Шарпланинец
Публикувано: 05 March 2006 - 02:35 PM
Цитат
Смелото куче ,дори никога да не е обучавано ще гледа смело човека без да бяга или ще го атакува .
В Белград всички Руски породи се изложиха и то сериозно.
Азиатци ,кавказци се мятаха от страх и само това че са вързани ги спасяваше да не избягат някъде далече.
Но с Българската порода нещата са направо трагични.
15години се занимавам с дресировка.
става дума за този пост
Публикувано: 05 March 2006 - 02:41 PM
Цитат
Цитат
Смелото куче ,дори никога да не е обучавано ще гледа смело човека без да бяга или ще го атакува .
Азиатци ,кавказци се мятаха от страх и само това че са вързани ги спасяваше да не избягат някъде далече.
става дума за този пост
Не мога да дам обяснение на този текст.
Първо, средата явно е била нетипична за всички кучета.
Второ, без да обиждам написалия горното, не ми звучи правдоподобно, защото специално Кавказката овчарка и Средноазиатската овчарка са едни от най-непредпочитаните на Запад като кучета пазачи именно поради голямата си неконтролируема агресивност към хора.
Аз съм бил свидетел как Средноазиатска овчарка, завързана за метална пейка, се нахвърли по минаващи покрай нея хора, които не я провокираха с нищо - просто дистанцията бе малка между тях и кучето. Овчарката буквално повлече пейката със себе си.
Публикувано: 05 March 2006 - 02:50 PM
Цитат
Съжалявам, не мога да коментирам нещо, което не съм видял или не е обяснено в детайли, но наистина звучи неправдоподобно.
Публикувано: 05 March 2006 - 07:11 PM
Цитат
Цитат
Цитат
става дума за този пост
Не мога да дам обяснение на този текст.
Първо, средата явно е била нетипична за всички кучета.
Второ, без да обиждам написалия горното, не ми звучи правдоподобно, защото специално Кавказката овчарка и Средноазиатската овчарка са едни от най-непредпочитаните на Запад като кучета пазачи именно поради голямата си неконтролируема агресивност към хора.
Аз съм бил свидетел как Средноазиатска овчарка, завързана за метална пейка, се нахвърли по минаващи покрай нея хора, които не я провокираха с нищо - просто дистанцията бе малка между тях и кучето. Овчарката буквално повлече пейката със себе си.
Щом ви изглеgда неправоподобно отидете сега на Белград на специялката на руските породи,там ще се проведе тест и сами ще се убедите.
Публикувано: 05 March 2006 - 07:17 PM
Цитат
Това, че ми изглежда неправдоподобно не означава, че не Ви вярвам.
Въпросът е в какво се състоят тези изпитания, в каква среда се провеждат, отговарят ли на основното предназначение на тези кучета.
Публикувано: 05 March 2006 - 07:20 PM
Цитат
Цитат
Щом ви изглеgда неправоподобно отидете сега на Белград на специялката на руските породи,там ще се проведе тест и сами ще се убедите.
Въпросът е в какво се състоят тези изпитания, в каква среда се провеждат, отговарят ли на основното предназначение на тези кучета.
На този спор мястото е в друга тема.Кажете къде и ще се прехвърлим.
Публикувано: 05 March 2006 - 07:24 PM
Цитат
Цитат
Цитат
На този спор мястото е в друга тема.Кажете къде и ще се прехвърлим.
Аз не искам да споря. Просто питам, за да придобия някаква представа. На базата на информацията до момента аз не мога нито да подкрепям, нито да отричам. Нямам предствава къде можем да се прехвърлим. Тук става дума за една прекрасна порода ШАРПЛАНИНЕЦ. Ние просто се отклонихме от темата, поради провокиран въпрос от друго лице.
Публикувано: 06 April 2006 - 08:11 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0297.jpg (38.35K)
Брой сваляния: 325
Публикувано: 06 April 2006 - 08:11 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0295.jpg (49.73K)
Брой сваляния: 335
Публикувано: 06 April 2006 - 08:12 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0297.jpg (38.35K)
Брой сваляния: 318
Прикачени файлове
-
DSC_0299.jpg (49.97K)
Брой сваляния: 317
Прикачени файлове
-
DSC_0303.jpg (47.47K)
Брой сваляния: 320
Публикувано: 02 May 2006 - 08:35 PM
Публикувано: 30 October 2006 - 09:16 PM
Г-н Илиев проследих диалога по темата,съвременната наука ни дава лесно решение на дългият спор.Едно генетично иследване на породата и близките по тип породи(и сравнение) би ви дало подробна информация за същината на въпроса.Препоръчвам да направите същото и за цялата македонска нация(с един куршум два заека).И не забавяйте какво е казал дядо НИ Паисии (не се срамувай да се наречеш българин)!!! [/QUOTE]
без да ми се обиждаш ,но какво разбираш ти от генетично изследване.
вашите кучета дори нямат родословия ,а ти ми говориш за генетика.
Не съм виждал по страхлива порода досега от карака'анското куче. [/QUOTE]
Не се обиждам,а такива иследвания(придружени с ДНК анализи) се правт и сега . Знанията ми са достатъчни за нивото на спорът който водим.А за смелоста на кучетата,заповядайте ,след глупостите които изписахте сигорен съм желаешите да изпитат кучетата ще са не малко. [/QUOTE]
лично те каня на неутрален терен ,на площадката на спортен клуб Сириус да докажеш колко са смели твоите кучета.
Ако това обвинение беше отправено към моята порода аз щях да направя всичко възможно да докажа обратното.
Затова АЗ Александър Илиев от Благоевград те каня на едно състезание ,сравнение на смелоста на една Българска порода с една Американска на неутрален терен и ако ти нямаш смелост и твоите кучета,да СЕ ЯВИ НЯКОИ ДРУГ,все пак живеем в родината на БОК или Каракачанското куче ,така че имате време да се подготвите.
по време на теста аз съм съгласен към вашите кучета да не бъде упражнявано никакво насилие ,но към моите ще позволя да бъда ритани ,удряни с всичка сила ,за да разбереш за какво иде реч.
http://amstaf.hit.bg
Въпреки думите използвани по-горе аз обичам всички кучета и породи. [/quote]
косе, или кой и да си моите уважения не знам как определи ,че каракачанските кучета са най -страхливи?
Бил съм свидетел на борби с кучета и най-отговорно мога да ти кажа ,че най-смешни в отношение на борбата са именно питовете и стафа - те скачат ,правят няколко удара с челюсти е след това се захапват и започват да се търкалят и натискат и не се пускат докато на тези ,които гледат не им писне или се омаломощят бързо ,заради изтекла кръв.
На такива едни борби (не ми дадоха да снимам за съжаление),две каракачанки се разделиха и тръгнаха между хората ,следващия бой беше със стафове и собствениците с кучетата наблюдаваха близо.Всички съответно се разбягаха и на полезрението на едното каракачанско се появи стафчето точно ,ама точно с три захапки стафа загуби едно око ,коста на предния ляв крак се виждаше и муцуната беше просто пихтия .Добре ,че собственика на каракачанеца се появи най-сетне ,че не знам какво щеше да стане още.
Ти изобщо виждал ли си бой между овчарски кучета от породи каракачанско ,средно азитска и кавказка?

"Животните са голямото мълчаливо мнозинство,без право на глас,което може да оцелее едиствено с наша помощ" Джералд Даръл