- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Куче уби 5-годишно момиченце в Разградско Инцидентът е станал на улицата, но кучето, нападнало детето не е уличн
Публикувано: 19 October 2009 - 11:03 AM
Песът захапал детето за гърлото, МВР разследва трагедията
Куче уби петгодишно момиче в разградското село Сушево, съобщиха за Dnes.bg от МВР-Разград.
Инцидентът е станал около 10,00 часа.
По първоначални данни животното захапало детето за гърлото.
Инцидентът е станал на улицата, но кучето, нападнало детето не е улично.
Полицейски части са на мястото на трагедията, изясняват се причините за нападението, обяви регионалният говорител на полицията.
От полицията в Разград обещават подробности за инцидента след 13 часа.
По случая е образувано досъдебно производство.
източник: dnes.bg
Публикувано: 19 October 2009 - 11:19 AM
Това за пореден път привлича вниманието към нас,собствениците на кучета....този дебил (собственикът на кучето) си е за трепане)

Горкото дете!
Публикувано: 19 October 2009 - 12:39 PM
За съжаление тази случка ще рефлектира върху отношението към всички кучета!
Напълно се съгласявам за всичко!

Публикувано: 19 October 2009 - 12:41 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 19 October 2009 - 01:01 PM
Милото детенце!
Всеки път, когато попадна на тема , където някои си търси "куче-бодигард" , куче , което "да знае как да пази стопанина си", куче , което "да атакува по команда" си мисля , че това е поредното нещастие , очакващо да се случи.
Толкова хора развъждат агресивни кучета , за които нямат никакъв опит и още по-малко нужда.
Искрени съболезнования към близките на детенцето.
Публикувано: 19 October 2009 - 02:39 PM

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953
Публикувано: 19 October 2009 - 03:14 PM
Ужасната драма се разиграла пред дома на баба й в село Сушево община Завет. Десетина кучета се нахвърлили върху детето, докато то отивало към близката бакалия. Собственикът на магазина Касим Зюхтю пръв се притекал на помощ. Той разгонил с голи ръце кучетата, но тялото на детето вече било разкъсано и с прегризано гърло.
49-годишната бивша учителка от Кубрат Елена Банкова е собственичка на кучетата, заяви кметът на община Завет Ахтер Велиев. Тя отглеждала в двора си повече от дузина четириноги, които я следвали из селото свободно и дори тичали след колата й до съседни на Сушево села.
Преди да разкъсат Кристияна, кучетата на Банкова са нападали животни в селото, а преди време родители се оплакали, че детето им било изплашено от тяхната агресивност. Тогава властите предложили на Банкова да преместят кучетата й в общински приют, но тя отказала и подписала предупредителен протокол, с който гарантирала за сигурността на поведението им. Самата Банкова заяви пред "Дневник" че нападението е дело на улично куче, към което впоследствие са се присъединили нейните любимци. Жената опитала да помогне на раненото дете и го придружила в линейката.
До този момент по нататъшната съдба на кучетата на семейство Банкови остава неясна. Разследващите вече са образували предварително производство срещу неизвестен извършител. Обвинението по чл.122 от НК за убийство по непредпазливост предвижда лишаване от свобода до 3 години.
Дете ... ужас !
И тази жена е била добра жена, събирала селските бездомници ... десет кучета на едно място, невързани, върху 6 годишно дете !
Как да проумеем, че доброто за кучетата не винаги е добро за нас, хората ? Че това е животно с своята специфика на поведение и организация, че глутниците нападат най без защитните - деца и възрастни хора ? Как може да не са били вързани ?
И докога така ?
Колко мъка има по този свят !
Публикувано: 19 October 2009 - 04:02 PM
btv
това би трябвало да се разбере като: "хора.,бъдете по-отговорни към дома6ните си любимци и внимавайте как ги оставяте и гледате!да отглеждаш животно е отговорност!" ,но 6те се разбере така"няма ли някой най-после да се заеме с ку4карите и стига просто сме ги мразили!"

А за детенцето мн съжалявам...

Публикувано: 19 October 2009 - 04:15 PM
За сетен път се убеждавам, че е пълно с малоумници на този свят.Ходи и убеждавай хората, че то кучето не е виновно, а са виновни тези които са го отглеждали безотговорно.
Толкова е елементарно, да не се стига до такива ужасии.Просто ако всеки си водеше кучето на повод, и се напъне поне малко за да му осигури нужното възпитание, и не го натиря на улицата когато му омръзне да се грижи за него, едва ли някога щяха да се случват такива трагедии!

Публикувано: 19 October 2009 - 06:27 PM
Това пак ще е повод да ни атакуват животинките.
Кучетата са проблем СЪЗДАДЕН от хората!
Кучетата не са агресивно ако не са провокирани.....а се провокират от хората ..имам предвид ВСИЧКИ НАС !
Защото вземаш си паленце - то не е агресивно и зло, но жестокото поведение към него ...и ето резултата
Продават ти кученце за желана порода,,,е да ама пухчето пораства и се оказава че си е мелезче - и какво ..собственика-комплексар го изхвърля....
И то почва да се плоди и множи !
А общинската фирма екоравновесие са си чиста проба убийци. Усвояват парите ....а резултати НЯМА, освен че избиват цяло кучило паленца...ей така с колове !
Съжалявам за детенцето, но както видяхме по-рано децата сами си се ИЗБИВАТ помежду си .
Лекари убиват новородени или малки от некадърност.
Ама за кучетата ще има разследване, а за лекарите ...така и се замълча!
Проблема е в цялата държава и във ФАКТА че цяло едно поколение е необразовано и агресивно! И нищо хубво не ни чака , ако държава, закон и общество не се намеси СЕРИОЗНО и то веднага.
Публикувано: 19 October 2009 - 06:29 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 October 2009 - 06:50 PM
зву4и ми малко така,все едно тия ку4ета сами са си виновни,4е са безстопанствени или не добре гледани!ама никой не се интересува,4е те съ6то са подложени на терор от на6а страна и ние сме виновни за това им състояние-да са гладни,бити,изоставени,агресивни и нападателни!за броя им съ6то сме виновни!и най-ве4е вина имат такива,като тоа дедо,дето със сигурност си няма и представа,4е една кастрация и нормално отно6ение към животинките,е достатъ4но 1.за да иам6 най-добрия приятел на света и 2.да не се слу4ват такива инциденти!
сигурна съм,4е нито едно ку4е на който и да било внимателен и поне малко наясно собственик,не е изяло никого!
айде да се сетим,4е това са животинки,а уж ние сме най-интелигентните ЖИВОТНИ и от нас зависи,как 6те се развиват и отнасят др такива(с по-малко разум животни) спрямо нас!
Публикувано: 19 October 2009 - 09:47 PM
Кучетата не са агресивно ако не са провокирани.....а се провокират от хората ..имам предвид ВСИЧКИ НАС !
....
Съжалявам за детенцето, но както видяхме по-рано децата сами си се ИЗБИВАТ помежду си .
Лекари убиват новородени или малки от некадърност.
Ама за кучетата ще има разследване, а за лекарите ...така и се замълча!
Проблема е в цялата държава и във ФАКТА че цяло едно поколение е необразовано и агресивно! И нищо хубво не ни чака , ако държава, закон и общество не се намеси СЕРИОЗНО и то веднага.
Извинявам се предварително за това, което ще напиша - ако някой го приеме за лично предизвикателство.
Некадърните лекари и необразованото общество нямат, според мен, нищо общо с конкретната трагична история.
Като стопанин на куче и обикновен гражданин със своите права и задължения - отказвам решително да поема полагащата ми се част от вината за това, което се е случило - а то е нещо УЖАСНО! За мен поне - убийство посред бял ден, на улицата, на малко дете...
И аз имам куче. То никого не е наранило и няма и да нарани никого - за това аз отговарям, регистрирала съм го и то се води по моето ЕГН - ако причини щета някому, то все едно аз съм я причинила и ще си нося последствията.
Колективната отговорност и призивите към такава са правия път към масовата безотговорност - щото, видите ли, ВСИЧКИ сме виновни!
Е, аз не се чувствам виновна. Отглеждам кучето си по правилата - поне се старая, не "произвеждам" бездомници.
Линда не е раждала - девствена е като монблански сняг, кълна се!
По тая логика на насаждане целокупно чувство на вина - виновна съм и за откачалката, заклал баба си, щото мама не го е гушкала!
Е, аре стига!
Ако полицаите, които са проверявали кучетата на въпросната "кучелюбителка" и бяха зашили тлъста глоба - за това, че те са вероятно - нерегистрирани, нечипирани, неваксинирани и необезпаразитени - нямаше да си стигне до тази трагедия.
И Ал Капоне е влязъл в затвора не за престъпленията си, а за тези закононарушения, които най-лесно се доказват. В неговия случай -данъчни измами.
Ако немърлив стопанин на куче бъде "ударен по джоба" за това, че не го е регистрирал, платил такса, ваксинирал, обезпаразитил, че не го отглежда в съответствие с изискванията за това, че не чисти след него ... ами познайте дали няма да намери как да затвори дупките в оградата, за да не излезе кучето му навън и да му докара още някоя глоба.
Познайте дали няма да си го разхожда чинно на повод навсякъде, където кучето му може да му създаде проблеми с поведението си.
А за това как трябва всички да "поемаме вината" и да чакаме - щото всичко ни е наред, само - хм, съзнанието на народа не е на висота и трябва да се промени ...ами чували сме това, поне ние с ЕГН, дето започва с по-малко число, съставено от първите две цифри...
"Наборите" ще ме разберат!
Поздрави на всички - и се пазете, почва поредния "лов на вещици - кучкари-детеубийци"!
Публикувано: 19 October 2009 - 09:49 PM
И пак е ясно кои са виновните. И това са обичайните заподозрени: РВМС, Общината, полицията и всички останали съпричастни институции. Явно е, че една изперкала леля "гледа" 12-13-14 или повече кучета, които не контролира. И Идват въпросите: Имат ли микрочипове, платен ли е данък, имат ли паспорти? И да не изреждаме. И пак ще са виновни кучетата, а не хората. Така е по-удобно.
Дано след тази трагедия, да се посъбудят най-накрая властите и да вземат да си свършат работата.
Писали сме заедно с Римела: Като по чудо, но сме на близки мнения
Публикувано: 19 October 2009 - 09:51 PM
Едит: Римела, Ок, ти си плащаш всички данъци - похвално, сигурно си една от изключително малкото, които го правят. Но... винаги с това НО! Какво постигаш като ги платиш? Някой ти осигурява сигурност като излезеш с кучето или място, където да го заведеш? Какво става с парите ти? Влизат в нечий джоб и не получаваш нищо срещу тях. Е, за какво да отида аз да ги дам, след като виждам, че нищо не получавам срещу парите си. Някой прибира безпризорните кучета, или площадки е оградил или...? В крайна сметка срещу сумата, която си платила получаваш единствено правото да кажеш гордо... че си си платила данъка. Защото със и без твоите пари нищо не се променя. Ти безропотно се съгласяваш да даваш пари и нищо да не се променя. В този ред на мисли ти, която си редовен платец и аз, която не съм правим едно и също. А целта е всъщност да заставим тези по - горе да си вършат работата. Как да е, това едно на ръка. Ами ако тази жена е била като теб, като мен, като който и да е в този форум, милеещ за кучетата. 'Щото то напоследък излиза, че няма как да постъпиш правилно. Ако гледаш как някой крастав, ужасно напомнящ скелет помияр обикаля около къщата ти и не го прибереш си ужасно безсърдечен и безотговорен, но ако го вземеш, но донякъде не ти стигнат силите отново си такъв. Ако не можеш да отделиш маса пари за лекари, кастрации (да не забравяме, че не навсякъде се правят безплатни кастрации, а кастрацията е една доооста доволна сума пари), нямаш цял ден на разположение да го обучаваш и социализираш, и да обикаляш с него по поляните и т.н. си е*ати коравосърдечното и безотговорно ко*еле. А т'ва синджира е най - коравосърдечната опция на света. Просто е светотатство дори да се говори за нея. Пък виждате, в конкретната ситуация, как един синджир може да спаси нечий живот. В крайна сметка синджира е нехуманен вариянт, омъртяването - още повече, а през това време ревем, че кучетата са ни много, в чужбина се налага да ги пласираме, тук няма кой да ги вземе, всеки предлага синджира и на двора. Не твърдя, че на всяка цена съм права, твърде възможно е и аз да греша с тези си виждания, но все си мисля, че ако искаме да се изравним с "белите" страни, които непрестанно даваме за пример жертви ще има и те неизбежно ще са много.

Публикувано: 19 October 2009 - 09:56 PM
Кой си събира акитата, кой си е платил данък, кой си води кучето на повод и има намордник, кой се бърка 300 лв. на месец за обучение? Аз. Аз не съм всички дето имат вина.
Публикувано: 19 October 2009 - 10:03 PM
Кой си събира акитата, кой си е платил данък, кой си води кучето на повод и има намордник, кой се бърка 300 лв. на месец за обучение? Аз. Аз не съм всички дето имат вина.
Аз също не мога да поема тази вина, предполагам и много от нас, защото МОЕТО куче е регистрирано (както и другите две при родителите ми), платила съм си таксата и не пускам кучето си безпризорно. МОЕТО куче НИКОГА няма да нападне дете, защото АЗ няма да го позволя, а не защото кучето не хапело!
Мойте съболезнования на родителите и всички потърпевши от тази абсурдна... истина.
- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »