Лабрадорка в беда останала без стопанин ,малтретирана зверски-в Благоевград
Публикувано: 28 September 2009 - 02:52 PM
семейството на тази жена са едни наистина прекрасни хора. Не мога да намеря думите, които в най-голяма степен да съответсктват на това, което чувствам в момента - Благодаря ви, Алба и семейството й, че ви има. Вие сте едни достойни хора!
Публикувано: 28 September 2009 - 08:10 PM
Публикувано: 28 September 2009 - 08:14 PM
Казано от един такъв чудесен лекар и човек като теб, има цената на сто похвали! Благодаря ти и се радвам, че те имам на своя страна, Тейче!
Публикувано: 28 September 2009 - 08:40 PM

Взехте това препатило същество без да си правите тънки сметки и предварителни застраховки,водени само от доброта.Поклон пред такива хора

Публикувано: 29 September 2009 - 08:17 AM

Публикувано: 30 September 2009 - 07:40 AM
Много се радвам за Ира - Индира, че си има дом и толкова прекрасно семейство. Честито и на Вас. Дано тя да помогне на вас както и вие й помогнахте - да се се напълне празнотата, която остана след смъртта на Марло с любов и топлина.
Публикувано: 03 October 2009 - 10:02 PM
Тя поокопити ли се вече,позаглади ли косъма?
alba7,пишете за сладураната,има доста хора дето я мислим......
Здравейте, приятели на Индирка! Вече е направено изследването на кръвта - черният дроб и бъбреците са добре, показателите са в норма, кръвната картина също е добра, само левкоцитите са увеличени. Лекарите в Бест Вет - Теди и Надя ми обясниха, че става дума за възпаление - много вероятно последствие от скорошната кастрация. За това говори и температурата й - 40 градуса. Така че антибиотикът продължава, а "Превикокс"-а се увеличава от половин на цяла таблетка. Също така от днес приема и Петвитал - Биоактиватор на Canina. Последните няколко дни бяха доста тежки за Индирка, а също така и за нас. Без да ви плашим - започна да се движи с голямо затруднение, ставаше само за разходка и то много трудно и с голям плач, стана апатична и не проявяваше интерес дори към храната, която в първите два дена хапваше с удоволствие. Налагаше се да я храним както си лежи и от ръка, защото иначе рискувахме да стои гладна. А в нейното състояние това е просто изключено. Но най-тревожни бяха нейните писъци - и в будно, и в заспало състояние. От всичко плачеше - от отваряне на врата, от движение в стаята, като се обръща в леглото, от тръгване за разходка... И си провлачваше задните крачета, все едно не може да стъпва на тях. Изведнъж опашката се залепи за коремчето и така няколко дни. Тази криза дойде така спонтанно, както преди това еуфорията в първите два дена. А за заглаждане на косъма, според мен ще говорим след няколко месеца, засега само сме направили така, че ребрата да не пробият кожата й ;) Днес е хапнала и яйце. Наддала е към 400 грама. Днес се наблюдава някакво подобрение - вече не плаче толкова много и толкова силно, става сравнително лесно от леглото си, дори размахва опашка като види нашите симпатични физиономии ;) и на разходката се е карала на едно бебе, с което я разхождаме. Хигиенните й навици са безукорни - чака не просто да я изведем, ами и да стигнем до градинката, където вече си има няколко любими храста. Стои сама в къщи, без да се оплаква (или може би съседите не се оплакват, не знам) ;))) Започва да проявява някаква привързаност, но, честно казано, след преживяната криза в последните дни, не смея да се обнадеждавам лесно. Да приемем, че адаптацията й в нашето семейство познава и своите не толкова светли страни. Специално искам да благодаря на Маги от форума, която много ме окуражаваше през тези тревожни за мен дни със съвети, въпроси и дори само с факта, че е съпричастна! Благодаря сърдечно! След пет дена сме пак на контролен преглед - ще мерим температура, ще се теглим, ще купуваме хапчета... каквото кажат Теди и Надя. И може би ще обсъдим дали е дошъл моментът за поливалентната ваксина. Правим малки крачки, но със сигурност към един щастлив съвместен живот и това ги прави в нашите сърца да изглеждат огромни! Ще продължавам да ви пиша за Индирка и най-сетне ще направя снимки от разходките й, за да я видите и навън колко впечатляващо изглежда ;) Поздрави от Индирка и от семейството ни!
Публикувано: 03 October 2009 - 11:00 PM

Дано бързо отмине болката и остане само радостта че е намерила отново кой да обича ,и да бъде обичана.По-видима привързаност ще прояви като спре да я измъчва болката,която горката душица не знае с какво да свърже и кой и я причинява.А вие не се обезкуражавайте,то се знаеше ,че няма да е лесно и затова и постъпката ви е толкова прекрасна и чиста.И ще се оправят нещата,чувствам го......няма да е честно просто тази история да не завърши с хепи енд (и заживели дълги и щастливи години в любов и разбирателство.....
Пишете във форума,не изживявайте притесненията си сами,тук всички са добронамерени и ако не друго поне с кураж и съпричастност ще помогнат,а някой може и добър съвет да даде,има хора с голям опит.....
Публикувано: 04 October 2009 - 11:35 AM
Публикувано: 04 October 2009 - 06:12 PM
Публикувано: 08 October 2009 - 01:12 PM
Благодаря ви.
Публикувано: 09 October 2009 - 12:45 PM
Здравейте! Не съм писала скоро, защото... нямам с какво да ви зарадвам. Индирка не се чувства добре последната седмица. Болките в задните й крака сякаш се усилиха, а заедно с тях се усилиха и писъците й при всяко помръдване. Понякога са просто страховити - особено нощем. Имаш чувството, че някой я пребива, а тя просто се опитва да се премести от едната на другата си страна. Движи се много трудно. Общо взето го прави, само когато сме на разходка, иначе в къщи основно спи или лежи. Когато трябва да я изправя, за да излезем, започва пронизително да пищи, опитва се да стане, пада... На разходките е предимно апатична, общо взето си свършва работата и трябва да я прибера, защото нито обръща особено внимание на другите кученца, нито души. Няма желания ефект от приемането на Превикокс. Това наложи нова консултация с Бест Вет. Направихме снимка на тазобедрените стави за установяване на дисплазия. Тя се прави с упойка и това беше много мъчително изживяване и за Индира, и за нас. Трудно я упоиха, бодоха й и трите крака... абе, тормоз. Но резултатът си заслужаваше мъките - няма дори съмнения за дисплазия. Само че болките не просто останаха, ами имам чувството, че се усилват. Д-р Димов изказа съмнение, че проблемът е от гръбначния стълб и й инжектира Дипрофос (дано правилно изписвам името) - стероиден препарат с депо-ефект. Очакванията ни са, че ще облекчи болките и ще лекува възпалението. Ако до 4-5 дни не се наблюдава подобрение, ще се наложи скенер. И в зависимост какво се установи, ще се предприемат възможните действия. Не забелязвам да проявява засилен апетит - дори в повечето случаи я храня от ръка. Днес за първи път я оставих до купичката й да се храни сама и... тя, разбира се, не обърна внимание на храната. След което си легна. Ще я поканя да хапне пак по-късно, но трябва да го направи сама. Защото не мисля, че е чак толкова зле, че да не може да се храни. Все повече допускам мисълта, че до немалка степен става дума и за поведенчески проблеми. Да, те са продиктувани от преживяното досега, но някак си тази схема на общуване й е удобна. Понякога ми се струва, че реакциите й не са спонтанни, а издават един продобит рефлекс към хората - "видяла съм толкова тормоз от тях, че по-добре да ги държа надалеч с писъци и плач". Тези допускания са породени от факта, че един път започва да пищи, дори само когато посегнеш към зедните й крака, а снощи, примерно, понесе с голямо удоволствие един на моменти даже груб масаж точно по задницата и не само не издаде звук, ами дори заспа... Не знам, дано не греша. Бъдете сигурни, че се опитваме да й дадем най-доброто от себе си. Разчитаме на същото и от нея и разбираме, че й трябва време за това. Толкова дълго е губила доверието си към хората, че няма как бързо да го възстанови. Ще пиша, щом имам новини. Поздрави - Албена
Публикувано: 09 October 2009 - 04:38 PM