Dog.bg Форуми : Детенце и котки в беда!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Детенце и котки в беда!

#181 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 14 May 2009 - 09:29 PM

Да се похвалим, Трицветка вече е Германка, от днес!!Благодаря на помогналите с парички!!!Проблема с изпускането е преминал беше за два дни при мен преди заминаването, нямаше никакви бели и изпускания!
User's Signature

Качена снимка

#182 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 May 2009 - 10:04 PM

:af_089:
Милата красавица! ПОжелавам й късмет в Германско и прекрасни стопани!
User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2009 - 10:43 AM

браво, момичета. Поздравления за усилията. Германките са си германки :)
мисля, да напускаме вече обяви по ТВ за Рижко и някой друг котанчо? Може и за нашенско да имат късмет. Какво ще кажете?
Valo, има ли някаква промяна в обстановката там? по-малко котки, работеща баба, платен ток..иха, дай позитивни новини ( може и реалистични :dry: )
User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 May 2009 - 04:52 PM

Чух се с valo преди малко. Колежката и е ходила до жилището на 14 май. Животните са отново изпосталели и освирепели от глад. Няма да е никак лошо да се занесе отново храна, така че който има възможност да помогне е добре дошъл. Прекрасно би било да се намерят и временни домове поне за някои от тях, но не ми се вярва уви това да стане. Така че ако можем нека да помогнем поне с храна.

#185 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2009 - 05:27 PM

Колко котки останаха при бабата?
Как е детето?
Изобщо някакви други новини от там

#186 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 May 2009 - 10:02 PM

Последно бяха 13. Valo специално ще ги преброи като отиде отново. Все пак знаете, че такива хора трябва да се държат под контрол и периодично да им се напомня, че в никакъв случай не бива да прибират следващи животни. Най-важната новина иначе е липсата на храна за животните. Хората там са си съвсем добре. Поне не гладуват.

#187 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 10 June 2009 - 08:43 PM

С Valo смятаме скоро да посетим бабата и да видим какво е положението.Котките обаче нямат храна отдавна.Д-р Бобадова искаше да помогне с 20лв. за тези маци.Ако още е валидно предложението й, и ако още някой дари нещичко. можем да купим чувал суха храна за мацките. :zz_227:
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   rave__ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 June 2009 - 08:39 PM

Искам да пратя малко парички за котките, по общата сметка може ли ?
User's Signature

Качена снимка

#189 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 11 June 2009 - 08:41 PM

"Котешката" сметка :ae_085:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#190 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 04:24 PM

Здравейте всички! Хора, голям проблем се случва! Току що ми се обади бабата на детето и ми каза, че в понеделник служители на ОЗД ще дойдат да изведат детето от жилището и да го настанят в институция. предлог е, че не е успяла да редуцира достатъчно котките и че все още са много в дома й. Не зная точно какво става, защото бабата плачеше по телефона. В понеделник съм там в 10:00ч., болна, здрава отивам, защото не може да се допусне така да се случат нещата. На жената й е казано да пусне котките навън, а тя не може да си представи да ги пусне, да ги изядат кучетата и да ги сгазят коли, по телефона ми каза, че предпочита да ги евтанизират отколкото да умрат в мъки на улицата. Страх я е че ще и вземат детето и че котките ще погинат навън ако послуша служителите.
Лошо, много лошо е положението. Не съм пиосала по темата заради "всеотдайните" bg мами, които опитаха да саботират всички успехи по случая, които с дружни усилия постигнахме и за да затихне малко шумотевицата реших да не поствам известно време в темата, но сегашната кризисна ситуация го налага. Освен това бабата и детето и животните са останали без троха храна.Ако има желаещи да помогнат ще се срещна с тях на драго сърце в понеделник. Заня, че твърде много искам, защото вече толкова много помогнахте на жената и котките, но уви не зная и аз пред тази дилема, която тя ми съобщи по телефона какво да правя, а трябва да призная, че аз лично нямам никакъв ресурс, за да мога да кажа на държавните служители: Не, няма да правите това, защото е лошо и за детето и за животните... Не зная просто. Тъкмо се поуспокоиха малко нещата около случая и ето ти пак проблем...

Показване на мнениетоbushkata, в Jun 11 2009, 07:41 PM, написа:

#191 Потребителят е офлайн   Меги Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 June 2009 - 05:15 PM

Колко котки още има при бабата, че им изгубих бройката?
User's Signature

[url=http://www.catfriendsbg.hit.bg]Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 June 2009 - 05:29 PM

Толкова, Меги, че за да кандисат държавните органи трябва оттам да се махнат 8 :dh_188:. Спешно, до понеделник сутрината ...

#193 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 June 2009 - 05:33 PM

не може ли да се дадат на хотел за 2-3 дни докато мине проверката, да видят че са малко 4-5. понеже те са бюрократи, да се действа с лъжа и хитро. друг варинат за 2 дни не може се измисли, това е. мисля, че бяха 13, което не е огромна бройка, ама за служители е ужас.като са третирани , защо ще взимат детето. то пък бива изродщина, ама да решават човешки съдби по този начин.лошо е, че няма време за реакция.

Постовете, касаещи осиновяването на Лигла, поради огромният си брой са отделени в отделна тема.
мод

User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2009 - 09:48 PM

Това с хотела е лъч светлина в тунела. Знаете ли колко струва престоя на една котка в хотел за едно денонощие? Защото аз досега не съм ползвала услугите на хотел за котки и нямам представа. Но искам да отбележа, че ако това се получи пак ще е временно, кризисно и няма да реши проблема, защото служителите ще мирясат за една седмица, но като идат на посещение пак - тогава става пак лошо...
[quote name='dikari' post='639272' date='Jun 13 2009, 03:33 PM']не може ли да се дадат на хотел за 2-3 дни докато мине проверката, да видят че са малко 4-5. понеже те са бюрократи, да се действа с лъжа и хитро. друг варинат за 2 дни не може се измисли, това е. мисля, че бяха 13, което не е огромна бройка, ама за служители е ужас.като са третирани , защо ще взимат детето. то пък бива изродщина, ама да решават човешки съдби по този начин.лошо е, че няма време за реакция.

Моля, натискайте бутона "нов отговор", който се намира най-долу. Така няма да цитирате ненужни постове.
мод

#195 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 13 June 2009 - 11:37 PM

Свалям шапка на всички които помагат!Пишете как са се развили нещата!С ето такива хора света ще стане по-добро място за живеене!

#196 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 07:03 AM

Здравейте всички!
Пиша, за да кажа, че след посещението на отдела при жената е постигнато извеждането на котките да бъде отложено за още малко време, като не е ясно колко "малко" ще е това време и дали ще бъде достатъчно за реакция.
При бабата в момента има 17 котки. Лично ги преброих и успях да снимам някои, макар че като ме видяха се разбягаха и изпокриха...
Уверих се, че жената не е прибирала нови животни отвън, явно когато ходихме да ги броим някои от най-старите животни са се скатали така, че ние не сме ги видели, а и тя си призна, че не искала да ги показва, защото се уплашила, че са много стари, а ние ще изискаме от нея да ги даде, за да ги кастрираме, пък те нямало да преживеят операцията.
Сега вече имам информация колко са старите животни и колко са тези, които може да бъдат пуснати в обявата.
Старите й животни, които по нейни думи са над 14 годишни са 6 на брой, останалите 11 са млади котки.
Некастрирани са само възрастните мъжки котки и Белла - майката на другата Белла, бялата котка със сини очи, която бе задомена в чужбина.
Ситуацията в момента в дома е тежка - няма храна нито за животните, нито за хората от домакинството....
Моят апел е, ако някой може да помогне поне временно да се намери дом за младите животни, докато се намери и постоянен.
Това от което се опасяваме е, че отделът може отново да притисне жената да пусне животните навън, кварталът и особено около това каре блокове е пълен с бездомни кучета, има голям и натоварен булевард...
Дори да занесем някои животни в двор - пак ще е по-добре, отколкото да станат храна на кучетата или мокри петна върху асфалта на шосето....
Забравих да кажа, че от отдела са й направили компромис и са й казали, че може да задържи у дома 4 котки не повече и двете пра-стари кучета, които са на доизживяване.
Ако някой иска да помогне телефоните ми са: 0897311186 и 0897374369

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#197 Потребителят е офлайн   proffit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 June 2009 - 09:59 AM

Какво е положението с роднините (наследниците) на бабата? Детето предполагам и е внуче.

#198 Потребителят е офлайн   valo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 03:40 PM

Ако питате за майката на детето - тя не полага грижи за него - никакви. Повече от това не мога да кажа. Само ще добавя, че жената няма други наследници.
И искам пак да призова: Хора, ако имате възможност, помогнете да задомим младите котьовци - дори временно.
Всички котарани от дома на бабата търсят в момента своите временни или постоянни домове.
Ще бъдем благодарни на всички, които могат да помогнат по някакъв начин.

Показване на мнениетоproffit, в Jun 18 2009, 08:59 AM, написа:

Какво е положението с роднините (наследниците) на бабата? Детето предполагам и е внуче.

#199 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 August 2009 - 02:06 PM

За всички, които помогнаха и се интересуваха от този случай, ето линк към историята, описана в сайта на Фондация За Нашите Деца

http://detebg.org/?cat=16&news=431

Надявам се, че и други котета ще намерят нови стопани и че тепърва ще се случват още добри неща за това семейство и особено за малката Антоанета.

wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 02:16 PM

много хубави новини, фулмун. браво на Вало за успеха с бабата и детенцето.
User's Signature

Качена снимка

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема