Детенце и котки в беда!
Публикувано: 21 May 2009 - 10:43 AM
мисля, да напускаме вече обяви по ТВ за Рижко и някой друг котанчо? Може и за нашенско да имат късмет. Какво ще кажете?
Valo, има ли някаква промяна в обстановката там? по-малко котки, работеща баба, платен ток..иха, дай позитивни новини ( може и реалистични

Публикувано: 21 May 2009 - 04:52 PM
Публикувано: 21 May 2009 - 10:02 PM
Публикувано: 10 June 2009 - 08:43 PM

Публикувано: 11 June 2009 - 08:41 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 13 June 2009 - 04:24 PM
Лошо, много лошо е положението. Не съм пиосала по темата заради "всеотдайните" bg мами, които опитаха да саботират всички успехи по случая, които с дружни усилия постигнахме и за да затихне малко шумотевицата реших да не поствам известно време в темата, но сегашната кризисна ситуация го налага. Освен това бабата и детето и животните са останали без троха храна.Ако има желаещи да помогнат ще се срещна с тях на драго сърце в понеделник. Заня, че твърде много искам, защото вече толкова много помогнахте на жената и котките, но уви не зная и аз пред тази дилема, която тя ми съобщи по телефона какво да правя, а трябва да призная, че аз лично нямам никакъв ресурс, за да мога да кажа на държавните служители: Не, няма да правите това, защото е лошо и за детето и за животните... Не зная просто. Тъкмо се поуспокоиха малко нещата около случая и ето ти пак проблем...
bushkata, в Jun 11 2009, 07:41 PM, написа:
Публикувано: 13 June 2009 - 05:29 PM

Публикувано: 13 June 2009 - 05:33 PM
Постовете, касаещи осиновяването на Лигла, поради огромният си брой са отделени в отделна тема.
мод
Публикувано: 13 June 2009 - 09:48 PM
[quote name='dikari' post='639272' date='Jun 13 2009, 03:33 PM']не може ли да се дадат на хотел за 2-3 дни докато мине проверката, да видят че са малко 4-5. понеже те са бюрократи, да се действа с лъжа и хитро. друг варинат за 2 дни не може се измисли, това е. мисля, че бяха 13, което не е огромна бройка, ама за служители е ужас.като са третирани , защо ще взимат детето. то пък бива изродщина, ама да решават човешки съдби по този начин.лошо е, че няма време за реакция.
Моля, натискайте бутона "нов отговор", който се намира най-долу. Така няма да цитирате ненужни постове.
мод
Публикувано: 18 June 2009 - 07:03 AM
Пиша, за да кажа, че след посещението на отдела при жената е постигнато извеждането на котките да бъде отложено за още малко време, като не е ясно колко "малко" ще е това време и дали ще бъде достатъчно за реакция.
При бабата в момента има 17 котки. Лично ги преброих и успях да снимам някои, макар че като ме видяха се разбягаха и изпокриха...
Уверих се, че жената не е прибирала нови животни отвън, явно когато ходихме да ги броим някои от най-старите животни са се скатали така, че ние не сме ги видели, а и тя си призна, че не искала да ги показва, защото се уплашила, че са много стари, а ние ще изискаме от нея да ги даде, за да ги кастрираме, пък те нямало да преживеят операцията.
Сега вече имам информация колко са старите животни и колко са тези, които може да бъдат пуснати в обявата.
Старите й животни, които по нейни думи са над 14 годишни са 6 на брой, останалите 11 са млади котки.
Некастрирани са само възрастните мъжки котки и Белла - майката на другата Белла, бялата котка със сини очи, която бе задомена в чужбина.
Ситуацията в момента в дома е тежка - няма храна нито за животните, нито за хората от домакинството....
Моят апел е, ако някой може да помогне поне временно да се намери дом за младите животни, докато се намери и постоянен.
Това от което се опасяваме е, че отделът може отново да притисне жената да пусне животните навън, кварталът и особено около това каре блокове е пълен с бездомни кучета, има голям и натоварен булевард...
Дори да занесем някои животни в двор - пак ще е по-добре, отколкото да станат храна на кучетата или мокри петна върху асфалта на шосето....
Забравих да кажа, че от отдела са й направили компромис и са й казали, че може да задържи у дома 4 котки не повече и двете пра-стари кучета, които са на доизживяване.
Ако някой иска да помогне телефоните ми са: 0897311186 и 0897374369
Публикувано: 19 June 2009 - 03:40 PM
И искам пак да призова: Хора, ако имате възможност, помогнете да задомим младите котьовци - дори временно.
Всички котарани от дома на бабата търсят в момента своите временни или постоянни домове.
Ще бъдем благодарни на всички, които могат да помогнат по някакъв начин.
proffit, в Jun 18 2009, 08:59 AM, написа:
Публикувано: 11 August 2009 - 02:06 PM
http://detebg.org/?cat=16&news=431
Надявам се, че и други котета ще намерят нови стопани и че тепърва ще се случват още добри неща за това семейство и особено за малката Антоанета.