Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#1081 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2008 - 08:49 PM

Цитат

здравейте имам ротвайлерка на десет години тя има проблем откриха и артрит и шипове по гръбначния стълб на някой случвало ли му се е такова нещо тя не може да си дига задницата и сега мисля за някъкъв вид инвалидна количка за да може животното да се движи поне в двора имате ли идеи
Има лекарства, които облекчават болките.
А за инвалидни колички - вижте в Къщата на кучето, има тема за тях.
Поздравления, че не се отказвате да помагате на бабата, точно когато най-много има нужда от вас.

Цитат

на 10 год. е нормално да има "бабешки" болести

Много полезен пост (и умен) :rolleyes:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1082 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2008 - 08:50 PM

Цитат

тук моята малка Рая е на 2 месеца и 30 дена :wub:доста трудно се сдобих с това съкровище.чаках близо година и се изръсих бая кинти но кучето е невероятно

че кой го интересува колко кинти си се изръсила ... това не е тема която трябва да се обсъжда тук ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1083 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2008 - 09:01 PM

Цитат

ето я моята неелитна Рая.баща й е германец внос в българия и е с много замотано поне според мен име и не мога да го изрека та камо ли да го напиша...

хайде на бас, че така както теб са те излъгали, така и ти нас в момента лъжеш ... нито со първата нито си последната дето разказваш легендата за "германеца" ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1084 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2008 - 09:06 PM

Цитат

там е работата че моята е супер елитно животинче...а и да не беше толкова елитна пак щях да си я обичам

е тук ни пързаляш вече ... признай си, че нямаше да я обичаш толкова ако кучката не беше толкова супер елитна и не се беше изръсила толкова много кинти за нея... друго си е все пак ... завиждаме ти дружно!... кажи ни колко струва ако е удобно, поне да си сверим часовниците ...

Мод: Нека спрем до тук. dark_moon се извини за по-горните си постинги.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1085 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 09:23 AM

Цитат

здравейте имам ротвайлерка на десет години тя има проблем откриха и артрит и шипове по гръбначния стълб на някой случвало ли му се е такова нещо тя не може да си дига задницата и сега мисля за някъкъв вид инвалидна количка за да може животното да се движи поне в двора имате ли идеи

10 години са пределна възраст за нашите кучета, а инвалидната количка в такава ситуация е наистина една криворазбрана човещина ... няма нищо по-тъжно от това нашето куче да лежи безпомощно с часове, очаквайки господарската милост да го дари с няколко минути кретане на два крака из двора... истинският хуманизъм повелява да спасиш достоинството на жовотното и да му дадеш свободата да си отиде от този свят...спасявайки го от собствения си егоизъм и псевдохуманизъм...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1086 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 December 2008 - 10:32 AM

Аз не бих рекла и отсекла. Всяко куче-инвалид е различно. Има кучета, които имат още дълъг живот и сила в себе си. Това, че не могат да ходят е само 'техническа" пречка. Има други, в които живота се е изчерпал.
Така или иначе какво ще се случи с тях зависи от нашата преценка, от нашето виждане за чест, достоинство, що е то куче, до колко заивиси от нас и т.н.  За това и всеки случи е различен.

п.п. За съжаление голяма част от кучетата които познавам,  без да са инвалиди прекарват по 10 часа на дивана и по 2 пъти на ден разходки. Разликата с кучетата-инвалиди не е голяма по отношение на това, да чакаш мислостта да бъдеш разходен, в повечето случаи на бързо пред блока и после пак на дивана.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#1087 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 10:57 AM

Цитат

Цитат

там е работата че моята е супер елитно животинче...а и да не беше толкова елитна пак щях да си я обичам

Уважаеми МОД!

Никой за нищо не се е извинявал. Ако визираш това -

Цитат

съжалявам за хапливата реплика която написах но тя не бе породена то похвали и поздрави за кученцето ми.съжалявам още веднъж но бях предизвикана.
, то за мен такова псевдоизвинение  нищо не означава. Или ако означава нещо, то това е , че се опитваш да запазиш просто популярността на форума ни за сметка на хора, които влизат тук за за да пишат глупости и после да се сърдят когато някой им го покаже ....

Аз поне не нито искам нито чакам някой да се извинява. Ако случайно не виждаш - тук във форума се пишат ИСТИНСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ по тема която мен лично много ме засяга (мисля, теб като МОДЕРАТОР на този форум би трябвало да те засяга в още по-голяма степен), поради спецификата на нещата за които се боря от много години...ако някой няма сили да се пребори с факта, че е излъган от търговци не е нужно да влиза тук и да пише глупости , а после да се сърди когато му се каже, че го е направил. обидени е имало и винаги ще има. не виждам обаче причина да се толерира зараждането на поредната легенда за германци в породата ни ... аз съм първият който бих се двигнал на майната си, най-малкото за да видя с очите си това чудо и да стисна ръката на човека който би направил такова нещо. Никого НЕ СЪМ ОБИДИЛ, че да се спирам...казах само истината, а ако от нея някого го е заболяло, това следва да си е само негов проблем...

Мисля че сериозно бъркаш адресата на обръщението си. сега виждам че въпросната обидена дама казва някакво отвлечено "съжалявам" ... е за мен това нищо не означава...никъде не видях да пише: "да измислям си за да ви дразня" ... ако на теб като на модератор ти е все тая, то на мен не ми е безразлично какво става с породата ни. аз лично ИСТИНСКИ съжалявам, че няма навити хора които да си направят труда да внесат от Германия нова кръв, защото само така нещата ще вървят напред...което още повече ме кара да НЕ ТОЛЕРИРАМ раждането и разпространението на градски легенди и спекулации с породата ни. Смятам, че това би следвало да е едно от първите ти задължения като модератор на нашия форум...

за последно за всички с кучета без родословия, с кучета "германци", "руснаци" или каквито си се сещате - аз съм последният човек, който би имал нещо против вас или кучетата ви. аз съм последният, който ще ви каже: "не си обичайте кучето ако не е породисто". това, че ви се ще понякога да сте прочели подобна глупост в изказванията ми, не означава, че СТЕ го прочели...никога не съм го казвал, никога и няма да го кажа.

Малко хора знаят какво и колко съм направил за НЕРАСОВИТЕ кучета в България. нямам и намерение да ви го разяснявам, защото и това няма да разберете...имам обаче много против това да коментирате въпроси свързани с ПОРОДАТА , отглеждайки куче, което по една или друга причина наричате ротвайлер. Колкото и да не ви се ще, колкото и да не го разбирате - ротвайлерът (както и всяка една друга порода) е такъв само и единствено докато има хора които се грижат за тази порода, извън рамките на форуми и квартално развъждане... нещо което вие по презумпция отричате, поради причината, че отказвате да се замислите, а камо ли и да разберете дори смисъла на това що е то ПОРОДА. Отговорът е много прост: породата е МНОГО ТРУД, ВРЕМЕ и СТРАСТ ... нещо, което вие никога няма да разберете, отглеждайки диванния си любимец и наричайки го с името на породата.
Обичайте го, грижете се и спортувайте с него, но не философствайте по темата ПОРОДА, без да очаквате да чуете от мен и други хора като мен, неща които ще бъдат корекция на откровените глупости, лансирани тук от хора, нямащи и капчица идея, какво е расовото куче...което ОТНОВО няма нищо общо с любовта...била тя към кучета с документи или към такива без...

...ние сме бели, милосърдни и търпеливи както ми напомнят постоянно мъдрите гласове...дори и да не ме разберете аз ви обичам. Също поднасям извиненията си на всички, които ОТНОВО няма да ме разберат и биха запретнали ръкави, да ми обяснят колко надут и високомерен задник съм и като какъв се имам, че си позволявам да дрънкам тук тези страшни и ужасон неща ... който трябва да ме разбере ме е разбрал ... ето това ми дава сила да продължа напред и знам, че съм на верния път ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1088 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 December 2008 - 11:37 AM

Дано написаното преди мен бъде прочетено от всички,които се чувстват обидени в собствената си глава. Вникнете в нещата и разберете истинския им смисъл,а не търсете под вола теле и не се чувствайте засегнати от някой само, защото нещата ви се казват в прав текст. НЕ сме против да си обичате кучетата, КАКВИТО са, без значение дали са породисти или не, но когато се говори за ПОРОДА трябва да се внимава какви думи се използват и какво се има предвид. Вкъщи имаме и твари, които са далеч от някаква определена порода, но това не пречи да ги обичаме и да се грижим за тях. От много малка съм запалена по тази порода, но чак след много години си взех такова куче. И преди да го направя, не разбирах нищо от родословни кучета, развъдници, елитност и т.н. Но побързах да се запозная с нещата и когато видях и вникнах в истината , разбрах колко са заблудени хората и как си мислят, че знаят всичко без да ги интересува дали това е истина или не и дали това не наврежда на породата. Мисля, че за много малко време се сблъсках с огромно количество хорска глупост,злоба и завист, които с нищо не допринасят за развитието на ПОРОДАТА РОТВАЙЛЕР. Надявам се само хората като КОКО_ко да не се изморят от всичко това и да продължат да се опитват да внасят просветление във всички лутащи се...
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#1089 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 08 December 2008 - 11:44 AM

Сега чакаме свекървата и баджанака да кажат какво ги боли. :ribok:

#1090 Потребителят е офлайн   Metal_age Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 11:44 AM

Ehaa mn sa vi sladki rotovcite :)
I az iam rot no ne e ot razvcundik vzehme go ot edin fr na bashta mi ..
Sa.. e na 3godinki jenski kazva se Elza :) vse oshte nqqm neini snimki na kompa ma kato q snimam she vi q pokaja :)

#1091 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 11:46 AM

Цитат

Sa.. e na 3godinki jenski kazva se Elza :) vse oshte nqqm neini snimki na kompa ma kato q snimam she vi q pokaja :)

Много ще се радвам да го видя също така ще се зарадвам ако започнеш да пишеш на кирилица. ;)

#1092 Потребителят е офлайн   Metal_age Икона

Публикувано: 08 December 2008 - 11:48 AM

Цитат

Цитат

Много ще се радвам да го видя също така ще се зарадвам ако започнеш да пишеш на кирилица. ;)
Ок  няма проблемотин

#1093 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 11:51 AM

Цитат

Сега чакаме свекървата и баджанака да кажат какво ги боли. :ribok:

ти си и свекърва и баджанак тук във форума...разкажи ни ти за болките си...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1094 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 11:53 AM

Цитат

ma kato q snimam she vi q pokaja :)

хайде, чакаме с нетърпение! :blink:
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1095 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 12:59 PM

Цитат

...но за куче на 10 години,при това ротт(казвам породата защото според статистиката едрите и средно едрите породи живеят по малко от дребните) който е с парализирана задница-с какво би му помогнала количката?? да се влачи?? нали осъзнаваш че с парализирана задница,кучето не може да изпълнява нормалните си физиологични нужди,дори и с количка,памперс ли да му слагаме..а това е мъка и за него, и за стопанина...

много вярно за съжаление, както и следващото което каза:

Цитат

...идва момент в който трябва да се разделим с домашния си любимец завинаги...тежко е ,трудно е ,боли,плачем...но нищо не можем да направим....в такива ситуации всяка "помощ" само удължава агонията на иначе гордото животно...от това не ми става по леко..но нямаме избор...няма власт над природните закони.

User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1096 Потребителят е офлайн   alisa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фотография, ротвайлери, котки, музика, конна езда и мн. други. :)

Публикувано: 08 December 2008 - 01:15 PM

Metal_age
Добре дошъл в форума ще се радвам ако покажеш снимки на твойто ротче :)

#1097 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 01:32 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Уважаеми МОД!

Никой за нищо не се е извинявал. Ако визираш това -

Цитат

съжалявам за хапливата реплика която написах но тя не бе породена то похвали и поздрави за кученцето ми.съжалявам още веднъж но бях предизвикана.
, то за мен такова псевдоизвинение  нищо не означава. Или ако означава нещо, то това е , че се опитваш да запазиш просто популярността на форума ни за сметка на хора, които влизат тук за за да пишат глупости и после да се сърдят когато някой им го покаже ....

Аз поне не нито искам нито чакам някой да се извинява. Ако случайно не виждаш - тук във форума се пишат ИСТИНСКИ ИЗМИШЛЬОТИНИ по тема която мен лично много ме засяга (мисля, теб като МОДЕРАТОР на този форум би трябвало да те засяга в още по-голяма степен), поради спецификата на нещата за които се боря от много години...ако някой няма сили да се пребори с факта, че е излъган от търговци не е нужно да влиза тук и да пише глупости , а после да се сърди когато му се каже, че го е направил. обидени е имало и винаги ще има. не виждам обаче причина да се толерира зараждането на поредната легенда за германци в породата ни ... аз съм първият който бих се двигнал на майната си, най-малкото за да видя с очите си това чудо и да стисна ръката на човека който би направил такова нещо. Никого НЕ СЪМ ОБИДИЛ, че да се спирам...казах само истината, а ако от нея някого го е заболяло, това следва да си е само негов проблем...

Мисля че сериозно бъркаш адресата на обръщението си. сега виждам че въпросната обидена дама казва някакво отвлечено "съжалявам" ... е за мен това нищо не означава...никъде не видях да пише: "да измислям си за да ви дразня" ... ако на теб като на модератор ти е все тая, то на мен не ми е безразлично какво става с породата ни. аз лично ИСТИНСКИ съжалявам, че няма навити хора които да си направят труда да внесат от Германия нова кръв, защото само така нещата ще вървят напред...което още повече ме кара да НЕ ТОЛЕРИРАМ раждането и разпространението на градски легенди и спекулации с породата ни. Смятам, че това би следвало да е едно от първите ти задължения като модератор на нашия форум...

за последно за всички с кучета без родословия, с кучета "германци", "руснаци" или каквито си се сещате - аз съм последният човек, който би имал нещо против вас или кучетата ви. аз съм последният, който ще ви каже: "не си обичайте кучето ако не е породисто". това, че ви се ще понякога да сте прочели подобна глупост в изказванията ми, не означава, че СТЕ го прочели...никога не съм го казвал, никога и няма да го кажа.

Малко хора знаят какво и колко съм направил за НЕРАСОВИТЕ кучета в България. нямам и намерение да ви го разяснявам, защото и това няма да разберете...имам обаче много против това да коментирате въпроси свързани с ПОРОДАТА , отглеждайки куче, което по една или друга причина наричате ротвайлер. Колкото и да не ви се ще, колкото и да не го разбирате - ротвайлерът (както и всяка една друга порода) е такъв само и единствено докато има хора които се грижат за тази порода, извън рамките на форуми и квартално развъждане... нещо което вие по презумпция отричате, поради причината, че отказвате да се замислите, а камо ли и да разберете дори смисъла на това що е то ПОРОДА. Отговорът е много прост: породата е МНОГО ТРУД, ВРЕМЕ и СТРАСТ ... нещо, което вие никога няма да разберете, отглеждайки диванния си любимец и наричайки го с името на породата.
Обичайте го, грижете се и спортувайте с него, но не философствайте по темата ПОРОДА, без да очаквате да чуете от мен и други хора като мен, неща които ще бъдат корекция на откровените глупости, лансирани тук от хора, нямащи и капчица идея, какво е расовото куче...което ОТНОВО няма нищо общо с любовта...била тя към кучета с документи или към такива без...

...ние сме бели, милосърдни и търпеливи както ми напомнят постоянно мъдрите гласове...дори и да не ме разберете аз ви обичам. Също поднасям извиненията си на всички, които ОТНОВО няма да ме разберат и биха запретнали ръкави, да ми обяснят колко надут и високомерен задник съм и като какъв се имам, че си позволявам да дрънкам тук тези страшни и ужасон неща ... който трябва да ме разбере ме е разбрал ... ето това ми дава сила да продължа напред и знам, че съм на верния път ...

виж какво не мога да разбера какъв ти е проблема извиних се и ако обичаш престани да се занимаваш с мен.според мен това тук е галерия а не говорилня за това ако искаш да ми кажеш нещо сайта е създаден така че можеш да ми пратиш съобщение.ако според теб ИЗВИНЯВАЙ и ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ А САМО ЩЕ ПТРАЩАМ СНИМКИ НА МОЕТО КУЧЕНЦЕ не е извинение тогава не знам.може би си свикнал да ти падат на колене но не очаквай това от мен.мисля че можеш да покажеш другаДЕ мнимата си компетенция но според мен това си е галерия и аз казах че спирам да пиша коментари и ще пращам само снимки!ИЗВИНЯВАЙ ОТНОВО АКО СИ СЕ ПОЧУВСТВАЛ ЛИЧНО ЗАСЕГНАТ ОТ ПРЕДИШНИТЕ МИ КОМЕНТАРИ.ДАНО ТОЗИ ПЪТ ПОНЕ СПРЕШ ДА ПИШЕШ ПРОТИВ КУЧЕНЦЕТО МИ И СЪЩО ТАКА ДА ПОКАЗВАШ ЦИТАТИ КОИТО СА НЕ ПЪЛНИ НО ЗА СМЕТКА НА ТОВА ДА ГИ ИЗОПАЧАВАШ КАКТО ИСКАШ.ИЗВИНЯВАЙ!!!!!!КУЧЕНЦЕТО МИ Е С РОДОСЛОВИЕ!не очаквам нищо повече и не мисля да продължавам с този безсмислен спор.ако имате някакви забележки към мен моля пишете ми.готова съм лично да се извиня!
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#1098 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 01:41 PM

когато казах, че не съм очаквал да бъда разбран от такива като теб, имах точно тази ти последвала реакция предвид:

Цитат

"...може би си свикнал да ти падат на колене..."
... и за да остана в рамките на тона ти ще кажа: ДА, СВИКНАЛ СЪМ и това МИ Е МЕЧТА ОТ НАЙ-РАННО ДЕТСТВО ...

Цитат

ИЗВИНЯВАЙ!!!!!!
- и защото съм бял и добър и разбран правилно - ПРОЩАВАМ ТИ ВСИЧКО!!!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#1099 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 01:48 PM

То е ясно, иска да има РОТ ама няма. - това за мехуреца
А за тъмната луна като има родословие, покажи го и им затвори устите на всички. Аз поне много искам да го видя това родословие. И без такива не е сега на компютъра или други извинения.

ПС. Ясно ми е че нямаш.

#1100 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2008 - 01:59 PM

Цитат

То е ясно, иска да има РОТ ама няма. - това за мехуреца
А за тъмната луна като има родословие, покажи го и им затвори устите на всички. Аз поне много искам да го видя това родословие. И без такива не е сега на компютъра или други извинения.

ПС. Ясно ми е че нямаш.

не желая да коментирам.не го приемай като обида но дори и да го кача пак никой нема повярва.така че аз приключих с коментара по тази тема
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни