ме остави да поспя малко по-дълго тази сутрин. Вчера и дадохме една играчка-мече и сега си играе доста с нея. днес ми се налага да изляза за няколко часа следобяд, ще видим какво ще "сготви" докато ме няма. :re_037:

#403 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 17 June 2010 - 07:15 PM

Охх .. моля за съвет .. Качена снимка
От средата на април ни капе козината .. помислихме, че сега я сменя .. ама толкова дълго ли продължава .. аз мислех, че продължава около 2- 3 седмици .. това са горе- долу 2 месеца .. и постоянно чистене .. вече .. Качена снимка
Помня, че Sparky_TabY имаше същия проблем .. как се справихте .. ?

User's Signature

Качена снимка

#404 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 June 2010 - 11:45 PM

Ето нещо старо и изпитано. Капвай по една-две, но не повече капки ЙОД във водата му за пиене. Това е от мен. :ba_025:

#405 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 11:56 AM

Да имахме, но отшумя отдавна. Тогава в чудо се бях видяла. Имаме една тъмнокафява пътечка пред спалнята и тя му е любимото място. Та чиста аз спалнята, отивам в кухнята и докато приключа там (5-10мин.) и тази пътечка пак е бяла, защото той се почесал. :eg_033: Направо откачах. Чак телефона ми се беше задръстил с косми.
Никакви мерки не предприех тогава и спря от самосебеси. Ама се побърках от чистене.Като се сетя, че това ще е два пъти в годината и лошо ми става. Ама какво да го правя. Решех го по често и това е.
Ама два месеца хич не е нормално според мен. Водили ли сте го на вет?
Кажите повече за това с йода?!? Не съм го чувала. Само за космопада ли е или за цялостно подобрение на козината?

#406 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 June 2010 - 01:41 PM

Какво да ви кажа, търсих в интернет, но не намерих нищо подходящо. Спомням си преди години гледахме един тигров боксер и при него имаше голям проблем с козината. Тогава ветеринарния лекар ни каза да капваме по пет капки във водата му. Той пеше много вода и купата му беше доста голяма. Така че за нашата порода, особено за бебета, по една-две. Изпитано е лично от мен и семейството ми, по никакъв начин не вреди на кученцето. До този момент сме гледали много породи кучета и когато усетим проблем с козината йод+вода и готово. Освен това козината става по лъскава и мека. Има и маски за коса, които са предимно със съдържанието на йод. :ba_025:

#407 Потребителят е офлайн   DJAKO_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 19 June 2010 - 07:30 PM

Днес ходихме на вет .. и ни каза, че това било нармално и че скоро космопада щял да спре .. Качена снимка
Надявам се да е така .. Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#408 Потребителят е офлайн   Sparky_TabY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 10:21 PM

Здравейте. Тази сутрин сложих пипета на фронтлайн. Обаче от вечерната разходка се пребрах с черно куче. Такъв е мърлйо. Както си ходехме и изведнъж почна да се въргаля в пръстта. И нямаше как, изкъпах го. Само с вода, без шампоан. И сега дали му действа още пипетата или трябва да сложа нова???
Вече ми писна от него. Почти всеки ден го къпя (без шампоан де). Уникален мърлйо е :eg_033: и мине, замине и се избърше в мен. Чак ме е срам навръщане, като някакви клошари сме и двамата :dh_188:

#409 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 11:32 PM

:dh_188: Здравейте на всички, имам въпрос-отново! Току-що гледах снимки във ворума и установих, че моята французойка е доста дребна и слаба. На 50 дни е, някои от вас вече знаят /съжалявам, че се повтарям/ и преди пет дни я мерихме, тоест била е на 45 дни и тежеше 1 кг 480 гр. Моля Ви кажете нормално ли е това?! Когато я взехме тежеше беше 1 кг. 200 гр. Много е мъничка, а какви кучовци виждам на два - три месеца само?! Лелееее полудявам вече :ud_009:

#410 Потребителят е офлайн   RS6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 03:50 PM

Да попитам - на лапата, между пръстите имаме някакво топче. Очевидно не го боли, пипам го, движи се, нява дупчица, мислех си да не е забоден осил.... какви са вариантите според вас? утре ще ходима на лекар, но....
User's Signature

Качена снимка

#411 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2010 - 10:59 PM

Показване на мнениетоSparky_TabY, в 19 June 2010 - 10:26 PM, написа:

Здравейте. Тази сутрин сложих пипета на фронтлайн. Обаче от вечерната разходка се пребрах с черно куче. Такъв е мърлйо. Както си ходехме и изведнъж почна да се въргаля в пръстта. И нямаше как, изкъпах го. Само с вода, без шампоан. И сега дали му действа още пипетата или трябва да сложа нова???
Вече ми писна от него. Почти всеки ден го къпя (без шампоан де). Уникален мърлйо е :eg_033: и мине, замине и се избърше в мен. Чак ме е срам навръщане, като някакви клошари сме и двамата :dh_188:

Няма да действа.Фронтлайна изисква два дни без къпане.
User's Signature

Качена снимка

#412 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2010 - 08:02 PM

За падането на козината препоръчвам Петнил :ae_085: а за килограмите и на мен ми се струват малко,
но.......

#413 Потребителят е офлайн   mavricia Икона

Публикувано: 27 July 2010 - 06:28 PM

Здравейте,от близо 7 месеца имам френчи не се подава на никаква дридурса от ден на ден става все по палава изпитвам някакъв ужас докато се прибера от работа нямам и наидеия какво ще завария вкъщи:((( :ud_009: моля някой да даде съвет или в най соро време от къщата ми няма да остане нищо :eg_033:

#414 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 July 2010 - 10:07 PM

[quote name='mavricia' date='27 July 2010 - 05:33 PM' timestamp='1280248081' post='848479']
Здравейте,от близо 7 месеца имам френчи не се подава на никаква дридурса от ден на ден става все по палава изпитвам някакъв ужас докато се прибера от работа нямам и наидеия какво ще завария вкъщи:((( :ud_009: моля някой да даде съвет или в най соро време от къщата ми няма да остане нищо :eg_033:
[/quote

Днес попаднах на това, съвсем случайно докато търсих хомеопатично средство за хора се оказа, че може да се използват и от животни интересно е...... http://www.angelfire...s/combinations/

#415 Потребителят е офлайн   minkmink Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2010 - 12:46 PM

Днес попаднах на това, съвсем случайно докато търсих хомеопатично средство за хора се оказа, че може да се използват и от животни интересно е...... http://www.angelfire...s/combinations/
[/quote]

Хомеопатични средства не се взимат без " интервю" с хомеопат/ ка , понеже имаш ограничения след прием на хомеопат. лекарствени ср. да не се доближаваш до някои растиния или храни ...Отделен е въпроса с ефективността им (може да си ги ядеш като бонбони и да няма ефект.... )....
User's Signature

Качена снимка

#416 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 02:33 PM

:md_064: E, целта на интервюто при хомеопат ,не е за да...

Показване на мнениетоminkmink, в 28 July 2010 - 12:51 PM, написа:

.... да не се доближаваш до някои растиния или храни ...

...а за да се подбере най-точното хомеопатично лекарство,което е подходящо за конкретния случай ! :ae_085:

...и естествено, за да не се получава този вариант...

Показване на мнениетоminkmink, в 28 July 2010 - 12:51 PM, написа:

....(може да си ги ядеш като бонбони и да няма ефект.... )....

:zz_214:

Баховите есенции , не са хомеопатични лекарства(съвсем друг е начина им на получаване)и обикновенно ги дават за въздействие най-вече върху емоционалната сфера.КОмбинират се добре с хомеопатично лекарство.Според мен са доста пренебрегвани ,особено при животните.
User's Signature

Качена снимка

#417 Потребителят е офлайн   delaida Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 28 July 2010 - 02:35 PM

Точно за това не копирах, а додох линк към цялата статия, в нея има телефон за връзка и консултация. А отделно е това, че всеки който реши да вземе за своя любимец от тези капки, може да се допита и до ветеринаря си. Аз лично бих ги изпробвала на двете си овчарки, но с малката ни принцеса мисля, че няма да посмея. Статията е интересна, за това я поставих тук. Ако се реша да взема, непремено ще ви споделя мнението си. :dog: :md_064:

#418 Потребителят е офлайн   mavricia Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 10:21 AM

не ми се иска да давам на любимеца лекарства даже и хомеопатични.....някой дали може да препоръча
училище за кучета и дали знае цената за обучение

#419 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 July 2010 - 10:34 AM

Не се ннуждаете от лекарства, а от възпитание(вероятно и кучето и собственика) :md_064:
Прочетете тук http://forum.dog.bg/...?showtopic=3076
Относно училище ,кажете в кой град сте, ако сте в София има голям избор,като най-добрия вариант е да ходите заедно с кучето, а не да го оставяте за обучение.
User's Signature

Качена снимка

#420 Потребителят е офлайн   mavricia Икона

Публикувано: 30 July 2010 - 01:38 PM

Много,много Благодария за линка Chiita :smile: ...моята красавица страда точно от страх от радздяла

• (50 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни