Dog.bg Форуми : Агресия, доминантно поведение

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (93 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Агресия, доминантно поведение Оцени темата: ***** 4 Гласове

#461 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 03 September 2008 - 09:13 AM

Пфф.. тияя деца.. почват да ми се виждат гадни

Бяхме на море за няколко дни.. види ли дете тичащо, тръгва да го гони. Види ли дете риещо в пясъка иска да го събяря.. въобще бая си постоя вързана под чадъра.

На вилата в която бяхме, имаше малко дете с вс екстри- пищи, крещи, ръкомаха и тича. Ама я научих да не я закача. А като се прибрахме в софия пак ги погна малките гадове.. не знам как да я отуча..
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#462 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 03 September 2008 - 11:07 AM

Цитат

Пфф.. тияя деца.. почват да ми се виждат гадни

А като се прибрахме в софия пак ги погна малките гадове.. не знам как да я отуча..

:rolleyes: Анубиса, тежко им и горко на твоите дечица.
Кучетата нямат място там, където има дечица. И не можеш да очакваш ти и кучето да сте с предимство. Малките деца лесно се плашат. Веднъж да им скочи и събори куче, може да им остане страх за цял живот. Не си прави експерименти с това. Явно още не си попаднала на родители, които да ти го обяснят, така че да го разбереш вовеки.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#463 Потребителят е офлайн   Parco Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 September 2008 - 01:47 PM

Преди два месеца моето НОК прояви сериозна доминантна агресия. Коригирахме с много начини но нямам достатъчно време да се занимавам ежедневно с него. Днес пак прояви ръмжене и неподчинение. Забравих да кажа че е на 1г.7м. и първите 15 месеца въобще не е вързван или дресиран на поведение и команди /т.е. май малко съм го изтървал/. Сизър Милан отдава голямо значение на воденето с повод и ежедневна разходка, а нашият е свободен в двора и това май подхранва егото му и свободата му.
  Въпросът ми е - вечно ли трябва да му набивам в главата чрез команди и корекции кой е "шефа на глутницата". Или да се отказвам ?... Доста хора ме посъветваха да се консултирам със специалист, макар че не знам как да го намеря във Варна /специалист за мен е човек който живее с проблемите на кучешкия характер, а не само го дресира на 10 команди/.  И специалиста ще бъде с мен и кучо 2 седмици, а след това пак  ще останем само двамата ? Ами тогава ? И много ме притеснява че вече е голям на възраст и характера му се е поизградил и т.н. Помагайте кой с каквото може.
Предварително благодаря.

#464 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 07 September 2008 - 09:49 PM

С обучението на кучето се започва още от момента, в който палето прекрачи прага на дома, в който ще живее следващите 10-15 год. Плюс обучение, много важно е да се изгради връзка куче-човек. И явно малко късно сте се сетили за това, а и от обяснението ви си вадя извода, че не сте се занимавали с кучето си изобщо и чак сега осъзнавате, че сте изпуснали нещата. Най-доброто да вас и кучето е да потърсите опитен инструктор, както са ви посъветвали.

Цитат

Доста хора ме посъветваха да се консултирам със специалист, макар че не знам как да го намеря във Варна /специалист за мен е човек който живее с проблемите на кучешкия характер, а не само го дресира на 10 команди/.  И специалиста ще бъде с мен и кучо 2 седмици, а след това пак  ще останем само двамата ?

Това не е точно така. Не очаквайте, че добрия инструктор ще ви възпита кучето. Той ще научи вас как да подходите, как да отреагирате и как да коригирате и въздействате на кучето. Това е вашето куче и то трябва да се подчинява на вас.  Вие трябва да сте неговия лидер. Първо вие трябва да знаете какво да правите, за да изисквате кучето да ви слуша.
Но затова е нужно да отделите време и търпение. Не е само до искане. Трябва и вие да дадете нещо от себе си.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#465 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 08 September 2008 - 09:01 AM

Здравейте, от постовете ми сте останали с впечатление, че кучката гони децата- аз не и позволявам, но виждам че иска ( връзвам я или я хващам като се мерне мърсолче ). аз деца нямам, но съм сигруна че отношението и към тях един ден ще бъде друго..
User's Signature

... and through it all,

#466 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 02:02 PM

И аз го имам същия проблем с децата-когато изляза пред блока една част пищят и бягат, а другата част идва да му се радва. А той се дърпа и иска да иде до тях...Не им ръмжи, но иска да им скача, съответно да ги целува  :rolleyes:
На третото "НЕ" спира да им обръща внимание, но определено му представляват интерес. И се опитвам да обясня да не го закачат и да не пищят, но чува ли те  някой
User's Signature

Successful people never worry about what others are doing!

#467 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 08 September 2008 - 02:05 PM

същия проблем, само дето на НЕ не спира, а имма и няколко дето не им скача да ги зелува, ами щото я дразнят..
User's Signature

... and through it all,

#468 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 03:23 PM

Нормално е да я дразнят-шума и истерията ги побъркват. Аз много се интересувах как да го отуча да се мята на деца. Посъветваха ме да му казвам всеки път "не" и когато спре да се дърпа, да му давам лакомство и да го хваля. Ефект има при мен
User's Signature

#469 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 08 September 2008 - 03:25 PM

ами да ама ти си отговорна мацка и го държиш вързан. а ние с фаби повода не го обичаме, предпочитам да си ходи  свободно с мен.. за това я хващам като има деца..ама не винаги успявам.. надявам се като попорасне малко да се отпусне и да спре дасе нервира толкова
User's Signature

... and through it all,

#470 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 05:21 PM

Цитат

ами да ама ти си отговорна мацка и го държиш вързан. а ние с фаби повода не го обичаме, предпочитам да си ходи  свободно с мен.. за това я хващам като има деца..ама не винаги успявам.. надявам се като попорасне малко да се отпусне и да спре дасе нервира толкова

това не е добре. ако ще е свободна, по-добре я научи като кажеш "НЕ" да е "НЕ", защото така може да си навлечеш само неприятности-не само ти, ами и кучо. Аз също пускам Айк, но когато няма хора. Все още не се чувствам сигурна в него, че да го пусна ей така, когато има деца особено.
User's Signature

#471 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2008 - 09:15 PM

Повечето кучета на нашата поляна изобщо не обръщат внимание на децата, колкото и да квичат, крещят, просто ги подминават. Даже и тези, които искат да ги галят. Значи е възможно да бъде обучено кучето да игнорира други хора.

Неизвестно как, обаче моят бива привличан от торби Била  ;D - някак си ги разпознава и ходи да проверява дали има нещо за него. Та с възрастни хора и деца сме ОК, но-о-о да игнорира торби Била - още работим върху проблема  :o :rolleyes:.

#472 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2008 - 10:56 PM

Цитат

Повечето кучета на нашата поляна изобщо не обръщат внимание на децата, колкото и да квичат, крещят, просто ги подминават. Даже и тези, които искат да ги галят. Значи е възможно да бъде обучено кучето да игнорира други хора.

Неизвестно как, обаче моят бива привличан от торби Била  ;D - някак си ги разпознава и ходи да проверява дали има нещо за него. Та с възрастни хора и деца сме ОК, но-о-о да игнорира торби Била - още работим върху проблема  :o :rolleyes:.

Ами не знам за торбите, но по принцип проблема с децата е много сериозен. Така не само може да си навлечеш проблеми-на себе си и кучето, но и помисли какво може да стане ако захапе някое дете  :o . Няма какво да се лъжем-стопанина на отвързано голямо куче без наморник си е виновен  :(
За това най-добре да попиташ някой специалист...Не си заслужава да страда дете, кученцето ти и Ти най-вече  ;)
User's Signature

#473 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2008 - 08:36 AM

Мм.. аз съм сигурна в нея, че няма да ухапе..ама ги гони, веднъж и сабори едно дете, щото и посегна.. искам да се научат че ако не пищат само като я видят ( напълно непознати деца) няма да ги закачи. А гадните израдчета не само че като я видят тръгват да търчат и да крещят, ами като не им обръща вече внимение отиват да я закачат, замерят я и тн за да ги гони пак..  а па после " тая що не си върже кучето".
User's Signature

... and through it all,

#474 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 08:44 AM

Цитат

Мм.. аз съм сигурна в нея, че няма да ухапе..ама ги гони, веднъж и сабори едно дете, щото и посегна.. искам да се научат че ако не пищат само като я видят ( напълно непознати деца) няма да ги закачи. А гадните израдчета не само че като я видят тръгват да търчат и да крещят, ами като не им обръща вече внимение отиват да я закачат, замерят я и тн за да ги гони пак..  а па после " тая що не си върже кучето".

е, все пак са деца, нормално е да не слушат и да не възприемат какво им се говори. И за това се очаква, че като зрял човек ще следиш какво прави кучето...Не съм казала, че ще захапе хлапе, но понякога стига само да го бутне. И аз съм наясно с тъпите коментари на хората относно големите кучета, но все пак това са деца. Не знам ти как би реагирала ако някое куче събори твоето дете, било то пискливо или не. Просто се зстраховай, че и ти и кучо няма да имате ядове  ;)
User's Signature

#475 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2008 - 10:00 AM

;D ше видим как ше се развием.. жалко че тука никой не даде реален съвет, ами само ние двете си споделихме `мъките`
User's Signature

... and through it all,

#476 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 11:00 AM

Не мисля, че ще имаш реален успех с доберманката, докато наричаш децата - "гадни изродчета". Явно какъвто стопанина/такова и кучето.

Да знаеш само за инфо, че има едни татковци, които вадят пистолети и стрелят направо, дори някой ако погледне накриво детенцето им, камо ли куче да го събори.

Съжелявам но с тази твоя настройка, за вас решението неминуемо е повод и намордник, щом кучето ти не може (явно от теб прихванало) да понася деца.

#477 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 11:08 AM

Цитат

;D ше видим как ше се развием.. жалко че тука никой не даде реален съвет, ами само ние двете си споделихме `мъките`

Аз ти дадох съвет-кучето да е на повод и лека-полека да го отучиш като му даваш наградка. В краен случай, ако не ти се занимава, дай го на обучение. Все пак не може цял град да се съобразява с едно куче-май и ти трябва да се приспособиш, както и кучето ти.
Ако продължиш така, само бели може да си навлчеш. Не знам даже как ама грам не ти дреме, че може да захапе дете  :o
И мен ме дразнят като пищят, но това не значи, че не се запретвам да дърпам моя и да го успокоявам, защото знам, че идва ден, когато ще тежи 55кг и като скочи, няма да има оправия. И после ходи и обяснявай как кучето ти е много мило и не е злобно и че децата са виновни. След като си взела голямо куче, имай малко отговорност
User's Signature

#478 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 09 September 2008 - 11:24 AM

:)
Наистина деца не понасям.. защото ми дразнят кучето. и защото ми викат под прозореца. и цапат. и тн.

Ако фабела събори дете е виновна, кръвожаден звяр, а ако детето и бръкне в окото или я ритне, или я удари с топка- ми то е дете, какво да го правим?

Да бе. Решението за мен не е връзване- като е вързана не иска да ги гони, а ходи в ред до мене и внимава какво и приказвам. Отстрани е лесно да се критикува, но да се даде качествен съвет?
Да вържеш кучето и да му сложиш номардник е най лесното, и сама бих могла да се сетя за този вариянт..
User's Signature

... and through it all,

#479 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 September 2008 - 11:56 AM

Научи си кучето да не им обръща внимание на децата, както прави моето. Всеки път като се насочи към дете и му казвам "не". Дори искам като ги подминава, да го прави на разстояние. Това не е толкова трудно.

Разхождай добермана по време, когато няма много деца - рано сутрин, късно вечер. Пази кучето си от децата, когато искат да го дразнят, ритат или замерват, заставай между тях и кучето и им говори, че кучето се плаши от тях.

Преосмисли отношението си към децата, да ги мразиш е най-тъпото нещо на света. Кучето усеща неприязънта ти и се държи по подобен начин. Всеки е бил дете и непоносим на някаква възраст, но трябва да обичаме децата и да им помагаме да порастнат и да се развият в зрели личности. Да се възпита дете се изискват в стотици пъти повече усилия, отколкото да се обучи куче и много много търпение.

#480 Потребителят е офлайн   SteLLa_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2008 - 12:05 PM

значи да водиш кучето си на повод, не е решение, да го учиш като кажеш "не" да е "не" пак не е решение  :rolleyes:
съвет, който аз ти давам е:преди да пуснеш кучето си без повод, го води на повод и го учи да те слуша. Не говорим за това, дали детето е виновно или кучето, а говорим за агресия, която кучето проявява. Не се ядосвай, а помисли как да си улесниш живота. Има толкова много хора с големи кучета, които ги пускат и те не са изяли дете-по простата причина, че има изградена връзка стопанин-куче и кучето е научено на елементарно послушание.
Имам познат, който се занимава с обучение на кучета-мога да ти дам телефона и да се консултираш с него по въпроса. Относно агресия към хора като цяло, той ми е давал добри съвети. Ще се радвам да ти помогна, така че ако има нещо ми пиши на ЛС  ;)
User's Signature

• (93 Страници) +
  • « Първа
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни