Агресия, доминантно поведение
Публикувано: 03 September 2008 - 09:13 AM
Бяхме на море за няколко дни.. види ли дете тичащо, тръгва да го гони. Види ли дете риещо в пясъка иска да го събяря.. въобще бая си постоя вързана под чадъра.
На вилата в която бяхме, имаше малко дете с вс екстри- пищи, крещи, ръкомаха и тича. Ама я научих да не я закача. А като се прибрахме в софия пак ги погна малките гадове.. не знам как да я отуча..

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 03 September 2008 - 11:07 AM
Цитат
А като се прибрахме в софия пак ги погна малките гадове.. не знам как да я отуча..
:rolleyes: Анубиса, тежко им и горко на твоите дечица.
Кучетата нямат място там, където има дечица. И не можеш да очакваш ти и кучето да сте с предимство. Малките деца лесно се плашат. Веднъж да им скочи и събори куче, може да им остане страх за цял живот. Не си прави експерименти с това. Явно още не си попаднала на родители, които да ти го обяснят, така че да го разбереш вовеки.
Публикувано: 07 September 2008 - 01:47 PM
Въпросът ми е - вечно ли трябва да му набивам в главата чрез команди и корекции кой е "шефа на глутницата". Или да се отказвам ?... Доста хора ме посъветваха да се консултирам със специалист, макар че не знам как да го намеря във Варна /специалист за мен е човек който живее с проблемите на кучешкия характер, а не само го дресира на 10 команди/. И специалиста ще бъде с мен и кучо 2 седмици, а след това пак ще останем само двамата ? Ами тогава ? И много ме притеснява че вече е голям на възраст и характера му се е поизградил и т.н. Помагайте кой с каквото може.
Предварително благодаря.
Публикувано: 07 September 2008 - 09:49 PM
Цитат
Това не е точно така. Не очаквайте, че добрия инструктор ще ви възпита кучето. Той ще научи вас как да подходите, как да отреагирате и как да коригирате и въздействате на кучето. Това е вашето куче и то трябва да се подчинява на вас. Вие трябва да сте неговия лидер. Първо вие трябва да знаете какво да правите, за да изисквате кучето да ви слуша.
Но затова е нужно да отделите време и търпение. Не е само до искане. Трябва и вие да дадете нещо от себе си.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 08 September 2008 - 09:01 AM

Публикувано: 08 September 2008 - 02:02 PM
На третото "НЕ" спира да им обръща внимание, но определено му представляват интерес. И се опитвам да обясня да не го закачат и да не пищят, но чува ли те някой

Successful people never worry about what others are doing!
Публикувано: 08 September 2008 - 03:23 PM

Публикувано: 08 September 2008 - 03:25 PM

Публикувано: 08 September 2008 - 05:21 PM
Цитат
това не е добре. ако ще е свободна, по-добре я научи като кажеш "НЕ" да е "НЕ", защото така може да си навлечеш само неприятности-не само ти, ами и кучо. Аз също пускам Айк, но когато няма хора. Все още не се чувствам сигурна в него, че да го пусна ей така, когато има деца особено.

Публикувано: 08 September 2008 - 09:15 PM
Неизвестно как, обаче моят бива привличан от торби Била ;D - някак си ги разпознава и ходи да проверява дали има нещо за него. Та с възрастни хора и деца сме ОК, но-о-о да игнорира торби Била - още работим върху проблема :o :rolleyes:.
Публикувано: 08 September 2008 - 10:56 PM
Цитат
Неизвестно как, обаче моят бива привличан от торби Била ;D - някак си ги разпознава и ходи да проверява дали има нещо за него. Та с възрастни хора и деца сме ОК, но-о-о да игнорира торби Била - още работим върху проблема :o :rolleyes:.
Ами не знам за торбите, но по принцип проблема с децата е много сериозен. Така не само може да си навлечеш проблеми-на себе си и кучето, но и помисли какво може да стане ако захапе някое дете :o . Няма какво да се лъжем-стопанина на отвързано голямо куче без наморник си е виновен :(
За това най-добре да попиташ някой специалист...Не си заслужава да страда дете, кученцето ти и Ти най-вече ;)

Публикувано: 09 September 2008 - 08:36 AM

Публикувано: 09 September 2008 - 08:44 AM
Цитат
е, все пак са деца, нормално е да не слушат и да не възприемат какво им се говори. И за това се очаква, че като зрял човек ще следиш какво прави кучето...Не съм казала, че ще захапе хлапе, но понякога стига само да го бутне. И аз съм наясно с тъпите коментари на хората относно големите кучета, но все пак това са деца. Не знам ти как би реагирала ако някое куче събори твоето дете, било то пискливо или не. Просто се зстраховай, че и ти и кучо няма да имате ядове ;)

Публикувано: 09 September 2008 - 11:00 AM
Да знаеш само за инфо, че има едни татковци, които вадят пистолети и стрелят направо, дори някой ако погледне накриво детенцето им, камо ли куче да го събори.
Съжелявам но с тази твоя настройка, за вас решението неминуемо е повод и намордник, щом кучето ти не може (явно от теб прихванало) да понася деца.
Публикувано: 09 September 2008 - 11:08 AM
Цитат
Аз ти дадох съвет-кучето да е на повод и лека-полека да го отучиш като му даваш наградка. В краен случай, ако не ти се занимава, дай го на обучение. Все пак не може цял град да се съобразява с едно куче-май и ти трябва да се приспособиш, както и кучето ти.
Ако продължиш така, само бели може да си навлчеш. Не знам даже как ама грам не ти дреме, че може да захапе дете :o
И мен ме дразнят като пищят, но това не значи, че не се запретвам да дърпам моя и да го успокоявам, защото знам, че идва ден, когато ще тежи 55кг и като скочи, няма да има оправия. И после ходи и обяснявай как кучето ти е много мило и не е злобно и че децата са виновни. След като си взела голямо куче, имай малко отговорност

Публикувано: 09 September 2008 - 11:24 AM
Наистина деца не понасям.. защото ми дразнят кучето. и защото ми викат под прозореца. и цапат. и тн.
Ако фабела събори дете е виновна, кръвожаден звяр, а ако детето и бръкне в окото или я ритне, или я удари с топка- ми то е дете, какво да го правим?
Да бе. Решението за мен не е връзване- като е вързана не иска да ги гони, а ходи в ред до мене и внимава какво и приказвам. Отстрани е лесно да се критикува, но да се даде качествен съвет?
Да вържеш кучето и да му сложиш номардник е най лесното, и сама бих могла да се сетя за този вариянт..

Публикувано: 09 September 2008 - 11:56 AM
Разхождай добермана по време, когато няма много деца - рано сутрин, късно вечер. Пази кучето си от децата, когато искат да го дразнят, ритат или замерват, заставай между тях и кучето и им говори, че кучето се плаши от тях.
Преосмисли отношението си към децата, да ги мразиш е най-тъпото нещо на света. Кучето усеща неприязънта ти и се държи по подобен начин. Всеки е бил дете и непоносим на някаква възраст, но трябва да обичаме децата и да им помагаме да порастнат и да се развият в зрели личности. Да се възпита дете се изискват в стотици пъти повече усилия, отколкото да се обучи куче и много много търпение.
Публикувано: 09 September 2008 - 12:05 PM
съвет, който аз ти давам е:преди да пуснеш кучето си без повод, го води на повод и го учи да те слуша. Не говорим за това, дали детето е виновно или кучето, а говорим за агресия, която кучето проявява. Не се ядосвай, а помисли как да си улесниш живота. Има толкова много хора с големи кучета, които ги пускат и те не са изяли дете-по простата причина, че има изградена връзка стопанин-куче и кучето е научено на елементарно послушание.
Имам познат, който се занимава с обучение на кучета-мога да ти дам телефона и да се консултираш с него по въпроса. Относно агресия към хора като цяло, той ми е давал добри съвети. Ще се радвам да ти помогна, така че ако има нещо ми пиши на ЛС ;)