Коя команда как се учи... .......

Публикувано: 28 January 2010 - 03:49 PM

Публикувано: 28 January 2010 - 07:58 PM

Публикувано: 28 January 2010 - 09:12 PM
Не разбрах защо й даваш лакомствата, като сте седнали. Кучето винаги трябва да си "отработи" яденето. Караш го да направи нещо, тогава даваш лакомство. Иначе защо ще има стимул да прави нещо? Без причина да се дават може само да му покажеш, че ги имаш в себе си.
Тренировки - на гладно, за да е стимулирано повече. Може кучето да няма интерес към яденето толкова, колкото към друго. При нас е топката, след която тича. Ще застане и на главата си, само и само да хвърля топката, а той да препуска през глава да я хваща.
И аз също смятам, че я хвърляш в най-дълбокото и се чудиш, че не плува като шампион... При нас имаше същия период - като види друго куче или, не дай боже, птици - забравяше за нас изобщо. Хукваше като бесен след тях и се е отдалечавал на километри... Спряхме да го водим там, където има птици, за да тича след тях. Увеличихме разходките на повод, а когато сме навън и е пуснат, много често го викахме да дойде и да му дадем нещо вкусничко или просто да му се порадваме, за да свикне да идва винаги и да не забравя кой е стопанинът - той и без това много трябва да тича, така наваксваше и движението.
И много игра с него - за да му е интересно и да тича обратно към нас, защото му се играе. Малко по малко свикна. Почна да отива към кучетата само да ги подуши, да се опита да поиграе с тях, и понеже не всички са игриви като него, много бързо губи интерес и само като види хвърлячката на топка - тича презглава обратно, защото можем да играем заедно.

Публикувано: 28 January 2010 - 10:05 PM

Да, наистина хубави съвети за които за пореден път БЛАГОДАРЯ !
Аз седнах на пейката, докато я чаках да разгледа и подуши околността. После не ми обръщаше внимание нито на мен нито на лакомствата (а за командите, които давах, да не говорим) та за това реших да ги види по- добре и да разбере, че това ще бъде за нея, ако ме слуша. Проблема при мен е, че тя ме слуша вкъщи, но на вън има само едно голямо дърпане, на мен не ми обръща никакво внимание . Ще се възползвам от съветите ви и ще пиша как се развиваме

Публикувано: 29 January 2010 - 07:05 AM
Лай по команда с обяснения (английски)

Публикувано: 29 January 2010 - 12:19 PM

Много смях пада при нас :Д
Понеже в повечето случаи съм по пижама и той я хапе понякога и всичко се проваля :Д
Ето малко видео:
команди, които знаем: КРЪГ , ДОКОСНИ (таргетинг) и ЛЕГНИ , СЛАЛОМ , КРЪГ, ДОКОСНИ и ЛЕГНИ , ГОРЕ (на 2 лапи) .
още: Релаксация , На две лапичи на дивана
Това е малко, но сме още мънички

Публикувано: 29 January 2010 - 09:12 PM

ПС Незнам дали в тази тема е подходящото място за постовете ми

Публикувано: 29 January 2010 - 09:17 PM
Звездата ще бъде хиперактивна НОК
П.П.
*Арчи*, страхотни сте! НО имам забележка- грешката ти е, че повтаряш командите по N пъти... Командата трябва да се казва само веднъж- ясно и отчетливо, а не N пъти и кучето да я изпълнява от не знам кой си път. Още сте млади и не мисля, че ще са нужни фрапиращи корекций! Остава само ти да започнеш да откриваш Грешката си по време на занимавките! Всичко зависи от теб!

Публикувано: 29 January 2010 - 10:07 PM

Звездата ще бъде хиперактивна НОК
Много ти благодаря !

Публикувано: 29 January 2010 - 10:36 PM
Наградките мисля, че бяха в големина 1/5-та от хапката на кучето, така че да не ги дъвче, ами направо да ги гълта.

Публикувано: 29 January 2010 - 11:54 PM
Наградките мисля, че бяха в големина 1/5-та от хапката на кучето, така че да не ги дъвче, ами направо да ги гълта.
Браво на вас с Арчи - много е умничък явно, а и изпълнява всичко с мерак - браво! Обаче за повтарянето е права Тали. Когато казваш на кучето - Легни, Легни, Арчи, легни!, той научава всъщност, че командата за сядане се състои от 4 думи. Аз правих тази грешка с Шаро, сега се опитваме да се отучим, но понякога като кажа командата, се ослушва и докато не повторя с по-строг глас, не става нищо... Най със зор сядаме, когато сме на поляната за тичане. Там го карам да седне първо и тогава го пускам да тича. Седни - той понижава дупето до 10 см от земята и чака да го пусна. Седни, Шаро - 5 см от земята, аз обаче не отстъпвам и докато не допре земята, не го пускам... Абе цирк сме си.
Миленка, играй с нея - тичай или хвърляй топка, след която тя да тича. Тя иска да играе - за да идва с желание - играй с нея ти. Ние правихме така и сега Шаро предпочита да играе с нас, отколкото с разни кучета, дето са мързеливи и не им се тича. По-рано тичаше към всяко куче, без значение какво е, но сега се научи да ги различава - за някои дори не си прави труда да се огледа по-сериозно, други ги наближава, подушват се и ги оставя - тичешком пристига да играем с топката. Играй с нея и вкъщи - дърпайте се с въже или гонете топки и кокали - каквото й харесва. Така ще идва с желание. Явно като е навън, възможността да тича и играе е по-силна от глада.

Публикувано: 10 February 2010 - 07:03 PM
Вчера!
По точно от твоят първ поглед на куче.

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище

Публикувано: 10 February 2010 - 07:12 PM
Вчера!
По точно от твоят първ поглед на куче.
Е, чак пък 1.5 - 2 мес. кутре не мисля, че ще възприеме добре специално командите легни седни и т.н., но общо възпитание ( да не ризе това, което не трябва, приучаване към тоалентата, кое може да прави, кое не може) - тоа се започва от първия ден, когато кутрето е при вас. Командите аз не бих започвала по-рано от 3 мес. възраст.

Публикувано: 10 February 2010 - 11:17 PM

Публикувано: 13 February 2010 - 09:12 AM
Ето едно клипче на моето куче ,дано да ви е полезно.
http://www.youtube.c...h?v=9u9p2JxgH-0
Ако някой го интересува как се учи някоя команда, нека попита
еееееееееее мацка супер ме изкефи, ама ти си направо професионалистка жестоко просто твоето куче просто явно си е природно интелигентно :) поздравления :)

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!

Публикувано: 15 February 2010 - 08:22 PM

Публикувано: 15 February 2010 - 09:11 PM
http://www.vbox7.com/play:a0846358
http://www.vbox7.com/play:3cfb3932

Вход

Горе
 Цитиране +