Изолатор - Перник(бившия КЦ)
Публикувано: 24 February 2010 - 10:28 PM
Моля пак ако някой иска да помогне да помогне - не на нас , а на кучетата.э Аз не моля за себе си, а за тези кучета...............на много от тях знаете историите.
И знайте- аз съм честен човек и не обичам да се подмазвам- всички знаете какво правя- много от вас имат съставени мнения за нас без дори да ни познават. Аз казвам как са нещата- крайно съм изнервена - има хора, които са оценили мен, нас и нашата дейност- а винаги ще има такива, които да не одобряват нещо.
Не мога на всички да угодя- съжалявам.
Ние с вас си пишем само по форумите- ако някой иска нека дойде и да ни види- нас , кучетата и работата ни.

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 24 February 2010 - 10:34 PM
Има критерии който трябва да прескоча, за да Ви дам съвет, така ли да разбирам?
Ако искате ще дойда за един ден при Вас - тогава мога ли да Ви кажа с чисто сърце, че мрънкате от самото начало, а в момента се държите и изключително нагло.
Какво значи - не сме взели Сеславци - правим каквото можем, когато му дойде времето и възможностите и други неща ще се правят.
Ваше е било решението да вземете Перник, престанете да се правите на жертви - няма да дойда да Ви търся доброволци - даваме достатъчни идеи относно това как да и къде трябва да поработите. Пак ще кажа - избор на Дай Лапа е да стопанисват изолатора, не ме интересува колко време не прекарвате с детето си - съжалявам - гадно е, но избора е Ваш.
Конкретно за сайта ви - няма инфо нито за кучета, нито нови новини, нищо.
Сега ще Ви дам и един безценен съвет - Вие Шеба се държите арогантно, не приемате градивна критика, Вие с това отношение не носите никакви позитиви на изолатора.
Отивам за валериан.
Публикувано: 24 February 2010 - 10:36 PM

Публикувано: 24 February 2010 - 10:41 PM
Затова Ви предлагаме идеи как да си канализирате нещата + да се опитате да съберете повече пари и доброволци чрез кампании - но отново отбелязвам - градивната критика не се приема.
Очевидно, не сте били подготвени за това което следва след като вземете изолатора - имате два избора или да се откажете или да правите повече - това е. Хаоса и паниката, обаче няма да помогнат.
Публикувано: 24 February 2010 - 10:42 PM
Моля пак ако някой иска да помогне да помогне - не на нас , а на кучетата.э Аз не моля за себе си, а за тези кучета...............на много от тях знаете историите.
И знайте- аз съм честен човек и не обичам да се подмазвам- всички знаете какво правя- много от вас имат съставени мнения за нас без дори да ни познават. Аз казвам как са нещата- крайно съм изнервена - има хора, които са оценили мен, нас и нашата дейност- а винаги ще има такива, които да не одобряват нещо.
Не мога на всички да угодя- съжалявам.
Ние с вас си пишем само по форумите- ако някой иска нека дойде и да ни види- нас , кучетата и работата ни.
Виж Шеба, няма как да не се заяждаш като пишеш такива неща, честно! Ми мисли малко преди да пишеш... И аз съм изнервена ама...
А да, аз съм от онези доброволци дето си слагат дупето всеки ден в удобния стол в службичката, да! Еми съжалявам, ама това мога да направя, да ходя в службичката и да изкарвам пари, които повярвай ми отиват изкл'чително и само за моите и другите животинки! Ако си зарежа работата и тръгна всеки ден в Сеславци, с какво ще помогна АЗ специално?
Нека просто не пишем глупости!
Мисля, че е ясно, че всеки прави това, което прави, за животните! Не са теб, не за Перник, не за София или Сеславци....
Просто не е достатъчно човек само да има желание да направи нещо...
Повярвай ми, мъчно ми е за всички кучове - не го деля на ваши и наши!
А ти вместо да казваш само "Ми като искате да помогнете, да бяхте дошли да ни видите, какви сме, какво сме..."
Що например не измисли някакъв ивент, на който да се съберат всички тези, които имат сърце и за Сеславци и за Перник? Не говоря за концерт или да поръчваш кетъринг и тн., ама бъди креативна - нали с това си се захванала!???!
Публикувано: 24 February 2010 - 10:44 PM
И ако някой, може да каже, че съм прост доброволец, това определено не си ти!
Ако не се лъжа Илит беше предложила много добри идеи за самофинансиране-тя ли е нечестната?
Публикувано: 24 February 2010 - 10:55 PM
Така.......приемам всякаква градивна критика и си взимам бележки, но не се държа арогантно , ама и аз имам достойнство...........все пак.
Пет изречения да напиша все за някое ще се заядете, че не е правилно или не ви харесва.
Ама и моето има граници.
Сега пък някой и стихавете заяде. Това мога това правя. Защо всеки приема думите ми като упреци към лично него- нито знам какво работите нито къде - казвам само, че за повечето хора така е добра. Кажете какво да направя по - напред. В изолатора ли да ходя, по сигнали ли да обикалям, кампаннии ли да правя, да раздавам брошури, да ходя по селата ли, да пиша писма и сигнали ли, да търся дарители ли, да напиша сайта ни ли???? Да моля за помощ - което правя, да пускам обяви за осиновявания ли............
Ето аз ви казвам - пък вие ми кажете какво да направя.
Не съм арогантна- просто имам достойнство, което в 100% от случаите преглъщам и забравям заради животните. Повярвайте иначе въобще не съм такава. А също така смятам, че достатъчно съм помогнала на изолатора. При град от 70 000 души 4 ма човека......
Много съжалявам, че не сме стигнали до вашето село- поне ми кажете кое е то? Можете да помогнете с популяризирането ни там.
Спирам да отговарям, защото както винаги молбата ми за помощ се превърна в гавра.
Аз иначе идеи ооооо - много имам - все пак не съм глупава- ама няма кой да ги осъществява.

Публикувано: 24 February 2010 - 10:56 PM
Илит никога и нищо не е предлагала - имахме дарение от тях за което съм им много благодарна, но за финансиране- не мога да се сетя.

Публикувано: 24 February 2010 - 11:00 PM
Давам пример:
Доброволци да направят брошури.
Доброволци да пускат обяви.
Доброволци да правят реклама.
Но ти не казваш нищо конкретно, ние как да разберем какво точно се иска от нас!?
Сигурна съм, че всички, които се включиха в темата биха помогнали.
Публикувано: 24 February 2010 - 11:00 PM
Сега по сериозните въпроси - спри да мрънкаш, така на никое куче не помагаш. Непрекъснато се оплакваш, а един от съветите, които ти се дадоха не прие.
Писах ти вече - направи справки какво сте свършили, ревизирай поставените цели и анализирай това, което сте постигнали. Не мрънкай, че не няма да помогне, а го направи писмено! Ако се окаже, че сте постигнали някаква поне задоволителна част от поставените цели за изминалия период се консултирай с някой компетентен и уравновесен човек и напишете жалба, с цитати от ЗЗЖ / по-специално условията за ефтаназия, които закрилят здравите и неагресивни кучетата/.
Междувременно обмислете идеите, които ви дадоха за получаване на дарения. Някак повече симпатии ще получите ако вземете някой ден и да опишете кои средства по какви точно направления отиват.
Като ви предлагат средства за предпазване от масово заразяване с краста /при положение, че болни кучета имате/, не се правете на заети, а ги приемете - за да не плачете после за пари за лечения и на други кучета.
Не отказвайте помоща на хората, за да не се откажат да ви помагат.
И последно... нищо лично, но по-добре се заеми с нещо различно от връзки с обществеността - това е работа за уверени и систематизирани личности, а ти се изразяваш науравновесено и хаотично.
Публикувано: 24 February 2010 - 11:03 PM
След като апелирахте за помощ Ви помолихме да конкретизирате и да си приоритизирате нещата.
След като имате много идеи, а няма хора - то направете кампания за доброволци - след това останалото. Все от някъде трябва да се започне. С хленчене не става, с обиди също - а да си позволявате, да кажете, че всяка молба за помощ се превръща в гавра - за какво въобще си говорим?
Колкото повече негативизъм и обвинения пръскате тук, толкова по малко помощ и субсидии ще получавате. Обяснете по подробно от какво имате нужда, какви средства и къде отиват. И е добре да си намерите друго лице за комуникация с дарители и пи ар /нищо лично/.
П.С. Писали сме заедно със Звярик.
Публикувано: 24 February 2010 - 11:11 PM
Честно казана започнах тук с молба за приемни домове и варианти за осиновявания. Започнах точно с цел да се оплача. Все си мисля, че е добре да мога и това да направя тук................
Има хора, които ни упрекват , че не ви държа в течение на нашата история - затова написах как стоят нещата - просто исках да се оплача нищо повече.
Така- не съм искала да системотизирам и да анализирам нищо.
Аз по принцип трудно се предавам, но вече почти се отчаях..................писах тук , за да срещна разбиране и подкрепа , а получавам чак упреци та и предложения да си сменя "професията" въпреки, че писането ми е професия все пак.......
Отчаяна съм, а когато човек е отчаян очаква поне нещо добро все пак -както започна в началото темата, а то.........не ме амбицирате никак.
Ще го докарам донякъде и се отказвам.
Вече съм пораженец.
Приемам всякакви критики, когато човек е запознат изцяло с дейността ни. Ние работим в екип- с Тони и нушка и диди- с тони можем да се скараме много- викаме си, но не се предаваме.................
Хайде да не правя мелодрами........

Публикувано: 24 February 2010 - 11:12 PM
Съвсеми добронамерено и уморено ви моля.

Публикувано: 24 February 2010 - 11:12 PM
Илит никога и нищо не е предлагала - имахме дарение от тях за което съм им много благодарна, но за финансиране- не мога да се сетя.
Тъй като нямам навика просто да си чеша езика..........
Съвет:
Въпреки това, в името на гадинките, ето и още един съвет: за да ви тече по-добре работата, изработете си план за бъдещите няколко месеца - какво ще се прави, колко ще струва, кой за какво е отговорен и т.н. Поставете си постижими цели. Опеделете кои са приоритетите - кастрацията, лечението на закъсали животинки, задомяване на бездомни или нещо друго. Очевидно, че бюджетът не ви стига за всичко (нищо, че дълго време се твърдеше отново от "Дай лапа", че месечният бюджет е десетки хиляди), но разпределете разходите така, че поне приоритетните дейности да се покриват, а останалото да идва от дарения и спонсори.
И последен съвет - оправете си административно-правните бакии. Предстоят проверки и на РВМС, и на прокуратурите. Да не говорим, че от името на "Дай лапа" не можете (а и не е редно) да събирате дарения за дейност, която по документи извършва друго юридическо лице...
http://forum.dog.bg/...t...st&p=661169
ИДЕИТ, които Илит, никога не е споделяла, писала, казвала
Същото направете с вносители на кучешки легла, съдове, обезпаразитяващи препарати...
За да твърдите, че сте направили голяма крачка трябва да положите много труд, не може да чакате някой да дари 20 лева, за да купите храна, при това от магазина. Не е това начинът да се поддържа такова място.
И защо не бяха споделени и другите ИДЕИ
Както и да е. Забравете какво съм казала.
Пожелавам ви успех:)
Ще спра до тук!
Който е забравил идеите и съвети давани относно приюта в Перник, да започне да чете от начало темата!
Публикувано: 24 February 2010 - 11:16 PM
2. Как да Ви помогнем когато не искате помощ? Ако си работите 4 души и сте си супер, тогава за какво ни занимавате?
3. Как да Ви мотивираме, когато очевидно не вървите напред и в правилна посока? Какъв е смисъла да Ви казваме, че всичко ще се оправи, не сме събрали на седянка?
Постовете са Ви объркани - искате ли помощ или не?
Не знам каква Ви е професията,може да сте чудесен писател, но не и добър комуникатор, но това не е важно.
Отново ще Ви кажа - приоритизирайте си нещата и целите, организацията и т.н.
Кампания за доброволци всякакви - раздайте брошури на центъра, говорете с училища да водите класове в изолатора, може някое дете да иска да ходи - по добре да са по големи деца, не може да ме убедите, че нямате пернишки форуми, в който не може да напускате теми в който да се намерят хора....организирайте събиране в парка, говорете с радиа - младежки, като фреш примерно, да пускат анонси /безплатни/ за доброволци /ако успеете да убедите хората за каузатамогат да станат страхотни неща/- това е само за 1 минута мислене, ако седнете да помислите има много варианти.
Ако пък намерите спонсори, може да плащате на човек на половин ден примерно.
Публикувано: 24 February 2010 - 11:19 PM
И аз съм емоционална. И аз идвам тук да си излея гнева и разочарованието. И да прочета за някой чуден край. И да потърся помощ. И да споделя някоя радост. Да поплача. Да изкажа благодарност към страхотните хора тук - на ВАС.
И според мен и при всички останали е така. НО някак очакваме свръх-човешкото от sheba - да спре да бъде човек с емоции, и да е целоустремен 'колега'. Т.е. да бъде професионалист в една област, дето не са ясни стандартите, защото доколкото разбирам Перник е уникален по рода си - първият бивш изолатор.
Та след всички тези мои приказки ми се ще да помоля всички нас заради кучовците, да спрем с емоциите и 'дърленията'. И може би на свежа глава всеки ще прочете коментарите градивно и тази дискусия ще помогне, и на sheba, и на дай боже други бъдещи бивши изолатори. Включително и с примери как да се и как да не се прави. Защото аз поне това разбрах - sheba и още 3-4 души правят това за първи път.

Публикувано: 24 February 2010 - 11:22 PM
Една препоръка - прочетете от до темата за Сеславци и темата за вашия приют.
Основната разлика е - на едното място се каза - има проблем, дайте да се направи нещо, дадоха се идеи и се действа без много приказки.
И определено без мрънкане. Честно казано ме изморяват безкрайни постове с безкрайни многоточия, в смисъл на допълнителен ефект. Когато става въпрос за кучешките животи не е необходим допълнителен патос, той отклонява вниманието. Една добра снимка и изпълнено с истина и чувство обяснение за едно куче върши мнооого повече работа.
Друго, което ми прави впечатление, освен мрънкането е, че сте се разпръснали - изброи 1000 неща, за да каже някой друг с кое да започнете. НИКОЙ друг няма да го каже.
Като виждате какъв ви е ресурса, ще се канализирате целите малко - изберете 1 и се насочете към нея. Не се разпръсквайте. Сегашната политика е Кастрирай и върни. Намерете нещото, което можете да правите с ресурса, който имате, а не който се надявате да имате.
И работете, повече работа и по-малко приказки. Защото дейните хора, които биха ви помагали ще се впечатлят от това, а не нещо друго.
И моля не коментирайте от какво се лишавате, не допринася за каузата ви. Всеки от нас знае добре от какво се е лишил, но го прави по свое желание, необходимост и ИЗБОР.
И целта не е да се "надбилюрваме" кой какви жертви прави.
Не на последно място съм наясно, че ви се иска да можете да огреете навсякъде. Но седнете и направете трезва оценка на ресурса, с който разполагате В МОМЕНТА. Всичко друго е пожелателно.
Трябва ясно да определите приоритетите си, плана за постигането им и конкретните цели, за които имате нужда от конкретна помощ. Другото са просто писаници по форума.
Пак казвам, говоря от позицията на доброволец и страничен читател.
Успех!

but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...
Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...
Публикувано: 24 February 2010 - 11:23 PM
Аз се обърнах с молба за приемни домове и осиновявания. Друго не съм искала. Когато искам конкретизирам исканията си.....сега започнах точно с тази цел.
Макар, че ето някои искания- имаме нужда от един доброволец, който да ходи и да иска от вносители храна и всякакви други работи, че ние не се сетихме да го направим....................имаме нужда от добре изглеждащ и добре говорещ човек, който да направи това за нас на доброволни начала.
Второ: Имаме нужда от анализатор- доброволец, който да дойде за една седмица и да наблюдава работата ни и да направи анализ на силните и слабите ни страни.
Трето: Имаме нужда от връзки с обществеността - пак доброволец.
Четвърто:- имаме нужда от човек, който да прави сайта ни , защото е с пропуски, тъй като се прави от доброволец.
Приемам за критика, че работата ни е малко хаотична.......обясних по - горе на какво се дължи. Приемаме шеф- на заплата.....не доброволец, който само да ми казва ....ти свърши това и това - и т-.н.
Благодаря на Илит за идеите тогава - това са полезни съвети наистина..................
Благодаря ви за вниманието на всички.
Извинявам се ако съм обидила някой- не е нарочно.

Публикувано: 24 February 2010 - 11:28 PM
Сега - какво ще направите за да го постигнете, какво се изисква от нас - не искам да съм груба, но нали, не очаквате вие да поръчате, ние да носим?
Написах Ви няколко неща по горе, какви идеи имам на първо четене за намиране на доброволци - опитайте част от тях.
Още в началото са Ви дадени страхотни идеи, жалко, че сте пропиляли времето досега и не сте ги направили.