Dog.bg Форуми : РОТ говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (157 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

РОТ говорилня

#2161 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 July 2009 - 10:35 AM

Според мен това е начина хората да разберат,че ротовете не са човекоядци-с рот на детската площадка!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2162 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 02:17 PM

Цитат(irena_ig @ Jul 22 2009, 11:35 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Според мен това е начина хората да разберат,че ротовете не са човекоядци-с рот на детската площадка!

Нямаме работа с кучето на детската площадка. Това е екстремален начин за постигане на целите ни. НЯМА КУЧЕ което да е 100% сигурно, особено в ръцете на малък водач, като този от снимката. ВСЯКО КУЧЕ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ може да прояви НЕЖЕЛАНИ ЗА НАС реакции, в моменти, когато се чувства уплашено или застрашено...а децата на детската площадка обичат да създават подобни ситуации. Затова НАДАЛЕЧ от детските площадки или само в ръцете на пълнолетно лице. Иначе да, хубаво намерение, просто така НЕ СЕ ПРАВИ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2163 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 03:20 PM

Цитат(KOKO_ko @ Jul 22 2009, 12:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нямаме работа с кучето на детската площадка.

Абсолютно съм съгласна.
Това не е начина да се промени дългогодишното насаждане у хората,че ротовете (а и не само те) са кучета "убийци".Мен лично би ме поздразнил само факта,че кучето се намира там където очевАдно не му е мястото.
Дразнят ме също свободно пуснати кучета из кучешките полянки,паркове и горички,за това и не ходя по такива места където се събират махленските кучкари и чоплят семки.
Твърдо съм против кучета водени от деца,водени без повод в града без значение къде и без значение дали е санбернар или чихуахуа примерно.
И една плюмка куче принципно би създало сериозен плоблем както едно 60кг.
Ах,колко по-лесно щеше да бъде ако повечето не разсъждаваха "апф,ама то има нужда да потича дай да го пусна малко пред блока".
Като гледате куче ще се опитате да му осигурите максимално добри условия за да не пречи на останалите и то самото да се чувства добре.През делничните дни само на повод из града и през уикенда свободно пуснато на някое отдалечено място извън.
User's Signature

Качена снимка

#2164 Потребителят е офлайн   karina7555 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 22 July 2009 - 03:59 PM

Цитат(**БИЖУ** @ Jul 22 2009, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно съм съгласна.

Не е така, първо кучетата които са агресивни задължително на повод.С това съм съгласна, но не може всички да имат изисквания за домашните кучета , които са много по чисти от майките с деца примерно. Аз живея точно срещу един такъв парк с люлки, нямате си предтава за какво става въпрос от мръсотия.Че памперси ли не щеш, че чашки, че опаковки, боклуци колкото искаш.А ние не пречим на никого, стоим си в единия край на парка, а те в цяата останала част. Мястото определено от общината за разходки на кучета е едно поле на 1 км от там където се събираме(парка), обрасло с трева, пълно с бездомни песове, които налитат да хапят, кърлежи и др. гадости.Няма как да стане да се разхождат кучетата там.А по въпроса с бездомните кучета, близо до парка има един пазар и там има 5 - 6 такива, които скачат да лаят и се зъбят и на хора и на кучета.За тях няма правила, те са защитени от закона, да да когато се почистят улиците от тази напаст, от която да те е страх да минеш, тогава и ние ще спазваме правилата!!!

#2165 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 04:15 PM

Аз също не съм съгласна!
1.Кучето е на повод и е водено от дете което не е САМО!С него ВИНАГИ има възрастен,който може да реагира незабавно и адекватно!
2.Докато страните от хората с вашите кучета те винаги ще ги мислят за опасни!Вие им насаждате този страх.
Когато разхождам кучетата си (каквито и да са били-от булонка до немски дог) винаги съм насърчавала и деца и възрастни да го погалят за да се убедят,че не са опасни.

п.п Коко,не съм очаквала точно от теб коментара,че кучето е непредсказуемо и неконтролируемо.

п.п.п БИЖУ ти къде си разхождаш кучето?На луната ли?В Троян няма място където да си сигурен,че няма да дойдат хора,които да прекъснат усамотението ти.Аз пък обичам да се събирам на махленска разходка(е не чопля семки)и да гледам кучетата как си играят.И ако си мислиш,че си осигурила кучето си се лъжеш.Едва ли му харесва да го влачиш само на повод.Ти как би се почувствала навън-вързана?А щом говориш за условия,защо преди да си вземеш куче не му купи 1 декар двор та да си тича без да пречи на никого и никой да не пречи на теб?!

МОД.

Оставям това безотговорно и некомпетентно в по-голямата си част писание тук единствено поради факта, че е написано докато бе написано предупреждението по-долу. Мнението на модераторите на този форум бе ясно изразено и поради това, че съвпада с общоприетите и писани правила за мирно съжителстване между хора и животни, смятаме, че е крайно и ЕДИНСТВЕНО вярно. Спестете си по-нататъшни коментари в тази посока. Последна помолване!

#2166 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 04:19 PM

Цитат(karina7555 @ Jul 22 2009, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
А по въпроса с бездомните кучета, близо до парка има един пазар и там има 5 - 6 такива, които скачат да лаят и се зъбят и на хора и на кучета.За тях няма правила, те са защитени от закона, да да когато се почистят улиците от тази напаст, от която да те е страх да минеш, тогава и ние ще спазваме правилата!!!

"Къде го сърби, а то къде се чеше" е казал народа за такива като теб. Темата е - РОТВАЙЛЕР НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА ... , а не за бездомните кучета и в никакъв случай за личната хигиена на съседите ти. Ако нямаш какво да кажеш конкретно по горецитираното се въздържай от типично ганьовските ти псевдореволюционни си изблици от сорта: "щом за тях може, значи и ние няма да сме по-назад"...

Истината е една: демокрацията е ред. И то в нашия си двор на първо място. Ако ние не покажем на хората КАК СЕ ПРАВЯТ нещата, няма кой друг да го направи. Затова са правилата: да се спазват ако имаме някаква съвест. Ако ли не: "айде да видим дали някой може да ми каже нещо на мен!"

И за да няма недоразумения: всяка подобна на горната риторика ще бъде трита без предупреждение от модераторите ... и да...неприятно ни учуди @karina7555 ... тук не смятаме бездомните кучета за напаст. Тук всички знаем, че за нея сме си виновни единствено и само ние...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#2167 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 07:47 PM

Цитат(irena_ig @ Jul 22 2009, 06:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
1.Кучето е на повод и е водено от дете което не е САМО!С него ВИНАГИ има възрастен,който може да реагира незабавно и адекватно!
2.Докато страните от хората с вашите кучета те винаги ще ги мислят за опасни!Вие им насаждате този страх.
Когато разхождам кучетата си (каквито и да са били-от булонка до немски дог) винаги съм насърчавала и деца и възрастни да го погалят за да се убедят,че не са опасни.

1 .Мен лично ме е много страх когато някой друг води Сайман на повод.Аз познавам кучето си доста доре,защото прекарвам много време с него.Знам от какво го е страх,знам какво мрази,знам как ще реагира в дадена ситуация(е да това е малко преувеличено ,защото няма как да го познавам напълно) но другите хора които искат да го разкарват нямат тази информация,а дори и да я имат,за него те не са никакви,следователно няма за какво да ги слуша.Когато го разкарва друг човек аз виждам,че той си прави каквото иска,дърпа се,спира на всяко дърво.Не мисля,че във всяка ситуация може да се реагира незабавно и адекватно от човека който не държи повода,все пак това е силно куче което трудно се спира в дадени ситуации.По мое мнение това да разкарваш куче е доста отговорно и изморително,аз лично винаги съм нащрек,следя всичко покрай мен и се опитвам да реагирам много преди нещо да се е случило.
2 . Аз лично давам на всеки да гали Сайман,обаче има хора които се нахвърлят да го галят дори и без да ме питат и ето това е една опасна ситуация...Според мен е нормално повечето хора да ги е страх от ротвайлерите,все пак това е голямо и силно куче .Винаги ще има хора които ги е страх от ротвайлерите,въпроса е те да са по-малко smile.gif
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2168 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 10:07 PM

Цитат(karina7555 @ Jul 22 2009, 04:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(**БИЖУ** @ Jul 22 2009, 04:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно съм съгласна.
Няма как да стане да се разхождат кучетата там.А по въпроса с бездомните кучета, близо до парка има един пазар и там има 5 - 6 такива, които скачат да лаят и се зъбят и на хора и на кучета.За тях няма правила, те са защитени от закона, да да когато се почистят улиците от тази напаст, от която да те е страх да минеш, тогава и ние ще спазваме правилата!!!

Бездомните кучета не са напаст,а нещастни живи същества плод на нашата човешка простотия и жестокост.....след като ние сме ги обрекли на това нещастие, ние сме длъжни да полагаме грижи за тях така,че поне малко да облекчим жестоката им съдба отредена им от нас хората!!!!

#2169 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2009 - 10:11 PM

Цитат(navar @ Jul 22 2009, 09:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
всеки би трябвало да има респект,не страх,но респект задължително към всяко ЧУЖДО куче,без значение каква порода е..това все пак са живи същества,някои от които обучени да пазят..а един човек който се хвърля да гали кучето без да пита,лесно може да бъде приет за нападател,за заплаха и кучето да реагира...
ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif ba_025.gif

#2170 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 07:16 AM

Моите кучета винаги са били сред много хора още от палета.(под много хора имам предвид наистина много-например на пазара)Така те свикваха с всякакви хора и реакции.На шум,на настъпване на бутане на галене посягане от малки и големи.В къщи имаме 2 деца които постоянно ги "тренират" на търпение(под контрол разбира се)Пенсионерът Херо не е опасен и за мравка-те се движат по бързо от него.Той не чува така че няма как да го стреснат с викове,а когато сме с него не го навирам при децата,а стоим на поне 30м от тях.Той си лежи и изобщо не ги регистрира.Ако кучето прояви и дори малко агресия не бих го извела сред хора!Но за да са социализирани се работи с тях от момента в който прогледнат.Всеки опит за агресия се убива в зародиш.Аз отглеждам манекени,а не пазачи.В къщи може да влезеш и да откраднеш кучето стига да не се оплашиш от вида му.(След последното изречение се надявам да не ми откраднете кучетата) ab_041.gif

п.п Съжалявам за реакцията си вчера,но някой хора не умеят да обясняват нормално,а направо нападат и естесвено е да се защитя.Още един път-съжалявам.Извинете ме ако съм засегнала някого.

#2171 Потребителят е офлайн   Azazel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 01:19 AM

Цитат(irena_ig @ Jul 23 2009, 06:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз отглеждам манекени,а не пазачи.В къщи може да влезеш и да откраднеш кучето стига да не се оплашиш от вида му.(След последното изречение се надявам да не ми откраднете кучетата) ab_041.gif

Избягвам да пиша тук,но с написаното съм абсолютно несъгласен.То бива социализация,бива,ама чак пък дотам.......някак ми убягва основната идея за ротвайлерското в този пост

Поздрави

п.п.
опс
сега забелязах,че на аватара ти не е рот,това обаче не ми променя мнението,че това куче е пречупено и в него няма нищо кучешко.....не знам що,ама правя аналогия с музейни експонати

#2172 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 24 July 2009 - 08:14 AM

Azazel не те познавам, не знам какво куче имаш и какво ти е отношението към него. От поста ти обаче направих неприятна асоциация. Голяма част от хората с питове /не говоря за тези с милите и кротки домашни любимци/, говорят същото за стафовете, гадно ми е да пиша защо, а и не правя заключение, просто споделям какво ми мина първо през ума.
Какво те кара да мислиш, че кучето е пречупено? Е, със сигурност не е в най-добрата си форма, предвид скорошното излизане от предишния му "дом", но за това irena_ig няма вина.
User's Signature

Качена снимка

#2173 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 09:07 AM

Не че искам да ви разочаровам, но социализацията няма нищо общо с охранителните качества на животното. И социализацията по никакъв начин не пречупва кучето. Амин.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2174 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 July 2009 - 09:44 AM

Е чак малодушие и агнешко излъчване...мисля, че irena_ig говореше образно за това как някой може да й открадне кучетата.
Съгласна съм с мнението на shadow.
Преди години в квартала ми живееше най-огроният рот, който съм виждала. Много внушително изглеждаше, а беше безобразно добър и кротък. Позволяваше непознати да го мачкат като плюшена играчка. Веднъж обаче го чух да лае и ... ug_114.gif радвам се, че не беше по мен.
User's Signature

Качена снимка

#2175 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 10:35 AM

Цитат(navar @ Jul 24 2009, 09:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
не ставаше дума за конкретно куче,а за тенденцията домашните кучета да бъдат само и единствено компаньони,живи плюшени играчки...няма проблем,ако това са пинчери,пекинези и разни други,които са създадени за това...лошото е че и породи създадени да пазят,да охраняват и да работят ,се превръщат в това..познавам хора с перфектни представители на породи ,създадени за охрана които е по вероятно да помогнат на крадец,или нападател отколкото да защитят собственика си или домът му....
между другото азазел има женски рот на година и малко..

Аз мисля по по различен начин...ако си гледаш кучето в голям двор и го разхождаш из горите и просторните полета наистина трябва да се запази духът на пазач.Но,ако го гледаш в апартамент и по 4 часа го разхождаш в пренаселената Морска градина..и особено ако общината умишлено насажда омраза и страх към хората с кучета като към врагове на обществото и общинска полиция те дебне на всяка крачка(вместо да се занимава с ексхибиционисти и педофили бъкащи като гниди)....каквато и да е породата ,то за доброто и спокойствието на самото животно просто си длъжен да го пречупиш!!!...колкото и да ти е криво и мъчно.....просто няма накъде...за съжаление!

#2176 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 10:58 AM

аз пък подкрепям това кучето да си е куче-и да си се държи като куче.От тези пречупвания за които говорите не виждам нищо хубаво.Ако исках плюшена играчка щях да си взема плюшена играчка.То иначе е смешно да водиш 50-60 кг куче и да те ограбят на улицата,или пък да насъскат котка срещу кучето ти и то да се побърка от страх.
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#2177 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 12:26 PM

Цитат(nemooo @ Jul 24 2009, 11:58 AM) <{POST_SNAPBACK}>
аз пък подкрепям това кучето да си е куче-и да си се държи като куче.От тези пречупвания за които говорите не виждам нищо хубаво.Ако исках плюшена играчка щях да си взема плюшена играчка.То иначе е смешно да водиш 50-60 кг куче и да те ограбят на улицата,или пък да насъскат котка срещу кучето ти и то да се побърка от страх.

Еееееее ротвайлер малко трудно ще го накараш да се побърка от страх.Но в критична ситуация не бих допуснал кучето ми да бъде наранено зашитавайки мен.....знам как да се оправям и съм се оправял....И нека не си избиваме комплексите с кучетата...че ми е дошло до гуша от комплексари ...точно заради тях във Варна и в Морската градина общинска полиция ни преследва като финикийци.....

#2178 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 July 2009 - 12:46 PM

А, точно заради комплексарите има няколко породи, обявени за кучета убийци eg_033.gif И аз това казвам - на който му е малко нещо, да не се опитва да го компенсира по този начин.
И наистина вярвам, че добро куче не означава овца. Дадох пример вече. Мога да дам и обратния - близък на мой приятел има рот. Куче, което ако посегнеш да пипнеш без да са минали 10-15 мин., откакто говориш със стопанина ще те изяде буквално. Иначе много си обича човека - виждала съм ги как ядат торта от една вилица. Е, същото това куче се е сбило с друго на улицата и опитвайки се стопанинът да ги раздели е останал без нос..... Кучето едва ли е искало да ухапе него, просто в хаоса така се е случило. Ако това животно беше добро и социализирано нямаше да се стигне до тази ситуация.
User's Signature

Качена снимка

#2179 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2009 - 12:57 PM

винету не става въпрос за комплекси,ама кво да ти обяснявам smile.gif аз ти казвам моето мнение,което се отнася за моето куче.Всеки сам си гледа кучето.Нямам нищо напротив социализацията,разбира се,че трябва кучето да е социализирано,разбира се,че не трябва да ходи по улиците и да хапе наред.Просто мисля,че е доста тъпо да убиваш всичко кучешко в своето куче само за да го нагодиш към себе си.Вече казах,че ако съм искал нещо което да става само за мачкане щях да си взема някаква плюшка,или коте,или зайче.Не искам да ме разберете погрешно,аз не съм си взел Сайман за да ходя по улиците и да плаша хората-точно обратното аз давам на всеки да му се радва,но във вкъщи той си е пазач.Никога не съм го озлобявал или тренирал да ме пази-то си му е заложено това и той го прави.
User's Signature

#2180 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 24 July 2009 - 01:13 PM

nemooo именоо - това, че кучето ти е социализирано не означава, че няма да пази. Пази, защото е куче и това трудно ще го изтръгнеш от съзнанието му. Мисля, че всеки почна да дърпа разговора на където му е кеф и нещо не се разбрахме ab_041.gif Така де, поне мисля, че всички сме единодушни, че домашният любимец трябва да е социализиран и не трябва да го учим да пази /още по-малко да се озлобява/. Това си е кучешко качество, което при необходинмост ще се прояви. Поправете ме ако греша mg_062.gif
User's Signature

Качена снимка

• (157 Страници) +
  • « Първа
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема